Comentariile membrilor:

 =  unu pe trei
Laurențiu Orășanu
[20.Feb.09 21:49]
La 3 as avea nevoie de explicatie, ca stiu ca nu le pui asa, la plezneala. Nu vad poanta.
Nici la 1 nu e din cale-afara. Acolo se intelege, dar nu e percutanta.

Ambele, 1 si 3, le-am notat, pe NV, foarte prost.

La 2 - epigrama buna. Nici macar nu era necesara explicatia din subsol. In timpul orelor toate sunt rele, nu numai profesoarele. Da, clopotelul e "Salvarea" in mintea oricarui scoler. Am notat-o bine (7).

Ca prozodie, eu zic ca toate galopeaza la recitare, dar, cum spui, sunt masurate bine cu ambidextrul, sau hexabilul, cum ii zice. Se vede grija, si nu cred ca poate fi de reprosat ceva.

Sunt curios sa vad cum nu ma potrivesc cu nimeni in aceste concluzii.

Calimero


 =  Concluzii pe dos
Dan Norea
[20.Feb.09 22:19]
Laurențiu, dacă înțeleg bine, notele tale sunt pe dos față de ale lui N.Bunduri. Adică ți-a plăcut epigrama de nota 5, iar cele de 7 și 8 nu prea.
Nr. 3 sugerează că un șofer de ambulanță a lovit un copil în trafic, iar la tribunal cere circumstanțe atenuante pentru că l-a dus pe copilul accidentat la spital. Din primele trei versuri (construcția și pista falsă) pare să fie un act umanitar, făcut chiar în afara orelor de serviciu. Ultimul vers lămurește treaba: discursul lui e ținut la tribunal, unde e acuzat de accident.

Apropo' de eliminarea mea: deși nu sunt de acord cu regulamentul (când am timp, am de gând să iau punct cu punct și să îți scriu un email), mă bucur că am putut ajunge până la notarea epigramelor. Altfel aș fi rămas veșnic cu impresia că epigramele mele, cele mai bune din concurs ( :) ) au fost eliminate datorită unei hibe în organizarea concursului.


 =  Asteptăm revanșa!
Laurentiu Ghita
[21.Feb.09 11:41]
Norică, îmi pare rău că ai scăpat startul. Lasă, te consolez cu faptul că, prin tine, s-a dovedit că acest concurs se deosebește de altele prin lipsa favoritismelor. Și eu zic că nu trebuie să fii supărat. Pentru toți, fii convins că Norică rămâne Norică și nu are nevoie de premiul X ca s-o dovedească!
Așteptăm următorul concurs!

 =  Doua din trei
Chitul Grigore
[21.Feb.09 16:11]
Mie mi se par mai bune 1 si 2.Prima are poanta buna,chiar daca versul al treilea o face,cumva,previzibila.As fi notat-o cu 1,5 puncte in plus.A doua mi se pare buna,poate fara explozie la poanta,dar merita,dupa mine o nota mai mare,cu cel putin 1 punct.
A treia mi se pare cea mai slaba.Nu reiese clar daca soferul a accidentat chiar el copilul si l-a dus la spital sau trecut intamplator pe acolo,gasindu-l pe copil accidentat si facand un gest umanitar.Cititorul ramane nedumerit,si nu rade.In plus,mi se pare,dupa urechea mea, ca ritmul versului trei nu este perfect(fac precizarea ca,personal,nu as fi depunctat epigrama din acest motiv,fiind de acord cu Laurentiu Orasanu,ca,epigramele "curg" bine la recitare,fara poticneli). As fi notat-o cu 2 puncte in minus.
Bilantul ar fi, totusi,pozitiv:0,5 puncte in plus!
Felicitari,Norica,pentru modul elegant in care ai acceptat decizia drastica a juriului.De asemenea,toata stima,pentru modul autocritic si didactic in care ti-ai prezentat epigramele.

 =  Răspunsuri și scuze
Dan Norea
[22.Feb.09 12:11]
Laurone, Grigore, în primul rând trebuie să vă spun că nu (mai) sunt supărat pentru eliminare. După părerea mea, una din principalele caltăți ale unui umorist este că șterge repede cu buretele diversele necazuri. Și, mai ales, că nu este ranchiunos.
Mulțumesc amândurora.

Scuzele de care vorbeam în titlul comentariului se referă la auto-comentariile de mai sus. În prima variantă postată băteam câmpii despre două picioare și trei picioare, când corect ar fi fost să spun "picior de două, respectiv trei silabe".

 =  De acord cu Calimero
Rodean Stefan-Cornel
[23.Feb.09 21:16]
Dacă aveți încredere în mine, că nu sunt leneș la scris comentarii și dacă știți că sunt sincer, comentez doar atât:
De acord cu Laurențiu Orășanu, cu mici nuanțe:
La epigrama aceea cu poanta cea mai bună (cu clopoțelul) nu mai era nevoie de liniuțe de dialog, deoarece cuvintele "Răspuns unanim", practic anulează dialogul. La aceeași epigramă, primul vers ar fi fost mai bine să aibă accentul pe "nu-s", iar versul al treilea nu sună chiat atât de bine în amfibrah, deoarece, interogația ar cere accentul pe "cin".
Cornel

 =  Alte completări
Rodean Stefan-Cornel
[24.Feb.09 07:32]
Dacă m-am grăbit la comentariul anterior, entuziasmat de faptul că "mă potrivesc" la păreri cu Calimero, am uitat să spun că, în afară de completările de mai sus la comentariul său, mai aveam o mică observație: epigramele 1 și 3, pentru care el a scris "foarte prost", nu mi se par chiar așa de rele în final, deși argumentele lui că nu sunt chiar foarte bune mi le însușesc.
Dane, succes pe mai departe!
Cornel

 =  despre salvare și despre supărare
Ion Diviza
[24.Feb.09 08:18]
Ca de obicei, ajung la spartul târgului.
Ce-ar mai fi de spus după atâta drămăluiere și cârcoteală?
Mă tem să-mi dau cu părerea critică, să nu fiu cumva cooptat într-un eventual juriu de epigramă, căci n-am nici timp nici abilități pentru așa ceva. :) Apoi, mai există și înțelepciunea biblică, pe care nu-mi propun s-o contest aici și acum: "Nu judeca și nu vei fi judecat." :)
Epigramele prezentate în contestul dat sunt bune, ceea ce nu înseamnă că tu, Norică, nu poți scrie și mai bine.
Ai zis-o bine în comentariu: "una din principalele caltăți ale unui umorist este că șterge repede cu buretele diversele necazuri. Și, mai ales, că nu este ranchiunos."

Nici eu nu-s bosumflat, vă spun,
A fost un juriu de minune;
Sunt supărat doar pe N.Bun,
Că scrie epigrame bune!


 =  Ion Diviza si Nicolae Bunduri
Gârda Petru Ioan
[24.Feb.09 16:40]
Nici eu nu-s bosumflat, vă spun,
A fost un juriu de minune;
Sunt supărat doar pe N.Bun,
Că scrie epigrame bune!
(Ion Diviza)

Aș compara acești poeți,
Cu spirit treaz și veșnic jun,
Bolnavi de-a' rimei frumuseți,
Dar nu știu care-i mai N.Bun!

P.S.
Dan Norea, parerea mea este ca aceste epigrame sunt prea "soft". Mie mi s-a intamplat sa ajung adesea in Atelier pentru ca am fost prea subtil. Epigrama e ceva de tipul "loveste bine si fugi". Eu, amaratul, uneori lovesc cum lovesc si fug. Din Atelier. Cu tot cu epigrama...
Iertati-ma, nu vreau sa ma dau dastept doar pentru ca m-am vazut mai bine plasat intr-un clasament de moment. Imi vad lungul nasului (cred...).

 =  Cornel Rodean, Ion Diviza, Petru Gârda
Dan Norea
[24.Feb.09 20:52]
C-am fost eliminat, nu fac recurs,
Dar de voi fi primit în alt concurs,
Vă spun de-acuma care este miza:
Să-mi iau revanșa-n fața lui Diviza !



 =  nu te bucura înainte de vreme
Ion Diviza
[24.Feb.09 21:31]
Eu parcă văd o următoare manșă
În care Dan din nou nu ai noroc,
Diviza ca să-ți fure-acea revanșă
Ocupă sigur cel din urmă loc.
:)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !