Comentariile membrilor:

 =  parere
Chitoveanu Victoria
[09.Jan.09 10:09]
Ghicitoarea ta se pare
Ca nu are dezlegare,
Stilul fin, misterul mare,
Sa fie perioada de tranzitie asteptarea?

 =  Deocamdata nu...
Chitul Grigore
[09.Jan.09 19:06]
Nu e tranzitia,Victoria.Ghicitoarea e simpla,totusi.Rezolvarea poate fi facuta,de data asta, in ansamblu dar si pe bucati.Succes!

 =  Pânda
Gârda Petru Ioan
[09.Jan.09 19:06]
Pânda

 =  Nu
Chitul Grigore
[10.Jan.09 09:33]
Nu,Petru.Abordarea ta e prea directa.Vezi si indicatiile anterioare.Totul e sa iti dai seama cand este vorba de un sens figurat, cand este unul direct sau cand sunt valabile amandoua...

 =  Colț
Gârda Petru Ioan
[10.Jan.09 12:38]
Colț?

 =  Iubirea
Victoria Andreea Bozgan
[10.Jan.09 23:29]
Sa fie vorba despre iubirea indelung asteptata?

 =  Incercare
Doina Wurm
[10.Jan.09 23:29]


Capcana?

 =  Nu și nu !
Chitul Grigore
[11.Jan.09 13:05]
Ideile sunt foarte interesante dar nu se potrivesc cu solutia mea.Atentie la indicatiile date mai sus.Sensul propriu si/sau cel figurat al unor cuvinte sau sintagme etc. ...

 =  Stop?
florian abel
[11.Jan.09 14:22]
Ma gandesc ca la stop se asteapta si daca gafezi pornind aiurea dupa alte masini (fiare) te poate lovi altul sau mai multi in spate (dupa ceafa) . Plus amenda. Plus despagubirile. Plus spaga. Plus nevasta. Soacra? Doamne-ajuta!

 =  Rămâne cum am stabilit
Chitul Grigore
[11.Jan.09 20:12]
Nu.Daca ar fi stopul,ar fi trebuit sa fi fost intrat in el deja,ca sa fii "in" forma de asteptare.Asta ar fi un adevarat dezastru,tinand cont,mai ales, de ultimele doua argumente din lista ta.Doamne fereste!
Ideea,insa,nu e rea deloc,pentru varianta de rezolvare in ansamblu,adica tinand cont de toate cele 4 versuri,intr-o inlantuire logica.N-ar fi rau sa perseverezi pe aceasta cale.

 =  Coada
Gârda Petru Ioan
[12.Jan.09 09:24]
Coada (astept la coada, gafa=carlig, dac-o faci trebuie sa-i faci si coada, coada merge pe urma fiarelor (ursul n-are coada(!), coada (una, doua) fetelor).
Asa e si altfel nu!
M-a derutat lipsa virgulei dapa "asteptare". De aici ideea de asteptare in care sau in caré (nu exista forma asta in dictionare, ce-i drept...)unde astepti la colt, marama are colti dupa ceafa... etc etc. Nebanuite sunt caile limbii romane.

 =  Deja am inceput sa-mi bat copiii
florian abel
[12.Jan.09 10:08]
Inchisoarea?

 =  poate
maia cusco
[12.Jan.09 16:42]
gara?

 =  Da
Chitul Grigore
[12.Jan.09 23:45]
Petru,ai ghicit!Coada era,intr-adevar!Felicitari!
Rationamentul tau este impecabil,cu o singura observatie,gafa avea doar sensul de eroare si se potrivea in cazul rezolvarii in ansamblu a ghicitorii:daca,stand intr-o coada,(asteptand sa se "bage" ceva...), faci gafa de a calca pe "coada" unora(si nu "tuturor",ursul fiind exclus!) care se comporta ca niste fiare (cu coada,bineinteles!),primesti una,doua peste ceafa (aici ai observat foarte bine,ca rezolvare secventiala,ca "una,doua peste ceafa" pot fi una sau doua cozi...).

 =  felicitări
Elena Malec
[13.Jan.09 04:47]
autorului dar mai ales ghicitorului.

 =  de data asta a fost nereusita rau
Laurențiu Orășanu
[13.Jan.09 04:51]
Calcand pe urma unor fiare trimite mai degraba la statul in coada, la rand, si nu la ce spui tu.
Astfel ca, de data asta, carcotesc si consider definitia, si deci ghicitoarea, nereusita.

 =  De gustibus...
Chitul Grigore
[14.Jan.09 00:43]
In sintagma "Călcând pe urma unor fiare" am avut in vedere sensul figurat: "urma unor fiare"=ceea ce este in urma unor fiare,adica, in cazul unor animale,coada.In final rezulta sintagma:"Călcând pe cineva pe coadă"."Fiare" avea si sensul direct de "animale" dar si sensul de "oameni cu comportament animalic".Din aceste motive nu consider ghicitoarea nereusita.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !