Comentariile membrilor:

 =  Sa nu îl uităm pe Cornel Rodean
Laurentiu Ghita
[05.Feb.09 16:14]
Se pot consulta, de asemenea, și recomandarile facute de Cornel Rodean pe acest site, referitoare la elemente de tehnică.

 =  aviz amatorilor de trofeu
Laurențiu Orășanu
[05.Feb.09 16:51]
Sigur că da, și Cornel Rodean. Și Dan Norea a scris aici despre rigorile genului, și Sorin Olariu, primul-primul pe acest site.

Pentru cei interesați:
N-am adăugat, că s-ar putea să iasă de la Recomandate:

Din partea site-ului, Radu Herinean va pregăti un trofeu de pus în vitrină pentru câștigătorul trofeului "Depus în vitrină".
Așadar, o atracție în plus.

O precizare privind încadrarea în temă:
Dat fiind sensurile multiple,
Poate fi o definitie/ironie a salvării ca masina/serviciu, poate fi o ironie la fenomenul de salvare ,poate fi orice...numai bun să fie si legat de tema. În astea constă generozitatea temei.
Dar orice decuplare totala de tema va descalifica textul.

Suntem in etape de ajustare (eventuala) a regulamentului, asteptam si alte pareri/sugestii. Incercati sa nu va afisati intentia de a particpa (sau nu) la concurs. Chiar daca numele nu sunt vizibile.

Pentru chestiuni de ne-comunicat aici, la commuri, aveti adresa mea de mail in pagina mea, sau, daca sunt probleme de alt gen, ii puteti scrie lui Radu Herinean. As prefera sa ma bazaiti pe mine, dar numai in cazuri f delicate, cum am spus.

Multumesc pentru intelegere si...

Sper ca ati inceput deja sa pregatiti textele.

ORICE TEXT POSTAT AICI, LA COMMURI, VA FI DESCALIFICAT.






 =  Clarificări
Dan Norea
[05.Feb.09 17:27]
Fraza "Cei care se înscriu după această dată vor trebui să aștepte o altă ocazie pentru a concura" poate da impresia că este necesară înscrierea în concurs. Am citit-o de două ori și, ținând cont de fraza precedentă, am interpretat că e vorba de înscrierea pe agonia. Adică vor fi eliminați din concurs cei care și-au făcut cont pe agonia după 5 feb.

Nefiind necesară o înscriere prealabilă, concurenți sunt toți cei care postează epigrame în perioada 9-15 feb, în căsuța specială, respectând regulile enunțate (epigrame la temă, inedite, etc).

Am înțeles bine ?

 =  întăritoare
Laurențiu Orășanu
[05.Feb.09 17:48]
Norică,
Eu cred ca ti-ai rspuns singur, dar e bine sa accentuam, daca se pot face confuzii din cauza formularii.

Citind intreg paragraful din regulament:
"Poate participa cu FIX 3 (trei) epigrame (în limba română) oricine are un cont pe poezie.ro, indiferent de nivel, la data postării acestui anunț. Cei care se înscriu după această dată vor trebui să aștepte o altă ocazie pentru a concura. Se dorește evitarea unor înscrieri ad-hoc, pasibile de a fi ale unor clone."

Inscriere se referă la înscrierea pe agonia, respectiv crearea contului de utilizator. Nicăieri altundeva în regulament, așa cum bine observi, nu se pomenește de vreo "înscriere" la acest concurs.

Participă la concurs cel care postează cele 3 epigrame, în condițiile stipulate de regulament. Devine concurent, spun și cu alte cuvinte, în momentul introducerii textelor, la momentul precizat în regulament (la etape).

Până atunci un eventual concurent își pregătește textele. Până când începe postarea textelor (9 februarie), sau până când această etapă se încheie (15 februarie), cred că e tip suficient. Nu am vrut să ne întindem prea mult în timp, că uitam de unde am pornit.

Sper că în această privință intervenția lui Dan Norea și precizările de mai înainte elimină un posibil echivoc.

Textul regulamentului nu va fi amendat.


+ Stea
Sorin Olariu
[06.Feb.09 00:44]

Prietenii știu de ce...


 =  Un comentariu elaborat...
Victor Potra
[06.Feb.09 04:12]
Dumnezeule, cât de elaborat e comentariul de evidențiere al domnului Sorin Olariu!... Cred că ați putea să-l puneți ca exemplu în regulament...

Mulți comentatori scriu mai întâi motivele de evidențiere, apoi revin cu semnul, pentru că au uitat... La domnul Olariu se pare că a fost invers. Poate că i s-a tras de la parfumul de ghiocei? Oricum să nu fim răi. Îl așteptăm o perioadă rezonabilă, nu-i așa, pe domnul Olariu cu o justificare decentă pentru steluță.

Să știm și noi ce floricele se prăsesc pe-aici...


 =  referitor la tema salvarea
Elena Malec
[06.Feb.09 04:56]
cuvantul(salvarea)ca atare trebuie sa apara in epigrama sau poate fi sugerat sau suplinit prin sinonime ca scapare, a scapa, etc. sau sugerat de context?

 =  Elena Malec si Victor Potra
Laurențiu Orășanu
[06.Feb.09 05:48]
Elena,
Toate variantele mentionate de tine. Dar, daca va aparea numai scapare, sau a scapa, si e vorba de o cana care cade din greseala, din mana (pe jos), eu zic ca e clar ca va fi o scapare/neincadrare in tema. Asadar, atentie!

Si legatura cu titlul, sa zicem ca ii ziceti chiar Salvarea, ar trebui sa fie una moale/slaba, adica sprijinul pe titlu sa nu fie decisiv. Sigur, asta nu ar fi la categoria descalificabile (nu se incadreaza in tema).

Potra,
Avem nevoie de aghiazma aici, asa ca te mai asteptam. Cu fumigene, cu floricele, cu ce-ti sopteste inimioara. Poate sa vina si Inimioara.
Parol, avem nevoie de publicitate, si vad ca tu ai inteles imediat sa-ti aduci aportul. Multumim.

 =  V.P., repet
Sorin Olariu
[06.Feb.09 13:34]

Prietenii stiu de ce...


 -  prietenii stiu de ce
Radu Herinean
[06.Feb.09 13:46]
-stea, prietenii stiu de ce.
pentru cei care nu stiu: textul n-are nevoie sa mai fie scos in evidenta ca oricum se afla pe prima pagina agonia.ro si poezie.ro, pe alocuri chiar de mai multe ori.

dap, off-topic.

 =  Numai dacă se poate...
Rodean Stefan-Cornel
[06.Feb.09 15:13]
Felicitări pentru inițiativă și succes în organizarea și desfășurarea acțiunii, Laurențiu Orășanu Și Nicolae Bunduri!
Vreau să precizez că în ciuda glumiței total nevinovate cu care încheiam textul meu "Concursiada epigramoasă", eu voi acorda toată atenția acestui concurs și promit să particip onorabil (adică, voi posta 3 epigrame, care să fie total inedite, la temă, cu prozodia foarte bună și cu o poantă, mai reușită, sau mai puțin reușită, după cum va aprecia juriul).
Din curiozitate, putem afla câteva detalii tehnice? Adică, modul de realizare a acelei căsuțe speciale (va trebui să scriem direct acolo, sau aducem textul din alt fișier?), de unde se știe cine a postat fiecare epigramă, cum se desecretizează, cum pot eu dovedi că o epigramă este a mea... nu prea multe și numai dacă se poate, fără să încurcăm organizarea...
Succes tuturor!
Cornel Rodean

 =  mereu aproape
Laurențiu Orășanu
[10.Dec.18 14:27]
Cornel Rodean,
Trec peste faptul că nu citești atent, altfel nu se explică angajamentul tău. Nu interesează la acest moment, vezi ce scrie în commul meu. Și chiar în regulament. Te rog să protestezi la admonestare NUMAI DUPÃ ce citești atent ce am scris înainte de acest coentariu. Punct la acest aspect.

Cei care au mai participat la concursurile vechi, automatizate, cam știu cum se desfășoară.

Căsuța în care se va introduce textul e ca și cea de comentarii, CA ȘI, coexistă cu ea, de aceea nu trebuie confundată. Când va fi vizibilă. Acum nu e.

În ea se poate introduce direct textul, dar e evident că mai sigur e cu Copy*Paste, adică adus din locul unde a fost bibilit.
Se va introduce CÂTE O epigramă, i se va da drumul, ca și cum ai trimite un comentariu, apoi alta, etc.

Ca și comentariile, epigramele introduse au numele autorului atașat de fiecare din ele. Numai că acest nume nu se vede. De fapt, nu se vede nimic. Nimeni nu va putea vedea textele postate in timpul perioadei de postare.

Cand asta se termină, adică perioda de postare, si se trece la pre-selectie , si apoi la votare, devin vizibile textele, dar nu pentru public. Publicul tot nu vede nimic. La preselecție, dacă va fi să elimin ceva, îl rog pe Radu Herinean să elimine textul cu ... barza. El îl șterge.

Juriul, la fel, vede doar epigramele, nu numele autorilor, amestecate, nu în ordinea postării, nu grupate pe autor. Dă notele, și-a făcut datoria.

În sfârșit numele autorilor apar sub fiecare din epigrame (publicul tot nu vede nimic). Asta face Radu. Le devoalează. Atunci organizatorii fac totalurile, depistează eventualii concurenți neregulamentari (înscriși pe site după data potării anunțului), fac totalul celor 3 note pe autor, dacă unul n-are 3 texte e eliminat din palmares, afișează rezultatele și felicită câștigătorul.

The winner takes it all! Dar cred că și podiumul, cu locurile 2 și 3, e atrăgător. Ca și un loc cât mai sus în clasamentul general.

Față de cele de mai sus pot interveni modificări dar nu în esența faptului că:
pre-selecția sau jurizarea se fac pe NV. Mimăm trimiterea textelor însoțite de moto. Mai mult, juriul și organizatorii sunt separați, au atribuții diferite.

Cele de mai sus nu trebuie să sperie concurenții, cum că ar fi complicat pentru ei. Pentru concurenți e tot atât de simplu ca și când ar pune ÎN CÃSUȚA SPECIALÃ 3 comentarii distincte (în fapt cele 3 texte). Complicația e tehnică, și jucărica ingenios concepută de Radu Herinean o va rezolva.

Cred că puteam să explic mai simplu, dar sper că s-a înțeles. Dacă nu, sunt mereu pe fază pentru a lămuri ce e de lămurit.


 =  Mda!
Ioan Jorz
[06.Feb.09 17:56]
Interesant!

 =  test cu premiu la comentarii
Laurențiu Orășanu
[06.Feb.09 19:05]
Mulțumesc celor care au comentat și mențin astfel treaz interesul față e acest concurs. Este important ca și cei care vizitează site-ul mai rar să știe despre acest concurs.

Vă propun un test:

Care credeți că este diferența esențială între concursul de epigrame organizat în acest format, aici, și concursurile de eprigrame organizate prin coresponență (cele cu plic cu moto)? Legat de această diferență vine următoarea întrebare: este un avantaj (al acestui concurs), sau un dezavantaj, din punctul de vedere al concurenților?

Comentariu însoțitor:

Nu am în vedere votul juriului, neimplementat în acest concurs, dar tehnic posibil în formatul Agonia (Radu Herinean Trade Mark). Și nici faptul, cu totul particular, că juriul e format dintr-o singură persoană.

Aștept răspunsurile dvs. aici, cel care va da răspunsul corect (e suficient să răspundă corect la prima întrebare) va primi Premiul de perspicacitate "Așa e!".

În anunțul concursului vorbesc despre organizatori. O scăpare a făcut să nu îl numesc explicit pe Radu Herinean. Numele său apare implicit, în text, dar nu explicit. Se va corecta la prima ocazie.

Fraza:
"Chiar dacă vi se pare că recunoașteți autorul unui text, nu faceți acest lucru public, pentru a păstra secretul autorilor până la afișarea rezultatelor"
era valabilă la concursurile cu vot public; va fi scoasă de aici la prima ocazie.

Aștept răspunsurile dvs. la concursul "Așa e!", ca să nu ne plictisim până avem alte anunțuri sau comentarii mai atractive.

Mulțumesc.

 =  Diferenta
Gârda Petru Ioan
[07.Feb.09 00:00]
Diferenta consta in faptul ca textele unui autor nu sunt grupate. Avantajul e ca aprecierea unei epigrame nu este influentata de aprecierea alteia.

 =  căsuța specială
Elena Malec
[06.Feb.09 20:11]
Dacă înțeleg bine formatul "intrărilor" în concurs va fi:

titlu

a
b
a epigrama
b

semnătura

Întrebare: ce garanție au concurenții că numele lor este invizibil juriului sau celor care deschid epigramele trimise?
Părerea mea este că epigramele ar trebui însoțite de un cod, iar la fișarea rezultatelor concurenții care au câștigat trimit tot în căsuța specială numele lor și codul folosit. Astfel numele real al autorilor nu va aparea și nu va fi indiciu înainte de notare.Char dacă mecanismul de ascundere al identității să zicem e fair play, ceea ce e greu de imaginat cum măcar unul din moderatori sau administratori va sti numele autorilor la primirea epigramelor.

 =  afișarea rezultatelor
Elena Malec
[06.Feb.09 20:29]
Revin cu precizări.
1.In finalul etapei de jurizare, rezulatele vor fi publicate pe site sub forma titlului epigramei căștigătoare, loc 1,2,3.
2.Va urma o confirmare și identificare a autorilor care vor fi rugați să trimită tot în căsuța specială epigrama al cărei titlu e premiat, codul și numele real al autorului.
În acest mod se poate verifica onestitatea celor două părți, autori și administratori, juriul, echipa organizatoare.

 =  Diferențe între concursuri
Dan Norea
[06.Feb.09 20:37]
Sunt mai multe diferențe:
1. La cele prin poștă nu ai nicio confirmare că plicul tău a ajuns la destinație. Din păcate nu o ai nici măcar după jurizare, nu sunt anunțați decât premianții.
2. După terminarea concursului, un concurent obișnuit, care nu e invitat la festivitate, nu află nici clasamentul, nici punctajul lui personal, nici epigramele participante.
3. Chiar cei invitați la festivitate, nu află niciodată modul în care s-a făcut jurizarea - cine, cui a dat puncte.

Deci lipsă de securitate, lipsă de informare, lipsă de transparență.

Argumentul că sistemul moto asigură confidențialitatea este superfluu. Se cunosc o mulțime de cazuri care contrazic afirmația. Un concurs este serios și cinstit dacă organizatorul e serios și cinstit.

Aștept cu încredere ca acest concurs să îmi confirme teoriile.

 =  Baftă!
Ion Diviza
[06.Feb.09 21:15]
Salut fericita idee, felicitări organizatorilor, succes concursului.
Firește, e un concurs cu multe plusuri față de cele organizate "pe viu": acolo unde este implicat masiv "ochiul dracului", cel puțin când vorbim de societatea românească, nu se poate fără miș-mașuri, aranjamente, prietenii (fără ghilimele), pile, protejați etc.etc. Ceea ce nu înseamnă numaidecât că în condițiile virtualului suntem scutiți totalmente de un anumit subiectivism. Dar... să fie doar atât.
Bafta tuturor!

P.S. Chiar dacă am argumentat pe deplin, zic eu, steluta, nu o pot acorda - prietenii știu de ce. :)
Dar o las aici, totuși, în triplă ipostază *** ... ca să meargă textul direct la recomandate.

 =  asigurări - dacă apare dublu, ștergeți unul vă rog
Laurențiu Orășanu
[10.Dec.18 14:27]
Elena Malec,
Încerc să înțeleg, dar nu pricep. Părerea mea e că nu ai citit, și nu te-ai gândit niciun pic când ai scris. N-ai înțeles nici minimul: se declară un câștigător, cu cel mai bun punctaj cumulat (din 3 epigrame), și nu o epigramă câștigătoare.
Când scrii, sau introduci un comentariu, faci așa? Adică chestia aia pe care nici nu o înțeleg:

titlu

a
b
a epigrama
b

semnătura

Semnezi? Nu. Ce-i a, b, a epigrama, b? Mă opresc aici cu încercarea de a înțelege.
Repet: e ca și cum ai băga un comentariu. Ca și la el, textul e aociat cu numele tău. În text, ai Titlul epigramei, pe o linie, și corpul (4 versuri). Ai terminat cu ele, apeși Trimite, sau cum s-o numi butonul.

Au fost cca 40 de concurenți la fiecare din edițiile Anotimpuri-lor, toți s-au priceput să bage poeziile.

Au fost cca 40 de concurenți la fiecare din edițiile Anotimpuri-lor, 3 ediții organizate de mine, nu am primit nicio plângere privind secretul votării. La a treia ediție, cel puțin o persoană s-a oferit să jurizeze, deși aveam juriul, a fost acceptată, nici măcar nu a votat până la urmă, a dispărut în ceață, ca să se afle în treabă, și ca să vadă dacă vezi-doamne, o fi vreo șmecherie. N-a aflat niciuna.

Cine nu crede că organizatorii n-au niciun interes să-și strice numele cu vreun matrapazlâc, fără să câștige vreo invitație în reciprocitate la un concurs similar de pe Marte, e rugat să nu concureze.

Dacă, zic dacă, aș înțelege chestia cu codurile Elenei, aș putea să îi răspund: ăla e alt concurs, cu alte date de proiectare pentru suportul tehnic. Ãsta beneficiază de un suport tehnic existent, și a fost verificat în cel puțin 5 situații.

Dacă nu eram sigur de păstrarea secretului, nu mă băgam la organizare.
Radu nu câștigă nimic, nu e epigramist. Eu - la fel, cu deosebirea că îmi place genul, scriu epigrame; de câștigat, nu câștig nimic. Pierd plăcerea de a concura, cei care mă știu știu că îmi place asta. Să concurez.

Bazat pe experiență, vă garantez onestitatea organizatorilor: Nicolae Bunduri, Laurențiu Orășanu, Radu Herinean. Adresele noastre de mail servesc, pe perioada concursului, la orice altceva, și nu la semnalarea "ăla e textul meu, dă-i notă mare". Numai aici se poate rupe firul și interveni "ochiul dracului" cum zice Ion Diviza.. De fapt, mie și lui Radu ne-ați scrie degeaba, nu jurizăm.

Sigur, la limită putem ajunge la concluzia lui Dan Norea: "Un concurs este serios și cinstit dacă organizatorul e serios și cinstit." Citiți mai sus, trei ediții de Anotimpuri - niciun caz de lipsă de onestitate. Asta în condițiile unui juriu de 5-9 persoane, și cu vot public.

Răspunsurile lui Dan Norea la test:

1. Această diferență nu e esențială. Nici aici nu ai siguranța că a fost recepționat textul. Dacă se întâmplă ceva între logare și trimiterea textului, așa cum se mai întâmplă când comentăm, se poate pierde și textul. Nu va fi nimeni responsabil. Ca la Poșta Română, dar ceva mai sigur dacă vă logați imediat înainte de a trimite textul. Nu veți vedea nimic după ce trimiteți textul, nici mult timp după.
Că la concursurile prin corespondență nu primești o reacție DUPÃ jurizare, asta e NESIMȚIREA, sau hai să fiu blând - lipsa de politețe a organizatorilor față de concurenți. La Mizil, vezi pe site-ul lor, jos pălaria, poți vedea notele juriului, fișa de concurs a fiecăruia. Cinste lor. Vrem să fim în această categorie, a celor care vor ca aceia care concurează să vină și la alte ediții.

2. Diferența doi indicată de Norea Dan e legată, chiar în formularea lui, de Diferența 1. S-a răspuns, nu e ea. S-a dat exemplul cu Mizilul, chiar dacă e poate doar o excepție.

3. Și Diferența 3 indicată de el e legată de 1 și 2. S-a răspuns cu Fișa de notare de la Mizil. E drept că am aflat de ea indirect, cum am aflat și am văzut broșura festivalului.

În concluzie, nu așteptam răspunsul acesta (practic e unul singur) și diferențele indicate n-ar trebui să existe dacă la concursurile prin corespondență s-ar practica "transparența" care ar fi de dorit și de care și eu m-am plâns la ele.

Garantăm securitatea (confidențialitatea), informăm, și suntem transparenți. Prin asta ne deosebim ÎN FAPT de alte concursuri, dar, DE DREPT, la ele ar trebui să fie la fel.

Concluzie: Nu s-a dat răspunsul așteptat la Premiul de perspicacitate.

Și totuși, răspunsul e la îndemână, nu privește un aspect atât de general ca acela semnalat de Norică, chiar de Ion Diviza, și nu poate fi cotracarat ușor, cu contra-exemple, cum am făcut aici cu soluțiile (soluția) dată de Dan Norea,

Aștept alte propuneri la Premiul "Asta e!"

Aș prefera să nu discutăm la infinit despre drobul de sare, o să vedeți că n-o să cadă. Secretul va fi păstrat, concurenții vor fi bine tratați. Nu am avut nicio plângere la 3 concursuri, N-O SÃ AM NICI AICI.

Aici juriul nu concurează (sic!!!), Norică, concurenții nu se voteză între ei și, dacă va fi să aflu că s-a mișculat, frate, soră să-mi fie, nu mă las până nu obțin pedepsirea celui vinovat. Lapiszlazuli n-a făcut așa la haiku - 2003, voi nu l-ați bușit pe Luchi cum merita (tot pentru Norică), dar eu o să o fac dacă va fi cazul, indiferent de persoană.

 =  Laurentiu
Elena Malec
[06.Feb.09 23:59]
faptul ca nu am mai particpiat sau neinteles sistemul nu inseamna ca trebuie sa-mi vorbesti de parca as fi idioata.O replica asa cum dai aici de sari ca ars, nu e de vreun folos nimanui.
Nu e nevoie sa iei foc in gura pentru a fi crezut.A cunoaste si asocia epigrama sau epigramele cu autorul e din start un sistem care numai concurs nu este.Eu nu vreau sa denigrez nici sistemul vostru si nici onestitatea nimanui, doar ca anonimatul e in intelesul ideii de concurs un modus operandi oriunde si oricand.

 =  toate cele bune
Laurențiu Orășanu
[07.Feb.09 00:04]
Elena,
Cititnd depășim granițele neînțelegerilor. Despre asta vorbeam. Si lamuririle nici nu trebuia sa le adaug, dar se vedea ca nu ai inteles.
Toate cele bune.

 =  coduri
Laurențiu Orășanu
[07.Feb.09 00:07]
Stricto senso, textele nu au nume asociate la inceput, ci coduri. Mai mult nu stiu nici eu. E OK?
Sigur, poti continua sa banui, dar banuitul are si el dreptul sa oboseasca.

 =  La mulți ani, dragi epigramiști !
Dan Norea
[10.Dec.18 14:27]
Zilele de 7 și 8 februarie sunt faste pentru umor în general și pentru epigramă în special. Profit de audiența acestui text pentru a vă anunța că:
- în 7 februarie s-au născut Ion Diviza și Laurențiu Ghiță
- în 8 februarie s-au născut Florina Dinescu (epigramistă, dacă nu mă înșel președinta cenaclului din Ploiești), Simona Dobrescu (umoristă din Constanța, colegă cu mine la Prăvălia cu umor) și Sooriin Olaariiiuuuu !

Le urez tuturora multă sănătate, inspirație, cât mai multe premii în concursuri, inclusiv acesta și

L A M U L Ț I A N I !

 =  prealabilul lipsă
Laurențiu Orășanu
[07.Feb.09 00:55]
Profit și eu, cum zice Norică, de audiența textului:

Pe Laurențiu Ghiță l-am băut în avans la Cenaclul epigramiștilor (Cincinat Pavelescu) din București. El și Sorin Olariu au fost confirmați ca vicepreședinți ai cenaclului. Felicitări!

Pe Ion Diviza rămâne să-l beau, să vedem pe ce mal al Prutului. Să trăiești, Ioane!

Felicitări și Simonei Dobrescu, o talentată autoare, și Florinei Dinescu, chiar dacă nu o cunosc personal.

Reamintesc un lucru menționat în text și comentarii:
Juriul nu vede numele autorului epigramei pe care o jurizează.

Și, deși nu cred că se întâmplă așa la concursuri, nici nu poate fi tentat să deschidă plicul cu moto în prealabil.
Așadar, lipsește prealabilul.

Asta nu e o diferență, pentru că DE DREPT nu se întâmplă (sau n-ar trebui să se întâmple) așa la concursurile prin corespondență.

 =  Felicitări, Gârda Petru Ioan!
Laurențiu Orășanu
[07.Feb.09 01:11]
Abia acum a aparut (de la aprobare) comentariul lui GPI. Bingo!

Raspunsul lui este cel asteptat. El castiga premiul ad-hoc "Asta e!".
Felicitări, Gârda Petru Ioan!

Diferenta
Gârda Petru Ioan
[07.Feb.09 00:00]
Diferenta consta in faptul ca textele unui autor nu sunt grupate. Avantajul e ca aprecierea unei epigrame nu este influentata de aprecierea alteia.

Răspuns perfect, rotund. La concursurile prin corespondență nu se poate, nu se vizează evaluarea separată a textelor. Astfel că, mă mut la întrebarea a doua din test, la care el răspunde de asemenea bine, și îl completez, neesențial: epigramă bună din trei poate trage în sus tot grupajul. Poate mai mult decât ar trebui. La fel, în sens opus, în jos, o epigramă proastă.

Revin la Elena Malec. Cred că am depistat o sursă a neînțelegerii. Rog să mă înțeleagă.
În primul meu răspuns la întrebarea ta, foloseam ceva de genul "numele e atașat textului". E ca și cum i se pune o etichetă, dar acea etichetă (cu numele) nu e vizibilă. Nici pentru juriu (e scris așa acolo, în continuare), nici mai devreme, la pre-selecție. (E scris și în regulament). Doar dacă Radu o caută cu tehnica prin baza de date.
Citit cu atenție însă, întregul paragraf nu lasă niciun dubiu.

 =  elucidare
Elena Malec
[07.Feb.09 05:27]
Laurentiu, popor, cred ca avem dreptul si e bine sa lamurim tot ce nu intelegem inainte de a fi prea tarziu.
De cand sunt in America am invatat de la sistemul de aici ca nu esti prost daca intrebi, ci daca nu intrebi. Orice elucidare facuta celor mai cretine intrebari cade bine, cred eu, intelegerii procesului de catre toata lumea.
Eu nu intrebam din lipsa de incredere, ci din curiozitate si sugestiile aduse erau pentru optimizarea sistemului de secret al participantilor.
Singura data cand am participat pe agonia la un concurs era cu reteta culinara a unei carti faimoase.Nu mai stiu ce sistem a fost acela si nu am avut nicio obiectie; cum nu un titlu castigator e ceea ce urmaresc, ci epigrame de , sa pot scrie ceva demn de un concurs cu participanti cu experienta in acest gen.
De aceea, as fi foarte bucuroasa daca si cele bune si cele mediocre sau proaste vor fi analizate si explicate aici in zilele urmatoare fazei finale, pentru a putea cu adevarat invata si profita de acest exercitiu literar.
Multumesc pentru intelegere.
PS.Mai am o intrebare. Titlul epigramei este de fapt titlul care il dam unui comentariu, de pilda. Se poate repeta titlul in text pentru a fi sigur ca insoteste epigrama respectiva.Nu vreau sa am surpriza de a fi descalifacta pentru un amanunt ca asta.
Deci titlul in casuta de intrare, apoi textul epigramei cu titlul(din nou). Daca nu e necesar vreau sa stiu, sau care e formula care se indica de organizatori?

 =  ce mai rămâne de lămurit
Laurențiu Orășanu
[07.Feb.09 06:51]
Elena, la concursul de retete culinare "pe o carte", inițiator și organizator Radu Herinean, am participat și eu, ca și concurent. Acel concurs a folosit aceleași posibilități tehnice, același format ca acesta. Decât că s-a votat public. Ca și tine, nu-mi aduc aminte exact cum am făcut când am înscris textele (2), astfel că promit să revin cu indicații exacte privind poziționarea tilului. Fără a fi sigur acum, căsuța în care vor fi puse textele va cuprinde și titlul, dar, cum ziceam, nu sunt sigur. Semnătura nu e necesară, se atașează numele, automat.

Orice lămurire pot da, dau. La momentul începerii postării textelor concurenții vor fi edificați. Promit.

Va exista o reacție mai amplă, o analiză a juriului, nu numai afișarea seacă a rezultatelor. Să nu uităm să amintim că atunci când a fost făcută publică inițiativa acestui concurs de către Nicolae Bunduri, toți s-au arătat interesați să aibă o asemenea evaluare.

Ca să nu mai vorbim de faptul că oricine de pe site va fi invitat, după afișarea rezultatelor, să-și spună părerea.

E bine că ai întrebat, e bine că știu ce mai avem de lămurit. Mulțumesc.

 =  Fain
Stefan Victoria
[07.Feb.09 12:07]
Salut initiativa. Mie regulamentul mi se pare foaarte bine gandit. Abia astept sa vad rezultatele. La multi ani, epigramisti!

 =  Succes!!!
Sorin Olariu
[07.Feb.09 18:28]
Multumesc pentru urarile de ziua mea.
La acest concurs nu pot participa din diferite motive dar promit ca voi participa la urmatoarele. Ideea este excelenta. Bafta!

Radu, ai citit cumva e-mailurile pe care ti le-am trimis?

 =  concurs și pariuri
Ion Diviza
[08.Feb.09 13:00]
Multumesc și eu, la rândul meu, pentru urări tuturor confraților de pe agonia.
Felicitari, Laurentiu, Sorin, Florina și Simona! Sănătate și izbândă în toate!
Să câștigați acest concurs și toate pariurile cu viața, pe care le-ați pus și mai aveți a le pune.

 =  Felicitări și La mulți ani!
Preoteasa Marinela
[08.Feb.09 22:04]
Felicitări pentru inițiativă!
Inspirație, sănătate, prosperitate, iubire, multă iubire!La mulți ani! sărbătoriților.

 =  începând cu ora 12 a zilei de luni
Laurențiu Orășanu
[08.Feb.09 22:32]
Introducerea textelor va putea fi posibilă incepand cu ora 12 a zilei de 9 februarie.
Titlul epigramei va fi introdus separat, in casuta adiacenta celei in care se va introduce corpul epigramei. Textele nu vor include numele autorului.

Vă mulțumim pentru înțelegere.



 =  Cine nu e gata, îl luăm cu lopata!
Laurentiu Ghita
[09.Feb.09 09:00]
Ma bucur că s-a relansat ideea acestui tip de concursuri, pentru că, așa cum s-a mai spus, sistemul clasic, cu plic și moto este total depășit. De ce? Pentru că, așa cum am scris și eu de câteva pri, habar nu ai dacă plicul tău ajunge sau nu, habar nu ai cum se desfășoară jurizarea și concursul propriu-zis, iar dacă ai bafta să câștigi vreun premiu, și nu răspunzi la telefonul de invitare, adio.
Ca să nu mai menționăm pierderea de hârtie și de banii aruncați pe timbre. Ãîrerea mea e că, dacă juriul dorește, poate vedea oricum autorul unei epigrame. Totul e să vrea după jurizare.
Va multumesc pentru urari tuturor, ma bucur sa fiu colegul și pretenul atâtor doamne, domnișoare și domni de valoare.
La mulți ani din nou, și din partea mea celor cu care am onoarea de a împărți aceste zile de naștere atât de grupate!

 =  Mai sunt și excepții
Laurentiu Ghita
[09.Feb.09 09:03]
P.S.
Totuși, o oarecare transparență s-a dovedit a avea concursul de la Mizil, unde a aparut posatat deja chiar și procesul-verbal de jurizare, pe pagina www.romeojulietalamizil.ro.

 =  A inceput postarea epigramelor pentru concurs.
Laurențiu Orășanu
[09.Feb.09 11:29]

Reamintim sau atragem atentia asupra unor precizari introduse in textul concursului menite sa explice modul de postare:

Un concurent, pentru a figura în palmaresul concursului, în clasament, trebuie să aibă (FIX) 3 epigrame valabile în concurs (jurizabile).

Înscrierea epigramelor se va face în căsuța specială, NU în căsuța obișnuită pentru comentarii.

Căsuța specială este vizibilă sub toate comentariile la cest text.

Orice text înscris din greșeală în căsuța de comentarii nu va mai putea fi postat în concurs. Cel care a greșit nu va fi atenționat nici de către organizatori, nici de către public, dar textul lui va fi ELIMINAT în faza de pre-selecție dacă va posta acel text ȘI la locul cuvenit.

Se va introduce un text, cu titlul în căsuța destinată titlului, și epigrama în căsuța destinată textului, FÃRÃ SEMNÃTURÃ, și se va trimite.

Se va continua în mod similar, pe rând, cu celelalte două texte.

Va asteptam!

Evident, odata introdus, textul dvs., ca si al celorlati concurenti, nu va fi vizibil.

 =  succes
Jupp B. Itter
[09.Feb.09 17:42]
Felicitări celor doi frumoși N. Bun-i (aici incluzîndu-l, evident, și pe Calimero) pentru inițiativă și înhămarea la efort.

Am o intrebare: nu s-ar putea găsi totuși o formulă "hors-concours" pentru a lăsa și publicul să voteze? Ar fi interesant de văzut care este diferența de opinii între un împătimit al epigramei precum domnul Bunduri și restul cititorilor.

Succes concurenților!

 =  răspunsuri la aspecte conexe
Laurențiu Orășanu
[09.Feb.09 17:56]
Mai întâi o întărire a celor spuse de Laurențiu Ghiță: și comentariul meu menționa considerația celor de la Mizil față de concurenți. Includerea într-o broșură-plachetă a textelor (nu numai cele premiate) și publicarea fișelor de concurs (cu notele celor din juriu). Scriam: "La Mizil, vezi pe site-ul lor, jos pălaria, poți vedea notele juriului, fișa de concurs a fiecăruia. Cinste lor. "

Pentru Jupp,
O să discut cu Radu cum putem expune textele, fără nume și fără notele date de juriu, pentru a avea în acest fel, independent, părerea publicului. Oricum, pentru că așa am anunțat concursul, nu va fi vorba de notare din partea publicului, ci doar de o evaluare pe NV.
Dacă va fi posibil, atunci aceasta expunere spre evaluarea de către public va fi scurtă, astfel ca anunțarea rezultatele adevăratei jurizări, unica valabilă, să nu întârzie să ajungă cât mai repede la concurenți.

În mod cert vor fi binevenite și analizele de după afișarea rezultatelor, dar ele, evident, ar putea fi suspectate de subiectivism. Mai ales dacă vor veni din partea celor care au concurat ("ale mele sunt mai bune și mai frzmoase", nu?!!!)

Vă vom ține la curent.

 =  felicitari
Atropa Belladona
[09.Feb.09 20:10]
Felicitari organizatorilor si mult succes concurentilor! Putem incepe pariurile? :)
cu admiratie,
carmen matraguna

 =  Pariu
Ruse Ion
[10.Feb.09 10:47]
Sunt sigur că voi câștiga dacă pariezcă, învingător detașat va fi epugrama.
Mult succes organizatorilor și concurenților! Am toatăîncrederea în onestitatea celor doi sufletiști organizatori!
Baftă tuturor!
Ion

 =  al doilea avertisment
Laurențiu Orășanu
[10.Feb.09 14:08]
Pariurile sunt interzise, cum zice implicit regulamentul.

Felicitari primim, chiar inainte de a marca vreun succes.

Nu uitati de regula FIX trei epigrame. ca le puneti toate azi, ca le-ati pus ieri toate, ca ati pus ieri doua si maine puneti una, etc.

Numai SA FIE TREI VALABILe, in final la numar.

Consideram ca am dat deja al doilea avertisment. Serios, ca la orice concurs la care stau cu regulamentul la panda!
Altfel spus, nefiind biserica, nu ne intereseaza, aici, convingerea cuiva, nici chiar in gluma.

Serios





 =  Multumim pentru initiativa,mai asteptam si alte variate provocari!
Daniela Bejan
[11.Feb.09 22:46]
Poetul zice :"Nu spera si nu ai teama"...,
eu zic :SALVAREA e PRIN arta[poezie,epigrama...]
////////////////Multumim pentru initiativa,mai asteptam si alte variate provocari.

 =  a treia strigare
Laurențiu Orășanu
[11.Feb.09 18:41]
din regulament:
"Nu sunt admise comentarii în public (pe site, chat, etc.) pe durata concursului, care să dezvăluie identitatea concurenților. Se admit numai comentarii privitoare la organizare.
Orice comentariu, orice indiciu privind numele autorului va atrage descalificarea comentatorului respectiv și posibile sancțiuni (scădere nivel)."

 =  până duminică
Laurențiu Orășanu
[12.Feb.09 21:03]
Puteti inscrie cele trei epigrame (FIX 3) pentru concurs până duminică 15 februarie, ora 24 (ora României).
Folosiți numai căsuța destinată acestei operațiuni (cea de sub căsuța de comentarii).

Numărul de înscrieri s-a stabilizat în ultimele 24 ore. Înseamnă că "temele" au fost făcute și postate din timp. Eu văd numai numărul total de texte înscrise (îl vedeți?), nu și textele propriu-zise. Acest număr este în prezent 66.

Cei care au Internet doar la serviciu, sau sunt departe de Internet în week-end, și nu și-au postat încă textele, pot să o facă mâine.

Mulțumiri celor care participă.

 =  granularitate
Florin Rotaru
[13.Feb.09 10:22]
pentru o departajare mai fină a epigramelor, propun posibilitatea notării acestora și cu zecimi de punct (ex: 8,50). Din regulament nu cred că rezultă acest lucru.

 =  până duminică
Laurențiu Orășanu
[13.Feb.09 12:48]
Propunerea lui Florin Rotaru este încadrabilă în litera regulamentului (note de la 1 la 10). Juriul va avea libertatea de a ține sau nu seamă de ea.
O susțin din motivele enunțate de Florin.

75 texte!

 =  Mea maxima culpa
Dan Norea
[13.Feb.09 19:59]
Am trimis un text, apoi al doilea, apoi al treilea... și o secundă mai târziu eram delogat. Chiar nu există nicio metodă de a afla dacă al treilea text a fost înregistrat ?
Dacă nu există, dar trimit ultimul text încă odată, se consideră că am trimis 4 epigrame ?
Of !

 =  Nasol - Se va aplica regulamentul.
Laurențiu Orășanu
[13.Feb.09 20:18]
Comentariu:

Nu exista.
Cine sa citeasca regulamentul? De ce o fi pus el acolo?
"Nu sunt admise comentarii în public (pe site, chat, etc.) pe durata concursului, care să dezvăluie identitatea concurenților. Se admit numai comentarii privitoare la organizare.

Orice comentariu, orice indiciu privind numele autorului va atrage descalificarea comentatorului respectiv și posibile sancțiuni (scădere nivel)."
Dezamagit.

Scriam:
"Pentru chestiuni de ne-comunicat aici, la commuri, aveti adresa mea de mail in pagina mea, sau, daca sunt probleme de alt gen, ii puteti scrie lui Radu Herinean. As prefera sa ma bazaiti pe mine, dar numai in cazuri f delicate, cum am spus."

Cred că pomeneam și de faptul că, la fel ca la Poșta română, nu avem certitudinea că textele au ajuns. Și că se poate întâmpla ca la comentarii, când ești de-logat.
Da, am verificat, chiar într-un răspuns adresat, spuneam:
"Răspunsurile lui Dan Norea la test:

1. Această diferență nu e esențială. Nici aici nu ai siguranța că a fost recepționat textul. Dacă se întâmplă ceva între logare și trimiterea textului, așa cum se mai întâmplă când comentăm, se poate pierde și textul. Nu va fi nimeni responsabil. Ca la Poșta Română, dar ceva mai sigur dacă vă logați imediat înainte de a trimite textul. Nu veți vedea nimic după ce trimiteți textul, nici mult timp după."

Puteai să faci orice, dar fără să ne anunți.

Aș prefera să nu întindem discuția aici.

Răspuns: Se va aplica regulamentul.

Puteți înscrie textele până duminică 15 februarie ora 24.

 =  Eu constat că aici totul e clar, corect, cinstit...
Sofronie Lucian - Mihai
[14.Feb.09 00:01]
Regulamentul este clar, iar modalitatea de înscriere nu ridică probleme, de vreme ce o faci sub înscrisul "Ești recunoscut ca...", iar pentru titlu există o căsuță aparte de cea în care trebuie să scrii textul. Nu am înțeles nedumeririle... În ce privește temerile legate de secretizare, să fim serioși. O simplă numerotare a textelor luate la întâmplare, rezolvă problema (ca în cazul lucrărilor pentru orice examen...),iar desecretizarea se face la urmă, în baza datelor obținute de organizatori în momentul în care participanții (!...recunoscuți ca...)și-au înscris și trimis ceea ce au creat. Și, nu pot crede altfel, asta numai după jurizare! Pentru cei ce pun la îndoială cinstea: e vremea să descopere intensitatea fiorului ce ne străbate... agonia... De ce-am "ciordi" unii de la alții, când știm să ne dăruim unii altora cu-atâta bucurie... Toată prețuirea față de organizatori, succes deplin concurenților!

 =  Nu înțeleg
Dan Norea
[13.Feb.09 20:33]
Adică dacă cineva declară public faptul că participă la concurs, asta este o încălcare a regulamentului ? Cu ce se împiedică buna desfășurare a concursului ?
Are juriul posibilitatea să afle cumva care sunt textele mele ?

Adică dacă declar acum că am cunoștință de participarea lui X și a lui Y, X și Y vor fi descalificați ? Sau numai eu, pentru că numai eu am încălcat regulamentul? Bine, dar în felul ăsta juriul și organizatorii tot au aflat că X și Z au trimis texte.

Scuze, dar clauza asta mi se pare fără sens.


 =  rugăminte
Laurențiu Orășanu
[13.Feb.09 20:54]
De aceea e bine să nu se comenteze. Chiar dacă juriul nu știe ale cui sunt textele pe care le jurizează, oricine poate pune în discuție "vizibilitatea" concurenților. Sigur că poți discuta în fel și chip, dar nu poți spune că regulamentul-instrucțiunile nu au prevăzut situația. Și că a fost timp suficient de sucit pe toate părțile. Și că tocmai aspectele legate de corectitudine au fost cele mai dezbătute.
Eu nu văd mai mult decât alții decât numărul total de texte. Când trec la pre-selecție, văd textele, nu autorul, elimin textele neconforme (vezi regulamentul). Textele validate merg la jurizare. În final, după jurizare, agățăm numele. Abia atunci dăm de autori - pot fi și alții ca tine, alții care au înscris numai două texte, alții care au înscris patru, o să fie și unii care au înscris, cu bună știință, un text. Eu ce să fac? Ce scrie regulamentul. Eliminați din palmares.

Scuze, nici măcar nu trebuia să explic iar bucătăria.

Am dat două avertismente anterior, de crede lumea că sunt paranoic. Dar dacă te uiți la discuțiile dinainte de începerea postării, nu constați bănuieli? Cum să le risipesc? Respectând regulamentul.

Am rugămintea să încheiem discuția aici. E situația în care nu e vina nimănui.
Promit să dau seamă pentru orice aspect care mă implică în organizarea concursului. Inclusiv acest aspect.
Nu știu dacă închizând caseta comentariilor, la care mă împinge dialogul acesta, e în folosul concursului.

 =  azi și mâine
Laurențiu Orășanu
[14.Feb.09 17:36]
Ar mai fi astăzi și mâine pentru postarea epigramelor.
Vă așteptăm. Nu lăsați pe ultima oră, să nu fie vreo nepotrivire de ceas.

 =  Problemă gravă
Laurentiu Ghita
[15.Feb.09 09:56]
Și dacă n-am vitrină?

 =  Nu știu
Grigoraș Vasilică Orlando
[15.Feb.09 11:21]
Oare de ce nu se aplică același regulament și la postarea tuturor poeziilor pe acest site, astfel încât "onestitatea" să nu mai fie un subiect atât de discutat și toată lumea să capete încredere așa cum ar fi trebuit să fie de la bun început, fără să se ajungă aici, acum în preajma acestui concurs.

 =  mai trebuie una
Stanica Ilie Viorel
[15.Feb.09 22:51]
122/3=40,66

 =  Inscrierile s-au terminat.
Radu Herinean
[16.Feb.09 00:01]
inscrierile s-au incheiat.
noroc participantilor.

 =  suntem în grafic
Laurențiu Orășanu
[16.Feb.09 18:41]
S-a încheiat și etapa de pre-selecție.

Un număr de circa 20 epigrame au fost respinse pentru motivul (vezi regulamentul): "- texte care nu se încadrează DELOC în tema propusă"
Nu s-au aplicat alte criterii de eliminare. Și textele respinse au fost supuse juriului ca atare, separat, decizia respingerii putând fi infirmată, dacă e cazul, de către juriu.
Cei care nu vor avea 3 epigrame în concurs după această pre-selecție nu vor figura în palmaresul concursului.
Textele eliminate la pre-selecție vor fi afișate la comentarii, după terminarea jurizării, astfel ca decizia să fie la vedere.

A mai fost eliminat un text introdus de două ori (eliminat în una din postări). Dacă autorul respectiv va avea 3 texte jurizabile, va figura în palmares.

Un concurent a postat cele 3 epigrame la Traduceri și, evident, n-au aterizat în coșul concursului. Dl Paul Constantin este astfel primul care iese din concurs, editorii au trimis textele domniei sale la Atelier. Cei care vor își pot spune părerea acolo. Ca oganizatori, nu putem decât să rugăm concurenții să citească bine regulamentul și instrucțiunile (suficient de clare, din moment nimeni n-a mai făcut această greșeală).

Au rămas în concurs 100 epigrame.

Suntem în grafic, și sperăm să avem vești bune în privința termenelor finale ale etapelor viitoare.

Vă mulțumim pentru răbdarea așteptării, știu cum e când aștepți rezultatele unui concurs. Chiar dacă acest comunicat nu vă spune multe, l-am considerat necesar în ideea respectului față de cocnurenți.





 =  dreptul la replica?:)
Stanica Ilie Viorel
[16.Feb.09 22:06]
interesant era sa ne spuneti titlul textelor respinse...poate ca asa exista o sansa de replica pentru autori

 =  Va multumesc pentru intrebare
Laurențiu Orășanu
[16.Feb.09 23:04]
La niciun concurs nu exista drept la replica pana dupa afisarea rezultatelor.
Acest concurs mimeaza concursurile de epigrame prin corespondenta. Nici alte concursuri de creatie nu ofera conversatie de genul> ati primit textul meu? e bun? eu sunt Stanica Ilie Viorel. Stiti ca la astfel de concursuri textele nu se trimit "Recomandate", ca sa nu apara numele celui care participa pe plic? Si acolo exista un nivel organizatoric, care separa pe concuenti de juriu. Si totusi, nu ai voie sa intrebi la telefon, nu pui numele pe plic.

Acest raspuns vrea sa explice o clauza aparent inutila in regulament, si sa atraga din nou atentia ca, pana la afisarea rezultatelor, orice devoalare a participantilor NU ESTE BINEVENITA, ba chiar este NEREGULAMENTARA.

Va multumesc pentru intrebare.

 =  fiți pe recepție - urmează niște mini-etape scurte și volatile
Laurențiu Orășanu
[17.Feb.09 17:18]
Fiti pe receptie in seara aceasta. Intentionam sa postam textele respinse *cele care nu s-au incadrat in tema concursului. Expunerea va fi scurta, pana maine, urmand ca apoi sa expunem textele intrate la jurizare. Ambele grupari vor fi> fara nume autor, fara note. Locul expunerii > dupa anuntul concursului
Comentariile vor fi permise.
Mentionam din nou ca nu ne propunem o jurizare paralela ( a publucului fata de a juriului), ci satisfacem o dorinta exprimata aici de un membru de pe site. Probabil ca si altii vor dori sa-si exprime parerea pe NV.

Sigur, aceste mini-etape, neprevazute de regulamentul initial, fara sa-i contravina, sunt posibile pentru ca>

JURIUL A NOTAT EPIGRAMELE RAMASE IN CONCURS

Iar notarea este pastrata de toti cei trei implicati.
Am pus acest pre-anunt mai ales pentru cei care intra mai rar pe site. Ca s[ nu piarda aceste mini-etape *volatile*. Pentru ca, in final, vor fi postate epigramele cu tot cu nume, note, clasament.

 =  textele respinse la pre-selecție
Laurențiu Orășanu
[17.Feb.09 19:01]
Au fost afișate textele respinse la pre-selecție (în continuarea anunțului concursului).

Aceste texte nu primesc note din partea juriului.

Autorii care au un astfel de text (respins) nu vor figura în palmaresul concursului (clasament) (din cauză că nu vor mai avea trei epigrame jurizabile).

 =  "salvare"e un termen nuantzat
Daniela Bejan
[18.Feb.09 06:22]
salvarea e un termen nuantzat,daca e sa ne gandim./de suflet ,de onoare ,de sanatate s.a.m.d.,include si ideea si metoda.Numai cu ideea de salvare nu se face nimic .Asta e.

 =  ...Mici erori de arbitraj...
Sofronie Lucian - Mihai
[18.Feb.09 06:21]
"Fiti pe receptie in seara aceasta. Intentionam sa postam textele respinse *cele care nu s-au incadrat in tema concursului." Dacă acesta este motivul real al eliminării textelor de mai sus, o întrebare de bun simț se impune: onoratul juriu a auzit de modalitatea ironiei?! Generozitatea temei tocmai în asta consta!... Și, iertat să-mi fie, excelează, între textele respinse, unele a căror savoare e generată tocmai de abordarea ironică a modului în care "salvarea!" vine la noi, la români. Dar presupun că, de vreme ce cărțile sunt făcute, o lectură mai "odihnită" n-ar schimba mare lucru... și ar fi ridicol să ne-nverșunăm într-o dezbatere teoretică asupra posibilităților pe care o temă sau alta le oferă speciei care a făcut obiectul acestui concurs.În rest, gânduri bune și felicitări (pe bune!) organizatorilor, cu speranța că trofeul va merge totuși unde se cuvine, îndreptând astfel micile scăpări ale arbitrilor...

 =  mulțumiri
Elena Malec
[17.Feb.09 21:59]
remarc operativitatea si caracterul de fair play, Laurențiu. Cred e semn bun și am vrut să știi că este apreciat.

 =  :)
Stanica Ilie Viorel
[18.Feb.09 01:01]
ok...acum nu mai poate fi nici un secret...anuntati-ma ca am gastigat marele trofeu:))

 =  la vedere, dar pentru un timp limitat
Laurențiu Orășanu
[18.Feb.09 05:36]
Toate la timpul lor, stimate Viorel. Daca te știi cu trofeul pe căciulă, pregătește vitrina.

Deocamdată, cum spuneam, epigramele au note, și nu au nume. Afișarea rezultatelor e amânată (nu mult, sperăm să venim cu ele cel mai târziu vineri) tocmai pentru a permite o evauare pe NV a epigramelor propuse în concurs: și cele respinse, care vor mai sta aici doar miercuri dimineața în această pagină, și cele reținute pentru jurizare, care vor fi expuse aici începând cu miercuri după amiază, înlocuindu-le pe cele respinse. Apoi vor dipărea și ele, pentru a face loc rezultatelor concursului.

Mulțumim pentru înțelegere.

 =  Daniela Bejan, îmi pare rău
ioan toderascu
[18.Feb.09 08:26]
Daniela, sigur că termenul "salvare" se poate nuanța, dar nu atât de mult âncât să... nu mai rămână nimic din el! Pot să spun că și eu aveam unele temeri ca, între cele 20 de texte respinse, să nu fie și unul trimis de mine. Când s-a anunțat ca au fost eliminate 20 de texte din 120 (un procent foarte mare!) pentru neîncadrare la temă, am crezut că s-a făcut o preselecție extrem de dură. Văzând textele, constat că n-a fos deloc așa. Nu am identificat măcar un text care să aibă vreo legătură cu tema de concurs. "Numai cu idee de salvare nu se face nimic", spui tu. Total greșit și sper că te vei convinge când vei citi lucrările care au trecut de preselecție.
Vom vedea peste câteva ore!

 =  erată
ioan toderascu
[18.Feb.09 08:29]
"încât"


 =  Daniela și Sofronie, la concret
Laurențiu Orășanu
[18.Feb.09 09:10]
Daniela Bejan, Sofronie ironic cu totuși (n-a căzut drobul de sare, încă)
Până când nu veniți cu exemplul concret, cam care ar fi acel text, sau acele texte eliminate în mod eronat pe motivul neîncadrării în temă consider nefondate afirmațiile voastre ta. Ca și ploia de vorbe în care le îmbrăcați.

Pentru toată lumea. Veți vedea că pr-selecția nu a vrut să răpească dreptul la jurizare DECÂT TEXTELOR deloc ÎNCADRABILE ÎN TEMA CONCURSULUI. Vederea a fost largă, orice accepțiune a termenului de Salvare putea fi abordată, așa cum s-a menționat înainte de începerea postării textelor.

În această idee, forte MULTE TEXTE SLABE au trecut de pre-selecție. Dar erau în temă. Chiar dacă, de exemplu, una era în temă doar cu Titlul.

Sigur că acceptăm critici, dar fondate, la obiect (care e textul judecat greșit la pre-selecție), și nu venite din frustrare.
Și, dacă e să se comenteze așa, de aflat în treabă, ca Daniela și SOfronie, mă tem că pierdem timpul de pomană.

 =  Selecție corectă
Jupp B. Itter
[18.Feb.09 09:17]
Nu numai că textele respinse nu au legătura cu tema, așa cum bine a subliniat domnul Toderașcu, dar, cu o excepție, nici măcar cu indulgență nu ar putea fi numite epigrame.
Cei care contestă juriul ar trebui să fie bucuroși că le-au fost respinse "creațiile", poate în felul acesta nimeni nu va afla autorii acestor... nu știu cum să le spun, pentru că unele nici măcar catrene nu sunt.

Domnilor din juriu, ați făcut o treabă bună!

 =  Care ironie, domnule Sofronie?
ioan toderascu
[18.Feb.09 09:25]
Adică termenul " salvare" este mascat de ironia din textele respinse? De ce sunteți atât de...ironic?
Din păcate, pe lângă faptul că nu atacă tema concursului, o mare parte din aceste texte sunt destul de slabe: fără rimă, prozodie deficitară, fără vreo idee mai acătării. De aici se poate trage concluzia că unii dintre autorii textelor respective nu prea știu ce înseamnă o epigramă.
Au auzit că se desfășoară un concurs pe site și s-au gândit că nu ar strica să participe. Ce mare lucru să scrii patru versuri, acolo!...
Desigur, participarea lor la concurs nu este de condamnat, orice membru de pe site având acest drept, dar se observă foarte ușor că nu au mai cochetat cu epigrama. Dacă sunt interesați, cu adevărat, de acest gen, cred că vor avea multe de învățat în urma concursului de față.
În concluzie, domnule Sofronie, cărțile nu sunt făcute pentru simplul motiv că nu se puteau face cu asemenea lucrări!
Să auzim de bine!







 =  Corect!
Rodean Stefan-Cornel
[18.Feb.09 09:39]
Laurențiu Orășanu,
Felicitări pentru această preselecție! Și în juriile din care am făcut eu parte până acum s-a practicat eliminarea, înainte de notarea propriu-zisă a textelor fără legătură cu tema și a celor cu greșeli mari de prozodie.
Citind catrenele de mai sus, nu este niciun dubiu că s-a procedat corect.
Cornel

 =  măi, oameni buni
Elena Malec
[18.Feb.09 09:51]
mulți cred că epigrama e doar o joacă distractivă în versuri. DEci mulți s-au distrat trimițând prostioare ca
La concurs
vine un urs...
așa din amuzament, sunt sigură că nici ei nu se iau în serios.

Eliminarea e justificată și atât despre asta.
Să trecem la lucruri serioase.

 =  Cornel Rodean
Laurențiu Orășanu
[18.Feb.09 09:53]
Cornel, cum spuneam mai sus, am eliminat numai pe criteriu de temă. Poate că la alte concursuri vom proceda cum spui, adica sa nu mai ajunga la jurizare texte jalnice.

Precizez din nou că, pentru etapa aceasta, de pre-selecție îmi asum responsabilitatea. Juriul a confirmat, ulterior, filtrarea, astfel ca să mă asigur că nu mi-a scăpat ceva.

Spuneam că au rămas în concurs, din păcate, multe texte slabe.
Din fericire, sunt și multe texte bune.

Mulțumesc celor care au confirmat pre-selecția, avem nevoie de reacție din partea tuturor, astfel ca să știm ce e bine, și dacă e ceva rău, să îndreptăm pe viitor, la alte concursuri. Pentru propunerile de îmbunătățire a regulamentului poate că ar fi bine să așteptăm încheierea concursului, astfel ca să ne putem referi la toate aspectele, toate etapele.

Astfel că vă așteptăm cu păreri, comentarii. Orice e permis.
După cum spuneam, "vizibilitatea" autorilor (nu-i știm, încă) nu mai este un motiv de reținere, pentru că juriul a votat.

 =  la ironie totzi se intzeapa
Daniela Bejan
[18.Feb.09 11:16]
de ce daca vorbim de nuantzari ,gata,e vorba de frustrari?Cui nu ii era usor sa era usor sa fie sigur ca nu e eliminat si sa faca 3 epigrame acolo in care cuvantul "salvare" sa sara in ochi si sa ramana in ...vedere?Mie mi-a chiar placut tema ,cu atat mai mult cu cat deja gandisem ca epigrama ,prin ironia sa fina si umorul bine plasat poate avea o fortza a ei ...vindecatoare,salvatoare,si astfel am gandit chiar cu riscul asumat de a patzi ce am patzit/adica de a... nu imi....salva epigramele.Asta e/cum am mai spus,dar epigrama ramane o unealta utila,salvatoare,pt.suflet,caracter,politica ,si pt.cine are urechi de auzit mai ales.Dar la ironie totzi se intzeapa,si simtzurile se trezesc.Mult succes tuturor si condeie ...ascutzite bine(ca e mare nevoie)!!

 =  la concret
Daniela Bejan
[18.Feb.09 13:37]
"ipocritul","alba-neagra","prea multzi tzari"(3 dintr-o lovitura) ,la concret,cum atzi dorit.Salvarea ....vine de la ...epigrama!Mult succes si asteptam noi provocari!

 =  bravo organizatorilor
Stanica Ilie Viorel
[18.Feb.09 13:43]
am avut si eu nedumeriri cu sensul temei propuse...
am consultat chiar si dex-ul ca sa fiu sigur ca e ok
apoi am vazut cele trei texte scrise la "traduceri" postate acolo din greseala, dar eu am crezut ca sunt acolo pentru exemplificare :::) ulterior am aflat ca erau dintr-o eroare acolo.

da! textele eliminate n-au nimic cu tema propusa, deci selectia s-a facut conform regulamentului.

am postat si eu un text in tema, dar mai mult ca idee derivata a temei,si nu a fost respins.

e de apreciat efortul organizatorilor si obiectivitatea lor

bafta:)

 =  textele rămase în concurs după pre-selecție
Laurențiu Orășanu
[18.Feb.09 13:54]
Textele rămase în concurs după pre-selecție, afișate în continuarea anunțului concursului, vor rămâne acolo cca 24 ore, astfel ca să vă spuneți părerea despre ele. Au fost numerotate, astfel ca să fie mai lesnicioasă referința la ele.

La acest moment nu cunoaștem numele autorilor, dar epigramele sunt jurizate, astfel că se poate face orice comentariu la ele.

 =  intrebare
Stanica Ilie Viorel
[18.Feb.09 14:02]
avem voie sa ne dam cu parerea despre textele care ni se par bune?
de exemplu sa scriu 5 nr. de texte care imi plac?

 =  Stănică Ilie
Laurențiu Orășanu
[18.Feb.09 14:10]
Stanica Ilie,

Fiecare face cum vrea, indică textele bune, pe cele proaste, dă primele nshpe clasate, poate nota toate textele de la 1 la 10 (cred că varianta aceasta e bine să fie păstrată la comentator, oricum ar fi greu de urmărit la o eventuală postare), etc. Aceasta datorită faptului că nu ne propunem o jurizare din partea publicului.

Dar, este evident că orice reacție a unui cititor este interesantă pentru autor, că doar el își știe textul. Acesta este și scopul afișării textelor rămase în concurs.

Cum spuneam, e liber vraiște la comentarii.

 =  am zis!
Stanica Ilie Viorel
[18.Feb.09 14:11]
he he...gand la gand cu bucurie!
mie mi-au placut urmatoarele: 55, 59, 69(ce nimereala:)),70,88
citindu-le pe acestea...si mai sunt si altele bune, ale mele sunt jalnice...asa ca felicitari autorilor!

 =  Danielei Bejan, franc
Laurențiu Orășanu
[18.Feb.09 14:18]
Daniela Bejan:
Convins că îmi consumi timpul, nu mai re-postez aici cele trei texte pomenite de tine. Am avut multiple confirmări că nu am greșit. În schimb orice intervenție de-a ta m-a convins că nu știi ce spui. Fiind repetabilă, această greșeală a ta, devoratoare de timp, o taxez în modul cel mai franc.
Astfel că poți să scrii ce vrei aici, dar să nu îți închipui că nu se observă că bați câmpii.
Am alte lucruri mai bune de făcut decât să-ți mai răspund.

 =  de ce atata suparare?
Daniela Bejan
[18.Feb.09 16:29]
Daca epigrama e un...camp de manifestare a tuturor[manifestarea],am batut si eu...campii/scuze.Scuza e nu atat ca am ...BATUT(campii,cum spunetzi dvsta) ,ci ca am...TZINTIT(doar )...un punct de vedere.Al meu.E voie?Ce am zis eu sau ce am raspuns de fapt nu a fost cu nici o rautate si cu nici o suparare .Doar un punct de vedere."Avem dreptul sa ne suparam dar nu sa fim si ra~i".In plus epigramistii au un simtz al umorului si al franchetzii mai dezvoltat.Multzumesc pt.franchetze.Si scuze din nou daca am consumat minute pretzioase.Timpul fiecaruia e f.pretzios pt.el insusi mai ales.E un gest de politetze sa se raspunda ,desi nu am formulat intrebari ,am expus doar un punct de vedere.Deci va multzumesc si pt. politetzea de a raspunde.

 =  Multe texte bune
Laurentiu Ghita
[18.Feb.09 15:54]
Multe bune, frate! Am scos si eu, cu greu, o lista: 31,36,45,69,70,83, dupa multe selectări. In general, sunt texte bune, cu poantă, unele chiar seamană, dar e puțin probabli să se fi "inspirat".Cele scoasa, chiar că nu au nici în clin nici în mâneca cu tema și unele, cu epigrama.

 =  88 s-a salvat miraculos
@LEX
[18.Feb.09 16:29]
88 s-a salvat miraculos?Coronita pt.66.Multe texte bune.

 =  post preselectie
Gârda Petru Ioan
[18.Feb.09 16:52]
6,19,22,27,31,35,36,38,39,45,49,52,53,54,59,62,63,69,
70,72,74,79,80,82,83,91,96 (27:3=9).
Printre ele, cu modestia cuvenita, le-am inclus si pe ale mele...
Ar mai fi: 2,9,12,14,21,22,30,34,42,48,55,78,90,98,99 (15:3=5)

 =  La primele vederi
Gârda Petru Ioan
[19.Feb.09 07:02]
Ar mai fi: 11,17,26,28,41,46,65,66,77,94,97
Nu mi-am propus o analiza riguroasa. Am citit de 2-3 ori si am retinut ce am considerat ca acceptabil.


 =  nedumerire
Stanica Ilie Viorel
[19.Feb.09 07:03]
mda...mie 88 mi-a placut, dar acum remarc si eu : Care e legatura textului cu tema propusa!?

 =  cele bune
Jupp B. Itter
[18.Feb.09 19:56]
Într-adevăr, multe sunt bune, greu de ales pe cele mai cele, îl compătimesc pe domnul din juriu.
Opțiunile mele: 22, 31, 39, 45, 55, 70, 79, 83 (cu +), 90 mi-au plăcut foarte mult dar nici urmatoarele 19, 27, 46, 49, 59, 63, 66, 69, 72 nu sunt de lepădat.

 =  cele rele
Jupp B. Itter
[18.Feb.09 20:01]
Sunt și vreo 20-25 de catrene cărora eu nu le-aș da notă de trecere. Nu știu însă dacă merită să mă pun rău cu lumea și să le spun care și de ce nu mi-au plăcut.
Nu pot însă ca să trec peste două catrene care - după opinia mea - au faultat grav limba română: numerele 42 (chiar de două ori în numai patru versuri!) și 74.

 =  Să-mi dau și eu cu părerea
ioan toderascu
[18.Feb.09 21:08]
După o preselecție în fugă, am lecturat epigramele care "au trecut testul" de două ori, cu mai multă atenție. Pe cele care mi-au plăcut le-am clasificat în două categorii. Din prima categorie fac parte: 31, 39, 45,63, 69, 70, 79 și 83. A doua categorie le cuprinde pe următoarele: 6, 19, 30, 46, 49, 59, 90 și 91. Mai sunt câteva apropiate de acestea. Dar sunt și multe slăbuțe, din păcate.
Așteptăm verdictul juriului, păstrat sub cheie, deocamdată.
Felicitări tuturor participanților!

 =  Concursul e un succes
Dan Norea
[18.Feb.09 22:05]
Atâtea zeci de epigrame bune nu găsești la niciun festival de epigramă. E drept că tema a fost bine aleasă.
După ce am (pre)selectat vreo 30-40, m-am hotărât să menționez doar primele 5: 31, 66, 69, 70, 83.

Felicitări organizatorilor !

 =  dificultatea epigramei ca gen
Elena Malec
[18.Feb.09 23:45]
Contrar opiniei lui Norica, as zice ca acest concurs dovedeste prin textele trimise dificultatea genului epigrama.
Ce consider eu ca trebuie sa fie criteriile de apreciere:
a)originalitatea situatiei surprinse in epigrama
b)organicitatea epigramei= sa curga ca un izvor de sens si nu juxtapunere de idei fara legatura intre ele, dar incluzand cuvantul salvare.
c)aspectul tehnic, versificatie, prozodie, rime, etc.
Am selectat 20 de texte din 100, fara ale mele fireste.De fapt doar rei sau patru sunt foarte bune.
Ce e detrimental judecatii lor la rece,cred eu, este faptul ca le citesti pe toate in bloc si evident si inevitabil compari.DE aceea cred ca un singut judecator e prea putin. Se cuvenea un juriu de cel putin trei capete pentru o mai mare obiectivitate.
Oricum e un inceput bun si cred ca desi epigrama este un gen greu, desi pare facil, calitatea creatiei va creste pe acest site daca astfel de concursuri sunt periodice.

 =  îmi plac lucrurile concrete
Laurențiu Orășanu
[19.Feb.09 06:17]
Elena,
Afirmația ta din start:
"Contrar opiniei lui Norica, as zice ca acest concurs dovedeste prin textele trimise dificultatea genului epigrama." nu contrazice, cum zici, afirmația lui Norică (el spune că acest concurs ar fi un succes, dat fiind numărul mare de epigrame bune, el zice 30-40) pentru că, mai la vale, spui:
"Am selectat 20 de texte din 100, fara ale mele fireste.De fapt doar rei sau patru sunt foarte bune. "

a, b, c de la tine le-am tot dezbătut pe aici, nimeni n-a zis altfel. Nu văd nicio contradicție, deși te pui pe o astfel de poziție (cum că aceea ar fi părerea ta). Toată lumea susține același lucru, unii chiar argumentat.

Inevitabil le compari (epigramele). Nimic rău. Chiar aici nu înțeleg, e concurs, chiar asta urmărești. Asta și vrei (vrem). Și dacă ai citi trei la tema asta astăzi, și alte trei peste cinci luni, ai putea decide mai bine care din șase sunt cele mai bune? Ãstai concursul, de orice fel ar fi, de canto, de mimă, de bune maniere, etc: alegi dintre concurenții la o probă pe cei mai buni la acel moment, bazat pe ce și cum se prezintă ei.

Același drob de sare ca și la doi ante-observatori. Juriul nu s-a exprimat, tu îl pui la îndoială a priori (ceri mai multă obiectivitate!!!). Pe ce te bazezi? Acest concurs s-a născut în anumite condiții, toți cei cre s-au pronunțat înainte au dorit opinia unui epigramist de mare forță privind epigramele lor, am pornit la organizarea lui.

Vor fi și alte concursuri, poate cu trei, poate cu cinci membri în juriu.
Dacă iei numai părerile celor care au indicat, în opinia lor, aici, mai sus, cele mai bune epigrame, observi diferențe. Absolut normale.

Am văzut fișa de concurs de la Mizil. E pe net. Nu la epigrame, ci la cealaltă categorie "Poezie de dragoste". Juriu din 7. Unul dă note de 7 de sus până jos (63 concurenți) și dă cam trei note peste 9 pentru trei autori. Oricât s-ar balansa opiniile pe matricea concurenți-membri juriu, nu poți să nu observi că, în situația de care vorbesc, un singur membru al juriului (din 7) a hotărât primii trei clasați, chiar ordinea acestor trei. Unde a fost avantajul că au fost șapte membri în acel juriu?

Concluzie: juriul e suveran. Nu ai încredere, nu participi. Particpi, îi accepți decizia.

Așa cum am mai spus, îmi plac lucrurile concrete. Rog să se țină seama de acest lucru.

 =  notele juriului
Laurențiu Orășanu
[19.Feb.09 19:45]
Au fost re-postate textele ramase in concurs, insotite de notele juriului.
Speram ca in scurt timp sa avem si numele autorilor, astfel ca sa incheiem situatia si sa postam comunicatul de incheiere a concursului.

 =  Am numărat
Dan Norea
[19.Feb.09 20:06]
- 53 note intre 7 si 7,75
- 17 note intre 8 si 8,75
- 1 nota de 9 !

Am avut dreptate sa spun ca sunt multe texte bune si foarte bune.
Iar că întreg concursul e o reușită o dovedește faptul că din 99 texte, 71 au luat note peste 7.

Felicitări organizatorilor, juriului și tuturor concurenților !

 =  Bravo, felicitari!
Anda Andrieș
[19.Feb.09 20:15]
In primul rand felicit organizatorii pentru inspirata idee de a posta notele fara autori, un plus de adrenalina n-a stricat niciodata, plus ca e o miscare extrem de inteligenta... mai prelungeste suspansul! Sunt oarecum dezamagita ca nici o epigrama n-a fost apreciata cu nota maxima, plus ca ar mai fi si alte nedumeriri...dar sa lasam lucrurile asa cum sunt!

Felicitari!

 =  Excelent!
Atropa Belladona
[19.Feb.09 20:27]
Foarte bine organizat si foarte util acest concurs, in primul rand pentru ca ne arata cam la ce nivel trebuie sa se ridice o epigrama pentru a fi bine apreciata de catre cei initiati...
Felicitari, inca o data, organizatorilor.

 =  Repetitiile au fost involuntare!
Anda Andrieș
[19.Feb.09 20:32]
Am sapte mii de plusuri si nici o lipsa :)))


Scuze!

 =  ce inseamna in scurt timp
Laurențiu Orășanu
[19.Feb.09 21:16]
Contabilitatea va mai dura circa 3 ore, astfel ca vom da comunicatul, pregatit, dar asteptand sa primeasca numele castigatorului si clasamantul, pe la ora 12 *(azi spre maine).
Suspansul creat a fost partial intentionat (pentru a da posibilitatea, ceruta de altfel, de a vedea textele pe NV (sic!!!)), partial determinat de primirea esalonata in timp a datelor necesare.
Multumim pentru intelegere!

 =  Concursul și-a desemnat câștigătorul: Florin Rotaru
Laurențiu Orășanu
[19.Feb.09 23:59]
Concursul de epigrame

"Ale mele sunt mai bune și mai frumoase"

s-a încheiat.

Câștigător al trofeului "Depus în vitrină" este

FLORIN ROTARU

Felicitări, Florin!

Felicitări ocupanților primelor locuri pentru performanță, tuturor concurenților pentru participare!

Dacă mai particpați, mai organizăm!

 =  felicitari, doi la doua
Atropa Belladona
[20.Feb.09 00:42]
FElicit pe Florin Rotaru, pe Pedra (anilu, pseudo, etc etc:))pe Nuta si pe Ioan Jorz! De observat ca podiumul este ocupat de doua doamne si de doi domni! Sa mai spuna cineva ca epigrama apartine in primul rand domnilor! Bravo, doamnelor! La cat mai multe premii!

cu admiratie,
carmen

 =  aplauze
florian stoian -silișteanu
[20.Feb.09 01:35]
pentru pornirea pentru aplecarea efortului pentru cei buni pentru tot.vai pacatili meli pentru mini a fo mare surprizoi când am chicotit ochiului după preselecțiune cum a trecut încetineala repede-repede a me încercare și am văzut batut poietu di sub masă scrâșnind...ce frumosssss felicitări și aplauze și aplauze bravos neicușorule organizator și dumitale câștigător.

 =  Concursul a murit, traiasca Concursul!
Gârda Petru Ioan
[20.Feb.09 18:10]
Cer scuze celor care sunt dupa mine in clasament si sunt mai buni ca mine. Celor din fata nu le cer scuze, pentru ca sunt mai bun ca ei :)
Felicitari tuturor participantilor. Felicitari celui pus in vitrina.
Multumiri organizatorilor pentru timpul sacrificat.
Astept cu interes editia urmatoare.

 =  Felicitari din California
Elena Malec
[20.Feb.09 06:43]
tuturor care au facut evenimentul posibil, organizatori si concurenti, castigatori, dar mai ales site-ului agonia care a gazduit concursul.Felicitari speciale lui Laurentiu Orasanu pentru efortul de a mentine echilibrul intre cele doua parti, participanti si coordonatori.
La mai multe intreceri de spirit si talent ca aceasta.

 =  Nota 10 voua
Stanica Ilie Viorel
[20.Feb.09 07:19]
Felicitari castigatorului!
Felicitari juriului!
Multumiri organizatorilor!

Bravo...si astept un nou concurs.

 =  felicitări
Felicitări, Florin Rotaru! Întâmplător sau nu, cele trei epigrame ale sale mi-au plăcut și mie cel mai mult.
Felicitări și celorlalți participanți/ premianți, juriului și organizatorilor.

 =  FELICITARI
Daniela Bejan
[20.Feb.09 18:11]
"Ale cui sunt mai bune ?"
Felicitari tuturor si laureatului !
Felicitari si celor care au contribuit constructiv la o participare si o evaluare mai bune in perspectiva .

 =  de bun augur
Ion Diviza
[20.Feb.09 09:05]
Felicitări organizatorilor și juriului - concursul a fost organizat în mod exemplar.
Felicitări câștigătorilor - la mai multe și la mai mari, Florin Rotaru! Și Ioan Jorz și ceilalți, pe care nu-i cunosc personal.
Bună idee - să fie organizate asemenea concursuri cel puțin semestrial, dacă nu trimestrial. Mulți epigramiști de pe agonia nu participă la alte concursuri organizate în țară și au posibilitatea să se mobilzizeze plenar.
Văd în lista concurenților mulți confrați care ard de nerăbdare să se revanșeze la un eventual următor concurs. :) Baftă tuturor! (dacă-i posibil așa ceva):)

 =  Cu mulțumiri
Florin Rotaru
[20.Feb.09 09:05]
Îmi fac mea culpa și recunosc că n-am mai putut aștepta aseară până la strigarea rezultatelor. La orele 24 cam dormeam, dar sunt convins că visam numai epigrame și concursuri. Felicit organizarea care a fost impecabilă (poate doar măsura aplicată lui Dan Norea, după părerea mea, a fost prea drastică). Felicit participanții pentru numărul mare de epigrame excelente prezentate în concurs. Și trebuie să vă aduc la cunoștință o surpriză și anume faptul că tocmai mi-a comunicat Laurențiu Orășeanu că se va aplica o regulă secretă a concursului potrivit căreia câștigătorul va primi săptămânal o invitație în oraș din partea câte unei epigramiste participante la concurs, prin rotație, pentru a face schimb de experiență și a discuta asupra fenomenului epigramatic de pe site. Aceeași regulă stipulează că, în situații obiective, numai cu acordul câștigătorului, se pot cupla și câte două epigramiste, dar nu mai mult de trei, pentru activitatea sus menționată. Costul acestei activități sociale va fi suportat, prin tragere la sorți, de către un epigramist poziționat în a doua jumătate a clasamentului. În cazuri excepționale, când epigramistul în cauză dovedește cu acte că este falit și nu poate face față unui asemenea efort financiar, nota de plată va fi remisă spre achitare poetului Florian Silișteanu, cunoscut ca fiind larg la inimă și la pungă și pentru învățare de minte să se mai joace de-a epigramistul și altă dată.

Vă mulțumesc încă o dată
Fi’ndcă m-ați susținut mereu,
Lui Ghiocel, la lumea toată
Și lui Bunduri (unchiul meu)...

:)


 =  mergem... înainte
Laurențiu Orășanu
[20.Feb.09 09:17]
Da, Florine, le vor plimba prin oraș, dar fi obligați să poarte la butonieră trofeul inscripționat simplu: "Șapte dintr-o lovitură". Cred că și Florian va fi de acord că, după ce m-a păcălit la pre-selcție (ce ciudă am pe el, tocmai el, tocmai acum când criza bate tot timpul la ușă, de nu mai deschid, de frică, nici poștașului, nici iubitei) ar fi cazul să învețe cum e cu epigrama, pe pielea cui vrea.
Mi-a plăcut comentariul tău, sper să ne relaxăm, ușor-ușor, și noi, cei care n-am luat premiul (sic!!!) și să continuăm să ne dăm, liniștiți și senini, la gioale.

Vai, ce cuvânt am folosit! Tineretul de azi nici măcar nu știe de gioale, sportul acela băiețesc. Ce timpuri!


 =  FELICITARI INCA ODATA
Daniela Bejan
[20.Feb.09 18:11]
La un pahar de vorba lunga
si-o inghetzata la pahar
doi ei viseaza sa ajunga
sa schimbe orice gust amar;
dar visul n-are talpa lunga
si nici betia n-are har.

Vedem cine rade..... la urma urmei.Felicitari inca odata!

 =  bravo, domn căpitan!
Jupp B. Itter
[20.Feb.09 12:19]
În primul rînd, felicitări lui Florin Rotaru, un merituos și incontestabil cîștigător.
Felicitări lui Calimero pentru organizarea ireproșabilă și lui Nae Bunduri pentru idee și implicare.
Felicitări doamnei Crăciun pentru un rezultat excelent în condițiile în care probabil că nu a mai cochetat cu epigrama.

La capitolul decepții stau rezultatele modeste ale celor mai buni epigramiști de pe site. Domnul Diviza are dreptate, aveți de luat o revanșă.

***

Citeam acum ceva vreme cum unii participanți la diverse concursuri de epigramă se plîngeau că premiile se dau uneori pe ochi frumoși. Din fericire, aici nu a fost cazul, onestitatea organizatorilor este dincolo de orice discuție. Totuși, privind notele acordate, mă întreb dacă nu cumva și acele concursuri care au stîrnit controverse nu au fost de fapt și ele jurizate cinstit... pentru că se pare că nu este suficient să fii un eminent epigramist pentru a avea și abilități de judecător.
Știu, fiecare are propria sa imagine despre ce înseamnă o poantă bună și ce nu. Aici nimeni nu poate lua la rost vreun membru al juriului. Numai că epigrama este o poezie cu formă fixă iar canoanele ei trebuie respectate. În ultima perioadă am fost bombardați cu informații și exemple despre ritm și rimă. M-aș fi așteptat ca acele principii să fie aplicate și de către juriu. De aceea nu înțeleg cum de au fost notate peste medie (media a fost de 7,12) unele epigrame cu erori de prozodie, mai ales că în nici unul dintre cazuri nu se poate vorbi despre poante de excepție, care să compenseze scăpările tehnice? După părerea mea, sper să nu mă înșel, exemplele ar fi: 1, 2, 15, 34, 50.
Vreau să precizez că podiumul a fost mult prea detașat ca să poată fi afectat de eventualele mici inadvertențe în notare.
Mai grav mi se pare faptul că tot peste medie au fost notate și două epigrame despre care scriam mai sus că "au faultat limba română": numerele 42 ("salvamont" în loc de "salvamontist", virgulă între subiect și predicat) și 74 (pluralul inventat "calvare"). Cu scuze către distinșii autori (aș fi preferat să public acest comentariu înainte de afișarea numelor), catrenele respective sunt de nota 2, nu de 7,75, domnilor din juriu!

Acestea sunt totuși doar aspecte tehnice, care vor putea fi remediate într-un viitor concurs prin cooptarea a cel puțin doi membri în juriu, astfel încît unul să îl tragă de mînă pe celălat în cazul în care apar astfel de scăpări.
Propun pe viitor o punctare asemănătoare celei de la gimnastică: o notă "de plecare" (1-7 puncte), bazată pe o grilă, care să reflecte partea tehnică a epigramei (rimă, ritm, gramatică, limbaj) și nota finală bazată pe constructie, perceptia poantei si alte elemente mai greu de cuantificat. În cazul în care diferența între notele juriului este mai mare de 0,5 puncte, ar urma o rundă de negociere, pentru a vedea cine a apreciat greșit.

Astfel, cred că s-ar evita situații în care singurul membru al juriului nu vede vreo poantă în unele epigrame notate sub medie (ex. 90, 92, 93 etc.) sau supraevaluează pe altele (ex. 62, epigramă apreciată mai puțin de către cititorii care și-au spus părerea acum două zile).

 =  de nota 10
Jupp B. Itter
[20.Feb.09 12:27]
Mi-aduc aminte cu neplăcere de profesorii care în școală considerau că "nota 10 este numai pentru profesor".
Oare nici una dintre epigrame nu merita punctajul maxim? Doar mie mi se pare că epigramele 31 și 83 ar putea lua loc cu cinste în orice antologie de gen?


 =  Muțumiri și felicitări!
Rodean Stefan-Cornel
[20.Feb.09 12:43]
Mulțumiri pentru efort Domnilor Herinean, Orășanu și Bunduri și felicitări pentru reușita concursului!
Florin Rotaru, din toată inima felicitări, le meriți, sunt sigur!
Ioan Jorz, nu este nicio surpriză premiul tău, doar ai confirmat ceea ce știam. Mă bucur cel mai mult pentru participarea mai mult onorabilă, la acest concurs a lui Gârda, Abel și Ruse, care sunt începători, că de consacrații Jupp și Ghiță nu mai vorbesc. Felicitări, tuturor chiar și celor pe care nu-i cunosc.
Și mie îmi pare rău de Dan Norea! Culmea este că tocmai lui i s-a întâmplat așa ceva, care este exemplu de corectitudine, de cinste de rigurozitate și de atenție în ceea ce privește respectarea normelor, a regulilor.
Jupp, ai dat 3 exemple de epigrame, care în concepția ta au fost subevaluate de juriu; deoarece, 2 din aceste sunt ale mele, mă simt cumva obligat să-ți mulțumesc, mă bucur că ți-au plăcut, dar eu nu am nimic de obiectat.
Cu prietenie pentru toți,
Cornel Rodean

 =  încă o dată
Florin Rotaru
[20.Feb.09 12:54]
Nenea Jupp, mulțumiri. O apreciere din partea dumitale face, ea singură, cât un premiu.
Și, deși n-am dat de băut, îmi poți spune deja "domn maior" ;)

Cornel, mulțumesc.

Vă doresc un sfârșit de săptămână super

 =  Felicitari si multumiri
Stefan Victoria
[20.Feb.09 17:41]
Felicitari organizatorilor si laureatilor! Un concurs impecabil, un feed-back excelent pentru mine, de asemenea. Mutumesc pentru aceasta oportunitate si pentru ocazia de a citi foarte mute epigrame extraordinare. Castigarorul a fost, de asemenea, favoritul meu (adica epigramele domniei sale, desigur). La mai multe concursuri si premii!

 =  Erată și întrebare
Rodean Stefan-Cornel
[20.Feb.09 13:22]
În comentariul meu anterior, se va citi, bineînțeles "mai mult decât onorabilă", în loc de "mai mult onorabilă".

Și dacă tot am mai intervenit, pun o întrebare:
Epigramele postate la acest concurs le putem posta și separat, ca să apară cumva și în pagina noastră și să mai fie comentate de eventualii doritori? În pagina cu concursul, fiind atât de multe, mai greu ne putem spune părerea despre toate. Și apoi, dacă da, când le postăm? N-ar fi utilă un fel de planificare în acest sens, măcar de principiu, sau doar câteva reguli, ca să nu apară prea multe într-o zi?
Cornel Rodean

 =  Cornel / asa cum spui
Laurențiu Orășanu
[20.Feb.09 14:15]
Am inteles perfect ce spui, Cornel. Dupa concursurile de poezie organizate cam in acelasi sistem tot aici, unii autori si-au postat separat creatiile, in special cei din partea de sus a clasamentului. Altii nu si le-au postat.
Eu cred ca ramane la aprecierea fiecarui concurent. Nu putem sugera o esalonare in timp. Probabil ca ar fi bine ca sa nu fie postate toate odata, sau chiar in interval de o saptamana. In timp, pe indelete, pentru ca nici apetitul nostru, al publicului, nu mai e asa de mare, dupa atatea epigrame citite.

Vezi bine lucrurile, am vrut doar sa intaresc cele spuse de tine.
O sugestie> cred ca ar fi bine ca, daca vedem ca doi autori si-au postat textele din concurs intr-o zi, sa renuntam si sa amanam pe alta data postarea textelor proprii.

 =  Felicitări, dom'maior !
Dan Norea
[20.Feb.09 15:21]
Cum ziceam: felicitări înainte de toate singurului dintre noi care s-a ales cu ceva concret, nu numai cu glorie (unii) și cu experiență (alții). Am rugămintea ca în momentul înmânării, să postați pe site o poză a prețiosului trofeu.
Un reproș organizatorilor: regula secretă, de care vorbea Florin, trebuia comunicată de la început. Nu pentru a-i stimula suplimentar pe bărbați, e clar că de mai mult n-a fost nimeni în stare. Dar, poate, le-ar fi descurajat pe cele două femei de pe podium.

Care femei trebuiesc felicitate de două ori. Mai întâi pentru rezultate. Mai apoi pentru spiritul de previziune de care au dat dovadă. Despre Nuța Crăciun am găsit nimic pe site. Iar despre Pseudo Nim (căreia Atropa îi spune Pedra, o fi știind ea ceva) am găsit câte ceva: s-a înscris pe agonia prin 2004 și a avut nick-uri succesive: Sicoi Madalina, Mădălina Șaman, anilu adam, H.M.Patapievici... Deci o clonă de profesie care, prevăzând încă din 2004 clauza anti-clonă din regulamentul lui Calimero, a stat ascunsă din 2005 până în 2009 în așteptarea concursului.

Felicitări agoniștilor cu experiență, în frunte cu Ioan Jorz. Dar mai ales felicitări celor cu mai puțină experiență, care s-au dovedit la înălțime - Gârda & co.

Felicitări organizatorilor, Calimero și Herinean, pentru efort și dăruire. Despre regulament am câte ceva de spus, dar nu e momentul.
Felicitări juriului pentru competență și obiectivitate. E adevărat, dacă erau trei membri în juriu, lucrurile ar fi mers și mai bine, dar nemulțumiți tot ar fi existat. Clasamentul, pe la mijlocul lui, poate s-ar fi modificat puțin, dar câștigătorul este indiscutabil, deci N. Bunduri și-a făcut datoria cu brio.

În privința eliminării mele, pot spune că în prima fază îmi venea să dau cu barda în cineva (nu spun cine). Asta pentru că aveam impresia că voi pierde șansa să îmi fie notate epigramele. Când am văzut lista, m-am liniștit. Când am văzut și notele, m-am făcut mic (bine, și aici am ceva de zis, dar nu e momentul). Iar când am văzut clasamentul, am zis merci că am fost eliminat. Pentru cine n-a făcut calcule, am un total de 20,75 și m-aș fi clasat pe locul 21-22. Singurul fapt care îmi alină un pic orgoliul este că se poate și mai rău, dovadă Ion Diviza. Ioane, vrem revanșa, așa e?

FELICITÃRI ! FELICITÃRI ! FELICITÃRI !

 =  felicitari
tincuta horonceanu bernevic
[20.Feb.09 16:46]
Felicitări câștigătorilor și organizatorilor concursului!

Ca participantă la concurs am văzut că am fost botezată Berenic.
Poate mi se scrie numele corect!
Mulțumesc!




 =  Felicitari...
Sorin Olariu
[20.Feb.09 18:22]
...atat castigatorilor cat si organizatorilor. Citind si rascitind epigramele din concurs consider ca acest clasament este "pe bune", cele mai valoroase epigrame fiind premiate.
Poate pentru viitor ar trebui introduse doua categorii:
1. Cel mai bun epigramist (totalul celor trei epigrame)
2. Cea mai buna epigrama



 =  Multe note contradictorii
ioan toderascu
[20.Feb.09 18:50]
Abia acum am văzut clasamentul și notele acordate epigramelor din concurs. Vreau să-l felicit sincer pe Florin Rotaru, câștigatorul concursului, cât și pe cei clasați pe podium! De asemenea, îi felicit și pe organizatori acestui concurs! Din păcate, oricât aș vrea, nu pot să-i adresez felicitări luio Nicolae Bunduri, cel care a făcut jurizarea... Din punctul meu de vedere, unele epigrame au fost supraevaluate, iar altele nu au fost apreciate la justa lor valoare. Eu consider că un epigramist foarte bun știe, la rândul său, să aprecieze în mod obiectiv lucrările altora. Acum nu mai sunt convins de acest lucru. Pentru a nu fi acuzat că vreau să ies eu în evidență, mă voi exclude din clasamentul făcut de mine și pe care îl voi posta mai târziu, după ce îl voi definitiva. Ca să nu fiu suspectat de subiectivism, notele fiind afișate, în întocmirea clasamentului voi păstra exact notele (cele peste 7)date de mine epigramelor care mi-au atras atenția când au fost prezentate prima dată. Acuma trebuie să fac reconstituirea setului de trei epigrame pentru fiecare autor și să dau note epigramelor care nu mi s-au părut atunci de cel puțin nota șapte. Puteți să considerați că am fost membru în juriu și acesta este punctajul rezultat în urma cumulării notelor acordate de mine...
Pe curând!

 =  Ioane
Dan Norea
[20.Feb.09 19:38]
A trebuit să-ți citesc de trei ori comentariul ca să-mi dau seama că nu-i reproșezi nimic lui Nicolae Bunduri, ci doar presupui că e subiectiv (în sensul că nimeni nu e infailibil) și că propui un al doilea rând de note. Cu alte cuvinte, ne propui să ne închipuim că juriul ar fi fost format din două persoane. Ideea mi se pare interesantă. Amândoi sunteți epigramiști de excepție, dar cu formații diferite: Bunduri are și noțiuni solide de teorie, pe când tu ești practician prin definiție.
Singura mea grijă în acest moment este ca demersul tău să nu pară cumva o contestație a clasamentului oficial. Pentru că nici organizatorii, nici juriul nu merită acest lucru.

 =  Felicitări!
Vasile Ilin
[20.Feb.09 20:03]
Felicitări! Organizatorilor, în primul rînd, cîștigătorilor și tuturor celor care au participat.Semn că epigrama nu e în agonie...Dimpotrivă.

 =  Celor frustrați
Gârda Petru Ioan
[20.Feb.09 21:04]
Mă zgândăre clasificarea
Și jur că o să mă răzbun,
Dar să contest evaluarea,
Ar tebui să fiu N.Bun!

 =  scenariu pentru concursul viitor
Laurențiu Orășanu
[20.Feb.09 21:13]
Oricine poate face o evaluare a epigramelor din concurs, dar juriul acestui concurs ramane cel stabilit initial (cerut, de altfel, inainte de a fi anuntat, concret, concuraul), iar decizia lui ramane suverana.

Multumesc lui Dan Norea pentru intelegerea deciziei mele din concurs, celorlalti pentru aprecieri si pentru propunerile privind organizarea concursurilor viitoare.

Cel ami bun epigramist, declarat concomitent (la acelasi concurs) poate conduce, in ultima instanta, la intrebarea "Care e cel mai bun", in cazul in care cel mai bun din acel concurs nu comite epigrama cea mai buna din acelasi concurs.

Se contureaza un viitor concurs, cu Ioan Toderascu in juriu. Sunt in tratative cu Jupp, ca organizator. Eu o sa fiu pe post de Toderascu, o spun de pe acum, la concursul viitor. Ce ziceti, ne distram dupa scenariul acesta la toamna?

Ce facem cu dl Bunduri? Ii propunem sa fie Jupp de la acest concurs si sa ceara o nota de 10 pentru mine.

Va prindeti? Eu am si inceput sa scriu epigramele pentru acel concurs, chiar daca nu stiu tema.

Eu sper sa nu iasa cu suparare. Astept clasamentul tau, Ioane, dar, ma stii, cam rigid. Ramane cum am scris la inceputul acestui mesaj.


 =  Primii 20, în opinia mea
ioan toderascu
[10.Dec.18 14:27]
După o o analiza foarte atentă, iată punctajul primilor 20 de concurenți:
1. FLORIN ROTARU - 24,75 puncte
2. GÂRDA PETRU IOAN - 24,25
3. JUPP B.ITTER - 23,75
4. LAURENȚIU GHIȚÃ - 23,50
5. NUȚA CRÃCIUN - 23,25
6. IOAN JORZ - 23,00
7. CORNEL RODEAN - 22,75
8. PSEUDO NIM - 22,00
9. SORIN OLARIU - 22,00
10.ATROPA BELLADONA - 21,25
11.TINCUȚA HORONCEANU - 20,50
12.FLORIAN ABEL - 20,50
13.ION DIVIZA - 20,25
14.MARIAN DOBREANU - 20,00
15. DORIN MIRON - 19,75
16. CHITUL GRIGORE - 19,50
17. ȘTEFAN VICTORIA - 18,75
18. ELENA MALEC - 18,50
19. MILOȘ PETRU - 18,00
20. MOLDOVAN VIOREL - 17,75

Dacă nu ar fi fost eliminat din concurs, Dan Norea ar fi avut același punctaj cu Ion Diviza, iar dacă eu nu m-aș fi eliminat singur aș fi avut...puncte! Aștept să fie jurizate și epigramele mele de cineva.
Nu am notat nicio epigramă cu 10, doar două au primit nota 9.
Vă mulțumesc pentru răbdare!

 =  Discurs-cadru, pentru festivități de premiere
Ioan Jorz
[20.Feb.09 21:31]
Cum premiul al treilea, și acela obținut ex aequo, nu e tocmai premiul NOBEL - pentru literatură, nu-mi rămâne decât să mă felicit și să-mi mulțumesc că exist. Felicitări și celor care au luat cunoștință de existența mea, având plăcerea de a-mi citi epigramele! Se pot considera, astfel, oameni împliniți spiritual.

Rog să îmi fie scuzată emoția ce mă încearcă, dar cum este întâia dată când câștig premiul al treilea - eu fiind abonat la marile premii sau premiile întâi, fără a câștiga ceva(altă premieră), îmi exprim convingerea că prezența mea pe podium îi onorează pe ceilalți laureați și "laurențiați" ai concursului, pe organizatori și pe președintele-membru al juriului de unică folosință, pe spectatorii-cititori și, în general, pe toată lumea.

Îl mai felicit și pe maestrul meu, Nicolae Nicolae, pentru faptul de a fi avut fericirea să-mi fie contemporan și concitadin - împlinindu-și, astfel, cariera de epigramist!

Sper să-mi fie iertat excesul de modestie, manifestat cu această ocazie, și să nu fie taxat drept ipocrizie - modestia fiind principala calitate a subsemnatului.

Și pentru că trebuie să fii generos, atunci când primești ceva(deși nu am primit nimic - după cum rezultă din regulament) am să dau dreptul, gratuit, admiratoarelor și admiratorilor mei de a edita și înrăma epigramele domniei mele, spre a le afișa unde doresc, făcându-i și pe alții părtași la fericirea lor. Tot în legătură cu ei îmi manifest speranța că nu mă vor dezamăgi vreodată.

În încheiere aș dori să-mi felicit și patria, care se mândrește cu un cetățean ca mine!

P.S. Mulțumesc, sincer și serios, doamnei Carmen Anghelina-Atropa Belladona, domnilor Radu Herinean, Laurențiu Orășanu, Nicolae Bunduri, Ștefan Cornel Rodean, Ion Diviza, Jupp B. Itter și Dan Norea.

P.S.1. Domnule Laurențiu Orășanu, pentru că numai în filmele cu proști laureații unui concurs, de orice fel ar fi acesta, nu primesc nimic - drept premiu, vă sfătuiesc să sugerați domnului Radu Herinean posibilitatea de a recompensa premianții cu o creștere a nivelului de acces pe Agonia.ro - premiere ce-i stă la îndemână(neimplicând costuri suplimentare) fără eforturi prea mari.

P.S.2. Mă grăbesc să "postez" acest comentariu înainte de a apărea Ion Toderașcu cu un nou palmares.


 =  Juriul are, întotdeauna, dreptate
Ioan Jorz
[20.Feb.09 21:49]
Observ că am ajuns pe locul șase - în clasamentul toderașcian. Noul palmares, cel al lui Ion Toderașcu, departe de a-l bănui că exhibă frustări, reflectă și diferența calitativă dintre doi epigramiști - adică teoria-practica vs. practica. Numai calitatea de membru fondator al U.E.R și calitatea epigramelor publicate în revista "Urzica" mă fac să dau întâietate opțiunii domnului Nicolae Bunduri - în stabilirea palmaresului, altfel aș fi optat pentru un clasament personal. Cu amiciție,

 =  lui Ion Jorz, in stilul propus
Laurențiu Orășanu
[20.Feb.09 21:57]
S-a facut, deja, domnule Jorz. Nu stiu ce va iesi, sper sa iasa ceva.

Bineinteles ca nu mi-am permis, in nimicnicia mea, sa ofer ceva unor obisnuiti ai locurilor de pe piscuri. Am propus mai de la vale in jos.

Laureatii fiind unul, cum s-a precizat in regulamentul sub care toti am defilat, numai Florin Rotaru primeste ceva. Un trofeu. Ceilalti, stand pe un podium virtual, primesc mangaierea glorie si a invidiei noastre.

Proaspatul maior Florin Rotaru va raporta, la vremea cuvenita, primirea acelui trofeu de la umilul fost locotenent major in rezerva, fost caporal de schimb, ca am sarit peste fruntasi.

Calimero

 =  Te-ai grabit, Ioan Jorz
ioan toderascu
[20.Feb.09 21:57]
...și nu ai așteptat să-ți mai treacă euforia declanșată de clasarea pe locul trei la acest concurs! Eu încerc să te înțeleg pentru că e o performanță pentru tine să obții un asemenea rezultat. Ce tot vorbești tu de mari premii și premii întâi? Ai tu așa ceva la epigramă? Ce-ar fi să le enumeri tu, cu simț de răspundere, ca să știm și noi cu cine avem de-a face! Numai faptul că ți s-a urcat la cap după aflarea locului fruntaș obținut demonstrează că nu pre ai trăit experiențe asemănătoare. Poate ai astfel de premii la poezie, nu pot să te contrazic, dar aici vorbim despre epigramă.
Chiar aștept să ne pui la curent când, unde și ce premii ai luat la festivalurile de epigramă. Să nu spui că nu le mai ții minte! Asta ar fi prea de tot!
NU e musai chiar amu'!...

 =  continuarea scenariului concursului viitor
Laurențiu Orășanu
[20.Feb.09 22:17]
Baieti, ninge frumos afara. Mai bine iesim la o bataie cu bulgari. Fara violenta!

Eu lucrez in continuare la scenariul viitorului concurs.

Ion Jorz va concura separat, fiind si concurent si juriu.

Stanica Ilie va asigura toate comentariile pe durata desfasurarii concursului, si ne va anunta, inca de la inceput, ca el e castigatorul concursului.

Daniela Bejan va protesta cand va afla ca toate cele trei epigrame propuse de ea in concurs au fost ADMISE la pre-selectie.

Radu Herinean va retrograda pe toti cei pe care nu i-a promovat acum.

Atropa Belladona, care va lua locul intai, isi va face, ca si acum, autocritica, spunand ca putea mai bine.

Clasamentul juriului (va amintiti, Ion Toderascu), va fi powered de mecanismul care amesteca, de obicei, textele din concurs, astfel ca , la fiecare 15 secunde, se va schimba podiumul. Inexplicabil, Belladona va pastra tot timpul primul loc.

O singura problema mai am, un singur rol ramane neacoperit> Cine va juca rolul lui Norica?

 =  Inevitabilele "toderașcianisme"
Ioan Jorz
[20.Feb.09 23:15]
Toderașcu, trecând peste lipsa unor virgule și peste aspectul, neplăcut, de interogatoriu, comentariul tău vădește neadaptarea la un nou statut - cel al ieșirii din "Atelier" și, implicit, manifestarea unor neliniști, le-aș spune metafizice -dar nu este cazul, cauzate de de introspecții neconștientizate. Trebuie să repet, atunci când este cazul(și acum este) că epigrama aparține unui gen minor. Plăcut, neplăcut, asta e! Tot ea, epigrama, are posibilitatea de a exploata/adapta/pastișa/valorifica bancuri, anecdote, proverbe, maxime etc. Să nu mai pomenim de similitudini - aflate, uneori, la limita plagiatului, dar prezentate ca și creații proprii. Așa că, un premiu al U.S.R, pentru poezie("regina literaturii"), girat de o somitate, cum ar fi Irina Petraș sau Cornel Ungureanu, are o semnificație aparte, dacă nu mai importantă, cel puțin diferită de obținerea a cinsprezece, douăzeci de mențiuni, la concursurile de epigramă - unde subiectivitatea juriilor merge până la considerarea statutului de consătean al unui concurent cu cel al unui membru al juriului(v.Caransebeș). Eu, mai în glumă, mai în serios, mi-am recunoscut "înfrângerea" - ba, chiar am și anticipat reacția unora. Merit felicitări! Sănătate!

 =  Felicitari!
Maria Gold
[21.Feb.09 00:03]
Felicitari organizatorilor si participantilor!
Mi se pare mie, sau acest concurs a fost IMPECABIL?
Citisem anuntul si mi-am zis ca o sa particip dar inspiratia nu mi-a venit la comanda si pina sa apuc eu sa-mi scriu epigramele vad ca s-au si dat rezultatele.
Bravo, bravo, bravo!

 =  zgarie ! dar la...URECHE!
Daniela Bejan
[21.Feb.09 21:47]
DLE.Petru Garda Ioan,pt.ca am fost printre cei cu pareri diferite din start privind modalitatea de ...tratare a tematicii unei epigrame,reactzionez acum,cu riscul de a ma repeta: nu ...zgarie pe nimeni...clasificarea,f.sincer,zgarie la ureche doar modalitatea oarecum rigida admisa de abordare a tematicii propuse.Si asa ma zgaria la ureche cuvantil "salvare",medic fiind///am optat pt.o abordare variata a tematicii,cu riscul,repet,ASUMAT,de a nu...imi salva epigramele (ale mele isi propuneau "doar" teme ...salvatoare,si sugerau ..."doar" metode pt."salvare").E adevarat,recunosc,e cam abstract,dar nu utopic ,sigur e de vina faptul ca acest cuvant "salvare"este des utilizat in locul aceluia de "ambulantza" si pe unii asta ii zgarie la ureche cand e sa ....trateze cu el(cu termenul exclusiv) si o tema de concurs literar. Am reactionat doar sustinandu-mi un punct de vedere pe care inca il consider bun si constructiv,de trofeu chiar nu m-a durut capul de la inceput....ca sa ma "zgarii"/oftez,vorba dlui NOREA ca nu am avut sansa de a mi se puncta evaluarea epigramelor.Unii concureaza mai ales cu ei insisi,betzia altui succes li se poate parea inutila.

 =  O mostră de treabă bine făcută!
Laurentiu Ghita
[21.Feb.09 11:14]
Salut, prieteni,
O strângere de mână câștigătorului și sărutari de mâini doamnelor de pe podium!
Ce pot să adaug și eu la potopul de laude aduse acestui concurs decât că sunt absolut meritate. Orășene, Radu, NeBun-ule, ați dat o lecție găștilor de "organizatori" ai concursurilor făcute cu dedicație, iar dovada o aveți in câteva reacții țâfnoase de mai sus.
Mă bucur că am fost și eu "pe aproape" cu aprecierile, majoritatea epigramelor punctate de mine având note mari.
Mă onorează locul obținut, precum și faptul că îl împart cu un nume atât de mare ca Bitterul.
Bravo tuturor, așa cum am mai spus, atâtea epigrame bune la un loc nu am mai vazut de mult (un drăcușor îmi spune ca, de fapt, nicăieri)!
Așa că,... abia aștept următorul concurs!

 =  Incercăm o încercare?
Laurentiu Ghita
[21.Feb.09 11:18]
O idee care mi-a venit acum, pe loc. Organizatorii ar fi de acord sa incercăm publicarea tuturor epigramelor in revista EPIGRAMA? Facem o intrebare către dl. Valerian Lică, dacă sunteți de acord.

 =  Am incercat deja ...o incercare
nicolae bunduri
[21.Feb.09 11:55]
Am anuntat deja Conducerea site-ului intenția de a publica in Epigrama din UER a unui grupaj rezultat din concurs Nu stiu câți concurenți vor fi cuprinși dar spre a fi cât mai mulți, voi da o singură epigrama de autor In rest... voia Domnului Lica ,,,, cu care voi sta de vorbă

 =  ok
nicolae bunduri
[21.Feb.09 12:01]
"Ce facem cu dl Bunduri? Ii propunem sa fie Jupp de la acest concurs si sa ceara o nota de 10 pentru mine."citat din Orasanu


O aveti deja

 =  Zeci și sute...
Rodean Stefan-Cornel
[21.Feb.09 14:19]
Nu mai revin asupra aprecierilor laudative făcute anterior, mai adaug doar că și eu sunt entuziasmat de amploarea fenomenului declanșat cu ocazia acestui concurs; bineînțeles, spun din nou, este meritul organizatorilor și al participanților la concurs și la dezbateri.
Dar vreau totuși să nu cădem în altă extremă din cauza entuziasmului. Spunea de exemplu Dan Norea că atâtea zeci de epigrame bune nu s-au mai întâlnit la niciun concurs, iar Laurențiu Ghiță relua și el, puțin altfel, aceeași afirmație. Afirmația este riscantă, câtă vreme nu avem "dosarele" tuturor concursurilor desfășurate, ca să facem asemenea aprecieri. Dane, de fapt cred că ai vrut să spui "la niciun alt concurs organizat pe internet, de alte site-uri", pentru că la concursurile "clasice", organizate în țară (la Cluj, Iași, Timișoara, Buzău, Sibiu, Caransebeș etc.) se strâng, la fiecare în parte sute de epigrame bune, nu zeci. Păi, zeci de epigrame bune sosesc la un concurs doar de la participanții ieșeni, sau de la bucureșteni, sau de la clujeni ș.a.m.d. Ca dovadă, în urma unor festivaluri se fac selecții din epigramele bune, și se publică în cărți; de exemplu, în urma festivalului "Eterna Epigramă" de la Cluj, în 2007 s-a publicat cartea "Parlez you româna?" cu aproape 400 de epigrame, iar în 2008, cartea "Onoare vs. onorariu" cu peste 400 de epigrame; la fel se întâmplă și după alte festivaluri ("Mircea Trifu", "Hohote la Masa Tăcerii" ș.a.). Aș putea să dau și alte exemple concrete ("pe numărate") din cele 8 ediții ale festivalului "Nicolaus Olahus" de la Sibiu, că am arhivate toate dosarele acestor concursuri, dar nu cred că este cazul.
Cred că era corect din partea mea să fac aceste precizări și sunt sigur că nici Dan, nici Laurențiu nu se vor supăra.
Repet, și eu sunt la fel de entuziasmat ca voi, țin la fel de mult la Agonia, pot spune că acest site este deja o mare pasiune, dar țin și la respectarea adevărului și la păstrarea măsurii.
Cornel Rodean

 =  Cornel
Dan Norea
[21.Feb.09 14:48]
Nu-mi lua cuvintele chiar mot-a-mot.
Cand am zis "zeci de epigrame" m-am gandit la o parte din concursuri. De exemplu, la Buzău țin minte că au fost 80-90 epigrame.
Apoi, în orice demonstrație trebuie să exagerezi un pic, pentru a puncta esența.
Și, în sfârșit, nu trebuie uitat că, la concursurile de care pomenești tu, participă întreaga elită a epigramei românești, inclusiv o parte din cei de aici.

Eu încercam să spun că, ținând cont de toate aspectele de mai sus, concursul de față a întrecut toate așteptările și poate fi comparat, după rezultate, cu orice concurs național de epigramă.

 =  Felicitari!
Chitul Grigore
[21.Feb.09 16:50]
Felicitari,Florin Rotaru,pentru castigarea clara a concursului!
Felicitari si celorlalti laureati!
Felicitari,Laurentiu Orasanu si Radu Herinean,organizatorii entuziasti si incoruptibili,necontestati,ai concursului,cat si arbitrului,deja contestat,dupa cum era de asteptat,dar de buna credinta,Nicolae Bunduri!
In legatura cu propunerea lui Florin de a iesi saptamanal cu o epigramista participanta la concurs,pentru aprofundarea unor probleme care mai apar pe site,ii sugerez,totusi sa astepte descifrarea misterului care o invaluie pe ocupanta locului doi,despre care,deocamdata,doar se presupune ca e de sex feminin...
Desigur ca,tinand cont de unele observatii pertinente,facute de unii din participanti,in viitorul concurs,oentru a scadea presiunea pusa pe un singur arbitru ar trebui cooptati,eventual,inca unul sau doi judecatori.

 =  pentru Pseudo Nim - moderata urgenta (trei zile)
Laurențiu Orășanu
[21.Feb.09 17:22]
Rog ocupantul/ocupanta locului doi sa-si dea un nume. Personal o sa propun domnului Bunduri sa nu inainteze podiumul la Epigrama cu un stfel de nume. Motivul? Acolo nu suntem asa de cunoscuti, iar venind cu astfel de nume riscam ca materialul despre concurs sa nu fie publicat. Ar suferi astfel ceilalti colegi.
Un nume, atat: Popescu Vasile, Haralambie Niculina, care va fi el. Sper ca nu cer prea mult.

Pentru a nu sonda prea mult in parful bitilor siteului, propun ca urmatoarele concursuri sa intareasca paza: cel putin un text publicat (orice gen) la data postarii anuntului. Findca veni vorna, apel catre AnaMaria Iojiban sa ne spuna data inscrierii pe site. Si cum face ca pagina dumneaei /dumnealui sa arate ca o insula din care vin atacuri pirateresti (cine nu le-a cunoscut, vin in genul @alex.

Deci, Pseudo Nim, fara suparare, cred ca trei zile (incepand de astazi, 21 februarie ora 17:20) sunt suficiente pentru a avea, aici, numele dvs. In caz contrar, ramaneti in palmares, ca nu sunteti in afara regulamentului, dar, ma vi opune categoric inaintarii numelui dvs. in orice comunicat difuzat in afara privind oncursului

Asta e riscul clonelor: iei premiul Nobel, si ai probleme la ridicare.
Personal nu am nicio curiozitate privind identitatea dvs. Numele si orasul.
Asa se anunta rezultatele unui concurs care nu vrea sa cada in derizoriu.


 =  Impresii despre concurs
Preoteasa Marinela
[22.Feb.09 01:21]
Felicitări participanților, că fără dumnealor zero - concurs!
Felicitări juriului, că fără dumnealui, cine nema premiant!
Felictări domnului patron! că altfel, niet sufragerie virtuală!
Felictări "publicului" că fără Dumnealui cine mai vedea isprava epigramiștilor!

Și nota pentru țambal:

Aici, ca la orice cumetrie,
Cam pare totul o nebunie,
Cine nu ține acum cu nașu?!
Se supără?și îi tăiem nasu!

Mi-a plăcut! Mulțumesc pentru timpul acordat epigramelor mele. Părerea mea este că Jupp B.Itter trebuie votat pentru a fi membru în juriul următor. E frumos cu 7 membrii în juriu, ajung chiar 3, că să pogoare inspirația și Norocul Cel Mare peste Concurenți!

 =  erată
Preoteasa Marinela
[22.Feb.09 01:27]
În rîndul 2, în loc de "cine", trebuie citit "aveam";
La "Și nota pentru țambal", în ultimul vers trebuie citit fără "?" după "supără".

 =  felicitari organizatorilor si participantilor!
Nuta Craciun
[22.Feb.09 01:58]
ma bucur de punctajul pe care l-am obtinut si ii felicit pe organizatori!
pentru cei care se mira, sau se indoiesc ca o poeta poate scrie epigrame,
vreau sa spun ca... orice poate sa faca o persoana care isi ia scrisul in serios si care isi impune sa depaseasca limitele ce tin de un anume gen literar !
eu am luat-o ca pe o provocare si desi nu am sperat nici o clipa, ca o sa
obtin acest loc, m-am straduit sa respect regulile epigramei si sa ma incadrez in tematica ceruta. doar atat!
va multumesc pentru sansa de a-mi dovedi mie insami, ca pot scrie si altceva decat poezie !

 =  Nuta Craciun
Mahmoud Djamal
[22.Feb.09 08:23]
felcitări pt organizarea concursului, felicitări câștăgătorilor și în special colegei Nuță Crăciun.

cu multă stimă

 =  Rectificare
Dan Norea
[22.Feb.09 11:54]
Am scris intr-un mesaj anterior "la Buzău țin minte că au fost 80-90 epigrame."
Tineam minte greșit. Epigrame au fost câteva sute, epigramiști participanți au fost 70-80.
Dar asta îmi întărește concluzia. Numărul mare de epigrame valoroase (70 cu note peste 7, din 100) crește media concursului și, la o notare după aceleași criterii, e posibil să avem media mai mare. Și, repet, asta în condițiile ăn care la acele concursuri participă crema epigramei românești.


 =  nu e o poanta chiar deloc
Daniela Bejan
[23.Feb.09 08:20]
Asteptam un nou concurs epigramistic .Indraznesc sa sugerez si o tema : CIPURILE .iNDRAZNESC SA IMI IMAGINEZ SI EU UN SCENARIU.Nici nu s-ar afisa bine tema ca,din precautzie,concurentzii vor trebui sa isi posteze epigramele contracronometru ,in cateva ore ,apoi afisarea lor in alte cateva ore ,jurizarea peste noapte,si nici nu va canta bine cocosul si se ia cosul cu epigrame iar concursul va fi interzis si juriul demis.Comentariile nu isi vor mai avea rostul.Fabulez un astfel de scenariu pt.ca tocmai ieri emis.360 grd CU ACEST SUBIECT NU A MAI APUCAT DE IERI PANA AZI RELUAREA,DECI IN 18 ORE MAXIM ORICE CU ACEST SUBIECT TREBUIE SA SE TERMINE CA SA AIBA SI LOC.Asa stand lucrurile sa nu fim nici romantici nici antici,timpurile ne-o iau pe dinainte si noi trebuie sa luam atitudine cu aptitudine.Nu a fost o poanta chiar deloc.

 =  Greșeală
Marcel Cuperman
[23.Feb.09 08:20]
Eu sunt satisfăcut de punctajul primit (fiind prima mea participare, dar în clasamentul publicat de Ioan Toderașcu pe 20 Februarie s-a strecurat o greșeală: eu am acumulat 18.75 puncte (la egalitate cu Ștefan Victoria de pe locul 17), dar numele meu nu apare în clasament.

Cu stimă, Marcel.

 =  Felicitări!
milos petru
[23.Feb.09 12:42]
FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT IN DIFERITE "POZITII"
LA ACEST CONCURS!
Concurs foarte reușit! Dovadă toate comentariile de aici!
Aș propune să aibe loc anumite concursuri lunar sau trimestrial
cu tema dată și chiar cu rime date.
Cred că juriul a notat bine că nu a dat nici o notă de 10.
O epigramă de nota 10 îți rămâne în memorie dacă ai citit-o, ca un
șlagăr sau ca o partidă de șah nemuritoare. Aici sunt epigrame
f.bune dar apropiate ca valoare dar nici una mult peste celelalte.
Cu nivelul zero, din atelier,
Unde stau și asta nu-i o dramă,
Pacă am ajuns din iad în cer,
La acest concurs de epigramă.

 =  Mea culpa!...
ioan toderascu
[23.Feb.09 14:05]
Trebuie să recunosc faptul că am greșit, postând pe site acel clasament rezultat în urma notării epigramelor din concurs de către mine. Demersul meu, bine intenționat, a fost interpretat greșit și a creat unele confuzii. Normal că ce a stabilit juriul rămâne bătut în cuie, eu nu pot și nici nu am vrut să schimb ierarhia, doar mi-am spus părerea vizavi de notarea dubioasă a unor epigrame. Repet, mi-am dat seama că am făcut o gafă publicând clasamentul respectiv. Ar fi fost suficient doar să vin cu exemple concrete unde, în opinia mea, sau dat note prea mari unor creații (cam multe), sau prea mici altora (numai câteva). Concret, iată epigramele care cred că au fost notate cu 1-2 puncte mai mult decât ar fi meritat: 3, 15, 23, 55 (la acestea nu rimează toate versurile), 1, 11, 14, 24(poantă facilă, care s-a mai folosit), 33, 34, 36, 41, 44, 50(poantă de...groază!), 57, 61(un simplu catren, bine versificat), 62(e prea mult nota 9, având în vedere că s-a mai scris pe jocul de cuvinte "centură-șoseaua de centură"), 66(catren constatativ), 67, 75, 97 și 99. La acestea se adaugă cele două semnalate de Jupp B.Itter, 42 și 74, care conțin câte un cuvânt inexistent. În schimb,la capitolul epigrame subevaluate, nu e chiar de speriat: 6, 28, 30, 63 și 90. Aici, cel mai "șifonat" a ieșit Ion Diviza, care a avut ghinionul să fie "atins" la două epigrame. Ca o concluzie, eu nu insinuez că nu a fost o jurizare "pe bune", ci că nu s-a folosit aceeași unitate de măsură pentru fiecare din lucrările prezente în concurs.
A fost o inconstanță în aprecieri, care nu cred că e în folosul epigramei.
Tocmai acesta a fost motivul pentru care mi-am permis să iau atitudine.
Dacă nu învățăm nici din greșeli, atunci când?
Toate cele bune!











































 =  Pentru a nu provoca iar confuzii...
ioan toderascu
[23.Feb.09 14:21]
precizez că, la enumerarea numerelor de concurs, textul din prima paranteză se referă la primele patru epigrame, iar textele din următoarele paranteze fac referire doar la cîte o singură epigramă, respectiv: 24, 50, 61, 62 și 66.

 =  declaratie pe proprie raspundere
Pseudo Nim
[24.Feb.09 07:15]
Stimate domnule Orasanu,

Cand m-am inscris la acest concurs, nu stiam nici de revista Epigrama si nici de vreo regula in care ar fi trebuit sa ma prezint pe site cu buletinul.

Cum unchiul Nic il iubeste mai mult pe varu' Florin decat pe mine, imi luasem gandul de la locul intai; i-am solicitat atunci locul 15 sau 23 dar si acestea erau ocupate de niste domni mult mai cunoscuti decat mine.

In disperare de cauza, m-am inscris in concurs la categoria "ce-o fi o fi", dorind doar sa vad cam cum ma va aprecia nenea Bunduri. Cum nu aveam nici un fel de speranta la primele locuri, am crezut ca micul meu pseudonim nu va va crea greutati.
Nu mi-a trecut prin cap ca voi ajunge pe podium si ca voi strica imaginea site-ului. Cine m-ar fi bagat in seama daca terminam dincolo de locul 20? Din pacate, domnii UER-isti s-au prins de micul meu complot si s-au vorbit intre ei sa se prezinte cu productii de vacanta, ca sa ma bage pe mine in bucluc.

Eu de felul meu nu am nici un fel de pretentii de a aparea in revista Epigrama. Doar eliminati-ma din prezentare si saltati-i pe ceilalti cu o pozitie, asa cum ar fi fost daca eu nu as fi participat. (Recunosc ca nu m-a dus mintea sa concurez cu doua sau patru epigrame si sa scap astfel, precum domnul Norea, de supliciul clasamentului)

Nu am nici un fel de dorinta de a-mi gasi un nume decent, care sa poate fi publicat cu cinste alaturi de nume consacrate ale epigramei romanesti, precum Jupp Itter sau Atropa Belladona.
Deci nu insistati, va rog, nu am de gand sa divulg cine sunt, unde stau sau cum imi castig hrana cea de toate zilele.

PS
Desi nu mi-am declinat identitatea si in ciuda celor soptite de clevetitoarele site-ului, declar cu mana pe inima si cu toata modestia ca sunt un domn. Asa ca il astept pe distinsul Laurentiu Ghita sa imi sarute mana cu prima ocazie, asa cum a promis cateva comentarii mai sus.

Pentru conformitate, Viorel Vrânceanu - București


 =  Un exercițiu deoseit de util
Ruse Ion
[24.Feb.09 07:16]
Ca novice în ale epigramei, nu-mi permit să fac aprecieri de nici un fel. Faptul de a mă afla lângă atâtea nume mari ale epigramei, a fost pentru mine o deosebită onoare. Am mai specificat că, versific mai mult sau mai puțin reușit, cam de un an iar ce înseamnă epigrama, recunosc că, am început să aflu prin toamna anului trecut. Poate nu merit acel loc (11 - 14) cu 22,50 puncte.Și-au exprimat punctul de vedere în acest sens, epigramiști pe care îi admir și îi respect. La epigrama cu nr. 57, domnul Ioan Toderașcu face aprecierea că "este o simplă versificație". Cum de nu a observat nici o poantă? Probabil n-a citit cu atenție.
Încerc să explic:
Având spirit civic, l-am oprit pe Ilie să comită o crima! Era pornit, să-l înece pe măria sa "necazul", în vin, faptă pentru care ar fi fost arestat.
Cred că acum m-am făcut înțeles. Sunt sigur că domnul Bunduri a observat și de aceea epigrama a fost notată cu 7,25.
Cu stimă și respect,
Ryon_M

 =  Pseudo Nim egal Jupp B. Itter?
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 08:38]
Mă pregăteam să scriu aici pentru Pseudo Nim, pentru a-i aminti ce am scris acum două zile (și), și să îi cer confirmarea lui Jupp că a primit mailul meu, privind același aspect: cu nume ca acestea nu sunt de acord să apărem în Epigrama.
Acum, dup comentariul lui Pseudo Nim, îmi explic tăcerea lui Jupp, lipsa unui răspuns de la el. Sper că nu greșesc:

Pseudo Nim se declară Viorel Vrânceanu, București, iar Viorel Vrânceanu este Jupp. Dacă Jupp are ceva de obiectat la această afirmație, bazată pe fapte, îi voi cere aici, în public, scuze.

Dacă nu, în spiritul, și nu în litera regulamentului, ca organizator al concursului, voi lua decizia care se impune. Eliminarea ambelor versiuni (conturi) sub care o persoană a participat la acest concurs.

Îmi voi permite să revin, fie că voi primi un răpuns de la acea persoană, fie că nu.

Cât despre malițiozitățile la adresa UER, nu știu, nu fac jocul celor de acolo. E meciul acelui concurent cu UER. Pot doar să comentez că, a participa la un concurs "complotând" nu mi se pare un gest compatibil cu Jupp, cel pe care îl cunoaștem aici, de 6 ani, pe poezie.ro.

Aștept răspuns, nu cer buletine, dar nici bătaia de joc nu o accept. Pe acest site clonele sunt interzise. Ne+am asigurat că nu se înscriu unii după anunțarea concursului, și să admitem clone vechi de ani și ani?

Ce ar fi făcut organizatroul de concursuri de epigrame Jupp B. Itter daca, la un concurs organizat de el, eu aș fi participat cu două conturi?

Sunt dezamăgit, Jupp, de acest fault nemeritat, intenționat, nu numia la adresa UER, ci la adresa unei încercări pe care toți au dorit-o aici.






 =  Spiritul și litera
Dan Norea
[24.Feb.09 09:09]
Nu mi se pare normal să se umble cu două măsuri. Eliminarea mea a fost făcută în litera regulamentului, nu poate susține nimeni că spiritul impunea așa ceva. Acum se dorește spiritul și nu litera. Mi se pare un abuz să folosești ambele metode. Ori respecți litera regulamentului la sânge și înghiți în sec atunci când n-ai prevazut un anumit aspect, ori aplici spiritul regulamentului și atunci închizi ochii când are loc o neglijență fără reavoință și fără efect în clasament.

Cum asupra eliminării mele nu se poate reveni (și nici nu doresc așa ceva) cer cu toată fermitatea rămânerea în concurs a lui Pseudo Nim, sub numele de Viorel Vrânceanu. Cealaltă persoană este vechiul și bunul nostru JupBItter și nu văd de ce s-ar reveni asupra lui, câtă vreme până acum nu s-a impus așa ceva.

 =  Sa aplicam reguli inventate a treia zi dupa Scripturi!
Anda Andrieș
[24.Feb.09 09:23]


In primul rand felicitari castigatorilor acestui concurs si ma refer aici in primul rand la ocupantii podiumului! Felicitari si participantilor care n-au reusit sa obtina marele trofeu dar au reusit sa se mobilizeze in mod exemplar atunci cand a fost rost de o intrecere! Ma pregateam sa-l felicit si pe dl. Orasanu pentru buna organizare a intrecerii (si chiar o fac) dar nu pot sa nu ma arat dezamagita de atitudinea ulterioara pe care o manifesta. Nu stiu de unde reiese ca Viorel Vranceanu e una si aceeasi persoana cu Jupp B.Itter si chiar daca ar fi asa, nu vad nici o precizare in regulament cu privire la incompatibilitatea clonelor si concursul despre care facem vorbire! Daca rostul unui concurs nu-i acela de a evidentia valoarea acolo unde exista ci de a ierarhiza niste autori mai mult sau mai putin cunoscuti atunci da... sunt de acord ca dl. Orasanu trebuie aplicata taierea imprejur. Pe de alta parte, ma gandesc ca taman astfel s-a putut demonstra ca acest concurs n-a fost viciat de vreun aranjament pidosnic...

Inca un user dezamagit doar ca motivele difera!


 =  Revin
Anda Andrieș
[24.Feb.09 09:26]
Precizez ca nu vazusem comentariul lui Dan Norea cand am scris comentariul de mai sus!

 =  doar atât, Norică?
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 09:30]
Dan Norea,

Spiritul reulamentului este folosit aici pentru ca litera regulamentului concursului nu mai pomeneste de regulamentul siteului. E implicit. Clonele sunt interzise. Astfel ca nici n-am mai pus acolo ca nu pot participa concurenti pe doua conturi diferite.
Eu altceva asteptam de la tine, Dan Norea si ma intristeaza ca treci pa lângă fondul problemei, tu fiind unul din cei cativa care ar avea toate datele sa sustina ca e vorba de una si aceeasi persoana in cazul celor doua-trei nume. Ai fost in juriul unui concurs de versificatie. Ai ceva de spus?

Cum eliminarea ta este un fapt transat, așa cum spui (in litera regulamentului concursului), dar se vede că nu accepți, cred ca am fost destul de clar mai sus: litera regulamentului siteului imi permite aplicarea lui in acest concurs.

Poate că ai fi putut să spui ceva și despre felul în care colegii Florin Rorau, Laurențiu Ghiță, ueriștii cum îi numește Pseudo Nim, chiar și tu, dar tu vezi numai apa la moara ta, sunt persiflați de un coleg de site, fie el Jupp, Pseudo Nim, Vranceanu? Asta e mai puțin important pentru tine, important e prilejul de a arăta că ți s-a facut o nedreptate. Părerea ta.

Fondul e dedublarea unui concurent. Dacă vrei să distragi atenția de la acest fond, liber din partea mea.


 =  iaca dovada cum stătea ea cuminte lângă voi. altceva?
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 10:00]
Anda Andrieș, Dan Norea,

Chiar nu vă cunoașteți colegii de pe site? Pe cei din viitoarea Antologie de epigrame?


http://www.poezie.ro/index.php/personals/1794934/index.html

Sorin OLARIU: „Antologie de epigrame Agonia.ro”
personale [ ]
Predlojenie
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de Mihai Cucereavii [Amic ]
2008-07-31 | |

La sfârșitul lunii februarie Sorin Olariu a venit cu un proiect de valoare întitulat „Antologie de epigrame Agonia.ro”, care a fost susținut de administratorul site-ului Radu Herinean și de epigramiști. În decurs de circa trei luni au fost adunate textele și selectate de Epigramistul Sorin Olariu, redactorul ediției actuale, care constituie 140 de pagini.


Conform ordinii de primire a textelor în antologie au fost incluși epigramiștii: Sorin Olariu, Dan Norea, Laurențiu Ghiță, Mihai Cucereavii, Ioan Peia, Elia David, Florin Rotaru, Ion Cuzuioc, Vasile Ilincan (Vasile Ilin), Valeriu Cercel, Ion Diviza, Cornel Rodean, Viorel Vrânceanu (Jupp B. Itter) , Vasile Mihai (Mihai Miro), Paul Constantin, Anda Andrieș , Mitică Ion, Constantin Colonescu, Petru Miloș, Costel Stancu, Luchi Tennenhaus, Ioan Jorz, Nicolae Bunduri și Dumitru Cioacă (D. C. Genuneanu).

Sper că o să reveniți la realitatea crudă că un coleg și-a bătut joc de noi toți.
Sigur, Anda Andrieș, ai așteptat cu laudele în buestru. Și când ai găsit prilejul, uitând ce știi, ai găsi cu cale să mai dai o dată. Știu cum ai mai dat și altă dată.

Altceva?

A, nu uitați, site-ul nu admite clone, iar chestia cu înscrisul până la data anunțului era prevăzuță în regulament tocmai pentru a evita clone. Jupp (sic!!!) și Rad Herinean, la concursurile anterioare, verificau acest concurs. Cum îl verificam și eu. Au fost și eliminaări pe motiv de postări greșite (la commuri, similar cay Norică). Nu-mi amintesc să fi dat de clone, se pare că la poezie n-a fost această bătaie de joc. A fost una distractivă, ceea ce a făcut deliciul spectatorilor pe durata concursului. Care mie, aici, mi-a lipsit.

 =  Poate participa cu FIX 3 (trei) epigrame (în limba română) oricine are un cont p
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 10:05]
Nu mai zic de ce scrie în regulament, că ziceți că limba română are multiple sensuri:
"Poate participa cu FIX 3 (trei) epigrame (în limba română) oricine are un cont pe poezie.ro"

UN CONT e sensul care-mi place mie. dacă nu o iau așa, cineva poate să spună că ăsta e sensul, un singur cont. Și să ma judece că nu aplic regulamentul. În literă.

Oricum, asta e oarecum pe lângă ce am scris mai înainte.

 =  Și uite așa, interesul de la epigrame se mută în alt registru
Florin Rotaru
[24.Feb.09 10:55]
Nu-l eliminați pe Jupp!!!! Așa am și eu posibilitatea să trec pe răboj că l-am bătut de două ori și asta în același concurs. Nu cred să mă mai întâlnesc prea curând cu această ocazie. :) Citisem un comm al lui Jupp în care mărturisea că s-a bătut singur și mă tot întrebam ce-a vrut să spună. Mi-a trecut așa, o idee pe la urechi, dar n-am băgat-o în seamă. În plus, am oarece îndoieli că acest cont, Pseudo Nim, ar fi al Biterului. Asta deoarece și mie mi-a fost fluturată pe la nas, înainte de concurs, posibilitatea de a posta de pe o clonă. Am rezistat cântecului de sirenă și am spus pas. Între noi fie vorba, cred că nici n-aș fi avut de unde scoate atâtea epigrame valabile. În concluzie, în opinia mea, trebuie să vedem esența problemei, și anume promovarea epigramei. Acest lucru a fost realizat cu brio de către concurs. O dovedește interesul foarte mare stârnit în jurul acestei acțiuni. Haideți să depășim momentul, să învățăm din greșeli și să mergem mai departe. Un scandal în plus n-ar folosi nimănui, zic…

 =  sper ca am fost iertat(a)
Daniela Bejan
[24.Feb.09 15:56]
La spartul targului de epigrame ambalez si eu corespunzator,3 dintr-o lovitura.Marfa e aceeasi.
1.unui ipocrit fara scapare
de-l vezi ca are fetze doua,
la fel de bine are noua ;
si n-ar fi-n asta un necaz
dar doar c-o fatza ai si-obraz.

2.alba-neagra
La ce culori au tot schimbat,
in parlament e curcubeu...
Sa fie semn ca i-a salvat
din chinuri,Bunul Dumnezeu?
Ca el ori alb ori negru cere,
iar ei cu alba-neagra fac avere...

3.prea multzi tzari
Azi orice prost stie pe dinafara :
istoriile se repeta iar si iar .
Dar prost este un singur lucru doar :
ca-s prea multzi tzari ce se salveaza intr-o biata tzara.

acum ca m-am incadrat,sper ca am fost iertat.:-/

 =  răspuns
Jupp B. Itter
[24.Feb.09 13:42]
Dragă Calimero-Ghiocel,

Da, eu sunt și pseudonimul. Aveam trei "rebuturi" după intrarea în concurs și îmi doream să aflu de la domnul Bunduri dacă totuși aceste catrene iau notă de trecere sau nu. Dacă voiam să înșel pe cineva, îl botezam pe Pseudo Nim Ion Ionescu și nimeni nu ar fi avut cum să facă vreo legătură cu mine. Recunosc, am greșit pentru că puteam posta dor două catrene sau patru, astfel încît să fiu exclus din clasamentul final. Nu m-a dus capul.
La inițierea concursului nu se pusese problema prezentării rezultatelor dincolo de granițele acestui site. De asemenea, nici prin cap nu mi-a trecut că voi apărea atît de sus în clasament. Dincolo de locul 10 aș fi fost ignorat, nu-i așa?
În concluzie, așa cum propusesem mai sus, sunt de acord ca Pseudo Nim să fie eliminat din palmares. Nu sunt de acord însă ca să fie eliminat și Jupp. Înainte de a participa, am verificat cu atenție regulamentul. NU se interzice nicăieri participarea unui autor de pe mai multe conturi. Exemplul pe care îl dai tu, cu "un singur cont" e greșit. În cazul acesta nimeni dintre cei care au mai mult de un cont pe agonia nu pot participa la concursuri (nici măcar tu!).

***

Mă acuzi și de persiflarea unor colegi precum și a membrilor UER. Îmi cer scuze, nu știam că termenul de UER-ist este persiflant. Nu știam că membrii PNL nu suportă să li se spună pnl-iști, de exemplu. Nici faptul că am scris despre "epigrame de vacanță" nu cred că poate fi incriminat din moment ce și alții, inclusiv din rîndurile domniilor lor, au recunoscut că puteau mai mult. Dacă am greșit, îmi cer scuze față de toți cei vizați. Cît privește pe domnii Ghiță și Rotaru, dacă dînșii au vreun motiv cît de mic să se simtă persiflați, îi rog să mi-l spună și nu numai că îmi cer scuze dar înseamă că nu merit să stau lîngă dînșii pe același site. Altfel te rog pe tine, Calimero, să recitești comentariile anterioare ale celor domni ți să îmi spui dacă îți mai menții opinia.

Viorel Vrânceanu


 =  erata
Jupp B. Itter
[24.Feb.09 13:46]
a se citi în loc de "ale celor domni ți să... "
"ale acelor domni și să..."

 =  revin mai pe larg
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 14:42]
Jupp, Vrânceanu, Pseudo Nim,

Revin mai pe larg. Mulțumesc pentru recunoașterea perspicacității vigilenței mele.
Sper că a citit și lumea care era gata să ma declare ex-centric.



 =  eliminări din concurs
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 16:18]
Jupp, Vrânceanu, Pseudo Nim,

Nu mă interesează motivele pentru care te-ai înscris la acest concurs pe două conturi. Cele pe care le expui denotă intenție de torpilare a concursului (ca să văd cum mă va aprecia nenea Bunduri; disimularea cu care TU Jupp te iei de Jupp -ieftină, a ținut la alții, la mine nu; aveam trei rebuturi pe care vroiam sa vad daca domnul Bunduri imi dă nota de trecere; si, nu in ultimul rând, ca organizator de concursuri stiai ca nu sunt admise clonele, si ca se lasa cu sanctiuni).
Îți justifici acțiunea, premeditată d-a capo al fine:

- zici că eu trebuie să-mi explic acuzațiile (nu uita că ți-am acordat beneficiul îndoielii), eu?;
- zici: "NU se interzice nicăieri participarea unui autor de pe mai multe conturi." - fals, scrie în regulamentul site-ului:
"1.3 Nu este permisă utilizarea mai multor conturi. În cazul depistării, conturile pot fi șterse fără avertisment."

mai scrie, la întrebări frecvente:
"OBS: nerespectarea regulilor de mai sus ca și exploatarea lipsei unei reguli (de bun simț) conduce la retrogradarea acestui membru, indiferent de nivelul lui de acces."

mai scrie, în regulamentul concursului:
"oricine are un cont pe poezie.ro"
(să nu zici că la Caransebeș, sau la Tg Jiu, trimiți două seturi, și cei de acolo, dacă te prind, te pun în palmmares cu ambele),

mai scrie că sunt de nedorit clonele (ce vrei mai mult decât că un cont e UN SINGUR CONT),

- pui condiții, Jupp să fie, Pseudo Nim să nu fie; cam la ce concurs ai pune tu astfel de condiții după ce ai intrat în el fraudulos,

-nu ți-ai persiflat colegii; chiar așa?
"văru Florin", iubit de unchiu Bunduri, (de aceea l-au considerat toți, tu inclusiv, ca pe un câștigător merituos?);
"celor soptite de clevetitoarele site-ului" - e vorba cumva de colegele noastre? - pare că am fost blând cu persiflarea, jignești de-a dreptul;
"Asa ca il astept pe distinsul Laurentiu Ghita sa imi sarute mana cu prima ocazie" - ironie ieftină, clonele pot să-și aleagă sexul, nu? bieții muritori, cu o singură identitate, au numai dreptul de a fi luați peste picior;

Mă rog, comentezi ca și cum n-ai fi intrat încălcând, cu bună știință, nu numai regulamentul site-ului, pe cel al concursului, dar și pe cel al bunului simț.
Te descurci cu colegii, așa cum ai spus.

Măsuri ale organizatorilor concursului (discutate cu Radu Herinean)

Concurenții Jupp. B. Itter și Pseudo Nim, fiind una și aceeași persoană,
sunt excluși din palmaresul concursului
deoarece au încălcat regulamentul acestui concurs și regulamentul site-ului Agonia.

(Menționăm din nou că niciun concurs nu permite două seturi de texte de la același concurent).

Textul comunicatului privind rezultatele concursului, clasamentul, epigramele postate neregulamentar vor fi eliminate de aici. Numerele de orine vor fi păstrate pentru a nu afecta referințețe existente sau viitoare.



 =  Păi, stai puțin
Dan Norea
[24.Feb.09 16:24]
Laurențiu, nu cred că e cazul să te lauzi cu vigilența. Sunt convins, Jupp știa de la început că toată lumea va face legătura între cele trei nume. Ba chiar are motive să fie mândru de această legătură.

Problema este că nu ai niciun motiv formal să-i elimini pe amândoi, Jupp și Pseudo Nim. Fraza cu "un cont", dacă o mai citești odată, este una permisivă, nu una restrictivă. De altfel, acolo "un" nu este numeral, ci articol nehotărât.

Problema clonelor pe agonia e veche. E adevărat, în regulamentul agoniei apare articolul "1.3 Nu este permisă utilizarea mai multor conturi. În cazul depistării, conturile pot fi șterse fără avertisment". Cunoști foarte bine problema, țin minte că ai avut mari probleme prin 2005. Dar nu pentru că aveai două conturi -Ghiocel și Calimero- ci pentru că ai refuzat ca lui Calimero să îi declari un nume și un prenume. Și iarăși, după câte țin minte, toată suflarea umoristică a fost alături de tine.

După părerea mea, dacă cineva trebuie să ia măsuri, acela e Radu Herinean, nu tu.Pentru că a fost încălcat regulamentul agoniei, nu al concursului.

Oricum, și lui Radu și ție, vă recomand să aplicați cea mai bună măsură într-un conflict - compromisul: din cei doi, să îl eliminați de pe agonia și din concurs doar pe unul, la alegerea lui Jupp.

Dacă e să aplicăm regulamentul la sânge (lucru tare neplăcut prin 2005) ar însemna să rămânem pe agonia fără Jupp. Și ar fi păcat, am pierde cu toții (inclusiv epigrama) și nu ar câștiga nimeni nimic.

+ Punct de vedere, concluzii si decizii.
Radu Herinean
[24.Feb.09 16:35]
Atunci cand am discutat regulile acestui concurs cu Laurentiu, i-am propus sa limitam participarea la membri cu nivel, fiindca numarul de clone si rau-voitori la nivelurile mai "inalte" este cel putin "redus", daca nu 0. El a zis ca vrea sa aiba un concurs deschis si ca mizeaza pe calitatea participantilor si pe faptul ca lumea iubeste epigrama si nu vor exista rau-intentionati.
Imi pare rau sa constat ca eu am avut dreptate.

Din pacate, de cate ori cineva ia initiativa si incearca sa faca ceva pozitiv, apar "ceilalti", care din motive care variaza de la lipsa de talent pana la frustrare si invidie, incearca sa puna bete in roate. E natura umana. Si romanul o are in sange in mod special.

Acum ca v-am zis ce cred, iata si concluziile mele, indiferent ca va plac sau nu:
- atat in spiritul cat si in litera regulamentului concursului este clar ca un om poate participa cu 3 texte.
- nimeni intreg la cap nu are de ce sa ia apararea unuia care a participat cu 2 pseudonime cu intentia clara si declarata de a sabota concursul, dar desigur asta nu inseamna ca nu au existat cazuri.
- actiunea dezbatuta mai sus ar duce in orice concurs la descalificarea si discreditarea celui care a intreprins aceasta actiune
Iata si deciziile mele:
- nu voi interveni in desfasurarea si clasamentul concursului insa il incurajez si il sustin pe Laurentiu sa elimine din concurs epigramele celor care (indiferent de motiv) au trisat. In momentul in care o PERSOANA inscrie 6 epigrame intr-un concurs in care atat spiritul cat si litera regulamentului vizeaza foarte clar inscrierea a 3 epigrame, eu consider asta trisare si tentativa de frauda.
- voi penaliza (acolo unde e aplicabil) toate conturile de acces care au fost implicate in tentativa de frauda.
- in ciuda gustului amar pe care mi-l lasa acest concurs plecat de pe premise foarte bune si coordonat EXEMPLAR, voi face demersuri urgente pentru a implementa posibilitatea tehnica de a avea editori specializati pe tipuri de texte, astfel incat Laurentiu sa devina primul editor specializat pe epigrame si in curand echipa sa creasca. Sper ca asta sa conduca la imbunatatirea clasificarii epigramelor in site si la cresterea timpului de raspuns editorial atunci cand e vorba de texte noi, comentarii noi, contestatii, organizarea de evenimente online pe specificul epigramei.
- voi ridica nivelul catorva participanti pe baza comportamentului individual si pe baza recomandarilor lui Laurentiu. Este posibil ca aceste promovari sa fie totusi intarziate cateva zile.

Radu.

 =  subiectivismul în loc de principii
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 16:40]
Norică,
Iar ești pe lângă fondul problemei.
Fondul problemei este că unul (cât doi) a încălcat regulamentul.
Ghiocel- Calimero au avut în spate același nume, Laurențiu Orășanu. Nu -am ascuns niciodată. E ieftin, Norică, să creezi, artificial, o similitudine.

Dacă știa cineva de intenție (aceea a lui Jupp, de a face mișto de concurs, eu unul nu știam. Poate știi ceva mai multe.
Total pe lângă și cu site-ul. Măsurile pe care le-am luat, de eliminare a celor doi, sunt în sfera de decizie a organizatorilor concursului.

Dacă continui atacul, bazat pe subiectivismul "pierdem o valoare" îți voi răspunse mereu: intenție dovedită e a eluda regulamentul. Nu ignoranță sau naivitate.

Știu că nu te lași. Go on. Dar faptele și regulamentele sunt de partea mea. Dă-i înainte cu subiectivismul. Păstrează frauduloșii în concurs.
Dar la concursurile unde ai responsabilitate, nu ca să ma bagi pe mine în subiectivismul și interpretările tale.

Jupp a greșit, cunoștea consecințele, e major ? Care ar fi rostul punerii mele la zid? N-am intrat fraudulos, am spus totul la "vedere". Îți folosește la ceva campania asta?

 =  Nu sunt întreg la cap, dar...
Dan Norea
[24.Feb.09 17:36]
... dar nu știu cum de nu observă nimeni că scopul meu nu este de a-i lua apărarea lui Jupp, ci de a demonstra că regulamentul are câteva clauze greșit întocmite.
În loc să existe una clară "E interzisă trimiterea a două seturi sub două conturi diferite" a apărut una alambicată (care voia să spună "noi suntem mai șmecheri decât voi") - nu va participa nimeni care și-a făcut cont după data de azi.

A fost păstrată clauza "Nu sunt admise comentarii în public (pe site, chat, etc.) pe durata concursului, care să dezvăluie identitatea concurenților." de la concursurile vechi, unde concurenții erau și votanți. În concursul de față, nu era nicio șansă ca "dezvăluirea" să perturbe bunul mers al jurizării. N. Bunduri bănuia oricum că vor participa Diviza, Rodean, Rotaru, Anghelina, Ghiță, etc. O certitudine în acest sens nu afecta pe nimeni cu nimic.

În schimb lipsește o clauză "pentru" concurenți: dacă ai dubii că o epigramă a fost postată, o mai trimiți încă odată, iar organizatorul va elimina dublura, fără ca aceasta să fie considerată a patra epigramă.

Trecând peste aceste lucruri, consider în continuare că, în ansamblul lui, concursul a fost un succes.



 =  ultima mea replică
Jupp B. Itter
[24.Feb.09 17:44]
"Mulțumesc pentru recunoașterea perspicacității vigilenței mele."
"Disimularea ... a ținut la alții, la mine nu".

Domnule Orășanu, numele de Viorel Vrânceanu apărea deja în antologie, mai toți cei cuprinși în volum știau de el. Ba l-am mai folosit și cu alte ocazii. Nu e vorba de nici un fel de perspicacitate sau vigilenta. Vă arogați niște merite pe care nu le aveți. Dacă voiam să "disimulez", pur și simplu dădeam un alt nume la ultimatumul tău. Dacă voiam să particip fraudulos, pur și simplu dădeam de la început un nume clonei respective. Am ales un nume mai special tocmai ca sa se stie ca este vorba despre o clona.

" scrie în regulamentul site-ului:
"1.3 Nu este permisă utilizarea mai multor conturi. În cazul depistării, conturile pot fi șterse fără avertisment."

Știi bine că această regulă nu o respectă nimeni, inclusiv dumneata.

"oricine are un cont pe poezie.ro"

Exact. nu eu am scris regula asta ci dumneata; un cont nu e o persoană.

"-nu ți-ai persiflat colegii; chiar așa?"

Domnule Orășeanu, am avut răbdarea să îți atrag atenția că mai trebuie să citești înainte să acuzi; nu ai făcut-o.

" văru Florin", iubit de unchiu Bunduri "

Chiar Florin și-a permis această poantă, nu e inventată de mine.

" Laurentiu Ghita ... ironie ieftină, clonele pot să-și aleagă sexul, nu? "

Nu eu i-am spus lui Laurențiu că sunt femeile ci s-a luat după vorbele altora. Nu e ironie, e o glumă, valoarea ei rămîne să o stabilească domnul Laurențiu.

"Mă rog, comentezi ca și cum n-ai fi intrat încălcând, cu bună știință, nu numai regulamentul site-ului, pe cel al concursului, dar și pe cel al bunului simț."

Despre regulamentul site-ului nu comentez. Daca domnul Herinean se hotaraste sa ma pedepseasca pentru ca mi-am permis sa folosesc o singura data o clona, e dreptul dinsului, mi-am asumat acest risc desi stiam ca nu are cum sa descopere cui apartine clona.
Regulamentul concursului nu preciza aceasta limitare. Punct.

"frustrare", "invidie", "sabotaj", "tentativa de frauda"... (Radu Herinean)

Domnule Herinean, acestea sunt vorbe exagerate. Nu stiu ce bicicleta am furat concursului acesta. Daca, prin absurd, as fi luat singurul premiu pus in joc, m-as fi autodenuntat oricum si as fi cerut eliminarea mea din palmares. Singurele lucruri furate sunt cele 5-10 minute pe care le-a pierdut domnul Bunduri cu notarea celor 3 catrene suplimentare. (domnul Rotaru imi sugera ca as fi putut sa ii trimit catrenele prin email domnului Bunduri pentru estimare, eu zic ca oamenii devin un pic mai amabili si mai permisivi atunci cind le ceri un lucru in mod direct, de aceea am apelat la acest subterfugiu).

Oricum, din toată tevatura asta măcar a ieșit un lucru bun: va exista un epigramist printre editori.


 =  continuați
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 18:39]
Recunoașterea dumitale Jupp s-a făcut la momentul ț, când Norea și Andrieș se aruncaseră asupra mea și lumea se întreba de unde până unde vin eu cu semnul egal între voi trei. Pot să-mi retrag singur premiul de perspicacitate (pentru că tot eu mi l-am dat) dar nu pot să nu observ că tot eu sunt vinovat pentru că dumneata, cum declar sub tastatură proprie, ai încălcat cu bună știință regulamentele. A, tocmai despre ele nu mă pronunț, zici. Păi despre ele e vorba.

Până în momentul în care v-ați aflat notele, domnule Jupp, totul era perfect.

Dan Norea, când zici: "dar nu știu cum de nu observă nimeni că scopul meu nu este de a-i lua apărarea lui Jupp" nu citești ce-ai scris mai sus:
"Dacă e să aplicăm regulamentul la sânge (lucru tare neplăcut prin 2005) ar însemna să rămânem pe agonia fără Jupp". Acet comentariu îl condamnă pentru felul în care a particpat la concurs, sau îl apără? Pot specula și eu la infinit, nu mi-am propus să o fac. Poate convingi pe cineva, cu aceste "scăpări", pe mine nu.

Ai văzut vreun anunț de concurs în care să scrie ce zici tu? Citez:
"E interzisă trimiterea a două seturi sub două conturi diferite" a apărut una alambicată (care voia să spună "noi suntem mai șmecheri decât voi")? La Buzău, la Caransebeș, etc? Ai văzut? Nu mai spun că ignori, în folos sofistic, ceea ce am repetat de n ori aici, că alte reguli defineau clar obiectul trimiterii? 3 epigrame pot veni de pe un cont, sase de pe doua. E simplu. Trebuie scris in regulament? Faptul că Jupp a făcut cu bună știință (o spune el) ceva ce știa că nu se face (o spun eu, el știa, el avea rostul, ca organizator, să elimine clonele, la concursurile anterioare, organizate de el). Că a făcut ce a făcut, cine se înscrie la "șmecherește"? Organizatorii de acum, sau păcăliciul cu două participări?

Mă luați ironic, eu v-am răspuns serios. Mi-am asummat un rol aici, pentru toți. Voi doi trageți spuza numai pe turta voastră. Principiile funcționează numai până acolo. Puteți să continuați, dar, cu părere de rău, consider atacurile voastre, ale tale Dan Norea, și ale păcăliciului din acest concurs, ca o campanie pornită să mă discrediteze și să discrediteze acest concurs.

Continuați, e liber, dar eu nu m-am legat de voi. Puteți avea și ultimul cuvânt, să prelungiți la infinit campania, aici s-a aplicat regulamentul.

 =  N-avem ce continua!
Anda Andrieș
[24.Feb.09 20:18]
Daca tot aplicati spiritul si litera legii mai ceva decat Inalta Curte de Casatie si Justitie, de ce nu eliminati toate clonele care au participat la concurs? Ia mai cautati, poate mai dibuiti si ajunge si dl. Silisteanu pe podium!

Felicitari pentru postul de editor! Succes doamnelor Malec si Preoteasa pe care o sa faca obiectul muncii dumneavoastra de acum incolo!

 =  Oare?
Grigoraș Vasilică Orlando
[25.Feb.09 07:27]
cat de prost sau cat de nebun as fi putut fi sa particip activ la ceea ce se intimpla aici, pentru prima data cand scriu si eu trei epigrame, le postez si particip la concurs in numai cinci minute, cu buna stiinta ca onestitatea celor de pe aici lasa de dorit, ma las dus de val ca macar de data asta va fi ceva frumos si curat... si... a trebuit sa apara ceva care sa strice totul si care sa ponegreze si mai tare acest site, astfel incat cititorii sa scuipe pe monitoare cand citesc asa ceva.Domnul Radu Herinean este doar indulgent daca va sterge conturile, eu as fi luat logurile de pe server unde are host poezie.ro si le-as fi deferit justitiei fara nici o mustrare de constiinta si atunci sa vedem cine ar mai fi avut chef de glume si glumite si de alftel de mistouri la adresa celor care gazduiesc acest site, al organizatorilor si al tuturor celorlalti participanti. Logurile contin adresele de IP, DNS-urile cat si MAC-urile calculatoarelor de pe care s-au accesat acest site si se poate vedea totul la minut si secunda.Din toata afacerea asta sa inteleg ca ati vrut cu tot dinadinsul ca cititorii cat si userii(cei care detin 1 cont) acestui site sa le fie lehamite a mai intra pe aici si cand vreodata vor auzi de Laurentiu Orasanu sau de Radu Herinean sa intoarca spatele, ca in cele din urma ei sant cei mai sifonati aici ei si Agonia care acum cade in agonie...

 =  vorba multa saracia omului
Elena Malec
[24.Feb.09 20:48]
citesc cu stupoare dezbaterea in doi-trei la care membri agonia refuza sa ia parte, cum asa e romanul, se face ca nu vede si nu aude spre a nu fi luat la ochi.
Ideea cu doua conturi mi se pare o copilarie, ca si justificarea ca am vrut sa vad cum ma coteaza nea Bunduri. Nu e demna de un barbat, e un fapt ridicol, semn de imaturitate.
Evident ca Laurentiu si Radu au dreptate suta la suta. Ce-ar fi fost ca doi sau trei sau patru concurenti sa intre in concurs cu doua seturi de epigrame?Atunci ar fi fost poate mai simplu sa eliminam.
Ca in discutie e persoana lui Jupp pe care toti il cunoastem, e bine zic eu sa continuam a-l citi si considera coleg pe agonia, dar clona ca alt cont trebuie eliminata. A lui si alte clone care se mai descopera.
Jupp a folosit avantajul dublul de a fi epigramist de cariera si a avea doua conturi pentru a concura cu 6 epigrame.Este o sfidare pentru concurentii au participat onest cu 3 epigrame si s-au inscris in regulament si exigente.
Ar trebui sa fie recunoscut faptul ca aici s-a incercat un concurs serios si desi eu am fost aceea care am avut rezerve privind seriozitatea concursului m-am convins ca s-a facut tot posibilul ca etapele sa fie respectate si informarea audientei si participantilor sa fie prompta si justa.
Ma asteptam ca Jupp sa isi ceara scuze nu doar fata de organizatori pe care fireste i-a luat in deradere, dar si concurentilor fata de care nu a manifestat nici un respect.Spun iarasi avand un avantaj dublu, de a fi epigramist si de a avea doua conturi pe agonia.
Pentru ca este o fateta de penumbra a concursului, eu cred ca putem depasi momentul foarte simplu, eliminand contul Pseudo Nim de pe site si din concurs.E parerea mea pentru o adresare a problemei cu onestitate fata de concurenti si organizatori.
Cum e vorba de o gluma-greseala si nu o crima, nu cred ca va afecta colegialitatea noastra pentru Jupp, dar recunoasterea erorii din partea lui, scuzele si realizarea faptului ca ceea ce s-a petrecut aici nu e un gest fair play sunt necesare.


 =  Anda Andrieș
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 21:19]
Anda Andrieș,
Concursul a fost deschis, și faptul că de-bia acum, profitând de meleu, dvs. vă exprimați în felul acesta față de două concurente, când ați avut plenty of time, să le evaluați critic atât epigramele dinainte de concurs, cât și pe cele din concurs, și nu ați făcut-o, ține de caracterul dvs. Atac grupat. Câți sunteți pe fir?

Cât despre posibila mea activitate viitoare, don't worry! Eu mi-am spus părerea la textele dumnealor, orice schimbare anunțată și posibilă în statutul meu aici, nu mă va împiedica să spun ceea ce cred despre texte. Ale oricui ar fi ele.

Eu sunt în subsidiar aici, dar e bine ca lumea să șie că v-am criticat, încă din 2004, la pachet cu un membru al acestui site (de atunci), pentru vulgaritatea unor epigrame (parcă replici, corect?) Între timp s-a întâmplat ceva ce eu încerc să clarific, iar dvs. evitați să vă pronunțați. Ultima rundă a inclus o crtică a mea (la niște epigrame postate de dvs. aici, dueluri la un cenaclu) în care vă spuneam din nou că așa ceva nu se "poartă" în dueluri epigramistice. Când Ion Jorz a confirmat opinia mea, v-ați șters textul. Corect? Cred că tot în zona caracterului trebuie să ne situăm, a merge la Haga sau la Curtea de Argeș ar fi inutil.

Acestea sunt faptele. De ele ar fi bine să ne ținem. Eu încerc. Nu vîd un efort prea susținut la interlocutorii mei, îmi permit să vă includ între ei. Oricum, ca să răspund și la alt comentariu, de la dvs., Anda Andrieș, după evenimentele mai vechi, sau intervențiile la baionetă de aici, nu aștept și nici nu voi accepta scuze. Ranchiuna dvs. este evidentă. Bălmăjelile păcăliciului - jalnice. Evitați amândoi fondul problemei: un concurent a postat în concurs (6 ) șase epigrame. Oricât de sofistic-ată v-ar fi argumentarea, oricât încercați să dați cu ironia în mine, aceasta e fapta, realitatea. Am ieșit eu, sau dvs. din ea, din realitate? Nu, dvs. și comițătorul. L-ați apărat fără să așteptați răspunsul pe care i-l cerusem.

Da, Norică are de la mine liber să își prezinte scuzele. Dacă va dori.
Nu eu l-am delogat. După cum, e adevărat, ca organizatori, am scos din concus pe concurentul cu 6 epigrame. Ce vină avem, domnilor? Unde s-a pomenit să lăsăm un concurent în concurs în alte condiții decât toți ceilalți?

Mulțumesc, Elena Malec pentru comentariu.

 =  deci...
Atropa Belladona
[24.Feb.09 21:44]
Întotdeauna, parțile implicate într-un conflict, oricât de cerebrale ar fi ele, vor da dovada și de un oarecare subiectivism. Emoțiile pot juca feste.
Deci, parerea mea de spectator neimplicat emoțional:
1.Jupp a greșit postând de pe două conturi.
2.Am convingerea că nu a făcut-o pentru a frauda concursul, altfel n-ar fi recunoscut fapta.
3.Jupp a dat dovada de verticalitate prin recunoașterea faptei sale.
4.Laurențiu a procedat corect aplicand regulamentul.
5.Restul e cancan.

 =  Ce am înțeles și ce nu...
Rodean Stefan-Cornel
[25.Feb.09 08:10]
Eu nu am intervenit până acum, deoarece, nu prea înțelegeam cum e cu "clonele", cu "conturile multiple", dar acum, am înțeles că domnul Vrânceanu a greșit și că, într-un fel și-a recunoscut greșeala. Nu înțeleg, însă:
- de ce spune Dan Norea că "o să-l pierdem" pe Jupp; adică, mie nu mi se pare firesc să se retragă definitiv de pe site în urma acestor "evenimente";
- de ce și Anda Andrieș dă de înțeles că se vor retrage și alții, astfel încât editorul de epigrame va mai avea de analizat doar epigramele a două distinse doamne;
- de unde atâta încrâncenare în discuții, în condițiile în care nimeni nu-și primește salariul sau pensia funcție de rezultatele de pe Agonia, nimeni de pe acest site nu câștigă o asemenea notorietate încât să fie ales președintele țării sau parlamentar... și se subînțelege că membrii Agonia au ales acest site pentru petrecerea plăcută și instructivă a timpului liber, pentru exploatarea unei pasiuni...
Cornel Rodean

 =  parcă totul e clar :)
Ion Diviza
[25.Feb.09 09:01]
Foarte bine ai "tăiat-o", Cornel, chiar dacă "mi-ai luat vorba din gură". De unde atâta încrâncenare, domnilor, într-o discuție cu o miză care care este cea care este? Ba cineva le mai și reproșează celorlalți agoniști că nu se implică toți în acest "cancan", apud Atropa, de parcă aici, pe agonia, cineva ne-ar fi dușman și cineva prieten, de parcă Jupp și Calimero ar fi părți beligerante.
Ce-a fost a fost; Atropa și Cornel au pus bine punctul pe "i", după ce Radu a pus punctul și pe litera regulamentului.
Viața Agoniei merge înainte, domnilor agoniști. Să agonizăm civilizat și, principalul, frumos; să ne bucurăm de timpul petrecut aici, de prietenia confraților, de schimbul instructiv de idei, cunoștințe, abilități necesare fiecăruia dintre noi.
Viața Agoniei merge înainte, domnilor agoniști.
Concursul este foarte binevenit pentru noi toți; să le mulțumim organizatorilor și să-i dorim viață lungă. Principalul, miza lui să fie EPIGRAMA, dar nu epigramiștii.

 =  for the record + bomboana pe tort
Laurențiu Orășanu
[10.Dec.18 14:27]
Pentru că - spune cineva aici - șifonați vor rămâne organizatorii,
Pentru că se insistă pe faptul că Jupp și-a declinat identitatea,
Pentru cititorul care dorește să dezlege nodul (nod e Cornel, de aceea nu înțelegi), și nu să taie, simplificator, nodul gordian,
Citatele de mai jos pot fi de folos:

"Nu am nici un fel de dorinta de a-mi gasi un nume decent, care sa poate fi publicat cu cinste alaturi de nume consacrate ale epigramei romanesti, precum Jupp Itter sau Atropa Belladona.
Deci nu insistati, va rog, nu am de gand sa divulg cine sunt, unde stau sau cum imi castig hrana cea de toate zilele.
PS
Desi nu mi-am declinat identitatea si in ciuda celor soptite de clevetitoarele site-ului, declar cu mana pe inima si cu toata modestia ca sunt un domn.
Pentru conformitate, Viorel Vrânceanu - București
(comentariu Pseudo Nim ora 7:15)

NOTA. Pseudo Nim vorbește despre Jupp, la derută, ca despre un altul (vezi mai sus)

Urmează:
Îl rog să confirme că Jupp e Pseudo Nim si ii acord în avans scuze dacă greșesc. (8:38)

FAPTUL CÃ LA ACEL MOMENT EL NU SE IDENTIFICASE, NU SE AUTO-DENUNȚASE, e demonstrat de comentariile ce urmează imediat "somației" mele:

Ia uitați ce scriu, imediat după ( ase observa momentul de timp):

DAN NOREA:
"Cum asupra eliminării mele nu se poate reveni (și nici nu doresc așa ceva) cer cu toată fermitatea rămânerea în concurs a lui Pseudo Nim, sub numele de Viorel Vrânceanu. Cealaltă persoană este vechiul și bunul nostru JupBItter și nu văd de ce s-ar reveni asupra lui, câtă vreme până acum nu s-a impus așa ceva.
" ora 9:09

NOTA: pentru Norică sunt doi concurenți distincți: Pseudo Nim (Vrânceanu) și Jupp.
(pentru că el mi-a refuzat premiul de perspicacitate, îi atribui pentru aceasta premiul de ne-perspicacitate. Cum am arătat ulterior, el era mai aproape de Vranceanu - Jupp, vecini de nume în viitoarea Antologie.)

Surprinzător de repede, vezi ora, Anda ANdrieș comentează, imediat după Norică:

" Nu stiu de unde reiese ca Viorel Vranceanu e una si aceeasi persoana cu Jupp B.Itter si chiar daca ar fi asa, nu vad nici o precizare in regulament cu privire la incompatibilitatea clonelor si concursul despre care facem vorbire!"
Anda Andrieș - ora 9:23 - precizează că nu văzuse comentariul lui Dan Norea

Ne ciondănim pe argumentele lor, dau "dovada" cu antologia, și

ABIA LA ORA 13:42, DUPÃ 4 ORE, Jupp, care n-are nevoie de aprobare, are nivel suficient, vine cu recunoașterea că este treimea păcătoasă.

Închei aici recapitularea istoriei așa-zisei auto-demascări.

Cer înapoi premiul de perspicacitate, dar o să mi-l retrag imediat pentru că:
- în afară de chestia cu editorul apărută ulterior, nu văd deocamdată, ce fire au fost înroșite, ce commuri erau sincroniste, și cum se face că:

BOMBOANA DE PE TORT,

la 1 minut de la postarea epigramelor CU NOTE, DAR FÃRÃ AUTORI, când așteptam autorii de la Radu, Jupp îmi comunică NUMELE CÂȘTIGÃTORULUI. Adică, juriul nu știa, organizatorii nu știau, Jupp știa.

Menționez că eram cu Jupp pe YM, mă sfătuiam cum să punem epigramele, în ce mini etape. El m-a contactat, dar după ce anunțasem pe site că avem notele de la juriu.
Altcineva, în timpul concursului, nu m-a contactat în niciun fel. Nici contactarea de către Jupp, cu care nu comunicasem de cca 4 ani, pe YM, nu mi s-a părut anormală, din moment ce juriul notase, iar eu nu cunoșteam autorii.
Ciudat, pentu amatorii de mistere, este această comunicare paralelă, care a dat pe fir rezultatul de la vârf (primul loc) mai înainte ca organizatorii și juriul să îl știe.

Parcă și pârlitul ăla de regulament interzicea comunicarea în timpul concursului.

Ei, cine merge pe fir?

Mie personal mi-e silă. Cum spuneau și Cornel, și Ion Diviza, pe ce s-au înverșunat?
Mă voi gândi de nspe ori înainte de a organiza un alt concurs. oricum, mă voi opune oricărei implicări în organizarea vreunui astfel de concurs a celui pe care l-aș fi propus până acum: Jupp (l-am și sondat pentru organizarea ediției de toamnă).
Pentru cei legați de fir: oricâți ați fi, nu dau înapoi să vă țin piept la toți.

Înroșiți-l în continuare.

 =  Aplicați ce-ați enunțat!
Laurentiu Ghita
[25.Feb.09 10:32]
Am lipsit câteva zile și, ia uite ce mai scandal a ieșit!
In opinia mea, Jupp(Pseudo Nim) a greșit. Dar prima greșeala a fost a juriului care a acceptat un autor cu un cont făcut pe genunchi și nu a pus din prima clipă de după jurizare problema identității. Da, și eu m-am lăsat păcălit de câteva comentarii care susțineau că e vorba de o doamnă. Am crezut că se știe despre ce e vorba. Dar aici e altă problemă, a vorbitului ca sa ne aflăm în treabă.
Corect și moral ar fi eliminarea păcătosului. Cu ambele identități.Dacă pentru Norică s-a aplicat fără milă regulamentul, așa să se facă până la capăt, indiferent de cine e vorba. Noi, ca români, văd că o lălăim atâta, c-o fi, c-o păți, .... Păi de-aia suntem în rahatul in care suntem, pentru că norma, legea sunt de discutat mereu.
Eu am pus această scăpare a lui Jupp în contul unei efuziuni a creației și a unei excitații ante-concurs. La fel, Norică, s-a repezit și a aruncat găleata cu epigrame, fără sa verifice câte avea în ea. Asta nu înseamnă ca mi-am pierdut considerația nici pentru unul, nici pentru altul. Faptul că și+au recunoscut erorile și și-au manifestat disponibilitatea de a accepta orice consecință spune multe. Și atenuează din efect.
Jupp(âne), nu-ți sărut mâna, că nu sunt "d'ăia"! Ne-o vedea noi la lansarea antologiei și văd eu dacă ai poșeta asortată cu pantofii.

 =  -> Laurențiu Orășanu și Ghiță
Jupp B. Itter
[26.Feb.09 11:41]
desi am spus ca nu mai intervin, comentariul facut la "for the record + bomboana pe tort" dovedeste ca uneori daca taceai, filozof ramineai.

Domnu "detectiv" Orasanu, ai dat acolo niste ore ca sa dovedesti tu cit de ager ai fost si cum m-ai prins pe mine cu mița în sac.
Daca te-ai fi interesat un pic la Radu, ai fi aflat ca acel comentariu pe Pseudo Nim a fost depus cu o zi inainte la ora 16:30, repostat dupa aproximativ 5 ore si aprobat abia a doua zi la 7:30. Ei bine, daca ar fi fost publicat mesajul cu o seara inainte, as fi pus confirmarea lui Jupp imediat dedesubt. A doua zi l-am pus cind am avut timp, nu cind ai binevoit sa ma somezi tu.
Altii poate mai au si alte lucruri de facut decit sa stea toata ziua pe site.

***
Recunosc că am greșit profitînd de o inexactitate a regulamentului. Dar nu am vrut sa insel pe nimeni, de aceea am ales un nume care sa trimita imediat cu gindul la o clona. Mulțumesc domnului Rodean care a pus punctul pe "i".

***
Domnule Laurențiu Ghiță, cred că nu ați fost suficient de tranșant în legătură cu problema ridicată de domnul Orășanu. Sunteți amabil să răspundeți dacă v-ați simțit persiflat cît de puțin în intervenția mea în comentariul semnat Viorel Vrînceanu? Vă mulțumesc.

 =  Vinde altora manipulările astea
Laurențiu Orășanu
[26.Feb.09 12:21]
Păcăliciule de Jupp,

Secvența reprodusă începe de la momentul postării Pseudo Nim, nu contează ora. Știu foarte bine că o clonă are nevoie de aprobare. Cu e schimbă intenția ta declarată de a-ți bate joc de concurs? Mai vezi și PS-ul.

Dacă ai fi bărbat nu te-ai plânge că vei fi degradat, când nu a căzut drobul de sare. Postând, spre sfidarea tuturor, 6 epigrame. Si asteptând ca , doar-doar, să te declare cineva pe primul loc.

Numai fente în mesajul tău.

Cu ce schimbă situația faptul că uer-iștii sau Florin se simt persiflați sau nu? Ai faultat concursul? Toți minus trei zic că da. Dacă găsești că ei sunt mulțumiți la atacul la UER (problema ta), asta îți justifică fapta? Justifică aberația cererii de a păstra pe Jupp în concurs? Adică, atenție amatorilor de manipulări ieftine, să îl pedepsim pe Pseudo Nim (persoană virtuală), și să nu-l pedepsim pe Jupp (persoană reală, da' păcălici).

Nu ai fost pedepsit pentru ironizarea colegilor. Fenta ta e ieftină.

Hai că mi-ai plăcut! Frontiștii tăi merită premiu pentru naivitate.
Fără niciun respect pentru jalnicul show pe care îl prestezi aici.

P.S. Suspect ai fost de când n-ai răspuns la mailul meu. Așa că acea fentă cu mesjul dospit la aprobare, vinde-o altora.

 =  gata
Jupp B. Itter
[26.Feb.09 13:21]
Nu mă așteptam ca un om cu un background tehnic să fie atît de lipsit de logică. Eu sper că e doar o orbire de moment, cauzată de mult prea multă adrenalină într-un conflict minor. Exemple:

Mă acuzi că am confirmat prea tîrziu că eu sunt pseudonim, cînd îți spun motivul, zici că e "o fentă"?! AI VERIFICAT?

Mă acuzi că mi-am persiflat colegii, cînd ești singurul care dă cu piatra, zici că nu de asta am fost pedepsit?! Păi cine a zis că de asta am fost pedepsit?!

Dar tupeul ăsta de a pune în gura mea vorbe pe care nu le-am spus, cu ținta clară de a mă denigra sunt cu duiumul în postările tale:
zici "intenția ta declarată de a-ți bate joc de concurs" (unde am declarat eu așa ceva?)
"Dacă ai fi bărbat nu te-ai plânge că vei fi degradat" (am declarat încă de la început că sunt la mîna deciziilor lui Radu pe care le voi accepta fără discuție)

"Justifică aberația cererii de a păstra pe Jupp în concurs? " - eu m-am bazat pe regulamentul concursului pe care, încă o dată, să îți intre bine în cap, NU L-AM ÎNCÃLCAT! Cănd mi s-a adus argumentul încălcării regulamentului site-ului, nu am mai comentat.

De fapt, eu am comentat foarte puțin și numai din cauza acuzelor colaterale pe care mi le-ai adus: persiflarea colegilor, faptul că nu eu m-am autodenunțat ci tu ai fost eroul site-ului (aici te-aș putea trata cu un limbaj cel puțin similar cu al tău dar nu mă cobor atît de mult).

Problema pe care am creat-o se putea încheia foarte simplu: pseudonim afirmă că sunt eu, tu ceri confirmarea ca eu sunt pseudonim, eu ti-am dat-o, solicitînd însă clemență pentru Jupp pentru că nu a încălcat regulamentul, tu aduci argumentul regulamentului site-ului pe care eu nu îl contest, mă ștergi din palmares și gata. Numai că tu nu te-ai mulțumit cu atît, ai înșirat tone de venin în mai multe comentarii, ai vrut să îi întorci pe toți împotriva mea, să îmi distrugi credibilitatea. Mă rog, poate că e și asta o tactică, doar nu ești la primul astfel de "duel".

Și cu asta pun punct discuției noastre, îți las ultimul cuvînt pentru că știu că îți place să te asculți.

 =  uite cine pune condiții!
Laurențiu Orășanu
[10.Dec.18 14:27]
În virtutea dreptului la replică:

Rezumatul tău începe, manipulator, dezinformant, de la momentul declarației lui Pseudo Nim. Ea bagă în ceață, documentat, pe Norea Dan si Anda Andries. Pentru ei nu ai clarificat nimic. Ca unul simulează parțial, și că e la curent sau doar te bănuie, cert e că tot pe mine se repede. (Penru doritori, citatul stă la dispoziție. Numai că era o istorie de două zile și jumătate, dacă nu mai mult, pe care o eludezi. În acest răstimp ai zburdat liber, fără gând să te demaști. Deci:

Rezultatul concursului este afișat la ora 0, 19 spre 20 februarie. 20 februarie ora 0.
Până la momentul în care păcăliciul de concurs, Jupp, răspunde întrebării privind numele său, FÃRÃ SÃ SE DECONSPIRE NICI ÎN MAILUL DE MAI JOS, trec 2 zile și jumătate. Până când e somat să recunoască, pentru noi, mai trec 4 sau 19 ore. Între mesajul lui Pseudo Nim și cel al lui Jupp trec patru ore de incertitudine. De ce n+a postat Jupp direct, devoalarea de pe Jupp, nu de pe Pseudo Nim, de ce Jupp creză un suspans de 6 ore fizice pe site, de patru ore de ultimatum, când el zice că avea de gând să posteze IMEDIAT recunoașterea duplicității (vezi mesajul lui precedent).

În tot acest timp păcăliciul de Jupp reclamă, știindu-se cu musca pe căciulă, contestă notarea, etc. Vezi logul site-ului.

Iata cum raspunde pacaliciul de Jupp la intrebarea privind numele sau, referindu-se la juriu. A fost incriptata adresa sa de mail, ca sa nu dea din una in mine>

la Date: Sun, 22 Feb 2009 13:08:46 -0800
From: [email protected]
Subject: Re: LICA epigrama
To: [email protected]
Sper ca nu ma intrebi pe mine cine e tipa asta, pseudo nim :)
cu bitterul nu inteleg ce are? probabil ca e suparat pentru bilciul pe care l-am facut cu notele date de el.

Deci "lipsit de logică" și alte gratuități nesusținute de fapte, să le vinzi ciracilor tăi, păcăliciule de Jupp. Excelelezi în etichete energice, dovadă că miza ultimelor intervenții ale tale nu mai este locul I, sau salvarea uneia din copiile tale, ci discreditarea mea. Drept pentru care, ca unică libertate poetică (ar trebui să folosesc calificativele date de Radu, perfect justificate), îți voi spune, timp de un an, PÃCÃLICIULE DE JUPP. Bazat pe fapte, nu pe vorbe, cum mă etichetezi tu.

Tupeul de a pune în gura ta fapte, alte gogorițe, măi? Tu ne crezi proști? Ia mai citește-ți mailul de mai sus, halucinantul mesaj dat sub numele de Pseudo Nim, ca să nu spun de alte intervenții ale tale de aici.

Jupp, trezește-te. Când ajungi în situația ta, nu tu decizi. "Ãla e orbit, ăla nu folosește termenii potriviți, eu sunt sfânt". "Tu nu poți cere clemență pentru Jupp, TU ȘTI Jupp, el a păcălit concursul, nu Pseudo Nim. Nu putem sancționa, spun din nou, o persoană virtuală (Pseudo Nim) și să lăsăm singura persoană reală care a mânuit butoanele, să zburde.
Nu, tu cel mult poți cere scuze. Nici acum nu o faci. Asta-i tot ce ți-a rămas față de mine. Credibilitatea ta, după tot ce ai făcut, este ZERO.

E trist faptul că trebuie să decidem în baza unor reguli pe care oameni de bun simț nu le-au încălcat, pe care ei se miră că le introducem.

Pentru păcălici ca tine le introducem.

Când spui că ești bărbat ne învălui din nou. Bărbătește ar trebui să-ți ceri scuze. Nu o faci. Bărbătește ar trebui să accepți descalificarea, nu o faci. Nu Ți se pare că accepți bărbătește doar posibila sancțiune a lui Radu? Că tu și cireacii tăi vă repeziți numai la mine? Hotărârea a fost luată de cei doi organizatori.

La orice atac ulterior voi reveni în virtutea dreptului la replică.

 =  AnaMaria Iojiban - out
Laurențiu Orășanu
[27.Feb.09 09:49]
Pe 21 februarie, intr-un comentariu, spuneam:
"Findca veni vorna, apel catre AnaMaria Iojiban sa ne spuna data inscrierii pe site."

Dat fiind că nu a avut nimic de spus, AnaMaria Iojiban este și e aliminată, drept clonă (fapt interzis de regulament): ștearsă din palmaresul concursului, epigramele șterse, numerele de ordine păstrate.

Poate răspunde de pe contul clonei, sau de pe contul personal, adevărat, după caz.
Mulțumesc Andei Andrieș pentru că mi-a atras atenția asupra faptului că mai sunt clone de eliminat.

Aș fi preferat un răspuns bărbătesc de la AnaMaria Iojiban. Se pare că bărbații sunt de cealaltă parte a firului (firelor).

Înroșit.

Vă vom ține la curent.

 =  Jupp, nu înțelege greșit
Laurentiu Ghita
[27.Feb.09 15:28]
Jupp,
Chiar nu ti-ai dat seama de faptul că nu m-a deranjat nici un fel de ironie, nici nu mi-a păsat intr-un fel sau altul că am crezut, din alte comentarii că Pseudo Nim este femeie?
Eu am încerecat să dau un răspuns tranșant la tema esențială a acestui șuvoi de comentarii, și anume ca cine a greșit trebuie să suport consecințele. ATÂT! Restul sunt discuții de dragul discuțiilor, care țin de firea noastră românească și cârtitoare. Atropa a spus totul in 5 fraze.
Te rog, nu-mi atribui rău-voință și duplicitate.

 =  Obiectivitate!
Ion Cuzuioc
[28.Feb.09 00:10]
Dragii mei!N-am participat la Concurs,deși mi-am dorit acest lucru,în schimb am urmărit cu atenție desfășurarea lui ca sa concluzionez următoarele:1)A fost o sărbătoare pentru toți autorii de Epigrame;2)S-a jurizat obiectiv;3)Să dea Domnul ca și Festivalurile Naționale de Epigramă să fie jurizate cu aceeași obiectivitate,căci știm noi pe ce criterii,principii se mai dau premii(să nu fie cu supărare);4)Dura lex sed lex,regulamentul trebue respectat cu strictețe,altminteri la ce mai există el;5)Salutați organizatorii,dar nu-i luați în răspăr!Felicitări tuturora!Epigrama a avut doar de căștigat!Cu sănătate și noroc Ion Cuzuioc!

 =  punct...mare de suspensie
Laurențiu Orășanu
[28.Feb.09 07:52]
Pentru că epigramele lui Florin Rotaru erau cunoscute lui Jupp,
Pentru că Florin Rotaru a avut timp suficient să se explice cum și de ce (mai are timp),
Pentru că regulamentul concursului precizează:
„“Nu sunt admise comentarii în public (pe site, chat, etc.) pe durata concursului, care să dezvăluie identitatea concurenților. Se admit numai comentarii privitoare la organizare.”
Pentru că linia de aplicare strictă a regulamentului a fost validată chiar și de criticii lui,
Pentru că am date concrete pentru a-l scoate NUMAI pe Florin Rotaru din concurs, în condițiile în care mai mulți concurenți au încălcat regulamentul, trimițându-și textele Andei Andrieș,

Până când nu voi avea posibilitatea să cunosc, de la Anda Andrieș, de la oricine, numele tuturor celor care au încălcat regulamentul, astfel încât să pot întocmi un clasament corect, și să putem da un text la Epigrama (era pregătit), care să nu fie contestat în numărul următor,

Pentru a nu întinde și mai mult pelteaua aceasta, pe care nu eu am dorit-o,

1. Voi închide caseta de comentarii,
2. În cel mai scurt timp de la primirea răspunsurilor cerute voi corecta clasamentul și voi anunța acest lucru. În lipsa oricărui răspuns (mail la laur777%hotmail.com) voi descalifica pe Florin Rotaru și voi ruga pe Nicolae Bunduri să nu dea drumul textului pregătit pentru revista Epigrama.

Ca organizator îmi asum responsabilitatea pentru aceste măsuri.

Concursul acesta a devenit ținta atacurilor nefondate.
Tot ce s-a făcut a fost pe baza unui regulament agreat de toți.
Măsurile de asigurare a secretului au fost cele mai disputate în perioada acordată discutării regulamentului. S-au dovedit necesare și suficiente.

Cel mai mult s-a discutat, după concurs, despre eliminarea clonelor. Citez din precizările regulamentului ultimului concurs de epigrame organizat de Jupp, împreună cu Radu Herinean, în 2004:

“cei care au deja un cont pe site si folosesc un alt cont pentru a participa sau vota la concurs vor fi descalificati indiferent daca au folosit acel cont sau nu pentru a participa sau vota la concurs.” (Radu Herinean)

Nu puteam elimina clona și în același timp păstra pe cel care, cunoscând de acum cinci ani regula, cum ar trebui să o cunoască orice membru al site-ului, este persoana fizică din spatele ei.
Jupp a fost eliminat, ca și AnaMaria Iojiban, pentru participarea neregulamentară la concurs.
Florin Rotaru, ca și alții, a difuzat, într-un anumit areal, epigramele sale. Va fi descalificat.
Dan Norea a fost descalificat pentru că, din greșeală, și-a dezvăluit identitatea.

Se poate discuta la infinit care au fost implicațiile acestor încălcări mărunte ale regulamentului. Am ascultat, am contra-argumentat, dar acest lucru nu se poate prelungi la infinit. Mai ales când observ rea voință. Mai ales când constat că tocmai doi critici vehemenți (Jupp și Anda Andrieș) s-au jucat cu epigramele altora.

Menționez doar că un concurent propunea zilele trecute ca juriul să fie ținut secret de către organizatori. M-am gândit, m-am tot gândit - propunerea are rostul ei. Motivul fiind același ca al prevederilor regulamentului acestui concurs.
Din fericire, nici nu mă îndoiam că va fi altfel, juriul n-a fost influențat în vreun fel, nici nu putea să fie.

Păstrarea secretului participării la concurs s-a aplicat și la concursul de epigrame organizat de Jupp, și la cele de poezie organizate de mine și de Alina Manole. Faptul că acolo se vota public nu schimbă cu nimic situația. Concurentul, când se înscrie, trebuie să fie convins că nu e loc pentru miș-mașuri.

Acum niște întrebări pe care încă mi le pun, și niște posibile răspunsuri pe care încerc să mi le dau. De ce au făcut asta?
De ce Anda Andrieș cerut epigramele de la unii concurenți? Știa că nu concurează, știa că nu poate fi pedepsită. Râca ei veche, sau numai caracterul, găsea suficiente satisfacții în această aparent copilărie. Știa ce nu știau alții. Putea, la o adică, să scoată pe oricine din concurs.

De ce unii concurenți i-au trimis epigramele, în timpul concursului? Pentru că, naivi, au ignorat faptul că e interzis de regulament, și că pot sfârși prin a fi descalificați.

De ce Jupp îmi comunică numele câștigătorului, înainte ca eu să fi întocmit clasamentul, să fi adunat punctele ? Nu știa că astfel, nu numai că îmi dă capul firului care duce spre alții, dar îl și PUNE PE FLORIN ROTARU pe lista de eliminat? Intenție? Sau scăpare, în condițiile în care tocmai aflase că a pierdut locul I?

Ultima, cea care mă doare cel mai tare.
Dan Norea. Vechi coleg de facultate, bun cu toată lumea pe aici (ca și Jupp până la acest concurs), bun despicător de fir în patru, bun apărător al textelor proprii, prelungitor de dispute begnine, nu se bagă în cele care nu-l privesc. Bun. La analiza regulamentului disecă o frază, analizez și zic că nu rezultă că e nevoie de schimbare, toate bune. Deci, regulamentul l-a citit la virgulă. Bun. Este eliminat pentru un accident la postare, pentru că își face publică intenția de participare. Acceptă eliminarea, sportiv. Bun. Apoi, când intervine interpelarea mea către Pseudo Nim (făcută în 21 feb. pe site), și răspunsul lui Pseudo Nim (23 feb-24 feb - cam mult timp ÎNTRE, nu? Cică auto-demascare!), în care acesta ÎNCÃ NU recunoaște că este Jupp, Dan Norea se îndoiește de concluzia mea, spunând arțăgos:

“Cum asupra eliminării mele nu se poate reveni (și nici nu doresc așa ceva) cer cu toată fermitatea rămânerea în concurs a lui Pseudo Nim, sub numele de Viorel Vrânceanu. Cealaltă persoană este vechiul și bunul nostru JupBItter și nu văd de ce s-ar reveni asupra lui, câtă vreme până acum nu s-a impus așa ceva.”

Oricine poate să spună orice, ați zice. Numai că, dacă ține să nu se discediteze, ar trebui să fie consecvent în ceea ce spune. Ori Dan Norea ȘTIA totul, dă fumigenele de mai sus în condițiile în care tot el zice:

“Ai simtit bine, stiam ca Jupp e Pseudo Nim cu 2-3 zile inainte. Am vazut un comm “m-am batut singur” si i-am scris “nu cumva tu esti Pseudo Nim ?” A recunoscut si mi-a zis si motivul: avea epigrame prea multe si a vrut sa vada ce note vor obtine de la Bunduri”

Concurs paralel? Hai să ne batem joc de cel oficial?
I-am oferit ocazia să îmi ceară scuze, nu a făcut-o.

La cele de mai sus, care nu fac deloc cinste lui Norică acela pe care îl știm cu toții, nu simt decât regretul că, pornind la drum cu un prieten, te poți trezi cu un cuțit înfipt în spate.

Închei:
Le cer scuze celor care și-au consumat timpul citind aici.
Aș vrea să știți că am comunicat tot ce știu, aici, și v-am consumat timpul, și v-am trezit și simpatia, dar și înverșunarea, din poziția de organizator al acestui concurs.
Stima mea merge către cei care au concurat corect, sprijinind acest concurs,
Față de ei îmi declar neputința de a descâlci mai departe și de a da un clasament în concordanță cu regulamentul concursului.

 =  Final - la un concurs epigramistic, de pomină!
Ioan Jorz
[24.Nov.09 22:28]
Mulțumesc, domnule! Am primit, deunăzi, trofeul "Depus în vitrină". Mi-a plăcut, pentru idee și simbolistică. Adică, statueta zeiței Nike ("Athena victorioasă" - cum îi spun unii, pentru că romanii i-au spus "Victoria") ținând în mâini scutul învingătorului, pe care scrie "Ioan JORZ". Pe soclu, pe plăcuța de tombac - aplicată, stă scris: "Premiul I/la concursul de epigrame/Agonia.ro - feb. 2009". Referitor la simbolistică, zeiței (Nike - zeița victoriei, în mitologia greacă) i se atribuie calități de împăciuitor, între zei și oameni, dar și între oamenii simpli, în spiritul "Oliampinismului" - când disputele puteau fi rezolvate sportiv, prin victoria uneia dintre părți. Toate cele bune!

Ioan J

P.S. Recitind toate cele spuse, în legătură cu concursul de epigrame, realizez că ați avut dreptate - privitor la principii și reguli, privitor la corectitudine!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !