Comentariile membrilor:

 =  Raza speranței
Camelia Tripon
[03.May.06 06:59]
Așa aș putea numi efortul vostru. Este minunat să afli că undeva românii vor fi uniți prin cultură și limbă...sub acest imbold am fost în 2004 la Vatra Dornei...vă urez mult succes și forță creatoare pentru a aduce lumina în sufletele românilor, nu numai din Spania, ci de pretutindeni...
Cu sinceritate
Camelia

 =  un fapt poate mai putin cunoscut
Laurențiu Orășanu
[04.May.06 14:57]
Fara ca sa fiu direct implicat, semnalez aici faptul ca exista o revista, editata in SUA de Gabriel Stanescu, care se numeste "Origini". Revista a implinit recent 10 ani de aparitie. Probabil ca acest fapt nu e cunoscut editorilor revistei "Origini romanesti".

Editori pe care ii felicit pentru acest proiect. Cum in "Conexiuni" (New York) prezentam si activitatea altor reviste editate in afara granitelor - in numarul din mai: Atheneum (Vancouver, Canada), Origini (Atlanta, SUA), Apozitia (Munchen, Germania) - m-as bucura daca am stabili o legatura intre cele doua publicatii (Conexiuni si Origini romanesti).

email: conexiuni@gmail.com

 =  "Origini romanesti"
Nicole Pottier
[04.May.06 17:55]
Va multumesc pentru comentarii, ma bucur de succesul acestui anunt pe Agonia. Si felicit si eu toata echipa redactionala a acestei noi reviste, care numara si unii membri ce publica pe Agonia Spania.
Urez succes si noroc tuturor participantilor, care dincolo de frontiere publica in limba romana. Comunitatea romana este una foarte importanta in Spania, iar aceasta revista marturiseste despre dinamismul si vitalitatea sa.
Multumesc Cristina si Laurentiu pentru propunerile voastre pe care le transmit la Fedrom. Sper din toata inima ca aceste proiecte comune se vor implini.

 =  patria este limba in care respiram!
Bianca Marcovici
[30.Aug.06 15:14]
Felicitari si din partea mea. Si la noi, chiar in timp de razboi, sub tirul katiuselor a aparut revista "Izvoare", in care publicam noi autori israelieni de limba romana, precum si oaspetii de peste hotare, cum ar fi poeta Ana Balndiana si multi altii!

 =  mă întreb și eu...
Daniel D Marin
[30.Aug.06 16:17]
cum poate fi o revistă "cea mai importantă" încă de la primul număr?? ce-o avea așa special?

nu e distribuită (măcar puțin) și în afara Spaniei??

singura revistă pe care am găsit-o și în București este "Origini". iar asta într-o perioadă în care domnul Gabriel Stănescu era în țară, nu știu dacă mai e trimisă și în prezent... poate că ar fi drăguț să ne trimiteți câteva exemplare... :)

PPS: știți cumva, există o revistă românească și în Italia?

 =  cineva acolo sus îi iubește pe românii "spanioli"
Tudor Negoescu
[31.Aug.06 00:56]
Salutară apariția acestei reviste românești pe pămînt spaniol! Dacă nu cumva e o greșală de tipărire, tirajul (75 000!)e de-a dreptul impresionant.
Nicole, legat de rubrica de literatură, ne poți oferi mai multe detalii? Colaboratorii sînt doar români din Spania?
Ce texte au apărut în acest prim număr?
Revista ajunge și-n România?

 =  Rapunsuri
Nicole Pottier
[31.Aug.06 17:54]
Revistele "Origini romanesti" sau "Izvoare" reprezintã pentru persoana care se aflã în exil o legãturã cu patria sa și îi permite efectiv sã respire aerul de acolo, în orice caz, sã se simtã mai puțin singurã și uitatã într-o țarã strãinã. Este o încurajare care se și meritã pentru cã este vorba despre muncã și dovada unei mari tenacitãți în a conduce un proiect de asemenea facturã pînã la capãt: apariția fiecãrui numãr, lunã dupã lunã. În timp de rãzboi este evident o mai mare îndrãznealã, un pariu cu permanența și un elan extraordinar pentru culturã, care nu se lasã și nu trebuie lãsatã îngropatã sub bombe sau sub indiferențã. Este așadar un act de rezistențã și deci o uriașã mãrturie de viațã. Sã nu trecem pe lîngã ea și îți mulțumesc, Bianca, pentru a o fi semnalat.

Daniel, Tudor, în privința informațiilor despre revistã, vã sugerez sã vã adresați direct pe siteul Fedrom : http://www.fedrom.org/, (adresa de e-mail: fedrom@fedrom.org) ) unde puteți sã lãsați comentarii la articolul în discuție.

Vã mulțumesc tuturor pentru interesul vostru pentru acest articol.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !