Comentariile membrilor:

 =  Ca la carte
Rodean Stefan-Cornel
[09.Feb.09 22:01]
Credeam că tema aceasta, cu Adam, Eva și Șarpele în Rai a fost atât de mult bătătorită, încât cu greu se va mai putea crea ceva original și interesant cu aceste personaje. Iată că m-am înșelat și am citit cu acest prilej stenograma unei savuroase conferințe de presă, în care personajul principal, Eva (chiar, de ce se spune "Adam și Eva" și nu "Eva și Adam"?), ne încântă cu o gândire foarte actuală și cu un limbaj savuros. Referitor la limbaj, remarc abundența de locuțiuni, expresii, zicători cu dublu înțeles precum și cele câteva calambururi foarte reușite (în primul rând "est-etice"). Dozarea poantelor este foarte bine făcută, lungimea textului este perfect adaptată, iar încheierea vine exact când trebuie și, după cum era de așteptat aduce un plus umoristic printr-un nou personaj, denumit magistral "Lucifer".
În concluzie: în opinia mea, este un text umoristic scris "ca la carte"!
Cu același respect,
Cornel Rodean

 =  Carmen, vin să te cert
Dan Norea
[10.Feb.09 06:55]
Da-da, ai auzit bine: te cert pentru densitatea prea mare de poante pe metru pătrat. Scrie și tu mai aerisit, mai rarefiat, doar ți-a fost deja prezentată tehnica, e aceeași ca la epigramă: câteva fraze de construcție, apoi poanta. Unde ai văzut tu epigramă cu 5-6 poante ? Așa cum scrii tu, toată lumea suferă. Suferă umoriștii ceilalți, cărora le va fi imposibil să țină pasul. Suferă cititorii care, în loc să citească liniștiți și, odată pe minut, să se lumineze la față și să exclame "Aha!", trebuie să stea în permanență cu gura strâmbată de zâmbet până la urechi și să turuie ca o mitralieră "Aha-aha-aha...". După care recitesc fraza precedentă "Ptiu, am sărit un Aha".

Cu speranța că îți vei "îmbunătăți" stilul și cu invidie profesională,
Dan =  mărul de aur
Ion Diviza
[10.Feb.09 09:42]
Eva asta, mătrăgunoasă, precis că e redactor la "eva.ro & academia cațavencu" - atât de bine le cunoaște și le drămăluiește pe toate în politica mitică și în politica politică...
Un pamflet literar de calitate, pană sigură, umor fin și dens, replică șfichiuitoare, inteligență scânteietoare. Un text care ar onora orice revistă de satiră și umor, o culegere de texte satirico-umoristice și, de ce nu, un viitor volum de autor.

 =  Evei din coasta lui Adam
Gârda Petru Ioan
[10.Feb.09 14:32]
Când bunul Dumnezeu te-a scos
Din el, celulă cu celulă,
A mai lăsat un rest de os,
Să-i stea acolo, ca o sulă.

Dupa cum rezulta si din textul tau...

 =  Re: Cornel, Danut, Ionica si Petre, multumiri
Atropa Belladona
[10.Feb.09 17:51]
Cornel, multumiri, despre calitatea textului, ce pot spune eu, este ca am nimerit-o, chestie de noroc, restul spune proverbul...:)

Danut, asta e, sunt un om al extremelor, asa ca, nu dispera, data viitoare vei cauta poantele...cu lumanarea!:)

Ionica, ma bucura semnul tau si-ti multumesc pentru aprecieri, dea Domnul sa le merit!

Petre, daca rezulta, apoi, rezulta! Ma bucur ca ma citesti. Valabila si reciproca...

Va multumesc mult,
cu prietenie,
carmen

 =  E clasa una!
Constantin Iurascu Tataia
[06.Apr.09 14:06]
Este un text remarcabil, plin de umor, bine dozat, vioi și savuros. O știu pe Carmen din catrenele, cu mare generozitate comise și distribuite, dar acestea nu sunt la înălțimea prozei. Din câte texte în proză, (numeroase pe seama cuplului biblic) pot să afirm, fără nici un dubiu, că este cel mai reușit! Avanti, Belladonna, că ești clasa una!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !