Comentariile membrilor:

 =  Mirela, poemul tau...
Liviu-Ioan Muresan
[29.Nov.08 16:05]
Imi place. E un poem bine structurat, perfect in rima si ritm. Dovada a unui rafinament al exprimarii.
Cu placerea citirii, LIM.

 =  Da
Chitul Grigore
[30.Nov.08 18:36]
Un sonet aproape de perfectiune,ca forma (rima nu este imbratisata in catrene!),si cu un umor subtil.Stilul seamana cu al altui agonist,foarte talentat,Radulescu Florin.

 =  NEDUMERIRE?!
Mirela Lungu
[30.Nov.08 18:37]
Liviu, multumesc frumos:)
Dar am si eu o nedumerire: de ce zace-n atelier?!
Pentru ca l-am categorisit drept "sonet"?!
Sa fie oare altceva?!
Chiar ma pregateam sa-l sterg si am vazut comul tau:))


Cu stima,
ML

 =  PURA COINCIDENTA "STILISTICA":)
Mirela Lungu
[01.Dec.08 01:44]
Grigore, onorata de aprecieri:)
Poate ca seamana stilul, dar, crede-ma, nu avem nimic de-a face unul cu celalalt;)

Cu prietenie,
Mirela


P.S. Tot n-am inteles ce cauta in atelier, vreun editor, ceva, prin preajma?!

 =  parere
Ecaterina Bargan
[30.Nov.08 21:24]
nu mi se pare bine aleasa tehnica de a utiliza termeni tehnici ptr a transmite starea de poezie sau o anume emotie. cu toata dezinvoltura abordata, pare usor vulgar, cu toate ca tinta esentiala era ironia. mie, de exemplu, poezia asta nu mi-a trezit emoții poetice de niciun fel. iar titlul și ideea pe care se insistă se rezumă la un "fuck me!" (accentuez, cu semnul exclamării), fie și intelectual, lucru care nu mi s-a părut ingenios. e prea "țipător".

 =  MOTIVUL?!
Mirela Lungu
[01.Dec.08 00:52]
Nici mie nu mi se pare prea bine aleasa exprimarea "nu mi se pare bine aleasa tehnica de a utiliza termeni tehnici ptr a...":)
Dar, sa trecem peste. Mi-ar prinde bine precizarea "termenilor", desi "tehnica" nu e chiar la indemana oricui;)
Textul e poate, prea stilizat, de aceea n-ai simtit "emotia", cred.
E mai mult decat un "fuck intelectual", daca stii sa citesti printre randuri.
La un prim nivel de perceptie, poate fi doar atat.
Singurul vers care ar putea fi considerat "tipator" este primul. L-am scris, intentionat asa, am vrut "nesofisticat", simplu, natural, viu.
Am retinut parerea ta. Sa fie oare acesta motivul pentru care se afla in atelier?!


Multumesc de trecere,
ML

 =  .
Laurențiu Ion
[01.Dec.08 10:07]
primul vers e ca un automatism de limbaj, se comporta la fel, avand chiar si o tonalitate patetica. problema este ca ai preluat acest automatism si in final. acesta este motivul pentru care e la atelier.

 =  Nedumerire
Ioan Jorz
[01.Dec.08 18:47]
Laurențiu, te contrazic. Ultimul vers nu este, deloc, clișeistic - dimpotrivă, pentru că introduce, ludic, deznodământul, dând logică întregului text. Nu cred că textul este unul de "Atelier", poate doar dacă structura sa(două catrene și două terține) induce ideea de sonet, atunci putându-i-se reproșa rima încrucișată, în catrene. Cum exigențele legate de sonet nu cred să fi atins cote atât de înalte, mă îndoiesc că motivul ar fi acesta.

 =  Mirela, nu
Liviu-Ioan Muresan
[01.Dec.08 22:29]
Nu pune la inima veninul. E un text mai bun dacit textele celor ce incearca sa te pozitioneze acolo. Uita-te si ce scriu acele parsoane. Apoi ia atitudine.

 =  parere
Ecaterina Bargan
[01.Dec.08 21:18]
termenii de care ziceam sunt: "glanda pineală", "fiorii tantrici", "fentăm destinul". poate tie ti-e la indemina sa-i folosesti, insa tocmai ei sunt cei care indeparteaza cititorul din mine de poezia propriuzisa. aduce un aer cautat. poate gresesc. eu nu condamn pe nimeni, poate ca asa ti-a venit tie discursul, dar pe mine nu m-a prins. uite, primul vers, tu zici ca ai vrut sa spui ceva direct, si ca anume acea directete ar fi poetica. doi ani in urma nu as fi numit pentru nimic in lume un text simplu si direct unul poetic, adica poezie. acum fac diferenta. hai sa punctam citeva argumente pentru care texul e in atelier. unu ar fi disonanta clara din destinul c-un nou , apoi, daca tu admiti asa rime in poezie eu nu stiu cum sa iti iau apararea ce vrei/ce/i. o alta stridenta ingrozitoare: fiorii tantrici. un vers mult prea uzat, banal, si chiar vulgar: Să ne băgăm picioarele-n tot ce-i..., desi, recunosc, nu e just sa-l rup din contextul care ii da un gram de originalitate si sens. o alta rima penibila ar fi: adese/ ce se.
nu pot sa nu remarc nici comparatia atit de matura: stropii ce se
Topesc ca sărutările
. si, cred totusi ca ar suna mai bine shakespeare, cu siguranta fiecare va sti cum sa citeasca. ultimul vers e pretentios rau.

 =  CUM VÃ PLACE?!
Mirela Lungu
[01.Dec.08 23:42]
Ecaterina, pe bune, nu le ai cu rimele deloc:))
Ce-mi reprosezi tu se numesc "rime de colectie":)
Pe Daniel Bratu l-ai citit vreodata, sa vezi ce rime "imbarliga" el?!
Probabil ca, in opinia ta, e cam "varza":))
Am dat acest exemplu pt a intelege, ar mai fi si altii, desigur.
Despre aerul "cautat", recunosc, poezia este nitel "lucrata", sonetul, indiferent de tipul ales (eu am experimentat cam toate variantele, crede-ma!), nu curge pur si simplu pe foaie, in fine, daca n-ai scris nici macar unul, nu ai de unde sa stii asta.
Daca un text nu iti transmite tie "emotie", ce te face sa crezi ca tu esti un "etalon universal", deci nici altora?!
Primul vers e cel mai direct, repet, de la el a pornit intreaga constructie care incearca sa dezvolte ideea pe care acesta o contine "in nucce".
Termenii folositi pot fi si banali, uzati, nu trebuie neaparat cuvinte rare sau metafore artificiale pt a crea "poezie", parerea mea. Nu conteaza doar ce spui, ci si cum spui. Incearca sa nu te mai opresti la primul nivel al discursului, adika la "semnificant", cauta "semnificatul".
Laurentiu, cred ca tie ti-a raspuns Jorz inaintea mea, nu are rost sa ne repetam.
Liviu, multumesc din nou pt incurajare, dar sunt destul de "mare" ca sa fac si sigura "diferenta":)

Concluzie: daca un text nu este "poetic" (adika nu place:) din pdv-ul editorului de serviciu, va ramane pe veci in atelier?!


Multumesc pt atentia acordata,
Euridice


P.S. Urmatorul text postat se va numi "CUM VÃ PLACE?" si va fi tot un "sonet", desigur:))

 =  doresc să menționez
Laurențiu Ion
[02.Dec.08 15:11]
că bunul simț, sau chiar respectul n-au nimic de-a face cu poezia în sine și aici mă refer strict la autor.
cred că era nevoie să te repeți, mirela, cu precădere. n-o cer eu, ci respectul pentru un cititor care-și spune părerea la tecstul tău.
joan, contrazice-mă și doar contrazis rămân, pentru că părerea mea nu se schimbă.
îmi pare rău c-am pierdut timpul pe-aici

 =  sita mica a ochilor, tantric
Daniel Bratu
[02.Dec.08 16:25]
ferit de banalizarea excesivă a prezentului lent scrâșnitor pe geamul on-line cu jurnalele dicteului îmbălsămat,
textul e blând parodiant/comediant - râzând amar, printre sensuri, în țara de regi orbi și de castraveți certând grădinarii -
prozodie "altfel", nimic atonal, dimpotrivă
"clișe-isme" anulate tocmai de neobișnuit, de așa zise "stridențe", depinde pe cât și pe unde-i pelteaua "ambâțului" cocoțată în punct de vedere

felicitări, Mirela,
textul nu e de atelier, știi și tu asta,
și faptul că știi ar trebui să fie de-ajuns



 =  LAURENTIU, SCUZELE MELE:)
Mirela Lungu
[03.Dec.08 01:06]
Laurentiu, imi cer scuze daca te-a jignit atitudinea mea. Eu provin de pe un site unde oamenii sunt mai putin conformisti, inclusiv textele si exista, oarecum, ale criterii de evaluare, constat acum, postand aici.
Poate ca ai dreptate, meritai un "rapsuns personal":), chiar daca nu ar fi fost prea diferit de cel mentionat:))
Imi reprosezi "automatismul" de limbaj, eu chiar ma intreb ce intelegi tu prin asta: limbajul uzual, cotidian, frust, nestilizat?!
Poezie se poate face cu orice fel de limbaj, inclusiv cel de "mahala", parerea mea. Insa depinde ce "construim" cu acele instrumente mai mult sau mai putin "sofisticate". In general si-n poezie in special, eu sunt adepta exprimarii directe, naturale, fara prea multe "zorzoane";)
Asta nu inseamna ca textul de fata nu reflecta o traire/ emotie care iese din banal printr-un "rafinament stilistic", adika maniera in care, atmosfera creata, jocul de cuvinte etc. Nu vreau sa ma repet sau sa devin "redunanta":)
Cine are urechi de auzit sa auda, cine nu, poate sa ramane la propria parere, nu-i motiv de suparare. In arta exista stiluri diverse care nu se exclud reciproc, dimpotriva, poti fi complementare. Faptul ca eu vad poezia intr-un fel, iar X in altul, nu trebuie sa ne faca "dusmani" sau nu inseamna ca primul are dreptate si celalalt se inseala, intelegi?! Aici e ca in orisicare tip de "rationament", depinde de la ce premize pleci, iar acestea sunt simple axiome (nedemonstrabile), fiind o cestiune de "credinta" ceea ce alegem.

Multumesc de trecere,
ML

 =  U KNOW, I KNOW = WE KNOW:))
Mirela Lungu
[03.Dec.08 01:06]
Daniel, opinia ta inseamna mult pt mine si tu stii asta, asa cum stiu si eu ca...:)


Multumesc,
Euridice





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !