Comentariile membrilor:

 =  cine se scoală de dimineață... adevăr grăiește
Vasile Munteanu
[14.Jan.09 10:05]
având asemenea problemă,
eu zic să nu vă străduiți -
credeți-mă, nu-i o dilemă:
nu rareori... chiar reușiți.


Domnule Ioan Toderașcu, deși nu sunt epigramist și nic nu aspir să devin unul, considerați catrenul de mai sus o "șarjă".

 =  Multumesc, Vasile Munteanu!
ioan toderascu
[14.Jan.09 10:28]
Foarte bună șarja! Tocmai de aceea vă sugerez să aspirați...

 =  O replica d-lui Munteanu
florian abel
[14.Jan.09 11:02]
pentru că văd că știți de glumă:

S-a scris mult și s-a scris prost,
Agonia-i invadată,
D-aia-n anul care-a fost
S-au dat stele la lopată.

și,

Nivelul nu e pentru tute
D'aia se-ajunge greu la sute.
Dar ia să-l dați pentru prostie,
Să vezi câți trec rapid de-o mie.

 =  Apropo de valoarea epigramelor de pe site
ioan toderascu
[14.Jan.09 12:50]
Nu am cunoștințe vaste,
Dar, pe-aceste "teritorii",
Ele-s bune sau sunt proaste,
După cum văd...cititorii!




 =  Editorul
Gârda Petru Ioan
[14.Jan.09 12:50]
Stimați confrați, stimat popor,
Să nu mai dăm în editor!
În fond, el nu ne e ostil,
E ceva mai puțin subtil...

Cand nu are dreptate, dar, de obicei, are.

 =  Risc
Rodean Stefan-Cornel
[14.Jan.09 11:47]
Atenționare pentru Ioan Toderașcu
(apropo de intențiile sale de a încerca să scrie și prost)

Încearcă,-așa, doar ca să vezi
Ce se întâmplă, însă eu
Mă tem să nu perseverezi...
Doar prima dată este greu...

În opinia mea, foarte bună epigrama, foarte bune replicile de până acum!

Cu simpatie,
Cornel Rodean

 =  de la un "atelierist"
milos petru
[14.Jan.09 12:50]
De zici că ești "prizonier",
Poți să scri și prost și bine,
Tot ajungi la "atelier"
Dacă-au pus ochii pe tine.

Un an nou cu multe realizări și epigrame bune!
petru

 =  Epigrama - gen minor?!
Ioan Jorz
[14.Jan.09 12:55]
Ioane, ceva asemănător am postat și eu, la venirea pe Agonia, neînțelegând mecanismele "purgatoriului" care era "Atelierul". Nici astăzi nu le înțeleg, dar e altceva. Perioada petrecută acolo a fost foarte scurtă, dar frustrantă - pentru cineva care, până atunci, nu a luat decât premiul întâi. Epigrama a apărut în pagină și a avut, chiar, un comentariu. Iată textul:

Unui coleg de "Atelier"

Plătesc, colega, ca și tine,
Al consacrării jalnic cost:
De-am scris odată foarte bine,
Aici e sigur că scriu prost!

 =  Părerea mea,Gârda Petru Ioan
ioan toderascu
[14.Jan.09 19:34]
Sunt de-acord cu tine, frate,
Mai greșești din când în când,
Dar ei n-au avut dreptate,
De vreo șapte ori la rând!...

 =  Mulțumiri pentru avertisment, Cornel Rodean!
ioan toderascu
[14.Jan.09 19:35]
Chiar dacă pari puțin sever,
Îți mulțumesc, cu reverență,
Sperând că nu mi-o spui, mon cher,
Din propria experiență...

 =  Stai liniștit, nu ești primul.
Laurentiu Ghita
[14.Jan.09 17:00]
Cultura mea inginerească
Mă face chiar numic să cer,
Căci unde ai vrea să mă gasească
Decât într-un atelier?!



 =  Nu m-ai consolat, Ioane...
ioan toderascu
[14.Jan.09 19:36]
Ioan Jorz, te cred că ai stat și tu o perioadă la Atelier, pe nedrept,desigur. Din păcate, văd că acum nu-ți mai pasă de alții. Nu ai luat niciodată atitudine, in ceea ce mă privește, cu toate că ocazii au fost destule... "Prietenii" știu de ce! Referitor la formularea "decât premiul întâi", probabil te referi la poezie că la epigramă sunt sigur că nu!

 =  Miloș Petru și Laurențiu Ghiță
ioan toderascu
[14.Jan.09 19:37]
Miloș Petru

Nu știu de ce ar fi pus ochii pe mine. Având în vedere faptul că epigrama de mai sus a fost promovată pe prima pagină, chiar pare că nu este așa. Vom trăi și vom vedea!


Laurențiu,

Am stat liniștit până la a opta trimitere consecutivă la Atelier! Eu am vanit pe Agonia sa postez o parte din epigramele premiate la diferite festivaluri di țară, in ideea de a le citi și cei de pe site, care indrăgesc genul. Ori, dacă ajung la Atelier, sunt văzute de un număr restrâns de vizitatori.În aceste condiții, chiar cred că nu merită efortul...

 =  Ionică,Ionel,Ioane
Ion Cuzuioc
[14.Jan.09 19:37]
Ioane,te-am citit și m-am bucurat.Nu te amărâ,că noi te "vânăm"și-n atelier.E fain replica-epigramă a lui Vasile Munteanu.Ce e bun e bun,n-ai ce zice.Tu mai scrie,c-au mai scris și alții.Vezi,te rog epigrama mea din 01,05.2008.Comentariile sunt colegiale.Cu sănătate și noroc Ion Cuzuioc.

 =  apă de ploaie, nu de gură
Laurențiu Orășanu
[14.Jan.09 20:14]
Când te gândești că site-ul are în proiect o Antologie cu epigramiștii de pe aici! Cât de reprezentativă va fi ea, dacă selecția va fi supervizată de aceleași nume care trimit texte premiate, ca ale lui Ioan Toderașcu, la Atelier? (Nota Bene: Nu e vorba de Sorin Olariu, el ar trebui să fie SINGURUL implicat în selecție, și spun asta pentru că am mers pe mâna lui la volumul celor cinci "Un zâmbet de peste ocean" ... și a ieșit bine.)

Toți cei cu pană, negreșit,
Dau de-un dispecer iscusit,
Ce are-n mână-un levier,
Și face semn spre-Atelier.

Ce pot să fac, fac: susțin textele bune, chiar și la Atelier (am avut un mic succes, parcă GPI), și cărâi la textele slabe, ale protejaților. Și, în primul rând, ajuns pe cracă, nu uitde unde am plecat (vezi Ion Jorz, și răaspunsul lui Ioan Toderașcu). Că bucata de cașcaval stă într-un echilibru mult mai instabil decât ați crede voi, ăsta e alt aperitiv.

De ce nu criticați epigramele proaste?
Vasile Munteanu, dacă ești editor, ai putea să dai nivelul necesar lui Ioan Toderașcu. Îl merită din plin. Altfel, că scrii aici, ca și cum nu ai habar de usturoi, e apă de ploaie, nu de gură.

Calimero



 =  Calimero
Vasile Munteanu
[14.Jan.09 20:42]

îți răspund pentru că, pe de o parte, apa de ploaie hrănește majoritatea lucrurilor frumoase și/sau utile (inclusiv usturoiul, din care sunt convins că și eu și domnia voastră ne-am înfruptat la vremea potrivită) și pentru că, pe de altă parte, nu îmi place să fiu arătat cu degetul pătat de tuș:

primo: credeam că, în timp, te-ai convins că nu mă număr printre aceia care discreditează epigrama sau epigramiștii; și epigramiștii, ca și poeții sau oricare altă categorie, sunt uneori mai inspirați, alteori mai puțin inspirați; unii au talent, alții nu; dar nu pot reproșa nimănui faptul că nu are talent (cel mult faptul că scrie... - încerc să glumesc); dar spun cu toată sinceritatea că de un lucru sunt sigur, majoritatea sunt înzestrați cu simțul umorului (de exemplu, rareori ai să găsești un poet capabil să se autopersifleze; poeții, cu mici excepții, sunt niște "bățoși"), simțul umorului fiind pentru mine una dintre calitățile spiritului superior.

secundo: personal, nu am încadrat la Atelier decât acele epigrame nefericit construite sau cu greșeli de gramatică (pentru că, îmi pare rău că o spun, există și astfel de catrene); recunosc, nu am avut și nici nu cred că am să găsesc disponibilitatea necesară pentru a populariza epigrama sau epigramiștii; și nu cred că îmi poți imputa acest lucru;

terțo: nu am citit textele, nici comentariile, nici biografia domnului Ioan Toderașcu, deci nu mă pot pronunța asupra statutului domniei sale pe Agonia.ro; dar, pentru că mi-ai solicitat să fac acest lucru, promit că am să îmi găsesc timp în zilele imediat următoare.


în concluzie, pentru că apa de gură este ineficientă în astfel de cazuri, pe viitor, când și dacă vei mai considera potrivit să mă arăți cu degetul, sugerez alternativele: fie deschizi toate degetele, fie arăți cu pumnul strâns - nu-mi plac jumătățile de măsură.

 =  Nu se intelege?
Liviu-Ioan Muresan
[14.Jan.09 20:58]
Multe texte intra pe aici. Ale celor cu nivel ajustat intra din prima. Indiferent de valoare. A textului, desigur. Si atunci unde sa mai incapa altii? Cel mult la atelier. Nu e spatiu, domnilor.
Propun editorilor:
Trei texte recomandate pe zi, care sa nu se mai regaseasca la pagina principala. Doar la recomandate. Economie de 3 texte.
La recomandate textele vor sta un timp mai scurt.
Textele recomandate sa fie in functie de un timp prestabilit. Din numarul de texte postate in acel timp.
Pentru reglarea celorlalti timpi de pe sait, un numar de persoane cu acces mare, dar nu editori, sa poata redistribui textele cu valoare, in asa fel incit cele ce merita sa fie trecute de la atelier la prima pagina. Chiar daca in zilele urmatoare. Astfel, activitatea membrilor va fi mai vizibila.

 =  Senin,spre mai departe...
Ioan Postolache-Doljești
[15.Jan.09 00:19]
Tu nu băga în seamă sictireala,
Plenește-ne cu fin umor!
O să-i apuce jigăraia
Dinspre-Ateler și... Pagini de-autor.

 =  Mulțumesc, frate Ioane!
ioan toderascu
[15.Jan.09 00:19]
Mă bucură faptul că ești alături de mine când mă aflu la ananghie. Prietenul la nevoie se cunoaște! Să auzim de bine!

 =  Jos pălăria, Lauurențiu Orășanu!
ioan toderascu
[15.Jan.09 00:20]
Ce pot spune altceva după comentariul argumentat și la obiect făcut aici. Ești singura persoană care m-a susținut în ultimul timp, când efectiv mă simțeam complet neputincios, vazând cum toate lucrările mele erau direcționate la Atelier. Doar starea aceasta m-a determinat să scriu epigrama-șarjă de mai sus. Eram ferm convins că-mi semnez sentința de excludere de pe site! Spre surprinderea mea, rezultatul a fost cu totul altul, poate cea mai mare reușita a mea de când postez pe Agonia. Surprize, surprize!... Sper să fie mai bine, de acum înainte. Mulțumesc pentru tot!

 =  Ioan Toderascu
Atropa Belladona
[15.Jan.09 00:43]
Ioane, daca-ti mai amintesti, am fost printre primii care mi-am scuturat clopoteii din coada...doar ca atunci m-ai tras de manecuta...:)asa ca... am stat cuminte in banca mea...e drept, eu n-am mai ajuns la Atelier in ultima vreme, pentru ca, dupa ce am asteptat si cate 24 de ore sa ies la lumina, fara rezultat, am renuntat, stergand textul. Chiar si acum am pus un text, nu cred sa vada lumina zilei...
Nu renunta, parerea mea.

cu admiratie,
matraguna


 =  Vă aștept; domnule Vasile Munteanu...
ioan toderascu
[15.Jan.09 08:59]
Mai bine zis, lucrările mele vă așteaptă, toate rânduite doar pe o singură pagină. Atât mi-am permis să postez din iunie 2008 până acum. nici biografia nu mi-am postat-o, considerând că trebuie să conteze valoarea epigramelor, nu palmaresul, funcția sau notorietatea autorului în viața publică. Faptul că apreciați epigrama și îi respectați pe epigramiști mă bucură. Vă garantez că lectura lucrărilor mele postate aici va fi o plăcere, mai ales că nu vă va răpi prea mult timp. Toate cele bune!

 =  Îmi amintesc, Carmen
ioan toderascu
[15.Jan.09 11:37]
Eu imi aduc aminte destul de bine, doar că tu ai uitat de mine și nu ți-ai mai aruncat ochii pe la Atelier. Vorbesc de la Crăciun incoace, de când am fost pasat acolo cu insistență până ieri. Atunci tu ai fost cea mai vehementă, dar eu știu că am apreciat cum se cuvine atitudinea ta. Am mai fost susținut de Anda Andrieș, Dan Norea,Cornel Rodean și Ion Diviza. Din păcate, nimeni dintre voi nu au mai luat vreo pozitie acum. Cred că sărbătorile au avut un rol important în pasivitatea voastră. Dar se pare că tot răul este spre bine... Iti mulțumesc mult pentru urarile de ziua mea cât șe pentru această intervenție!

 =  Astept pareri
nicolae bunduri
[15.Jan.09 11:16]
Dragi agonisti,

Nu voi incerca sa fiu nici avocatul lui Ion Toderascu si nici al epigramei in general,dar trebuie sa stim cateva lucruri in acest domeniu.
1) Nimeni nu s-a nascut epigramist
2)Nimeni nu a devenit epigramist daca nu s-a nascut cu acest talent
3)Nimeni nu are dreptul sa obstructioneze munca unui om talentat
Se intampla de multe ori sa apara un nume total necunoscut ,cu o scanteie geniala , sa "rupa gura targului" si apoi sa se stinga .Sunt cazuri rare, dar sunt.In nici un caz, din categoria asta nu face parte Ion Toderascu.E de inteles ca la venirea pe Agonia sa fi fost putin pus "la colt" sau in Atelier dar dupa zece epigrame bune si foarte bune...Nu stiu cu precizie care(sau CINE) sunt factorii de decizie dar as vrea sa cred ca valoric sunt cel putin egali cu "incepatorul" Toderascu.
Cu ceva vreme in urma le-am sugerat colegilor agonisti sa ia legatura cu Elis Rapeanu pentru Trataul despre epigrama.Poate unii au luat, poate au invatat cate ceva dar...dar... dupa cum scriu, multi agonisti epigama , ma cam indoiesc Hai sa facem cumva sa conlucram in domeniul acesta.Sa stiti ca nu e o mare filozofie Am intalnit multi epigramisti(agonisti) talentati ,cu poanta"in sange" care nu tin cont deloc de simplele reguli de prozodie.
Impreuna cu siguranta vom face lucruri bune Sa revin la Toderascu . Chiar nu se observa acuratetea versificarii lui comparativ cu alti epigramisti mai mult sau mai putin consacrati?Chiar nu se observa rafinamentul poatei la Toderascu?
Nu spun ca nu sunt si alti "agonisti" doar de premiul intai(asa cum "recunosc" domniile lor)nu spun ca noii veniti pe Agonia sunt numai varfuri ci as vrea sa CANTARIM mai bine si in primul rand sa ne unim spre a invata unul de la celalat.Pacat ca in UER nu mai exista un Mircea Trifu (poate unii dintre Dumneavoastra l-ati cunoscut)care sa ajute epigama si epigramistii. Cu tristete trebuie sa va spun ca actuala conducere numai de asta nu se ocupa Deci, hai sa fim autodidacti,sa invatam unii de la altii si sa ne imbunatatim stilul.Unii dintre noi cu experienta de 20-25 de ani am mai pastrat cate ceva din invatamintele ramase de la veterani ca Al Clenciu, Nic Ghitescu , M Trifu etc.invataminte pe care le punem la dispozitia oricui. Trebuie doar sa vrem
Propun sa incepem o "emisiune" de dezbateri ,pareri ,comentarii ...Astept

 =  .
Vasile Munteanu
[15.Jan.09 12:39]
Domnule Ioan Toderașcu,

am promis, deci am revenit; începând de astăzi, textele, replicile și comentariile dv vor avea acces direct în prima pagină; am citit toate epigramele postate; pe unele dintre ele chiar mi-am permis să le scot de la Atelier (considerând că, uneori, excesul de zel dăunează grav sănătății epigramei); însă, într-adevăr, asupra acelora de care nu mi-am permis să mă ating se poate discuta, lucru pe care îl puteți solicita colegilor mei care au v-a încadrat epigramele la Atelier (nu știu dacă veți primi răspuns, nu depinde de mine); nu vreau să se înțeleagă de aici că epigramele pe care mi-am permis să le scot de la Atelier au fost încadrate de mine astfel; pentru a evita o astfel de bănuială, îmi permit să vă destăinui că singurul text asupra căruia îmi puteți reproșa ceva este "Rondelul fugarului" (pe care în continuare îl consider un text perfectibil și despre care putem discuta).

câteva idei generale despre textele dv ar fi: stăpâniți foarte bine regulile compunerii, dar păcătuiți prin următoarele:
- deseori tema propusă în titlu nu se regăsește în conținut
- rimă facilă (nu consider că nu sunteți înzestrat pentru ceva mai bun, dar manifestați nerăbdare în finalizare și)
- poantele, în majoritate reușite, sunt fie previzibile, fie împrumutate din anecdotic; sunteți prea obserdat de idee și, pentru finalizare, cedați primei tentații generate de jocul de cuvinte.

Excelsior!
(mai sus!)

 =  Interactivitatea...
Rodean Stefan-Cornel
[15.Jan.09 13:34]
Ioane, felicitări pentru promovare! Și așa te plângeai că ai probleme cu calculatorul și cu internetul, dar acum, cel puțin, nu mai trebuie să aștepți să ți se aprobe textele și comentariile!
Dar, din câte am înțeles eu, pentru a te face cunoscut și apreciat pe site, nu este de ajuns doar să postezi texte foarte bune (ceea ce tu faci), dar trebuie și să interacționezi cu ceilalți membri (ceea ce nu prea faci). Mi-am dat seama de acest aspect de mult timp, ți l-am spus într-o discuție, dar acum ți-am răsfoit puțin opera de pe Agonia și îți pun la dispoziție câteva date statistice, cu scopul de a te "sensibiliza" (fac aceasta cu cele mai bune și prietenești intenții). La textele postate de tine sunt, în momentul de față 71 de comentarii scrise de colegi de-ai tăi, iar din toate comentariile tale, numai 11 se referă la textele altor agoniști (a nu se înțelege faptul că sunt adeptul reciprocității stricte, în sensul că "te comentezi dacă mă comentezi"). De asemenea, ca gazdă a paginii în care îți publici textele, firesc este să dai cumva de înțeles celor care te comentează că ai primit părerile lor (nu trebuie neapărat să mulțumești, sau să fii de acord, trebuie cel puțin un semn, din care să rezulte că ai citit cele scrise de ceilalți despre tine). În acest sens, se poate vedea ușor, că ai rămas dator cu răspunsuri la foarte mulți agoniști; este vorba de aprox. 20 de colegi de-ai tăi care și-au spus părerea despre textele tale și nu au primit niciun răspuns (la foarte mulți dintre aceștia situația se repetă de mai multe ori, în numărul de 20 eu i-am socotit doar o dată pe fiecare). Parțial, eu te înțeleg și te scuz pentru aceste "minusuri", că noi am mai discutat "față în față" și la telefon și știu că ai avut greutăți din cauza calculatorului, a internetului, a programului tău, dar ceilalți nu au de unde să știe...
Bineînțeles că ceea ce am scris mai sus este doar părerea mea și nu mă supără părerile contrare, exprimate cinstit și argumentat.
Cu deosebit respect,
Cornel Rodean

 =  Te așteptam, Nae Bunduri...
ioan toderascu
[10.Dec.18 14:27]
Mă bucură faptul că ai intervenit și ai punctat câteva aspecte esențiale privind epigrama de aici sau de oriunde. Țin să-ți multumesc, desigur, și pentru aprecieri. Nu m-aș fi așteptat ca șarja mea epigramatică să nască această derulare de forțe și, mai ales, să ducă la un final fericit. Să ne auzim de bine!

 =  Tuturor
nicolae bunduri
[15.Jan.09 14:42]
OK
pentru epigramisti si EPIGRAMA

 =  Peste așteptări, domnule Vasile Munteanu...
ioan toderascu
[15.Jan.09 15:15]
De ce? Pentru că ați revenit foarte repede pentru a-mi citi lucrările și pentu că mi-ati dat acest nivel care îmi permite să postez direct în prima pagină! Vă mulțumesc mult și vă asigur de tot respectul meu. Totodată, apreciez și faptul că ați scos de la Atelier o bună parte din lucrările mele. Mi-ați făcut o mare bucurie de ziua lui Mihai Eminescu! Am reținut și părerile dv. despre textele mele. În acest moment, îmi permit să spun doar atât: aproape orice text e perfectibil. Toate cele bune!

 =  Zic
Florin Rotaru
[15.Jan.09 15:19]
Faptul că epigrame valoroase sunt exilate în mod cu totul arbitrar la atelier este o evidență. Personal, îmi este greu să cred că sunt numai niște accidente nefericite. N-aș trece nici în cealaltă extremă să cred că este o acțiune concertată a editorilor de marginalizare a genului. Probabil că este vorba despre necunoștere, lipsă de timp sau alte lipsuri. Cu excepția lui Vasile Munteanu, care a dovedit și cu alte ocazii că știe aprecia o epigramă bună, n-am prea văzut interes din partea editorilor. Cu ceva timp în urmă în paginile agoniei epigrame reușite și duelurile epigramistice făceau deliciul cititorilor. Astăzi nu prea se mai întâmplă. E drept, pe atunci editor era Eugenia Reiter, erau și alții, poate mai permisivi, poate mai cu simțul umorului. Ioan Toderașcu este o victimă colaterală. Mă bucur că a reușit să obțină nivelul necesar pentru ca epigramele sale să apară în prima pagină pentru că merită cu prisosință. Sper că în continuare nu va fi vânat pentru a i se dovedi cu orice preț că exilarea la atelier a epigramelor sale precedente a fost justificată.

 =  Cam așa este, Cornele
ioan toderascu
[15.Jan.09 15:58]
Nu prea am de obiectat la observațtiile tale. Pe undeva, la acest capitol ne situăm pe poziții diametral opuse.Așadar, ai tot dreptul să mă "sensibilizezi". Voi încerca, pe cât posibil, să înlătur astfel de minusuri. Știu că te bucuri sincer de promovarea mea. Îți mulțumesc pentru aprecieri și solidaritate!

 =  Bucuros de vizită, Florine
ioan toderascu
[15.Jan.09 16:18]
Foarte interesant comentariul tău. Realist și la obiect! Azi am făcut un pas important pe Agonia și cred că n-o să mai fiu vânat.(Atât de mult!) Viitorul va demonstra ce este de demonstrat. Mulțumesc!

 =  .
Dan Cârlea
[10.Dec.18 14:27]
eu, când am venit pe site am pus un text, ca orice om. text prost, pe bune. a ajuns la atelier. poanta e că eu habar nu aveam ce e atelierul, mi se părea că e ok, căci consideram că textul e bun. am mai băgat câteva ateliere și într-o bună zi ce să vezi... când m-am uitat în pagina mea mi-am văzut ultimul text aprobat și sub el nu mai scria ATELIER.
M-am supărat teribil, am crezut că textul a fost considerat prost. Eu credeam ca ATELIERUL e o chestie de genul că textele bune sunt puse sub ochii confraților scriitori și poeți, pentru a se lucra la comun asupra lor, sau, și mai bine, sunt puse la atelier pentru a fi un soi de exemplu pozitiv. Adică un ATELIER DE CREAȚIE.

:))
Nu e tare?

________________
Răducule, te rog fii fair,
De vrei, te și plătim în rate,
Fă iute la Atelier
O pagina RECOMANDATE.

 =  Da, e tare!
ioan toderascu
[15.Jan.09 22:49]
Nu am nicio îndoială că așa s-a întâmplat, e nostim. Ierarhia valorilor e atât de vulnerabilă, uneori... Dar noi rămânem, de obicei, doar cu amintirile frumoase, sau cu ceva anecdotic dintr-o situatie mai puțin plăcută. Mulțumesc pentru vizită!

 =  Atenție la poantă de vultur... :))
Victor Potra
[16.Jan.09 00:44]
Plânge epigrama-n spume
Că nu-i dreptate pe lume,
Că e amuzantă tare,
Deși poantele sunt rare...

Cu respect,
Victor

 =  Răul de Ioan
Dan Norea
[16.Jan.09 22:28]
N-am mai venit de-acum un an
Și zău că mi-e rușine,
Însă mă bucur, măi Ioan,
Tot răul e spre bine.

 =  Așa am zis și eu, Dane
ioan toderascu
[16.Jan.09 22:41]
Trăgând linie, asta e concluzia finală. Adesea, și în viață se întâmplă astfel, de ce n-ar fi și pe Agonia. Mulțumesc pentru că-mi ești alături!

 =  Despre impolitețe și umor
Victor Potra
[16.Jan.09 23:18]
Domnule Toderașcu (presupun că așa sunteți trecut în buletin, în lipsa diacriticelor din numele înregistrat)... În mod evident ați ales impolitețea de a ignora total intervenția mea, care de altfel este o șarjă amicală.
Din răspunsurile de mai sus am dedus că nu sunteți un om nepoliticos, rămâne deci varianta că v-am supărat. Și nu văd cu ce v-aș fi supărat, dacă nu erați deja gata supărat bine...
Pe de altă parte, din toată tonalitatea textului și a comentariilor dumneavoastră, începe să-mi pară că faceți parte din acea nefericită categorie a oamenilor supărați pe viață endemic. Este probabil unul dintre motivele pentru care nu vă ies poantele. S-ar putea să fiți prea încrâncenat.
De curiozitate, am citit acele ultime 7 epigrame ale dumneavoastră, care erau încadrate la Atelier. Ritmul și rima păreau ok, aveau un singur defect: în loc să mă facă să râd, mă făceau să mă strâmb. Recunosc, una dintre ele m-a amuzat copios, aceea clar nu avea ce căuta la Atelier.
Cred că ar fi de ajutor pentru producțiile dumneavoastră, să încercați să descrețiți propria frunte, înainte de a o descreți pe a altora. Defensiva bazată pe o presupusă teorie a conspirației mai mult o să vă otrăvească.
Fără să fiu nici editor, nici anti-epigramă, v-o spun franc:

N-ai deloc umor, monșer!
D-aia ești la atelier...
Supărat și încruntat
Vrei să râdem obligat!

Recomand Băile Felix...
Victor

 =  Nepoliticos din politețe...
ioan toderascu
[17.Jan.09 00:06]
Nu m-a deranjat deloc șarja d-stră, doar că mi s-a părut slăbuță, sau n+am înteles-o eu. De obicei, astfel de productii nu mă incită să dau o replică. Asta, ca să fiu sincer, dar...nepoliticos! Sunt sigur că dacă vă răspundeam (politicos, firește!) nu mai emiteați aceste păreri negative despre lucrările mele. Faptul că la mai toate v-ați strâmbat ar trebui să mă facă să cred că nu prea aveți simțul umorului. Dar nu pot accepta acest lucru, având convingerea că erați prea "încrâncenat" când le-ți citit. Al doilea catren e mai bun decât primul. Vă mulțumesc pentru atenția acordată!

 =  Ați văzut că nu e greu?...
Victor Potra
[17.Jan.09 00:34]
Mulțumesc pentru replica elegantă :)
O precizare. Am citit epigramele când a început disputa și erau încă la atelier, înainte să am orice reacție în subsol... Deci nu e o părere "poluată"... :))
În fine, umorul este o chestiune subiectivă. Tot ceea ce doream să spun este că nu cred într-o teorie a conspirației în privința epigramei pe Agonia. Dovada - demersul dumneavoastră a fost luat în seamă și lucrurile au evoluat.
Multă inspirație în continuare.
Victor

 =  Pentru Victor Potra și pentru toți cei ce sunt interesați de epigramă
Rodean Stefan-Cornel
[17.Jan.09 10:15]
Domnule Potra,
Intervenția mea nu are rostul de a-i lua apărarea colegului Toderașcu în disputa cu dumneavoastră; încerc doar să-mi exprim câteva opinii apropo de reacțiile dumneavoastră la citirea unor epigrame (întâmplător ale lui Toderașcu).
Spuneați într-un comentariu că epigramele sale nu v-au stârnit râsul. Din ceea ce am studiat eu până acum despre epigramă și despre umor, am tras concluzia că nu toate epigramele trebuie să provoace râsul. Cei care asimilează epigrama doar cu o scriere glumeață, hazoasă, menită să stârnească râsul, fac o mare greșeală, în opinia mea. Pe de o parte, nu tot ce este epigramă este în același timp umor, sau glumă. Teoreticieni redutabili arată chiar că epigramele aforistice și cele satirice (care nu provoacă neapărat râsul) sunt mai valoroase decât cele umoristice. Pe de altă parte, de multe ori, umorul maschează tristețea, dezamăgirea, neputința, revolta, descurajarea, neputința. În foarte multe situații, surâsul declanșat de o epigramă semnifică îngăduință, duioșie, dispreț, dezamăgire.
Ar fi foarte, foarte multe de spus despre acest subiect, din păcate (sau din fericire ?), deocamdată eu sunt puțin mai bun la teorie decât la practică (spre deosebire de Ioan Toderașcu)...
Cu deosebit respect, pentru toți cei de mai sus,
Cornel Rodean

 =  Dacă vrei, poți!
ioan toderascu
[17.Jan.09 11:29]
Da, domnule Victor Potra, nu a fost greu, dar nici chiar ușor. Mai ușor e să fii răutăcios, iar pentru mine n-a fost atât de ușor... să nu fiu! Mă refer la primul comentariu, desigur. Într-un fel, mă temeam că veți veni cu o ripostă și mai dură. Mă bucur că m-am înșelat! Într-adevăr, ca multe altele, și umorul e o chestiune subiectivă. Nu toți reacționăm cu aceeași măsură la o glumă, un banc sau o epigramă. Uneori, depinde și de starea de spirit din acel moment. Despre conspirație, ce pot să mai spun acum? După demersul meu "sinucigaș", totul a fost dat peste cap. Surpriza a fost totală! Dar asta se datorează și faptului că terenul fusese "pregătit" cum trebuie. Așa cum primele trei versuri pregătesc poanta din versul patru al unei epigrame bune. Vreau să cred că am trecut cu bine peste un moment delicat. Mulțumesc pentru înțelegere! Cu respect,
IT

 =  Totul e ok, Cornele!
ioan toderascu
[17.Jan.09 11:42]
A fost un mic incident, peste care am trecut amândoi cu bine. Imi asum raspunderea declanșării lui, tocmai pentru că nu am am ținut cont, până la capăt, de ceea ce mi-ai sugerat. Se mai întâmplă! Mulțumesc pentru intervenție! Cu prietenie,
IT

 =  Hai Epigrama!!!
Laurentiu Ghita
[17.Jan.09 12:40]
Hai să încercăm să nu ne îndepărtăm de subiect.Văd că problema a devenit "cum să-l scoatem pe Toderașcu de la ATELIER", când, de fapt, ea este: " de ce texte bune sunt zvârlite acolo, iar pe site apar bâzdâgănii de gen "pamfletepigram".
Am tot respectul și amiciția pentru Ioan, dar, puneți-vă problema ce s-ar întâmpla daca el, sau alții, (inclusiv subsemnatul, de atâtea ori în bețe pe aceeași tema), ar semna :"Ionescu". Aprecierea unei epigrame este subiectiva, Victor, poți să râzi sau nu, dar dl. Rodean are perfectă dreptate, nu ăsta e scopul unei epigrame bune. Ba chiar, îndrăznesc să spun că o epigramă bună te face sa râzi a doua zi după ce ai citit-o. Iddea de bază este ca jurizarea și aruncarea la coș să o facă cineva care știe cu se manâncă epigrama. Nu îl cunosc pe dl. Munteanu, nu pot să fac aprecieri asupra calificării domniei sale, dar nu cred ca face parte din clanul epigramistilor. Să îmi scuze franchețea acestei exprimări, nu are nimic rău-voitor în ea, dar să trimiți o epigramă bună la ATELIER doar pentru că nu are doua diacritice puse, este un pic cam dur. Măcar să se spună acest motiv. Uite, de pildă, eu lucrez mai mult de la serviciu, sau acasă, pe laptopul de la birou. După ce o zi întreagă scriu în engleză, credeți-mă, încă îmi caut diacriticele la stilul "one finger".

 =  Taxa de urgenta
Gârda Petru Ioan
[17.Jan.09 17:42]
Sunt dispus sa platesc o taxa lunara pentru a castiga dreptul de a putea da replici la timp. Nu-i o problema ca-mi intra epigramele in atelier, sau, ma rog, e problema mea (mai ales), dar cand particip la un "duel", este jenant sa trag astazi si sa-mi ajunga glontul maine sau poimaine. Recunosc, incape si aici o discutie, poate vin cu replici penibile, dar daca titularul agreaza jocul, de ce nu? Si iarasi recunosc, poate e frustrarea incepatorului, a nepriceputului. Va trebui sa trag din greu pentru a sta intre egali la masa voastra, nu-i asa, consacratilor?

 =  Cu riscul unui comentariu off-topic
Florin Rotaru
[19.Jan.09 10:28]
Susțin întru totul solicitarea domnului Gârda Petru Ioan pentru a primi nivelul necesar comentării fără a mai aștepta aprobarea unui editor. Postările și comentariile dumnealui sunt de bun simț și calitate și este păcat să fie dezavantajat în duelurile epigramistice de întârzierea cu care îi apar replicile.

 =  Părerea mea
Dinulescu Carmen
[27.Apr.09 13:06]
Eu cred că atelierul
Este doar o încercare
Să vadă dacă după un timp
Poetul se mai crede mare.

Orice poet are nevoie
De câțiva(zeci de) ani de agonie
Și alții de atelier
Ca să ajungă pe hârtie.

Pentru mine nu contează
Dacă acum scriu prost sau bine.
Contează numai viitorul,
Când toți o să vorbiți de mine!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0