Comentariile membrilor:

 =  Talent.
Chitoveanu Victoria
[01.May.06 08:19]
Care strofa mi-a placut mai mult? Toate!
Primele doua versuri simtite si traite de multi.
De unde concluzia:

 =  părere
Liviu Nanu
[01.May.06 09:04]
N-am prea înțeles eu cum sînt ochii nibelungi, dar nici nu trebuie. Mai ai în strofa a doua un "dinspre" și un "despre" care mi-au sărit în ochi (datorită vecinătății) și ultimul vers al strofei a treia, cam ambiguu. Asta nu înseamnă că sînt cusurgiu. poezia mi-a plăcut prin simplitate, mesaj și prozodie. Calități pentru care o și recomand.

+ intimitatea cu idilicul
Vasile Munteanu
[01.May.06 09:50]
... o poate avea o singură ființă: omul; un singur om: omul îndrăgostit; de un alt om, de un obiect, de un "fenomen", Viața în întregul ei primind, astfel, atributele personificării; nu ne putem echilibra sentimentele decât luptând pentru înțelegerea lor, farmecul acestei poezii, așa cum o receptez eu, venind din subtext, din ideea unui teluric sacru, în cadrul căruia limbajul uman nu poate fi decât unul naiv, la limita dintre inocență și patolgic, copilăria și înțelepciunea contopindu-se în asumare: a morții naturale, dar, mai ales, a naturii morții, a cărei esență este "o pierdere definitivă".

Cu drag,

 =  răspunsuri
Lory Cristea
[01.May.06 11:19]
Victoria, multumesc mult:) sigur ca sunt traite de toata lumea, bineinteles sunt convinsa ca eu le-am descoperit:)

D-le Nanu, multumesc, se mai poate lucra, schimba:)

Vasile... raspunsurile mele pot fi scandalos de naive sau,mai bine, o sa-ti spun o strofa din ultima poezie scrisa:
,,Iubirea-i foc și pără de om, de parte stângă
Rotundă cum e mărul și dulce și nătângă
Îți umblă la vedere, la mers, la judecată
O bei și-apoi te afli, mai tare, însetată''

mulțumesc pentru cuvinte și semn
drag - Lory

 =  copacul cu lalele
luana zosmer
[01.May.06 11:40]
FRUMOOOOOOOOOOOOOOOOOOS( n-am vrut sa zbier, afurisitu de caps) si poti sa dai scrisoarea oricarui de pe drum? Da, toate drumurile duc la suflet.In copilarie am avut un castan cu lacrimioare.Nu mai era ultima data cind am fost, numai locul din inima, fost-au frumoasele lacrimioare si numai numele le-a mai ramas...

 =  Luana:)
Lory Cristea
[01.May.06 11:54]
Luana:), in Petrosani exista singurul copac cu lalele din estul Europei, cand vrei sa vezi frumusetea asta, da-mi de veste:) sunt aici inca un an intreg:)
multam, drag - Lory

 =  copacul cu lalele
Nicoleta Iuhoș
[01.May.06 13:10]
întotdeauna citesc cu drag și multă admirație poeziile tale. Aceasta, cu precădere, îndeamnă la nespusă sensibilitate. Dacă iubitul nu se sesizează și nu îți scrie, suntem mulți pe agonia care îți trimitem virtuale scrisori de dragoste (sincere) tocmai pentru ca tu să vii acasă cu inima plină de iubire.

 =  frumos, foarte frumos
Ioana Alexandru
[01.May.06 13:58]
poezia dumneavoastra a reusit sa-mi transimta o stare uimitoare. prozodia ii da o lumina...de mai. versuri traite, intr-adevar, de multi... traite si de mine. si mie mi-au placut "ochii nibelungi" si nevoia de a (se) scrie pe care transpare. va multumesc!

 =  citit-am din nou și din nou și....
Vasile Munteanu
[01.May.06 14:06]
... mai "neînstelător" plecat-am de aici; este o poezie dureros de frumoasă și, jur, am citit ceva poezie până acum....

 =  trecere
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
am scris eu odata un text cu iubita nibelunga, nibelunga este cu sensul de subpamantean, asta ca sa ii explic si lui Liviu Nanu cum este cu dwarfii ce traiau sub pamant, foarte frumoasa asocierea ochilor raului subpamantean cu termenul nibelung, felicitari.

Grijit-au- iese din context, trebuie schimbat, si inca ceva f mici retusari pt momentul in care vei pune poema pe hartie. Spor!

 =  Subtil
Sinziana Hliboceanu
[01.May.06 19:18]
Versurile au o muzicalitate aparte, nu sunt fragmentate, au o fluiditate care subliniaza si mai mult ideea poeziei... deosebit de subtil si feminin surprins sentimentul iubirii...are de asemenea un iz de timpuri vechi, un regret dupa idilic si boem...mi-a placut foarte mult...am sa citesc cu placere si alte poezii de ale tale...Succes!

 =  raspunsuri - multumiri
Lory Cristea
[01.May.06 19:53]
Nicoleta, tu ai devenit cititorul meu si-ti multumesc:)Iubitul meu este cu mine de doi ani:) practic, am crescut impreuna. Si eu va iubesc, altfel n-as fi aici de trei ani.

Ioana:), nu dvs, am 17 ani:)...chiar daca as avea 50 tot nu mi-ar place sa-mi spui asa, multumesc mult pentru cuvinte.

Vasile, oricand te astept cu pareri sau critici, multumesc:)

Ionut, tie iti cer iertare pt. ca nu am fost pe pagina ta de ziua ta...La Multi Ani! acum:) multam.

Sanziana, pe tine te stiu de cand ai venit pe Agonia, am spus: iata o fata frumoasa care scrie poezii:) asta mi s-a parut o intreaga poezie:). Am scris vreo sapte sute de poezii cu rima... nu stiu de ce nu ma pot lipsi de ele, le iubesc:) Multumesc mult de cuvinte.
Lory

 =  problema
emilian valeriu pal
[01.May.06 20:14]
In Petrosani nu se afla singurul copac de lalea din Estul Europei, cu unul din putinii copaci de lalea din Estul Europei.
In judetul Neamt exista un parc dendrologic cu adevarat unicat in Europa datorita speciilor extrem de rare pe care le are. Printre acestea se numara si citiva arbori de lalea, care infloresc in iunie. Localitatea unde se gaseste acesy parc e Valeni si e o fosta mosie a baronului Michel de Stircea.

 =  Mea culpa!
Lory Cristea
[01.May.06 20:18]
Bravo, nu stiam:) anul trecut am condus un grup de americani, voluntari si asa am fost informata. V-am mințit pe voi i-am mințit și pe ei. De voi îmi pare rău, de ei... nu prea. Mea culpa!

 =  "aprinde veioza "
mardale stefan
[02.May.06 06:08]
La mine in camera e un copac ce infloreste doar cand aprind veioza .Sau cand cartea de citit aprinde veioza si-mi da si mie cate un cot"aprinde veioza ".Citesti pe intuneric esti un miracol mic
asa rade sfera de paralelipipedic.
Pierde ritmul dar conteaza.

 =  am un neg pe buca dreapta...dar...
Lory Cristea
[02.May.06 07:12]
Nea Fane. La noi in oras este un batranel care a fost profesor inainte s-o ia razna. Cateodata vorbeste de Kant, alteori, recita din T.S.Elliot dar de cele mai multe ori vine la tine, se uita lung si zice: ,,sarut mana! eu am un neg pe buca dreapta, oricum nu veti prinde sfarsitul deceniului, se va scumpi sarea!`` Are si ritm si vana:P
numai bine

 =  e tristețea
Corneliu Traian Atanasiu
[02.May.06 08:21]

care-mi place, plină de nerv, cu struna vibrînd. E ceva din smuceala eseniană la plecarea în lume și o tentă din fronda lui Dinescu. Am cules scrisoarea din drum. E în siguranță.

 =  :)
Lory Cristea
[02.May.06 10:07]
nu am nici o indoiala ca este in maini sigure... mai ales ca suspectez ca-l cunoasteti si pe andrisant:)
multumesc d-le profesor
Lory

 =  „parc-aș veni acasă și nu mai am motiv”
Nuta Craciun
[02.May.06 23:37]
imi place in mod deosebit poezia asta Lory,
e ca un balsam pe ranile mele netamaduite...
felicitari!
cu drag Anana

 =  Ananei
Lory Cristea
[03.May.06 00:16]
Anana, te citesc mereu si mi-ai parut trista :( Mulțam de trecere. Pupă Lory obrazul tău}{

 =  Copacul cu lalele...
Alpha Centaury
[04.May.06 22:00]
Lory ai fost pe vârful de inspirație. Te felicit pentru acest poem. Este unul dintre cele mai bune citite în ultima vreme. Iți doresc mult succes și-mi pare bine că scrii. Cu bine. N-am știut de copacul cu lalele. Aici unde stau eu este orașul lalelelor. Aș vrea o poza cu copacul acesta.

 =  "Un rau ce nu se spune, un junghi ce nu te doare
Mihai Robea
[05.May.06 09:11]
Poezia curge, reusita, mi-a placut. Mergi spre mai bine. Este ceea ce iti doresc.

 =  :)
Lory Cristea
[05.May.06 20:27]
Multumesc Mihai, te mai astept.
Lory
Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)