Comentariile membrilor:

 =  "ținutul zemos"
Cursivu Petre
[16.Oct.08 19:28]
Ingenios "în ființam" și "neantul de mijloc" pe urmă se rarefiază...am reținut "ființam despărțire dintre sine și sine"...apoi nu am înțeles "ținutul zemos,sfârșitul,cred,ca simplu cititor de poezie,l-ai ratat...toituși începutul,ăână pe la jumătate e excelent,prin sine o poezie...

cu respect și prietenie...

 =  :D la dos, la dos...
ionela chiru
[16.Oct.08 17:09]
"luni de fiere" P.B

da,
da jonele

acolo ai mai citit tu o asemenea preamărire a despicăturii dintre cele două emisfere

ehei, arhanghele

în zburarea așteptândă întreba.


 =  cam superficial, Jonele...
Victor Potra
[16.Oct.08 17:20]
Jonele, merci de aprecieri, dar parca P.B. scrie cam superficial uneori, la suprafață, eu vreau să explorez în adâncime... :=)) Glumesc, s-ar putea să mă supra-apreciezi prin comparația asta... Deși... :P

Și desigur că așteptândă, nu?

 =  similaritatea
Corina Gina Papouis
[16.Oct.08 17:21]
dintre fund si suflet nu mi-a fost niciodata mai...evidenta! de suflet s-au mai luat poetii in textele lor mai mereu, deci...Great work on that bum!:)
Cheers,
Corina

 =  :D
ionela chiru
[16.Oct.08 17:34]
oooo...

prietene

crede-ne,

tocmai profunzimea poemului ne-a determinat să așternem câteva slove acilea, în ograda matale :)

PB scrie șablonard și adevăr grăiești, doar zgârie superficial
tu însă penetrezi adânc :D

te salutăm!

 =  Corina, până nu mângâi, nu crezi...
Victor Potra
[16.Oct.08 19:14]
Problema s-ar putea să fie în faptul că poeții nu-și folosesc îndeajuns mâinile, buzele și toate celelalte care ne fac vii... :)
Mulțumesc pentru aprecierea similarității. De fapt, iubirea e un întreg, nu? :)

 =  "ținutul zemos" e cursiv, Petre...
Victor Potra
[16.Oct.08 19:42]
Adică e locul unde toate conceptele sunt atât de bine lubrifiate încât îți stă mintea-n loc și atunci lași instinctele să curgă, ghidate de repere cave...
Think again, cu prietenie :)

 =  Fond de forma fara fund
florian abel
[16.Oct.08 23:43]
Se pare ca marea dilema a raportului dintre forma si fond este, totusi, fundul.Dar nu sunt sigur daca e vorba de fundul sufletului, al sacului sau al femeii. Las istoria sa decida. Oricum nu am fost niciodata prea pro fund.

 =  floribel, cumintele meu băiat...
Victor Potra
[17.Oct.08 00:00]
... nu știi ce pierzi! la fundul oceanului, sufletului, femeii - sunt de găsit comorile. nici eu nu sunt pro fund, doar mă confund cu trăirile mele... :) și nu vreau să eșuez în fundătura distincției nete între suflet și fundația iubirii carnale.

nu te supăra pentru fundulițele diminutivului, e modul meu de a spune că simpatia pentru tine a fost fundamentată ... :)

 =  Ne-am afundat in problema
florian abel
[17.Oct.08 01:23]
M-ai infundat! Sper sa ne scufundam in continuare pana la fundamentul tuturor valentelor umane, devenind latifundiari ai cuvintelor. Cu respect, esti un scriitor drag sufletului meu.

 =  a posteriori
carmen nicoara
[17.Oct.08 01:06]
nu mă prea împac eu cu ideea de a scrie poeme despre/cu posterior dar al tău e genial dacă aș fi bărbat aș vorbi despre cât de reușită e metaforizarea acestei comori feminine, dar zoițica e bărbată si vorbește despre semantică, despre improvizație textuală de nota 10, despre iubire carnală depășită de vers.
rețin:
"mă primea tresărind ușor a surpriză, bătându-mă peste obraji
aripa fluturelui descoperindu-și corpul prins în zburare
așteptândă
eu în
ființam despărțirea dintre sine și sine… acolo
în neantul de mijloc"
și
"ascultător îi sărutam vocea, îi gustam privirile
și alergarea
subțire pe clapele pianului am rătăcit-o pe toată
spinarea"
iar finalul e foarte reușit ideatic
dixit,
cn



 =  zau asa "nici o diferență"
Doru Dorian David
[17.Oct.08 03:39]
Daca am fi cunoscut numele iubitei tale nu era rau, zau asa... pote ca textul putea fi
sa zicem o dedicatie dar in care din pacate iti faci autoportretul,sigur apare si efemerida ce te lovea peste oraji... cred ca este vorba de drama unui tanar in plimbarea limbii pe raza unui cerc despicat... Cioran povestea despre acea cuta sangeranda, dar din pacate de
acolo a iesit cu tot cu limba si mintea lui de existentialist... Batrane ce ai scris tu aici nu se numeste poezie... este pe langa... chiar asa... reciteste textul... si nu-l da iubitei tale sa-l citeasca , vai ei...
tot respectul!ganduri marete! imi place versul "curgea spre verticala întregului"... imi este indeajuns

 =  erata
carmen nicoara
[17.Oct.08 05:39]
lipsea o parte
zoițica n-a scapat de idei preconcepute și a priori apreciază textul fără obiectul în discuție extrapolând posteriorul la interior.
amical
cn

 =  Carmen, ești cam singurică...
Victor Potra
[17.Oct.08 10:26]
... în peisaj, până acum doar tu ai făcut clar legătura între posterior și interior... :) a priori, e drept, dar chiar și așa :)) doar se cheamă "nici o diferență", nu?
mulțumesc pentru evidențieri în text, uneori prinde bine să afli și puctele tari ale unui text ce-ți aparține, încerci pe viitor să fii la același standard :)

 =  DDD, dacă ziceai din timp...
Victor Potra
[17.Oct.08 10:31]
... dădeam cu DDT pe poezia asta și n-o lăsam să se-npuiască... Așa a apucat de-a citit-o iubita mea și, Doamne, câtă dreptate ai avut! Vrea din toate din cele scrise... Și eu ce mă fac? Una e să pui metafore pe hârtie, alta să le execuți practic, la comandă. Azi mă duc în Cora să văd dacă măcar niște verticale ale întregului le găsesc de-a gata, să nu mă mai chinui și cu ele... :))

 =  Fese inzestrate cu suflet pagan
razvan rachieriu
[17.Oct.08 14:19]
“Cele două părți” și-au amestecat substanțele, și-au interferat entitățile și s-au întrepătruns într-un extaz ce anula individualitatea.
Expedițiile repetate unul în altul inoculau un suflet – păgân fundului, iar sufletului – un strat carnal.

 =  si-atunci am pus-o de-un exhibiționism, Răzvan R.
Victor Potra
[17.Oct.08 18:39]
Într-adevăr, ai punctat cu mare acuratețe "motorul" interior al scrierii. Mă bucur că faci legătura explicit între carnal și suflet, credeam că mesajul nu se susține suficient. În rest, "fese cu un suflet păgân" sună chiar bine :)
Îți mulțumesc pentru puctările care rafinează percepția acestei poezii, depărtând-o de exhibiționismul de care ar fi putut fi suspectată.

 =  Victor Potra - auto comentatorul aflat in trafic
Laurențiu Orășanu
[17.Oct.08 19:54]
Domnule Potra, la dumneata nu se aplica regulamentul? Conform lui, cel care il citeste poate constata ca autorului textului i se recomanda la mai multe comentarii intr-unul singur. Dumneata nu numai ca nu faci asta, dar intervii de doua-trei ori la rand, de parca n-ai putea sa-ti concentrezi discursul intr-un loc.

Faci asta in mod sistematic. Sa fie descatusarea relativ recenta din Atelier?
Daca regulamentul e o chestie pe care o respecta doar pedantii (evit cuvantul cel mai potrivit, stimez cititorul inteligent), macar decenta ar trebui sa te faca sa renunti la aceasta practica aducatoare de clickuri.

La text: Bine scris, desi abordarile astea nu-mi plac. Personal m-as feri sa defulez in astfel de texte, ca asa pare, oricat ar fi de "altfel".

Fragmentarile de cuvinte pe doua versuri nu mi se par chiar rele, dar nici nu dau pe afara de originalitate (sunt fumate).

Goana condeiului te face sa pierzi persoana (cand: "ascultător îi sărutam vocea", cand "întrebai odată ce-ți iubesc
ori sufletul ori
fundul".
Cu fundul, ai dat-o in balta, in final.

Vezi ce faci cu traficul ala ilicit de (auto) comentarii.

Ghiocel


 =  ...mie, eu însumi...
Plopeanu Petrache
[17.Oct.08 21:23]
Victor nu te supăra pe mine, comentariul nu-l fac pentru tine ci pe acest poem al tău, care a căpătat independență odată cu fuga de sub mâna ta și a devenit și al meu. Am spus că nu-l fac pentru tine ci pentru mine. Nu mă interesează ce ai vrut tu să spui, nu mă interesează simțirile tale ci doar ce gândesc eu acum, când citesc, ci doar ce simt eu acum. Ai văzut din celelalte comentarii că poemul place. Nu ai nevoie deci de încă un comentariu. Am eu însă nevoie de un asemenea comentariu în care să-mi spun că aș vrea să cred în profunzimile iubitei prin profunzimile versului, că iubirea de femeie este un veșnic vers, care deși repetat și plăcut în realitate, reluat în moneme, pierde din intensitate dacă nu pot să găsesc altceva decât veșnicul di- (stânga, dreapta, sus, jos. Am această incapacitate de a rămâne doar la suprafață (chiar dacă mă afund!!)și doresc să-mi regăsesc abilitatea de a înnota: dă-mi această capacitate prin poemul tău...
Cu stimă
PP

 =  prefer defulările refulărilor...
Victor Potra
[17.Oct.08 22:36]
Domnule Orășanu, la interpelarea privind regulamentul, o să vă răspund inginerește, ca de la TCM-is la... absolvent de Automatică (că nu pot să mă adresez unei persoane apropiate de vârsta tatălui mei cu apelativul de-l aveam noi pentru urmașii dumneavoastră într-ale studiului, ar fi mai mult decât atac la persoană, ar crimă de lezsenectute...)
1. Răspund de multe ori individual cititorilor mei din respect pentru opinia lor. Precum ați văzut, am răspunsuri personalizate, care de obicei explorează, fie și minimal, noua directie relevată de comentator. Atunci când nu sunt polemice. Aș întelege obiecția dumneavoastră dacă aș răspunde separat cu o frază scurtă, gen mulțumesc, mai vorbim etc. în comuri separate. Nu e cazul.
2. Nu vă lăsați înșelat de lista de apariție a comurilor. Unele comuri apar mai târziu în listă (ale celor cu nivel de acces scăzut). Altele sunt postate in timp ce tocmai scriu un răspuns la un com anterior. La altele pusr și simplu prefer să mă gândesc mai mult și să răspund mai târziu. Pentru că nu prea obișnuiesc să scriu dacă nu am nimic de spus...
3. În ce privește practica "aducătoare de clickuri" e o mică absurditate la mijloc. Dacă asta m-ar interesa, nu credeți că mi-ar fi mai simplu să clickez de-a-mboulea pe textele mele, în loc să stau 10, 15 sau 30 de minute să scriu un comentariu care să intre real în dialog cu cititorul care a avut ceva de spus?

Cum vedeți un comentariu precum cel pe care tocmai vi-l scriu, grupat cu incă trei asemenea, într-un cârnat infinit derulabil în fereastra de comuri?
Așa că vă rog să aveți decența de a gândi cu propriul cap, nu cu regulamentul în loc de sinapse.

La text: Bine că-i bine scris, mulțumesc. Abordările "astea" sunt exact cele excuse de nenumărați ani de pudibonderie din cultură. Deci prefer suspiciunea de defulare, certitudinii refulărilor poetarde.

Desigur că tehnica despărțirii unor cuvinte pe versuri diferite nu mai este nouă, și am văzut și pe agonia câteva cazuri în care părea aplicată forțat. Însă dumneavoastră iarăși emiteți prejudecăți, în loc de judecăți (folosirea capului, cum vă spuneam). Important este cum se așează ele în ritm, în echilibrul textului, dacă aduc o plusvaloare sau sunt doar o "jucărie". Eu am încercat să le folosesc ca "pivoți" care dublează sensul, care permit alternative de ritm în citire. Dacă am reușit sau nu, asta e altă discuție, dar nu sunt presărate ca stafidele în cozonac.

Goana cititului vă face să pierdeți sensul: "ascultător îi sărutam vocea", adică eu. Pe ea. "întrebai odată ce-ți iubesc", adică ea. Pe mine.
La final am dat fix în abordările care nu vă plac, dar asta am lămurit-o deja. Oricum, chiar dacă pe dumneavoastră nu vă mai interesează subiectul, nu uitați câte imperii au fost pierdute din cauza acestei minuni rotunde :) Câte crime pentru o imperfecțiune... Căci dacă fundul femeii ar fi fost perfect, ar fi fost un întreg, și nu ar mai fi avut acea despicătură după care murim toți (noi, cei nonadropauzați)

Ilicit mi se pare până la urmă doar comentariul dumneavoastră de profesor desprins din "Wall". Dar pe mine nu mă mai impresionează nuielele de mult.
Dacă aveți o problemă cu numărul de vizitatori pe pagină, puteți încerca să-l maximizați pe al dumneavoastră, nu să vă răstiți la cei care încearcă să fie vii, să interacționeze. Vă recomand să încercați să scrieți și dumneavoastră ca mine: cu greșeli, repezit, cu imperfecțiuni. Atunci s-ar putea ca oamenii să aibă și altceva de spus decât "Vai, dom' Programator, ce perfect v-ați deprins să scrieți în Americi! Învățați-ne și pe noi. Cum să plecăm..."

Brândușa

 =  un compliment foarte frumos...
Victor Potra
[17.Oct.08 22:54]
Domnule Profesor Plopeanu, mi-ați făcut un compliment rar: ați luat în stăpânire poemul. Cum dezbăteam și cu Noemi, odată, o scriere trebuie lăsată să zboare, departe de autor. Ea aparține prin excelență cititorului, și răsfrângerea gândurilor acestuia din urmă către cel ce a scris e unica răsplată care contează, până la urmă...
Și chiar cred, alături de dumneavoastră, că putem înnota: am lăsat sentimentele să facă ce doreau cu mine, și-apoi ne-am hârjonit împreună în poem: eu, cuvintele și iubita mea.
Cu respect, Victor

 =  .
alexandru moga
[18.Oct.08 00:48]
parerea mea e sa te lasi de poezie.
mai bine exerseaza eseuri articole & stuffff.
nu te mai strofoca in domeniul asta poetic ca nu merge.
cu versuri de tipul asta:

"îi gustam privirile"

"atât de rotunde în plinătatea lor"

"ascultător îi sărutam vocea"

"pătrunderile noastre unul într-altul nu aveau număr"

"eu în
ființam despărțirea dintre sine și sine"

etc...etc...

poti sa castigi un premiu la revista arici pogonici sau cutezatorii.


 =  incalcare repetata a regulamentului bunului simt
Laurențiu Orășanu
[18.Oct.08 00:04]
Potra,
Oricine ti-ar putea spune ca,

pe langa faptul ca esti din nou neregulamentar, adica iar comentezi pe rand (si la rand: Potra, Potra Potra - se aude bine prin trompa lui Eustache?), ceea ce, oricate explicatii ti-ai asculta din gat, deranjeaza un spatiu comun,

te arunci la persoana, cea ce iar e contrar regulamentului acestui site (who cares? Potra nu) si al bunului simt al polemicii. Facultatea mea, unde stau si ce varsta am nu au nicio relevanta in discutia despre textul tau si cu maniera mitomana in care evoluezi pe aici.

Mitomana se refera la faptul, des probat, ca transformi criticile pe care le primesti in laude. Vezi si cazul cu fundul, schimbator de lumi, sau cum zici. Da-i inainte.

Chestia cu linsul celor care stau mai pe sus (pe aici) e la tine doar o excrescenta simulata.

Dat fiind ca pui criteriul de varsta si de Wall Street intre noi, inchei acest dialog in care, semnalez faptul ca tu ai atacat la persoana, si ca iar ai umflat, in scopul citirilor, o simpla semnalare a faptului ca incalci sistematic regulamentul.

Te las sa-ti cresti singur numarul de citiri, de acum incolo. N-o sa mai contribui. Sunt sigur ca te vei descurca binisor, ca si pana acum.

Vai, ce maniere!
Calimero

 =  economia de gândire
Victor Potra
[18.Oct.08 12:51]
Domnule Laurențiu Orășanu, poate nu sunteți conștient, dar ceea ce mi-ați propus dumneavoastră în comurile anterioare presupune să-mi limitez gândirea, interactivitatea cu membrii site-ului și creativitatea. Pentru mine acest lucru este inacceptabil, este atac la persoană. A mea. În plus, ați avut această intervenție la modul doct, suficient, cu o prezumție jignitoare de rea voință din partea mea. V-am semnalat că presupunerea dumneavoastră e inconsistentă logic. Există moduri mai simple de a atinge un scop meschin, precum cel al numărului de clickuri. Vă mai mărturisesc un lucru. Eu chiar vreau să public. Comunitatea agonică este cel mai avizat instrument de control pe care îl pot avea la îndemână. Nu sunt atât de prost încât să-mi falsific singur rezultatele pe baza cărăra încerc să-mi îmbunătățesc scriitura.
Încă un exemplu despre dinamica comurilor. În timp ce vă scriam răspunsul (mi-a luat peste o oră) a fost postat comul dl-ui Prof. Plopeanu. Fiind în pagina în care scriam, nu l-am observat decât după ce am dat send la comul dumneavoastră. Repet, dacă aș scrie trei lulele - trei surcele ca răspunsuri, v-aș înțelege. Așa însă nu pot să văd decât o economie de gândire și simțire. Pe care trebuie să mi-o explic cumva. Și atunci explorez posibilele cauze ale distanței între noi doi, încercând să găsesc și ceva valoros, universal valabil, cum ar fi distanța între generații. Înțelegerea modului dumneavoastră de gândire, strict până la inflexibil uneori, mi-a parvenit prin analogie cu un profesor de mecanică din facultate. După revoluție el a plecat în Franța. Dat fiind că acest mod de gândire este relativ definitoriu pentru intelectualii de "origine tehnică" aparținând unei generații cu 20 de ani mai în vârstă decât mine, nu cred că am încercat decât o contextualizare a diferenței de percepție în ceea ce privește interacțiunea umană.
Și pentru ca să nu închei într-o notă acră, vă reamintesc că atunci când dumneavoastră erați la facultate Calimero devenea, încet, o duioasă amintire, eu de-abia mă nășteam, și ne pregăteam cu toții pentru Mihaela, desenele bulgărești și, o dată pe săptămână, Tom și Jerry.

Pantera roz

Pentru a vedea cât de util-minunată este economia de comentarii pe care mi-o propuneți, voi folosi acest com pentru a-i răspunde și domnului Alexandru Moga, care, întâmplător se situează sub același semn al "economiei de gândire", deși dintr-o altă perspectivă.

Dragă Moga (sper că nici o legătură cu mare compozitor-șlăgăritor), cred că ai o atitudine poetică demnă de șoimii patriei. Doar acolo am mai văzut atât talent la folosirea foarfecii și decuparea după ureche a fragmentelor, pe care le lipim apoi într-un colaj de genul "demascarea decadenței burgheze". Vigilența ta este înduioșătoare, dar neavenită. Tot ce spui e că ai citit precum bila de biliard, din mantă-n mantă, și că "așa nu merge tovarăși". Argumente, mai la vară, presupun. Știu că vine iarna și trebuie drămuite resursele, dar economia de gândire nu te prinde. Decât în cazul în care te pregătești de hibernare și te-ai hotărăt să te hrănești cu poeme făcute arșice, pentru consolidarea egoului, atunci când afară va viscoli și tu vei depăna pe mosorel cuvinte nedărăcite. Pentru început îți sugerez să nu mai urli "la felia de pâine cu unt", că poate se sperie și fuge.
Nu te lua în tragic, nu ai de ce.

 =  Editori / date reale versus polologhie si mitomanie
Laurențiu Orășanu
[18.Oct.08 14:51]
Editori,
Lasandu-l pe Potra sa bata campii gratios aici, dvs. ca editori procedati legati doar la un ochi cu aplicarea regulamentului . Ieri, la scurt timp (ore) dupa ce l-am atentionat aici, cum ca pune comentariu dupa comentariu, atentionare cauzatoare doar de polologhii mitomane din partea lui Potra, pigmentate cu atacuri din partea aceluiasi, iata ce recomandati la :

OffTOPIC Baciu Mihaela Iulia
[18.Oct.08 02:02]

= de ce off topic? editor. comm vorbesc despre poezia de fata .
poate imi spune si mie cineva ce cauta in off topic mesajele mele catre iolanda bob si silvia goteanschii, mai ales ca mesajele au legatura clara cu poezia. numai mesajele plate intra in topic. va rog lasati mesajele in topic, ce dumnezeu aveti?

OffTOPIC = parol dan mihuț
[18.Oct.08 02:12]

vă rugăm, se răspunde într-un singur comentariu tuturor celor ce v-au comentat.

OffTOPIC Baciu Mihaela Iulia
[18.Oct.08 02:11]

= dicutii civilizate in off topic!!!!!EDITORI
iolanda bob, silvia goteanschii si plopeanu petrache au si ei dreptul la un raspuns, nu credeti?

ce cauta in off topic comm. pentru ei. credeti ca imi place sa scriu ca proasta la miezul noptii?

va rog lasati in topic comm. pentru ei legate de poezie. asta din respect pentru mine si ei, din respect pentru poezie.

o discutie civilizata asupra poeziei mele nu poate intra in topic???????? !!!!!!!!
OffTOPIC
OffTOPIC dan mihuț
[18.Oct.08 02:21]
= gosh!
vă rog insitent să respectați regulile acestui site. nu mă privesc opiniile dumneavoastră atât timp cât vă conformați regulilor. în caz contrar, există alte reguli care ar putea fi aplicate. e așa greu să răspundeți celor care v-au comentat într-un singur comentariu?


= individualitati si Ciorba de comm.Nedreptate nejustificata! editor
Baciu Mihaela Iulia
[18.Oct.08 02:21]

nu am mai auzit de o asemenea regula pana acum. unde se specifica asta.

am vazut o multime de comm care nu se dau la gramada la alte poezii si utilizatori.

e vina mea ca ii consider pe fiecare in parte o individualitate si nu fac o ciorba de comm pentru masa comentatorilor mei???

atunci de ce nu e in off topic si comm. pentru alberto m. popesco?

Inchei citatul.

Din respectul pe care vi-l datorati, coordonati-va actiunile.
Justice for all.

Ori asa, ori asa.

Ghiocel/Calimero


 =  Aveți foarte mult timp liber, domnule "floricică/rățușcă"
Victor Potra
[18.Oct.08 15:15]
Asta nu ar fi o problemă, dar v-am explicat clar motivațiile mele. Vă aduc aminte de o sintagma pe care se pare că ați uitat-o: "în spiritul legii". Ce legătură am eu cu exemplele menționate mai sus? Am identificat câteva, pe de altă parte nu am timp să vă răspund punctual la fiecare. Dacă nu vreți să faceți extrapolarea simplă de la un context la exemplele relevante, ar trebui să fac o sumă de studii de caz, cu diferențierile respective, doar pentru a vă combate plăcerea acră de a sugruma ceea ce nu înțelegeți.
Nu am timpul dumneavoastră, deja cred că am făcut un efort suficient pentru a vă răspunde aplicat, obiecție cu obiecție.
Mai lipsește să-mi sugerați să răspund în același com la mesajele primite pe texte diferite.
Mă întorc la scris, vă sugerez același lucru...

 =  .
alexandru moga
[18.Oct.08 22:57]
90% din populația agonica scrie așa, dragă victor.

cuvinte, expresii, metafore ca:
"tresărind ușor a surpriză"
"neantul de mijloc"
"îi sărutam vocea"
"aripa fluturelui "
"îi gustam privirile" le găsești, aproape, în fiecare "poezie" de pe agonia.

pansexualisumul cosmic al lui barbu se găsește din plin în pastișele tale agonice involuntare.
mitologia onirică a zburătorului.
cosmologia primitivă.
lirica pașoptistă e amestecată fără să ai habar în textele tale.
limbajul nobil de secol 19. stereotipii de tip luni poleite, seri dulci și senine, parfumuri desfătătoare, suspinurile dulci și tot arsenalul de izotopii medievale sunt prezente în textele tale via experința agonică.

și de ce ai face tu notă discordantă? nu ai de ce. pentru că nu ai un stil format. pentru că habar nu ai ce înseamnă să compui, cu adevărat, o poezie.

și acum te întreb, dragă victor, de ce aș face comentarii elaborate pe textele tale?
crezi, sincer, că merită un astfel de efort din partea mea?
eu zic că nu, dragă victor.

poeziile tale nu fac două parale.


 =  în legătură cu offtopic-urile, mr. orășanu...
dan mihuț
[18.Oct.08 23:10]
mda, încă un offtopic pentru cei care au chef de orice altceva decât de discuții concrete. păi, mr. orășanu, e la mintea cocoșului că există și reguli nescrise, ar fi culmea ca regulamentul să conțină tot felul de amănunte pe care le cunoaștem ca reguli de bun simț comun. de ce crede domnia ta că e normal ca, la un text care are 15 comentarii, autorul să răspundă în alte 15 comentarii?! mi se pare că, din varii motive, căutați un motiv să lăsați alte comentarii offtopic. nu cred că se compară situația de aici cu cea semnalată de domnia ta mai sus. bineînțeles că am semnalat asta tuturor autorilor care, din alte motive pe cre nu le mai precizez, au lăsat comentarii succesive nejustificate. uneori mai scapă atenției editorilor, nu vă închipuiți că aici e o armată de oameni cărăra nu le scapă nimic.

 =  Alex Moga, cred că ai citit prea mult...
Victor Potra
[19.Oct.08 02:01]
... pe repede înainte (așa sunt unii autodidacți) și nu prea ai digerat bine. Din ce văd, judeci doar pe fărâmițe și expresii. Evident că expresiile pot fi regăsite, doar scriem cu toții în română. Dacă ți-aș lua poeziile la tocat, așa cum încerci tu aici, crezi că nu aș găsi destule locuri comune? Dragul meu, a scrie pastișe pretinzând creația, e jenant, dar a face același lucru când comentezi o poezie e de-a dreptul patetic. Știi la ce mă refer, dacă nu cu atât mai trist pentru tine.
Referirea emfatică la curente și stiluri literare nu te scutește nici de argumente (pe care în continuare, dacă le ai, le ți secrete), nici de onestitatea elementară a considerării întregului. Creația literară este după părerea mea ceva mai mult decât jocul de puzzle pe care îl practici.
Nu pot să nu remarc același stil șchiop de a comenta și la poeziile care îți plac. De exemplu ultima recomandată a lui Anghel. Câteva expresii cu pretenții docte "regizarea introspecției", "un soi de osmoză", "frenezie vitalistă", și țup la concluzie "se vede că anghel pop știe ce face". O fi știind, dar din ce-ai scris tu nu se vede decât că ai citit excesiv pentru capacitatea cilindrică posedată și te doare capul. Lasă un pic la digerat toate vorbele alea gonflabile și revino când nu te mai ia vântul pe sus.

 =  Dan Mihut, spunem acelasi lucru, dar, crispat, refuzi sa citesti
Laurențiu Orășanu
[19.Oct.08 17:31]
Domnule Mihut,
daca citeati bine ce am scris mai sus,

nu era cazul sa imi aratati din nou reaua vointa cauzatoare de scaderi de nivel (in cazul meu): eu si dvs. sustineaam de data asta acelasi lucru - nu 15 rspunsuri pentru 15 comentatori. Asta ii reprosam lui Potra. Sfarsiti prin a-i confirma actiunea (adica off-topicurile), in vreme ce alti autori sunt off-topicati.

Relaxati-va, au trecut 2 ani.

Dati impresia ca, din spirit de contrazicere, daca eu va zic ca sunteti bun, dvs. sunteti gata sa ziceti ca nu e adevarat.

Peste atacurile de mai sus ale numitului Potra , ca si peste alte atacuri la care sunt supus pe acest site, treceti tot din aceasta cauza.

Inteleg, oridnele sunt oridine. Asa ca, din nou, va raspund cu misto la misto, si va las sa actionati, in cazul meu, cum stiti si cum vi s-a spus.

Daca v-as emnala faptul ( o sa o fac oficial), ca pe orice spatiu public civilizat, nimeni nu poate fi discriminat pe motiv de varsta, ati misca un deget?

Va las cu bine.

Ghiocel/Calimero




 =  Ce nu înțelegeți, domnule Orășanu?
Victor Potra
[19.Oct.08 21:47]
Poate nu înțelegeți că îmi place să interacționez cu oamenii cu care împărtășesc aceleași apetențe culturale. Da, îmi place!. Instrumentul comentariilor, oferit de agonia, este inventat tocmai în acest scop. Interactivitate! Care înseamnă mai mult decât "mulțumesc Calimero, te mai aștept Ghiocel". Dacă nu acceptați că există o diferență între comentariile de ultimul tip și intervențiile care pun în discuție idei noi, care implică creativitate și schimb de păreri, nu am decât a vă plânge.

Poate este innacceptabil și inconsistent logic pentru dumneavoastră că eu doresc să investesc energie și neuroni într-o activitate care pare gratuită. Aceea de a scrie comentarii elaborate, care încearcă să urmărească gândul cititorului, pe care acesta a avut bunăvoința și a făcut efortul să îl scrie. E mai mult decât simplă politețe, e luare în serios a unui egal, membrul agonia care a venit cu o intervenție referitoare la gândul meu. Din acest punct de vedere, încerc ca fiecare comentariu al meu să fie mai mult decât un "semn", să fie o miniatură de simțire și gândire, în sine. Nu-mi puteți cere să subsumez aceste micro-raționamente unei tehnologii de bandă rulantă. Faptul că propuneți un automatism orb când este vorba de literatură, de interferența opiniilor artistice, vă descalifică din start.

Poate nu înțelegeți cât de amuzant sunteți când faceți referire la presupusa atitudine părtinitoare a lui Dan Mihuț. Dacă domnia sa a avut un diferend cu dumneavoastră acum doi ani, cred că îi este mult mai prospătă în minte interacțiunea continuă și adeseori abrazivă cu mine. Toți editorii sunt și oameni. Dar faptul că încearcă măcar să urmărească obiectivul unei imparțialități flexibile, inteligente, este ceea ce m-a reținut pe acest site. Înfruntările mele cu editorii sunt mult mai recente decât ale dumneavoastră, dar au fost întotdeauna pe texte. Am avut și texte în pagina de autor, am avut de toate. Dar am reținut un lucru: în spațiul agonic dialogul ESTE posibil.

Dumneavoastră îmi propuneți acum să renunț la satelit pentru a folosi telegraful. Pornind de la presupoziția că toate mesajele care sunt de transmis sunt identice. Nu sunt! Nu suntem cu toții niște integrate cuantificabile în poziția închis/deschis, generatoare de biți. Nici măcar cu noi înșine nu suntem egali, de la o clipă la altă.

Înțelegeți o dată pentru totdeauna că eu, și atunci când scriu comentarii, mă situez în postura autorului care publică niște texte-miniatură. În rarele ocazii când nu am timp, sau sunt prea obosit, mă conformez regulii generale de a condensa simplele răspunsuri într-un singur text. Este și motivul care face conduita mea coerentă. Am ceva de spus - dezvolt, nu am - spun mulțumesc.

Presupusa dumneavoastrp discriminare pe motive de vârstă vă duce în zona suculent-hilară a teoriei conspirației. De ce nu vă considerați discriminat și pe faptul că sunteți programator sau că ați fost plecat în "Americi"? Să vă explic:
Am constatat că gândiți ca un automat, inflexibil, fără capacitate de circumstanțializare. Firesc să mă întreb (la fel de public precum a fost expozeul dvs.) - o fi educația de vină?
Am constatat că ați înlocuit cultura cu civilitatea. Mai precis schimbul de idei cu simpla politețe goală de conținut. Firesc să mă întreb - o fi șederea în State de vină?
Am constatat că sunteți total anchilozat, că dialogul vă ocolește precum apa pe rață, că refuzați endemic să luați în calcul că și celălalt poate avea dreptate, că aveți un ton superior, doct și, până la urmă impertinent, că faceți apel la sheme și prejudecăți, că singurul lucru cae vă interesează este controlul. Firesc să mă întreb - o fi vârsta de vină?

Ei, liniștiți-vă, am ajuns la concluzia că nu e vârsta (dl. Gorun e un contra-exemplu suficient). Acum sunt sigur că erați la fel de acru, impermeabil și plin de sine și acum 20 de ani, și acum 40. Deci nu cred că are nimeni nici o problemă cu vârta dumneavoastră, ci cu economia de gândire de care dați dovadă.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0