Comentariile membrilor:

 =  epigramă bună
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.09 00:22]
Nici să te spânzuri nu mai poți
- Să scapi de criza di-mprejur.
Noroc cu Boc. Ne dă la toți
În loc de sfoară, câte-un șnur.

Epigrama buna. Poate ca poanta sa mai fi fost folosita, caci pare la indemână.

 =  Posibil
Gârda Petru Ioan
[24.Feb.09 07:12]
Poate ca poanta sa mai fi fost folosita, caci pare la indemână.
(Laurentiu Orasanu)

Este posibil, caz in care catrenul (doar daca e publicat ii zic epigrama)meu ar putea fi o copie (involuntara).Daca stie cineva "originalul", este rugat sa mi-l aduca la cunostinta.

 =  Să întrebăm...
Rodean Stefan-Cornel
[24.Feb.09 07:16]
Foarte mult mi-a plăcut poanta!
Laurențiu, ar fi interesant să rugăm și pe alții să caute, să se gândească și să ne spună dacă această poantă a mai fost folosită. Poanta este atât de directă și de simplă încât, într-adevăr există tendința de a spune "Probabil a mai fost folosită", dar s-ar putea să nu fie așa...
Nelule, dacă mergi luni la ședința cenaclului (la precedenta am auzit că ai avut un mare succes, așa cum eram de fapt sigur) pune, te rog această problemă colegilor clujeni, între care mulți sunt "adevărate enciclopedii" de epigrame și de poante folosite de-a lungul timpurilor.
Cornel

 =  Enciclopedie a epigramei
Gârda Petru Ioan
[24.Feb.09 16:39]
"adevărate enciclopedii" de epigrame
(Rodean Stefan Cornel)
Daca initiez un site, conceput ca o posibila viitoare enciclopedie a epigramei, va bagati?

 =  Părerea mea
Florin Rotaru
[24.Feb.09 20:20]
Chiar dacă poanta o mai fi fost folosită (eu nu am cunoștință) nu cred că este un motiv pentru ca această epigramă să stea la atelier.
Și o altă problemă pe care am mai adus-o în atenția editorilor - domnilor, dați-i nivel suficient lui GPI pentru a-și putea posta comentariile în timp real. E păcat pentru că pierde momentul iar în replicile epigramiste asta contează foarte mult. În opinia mea, este unul dintre epigramiștii talentați de pe site, iar intervențiile sale au fost întotdeauna de calitate și de bun simț.


 =  Florin Rotaru
Gârda Petru Ioan
[25.Feb.09 07:38]
Florin Rotaru, iti multumesc pentru sprijin. M-am hotarat sa astept cu stoicism si cu ciocu mic o eventuala crestere a nivelului. Eu dau replici, dar pana cand apar subiectul se raceste si, de cele mai multe ori, nu le mai citeste nimeni. Descurajant, dar asta e.
In schimb este foarte incurajator sprijinul autorilor de valoare de pe site.
Pe de alta parte, de ce e epigrama in Atelier? Imi imaginez ca editorul se intreaba: "Cum ma-sa constata asta doar uitandu-se-mprejur ca doar productia de martisoare merge?". Nu stie ca e suficient sa vad martisoarele. Despre celelate stiu...

 =  Aceleași probleme...
Stefan Victoria
[25.Feb.09 18:30]
Inițial m-am tot întrebat și eu care e treaba cu atelierul. Nu sunt decât la început, totuși, am avut impresia că unele dintre epigramele mele nu erau chiar de atelier. După ce am studiat puțin problema, am ajuns la concluzia că, din păcate, e ca un fel de stagiu obligatoriu pentru epigramiști, chiar și pentru cei de talia dvs, dle Gârda. Nu discut motivele, dar se pare că asta li s-a întâmplat tuturor epigramiștilor (consacrați sau aspiranți) cu nivel zero pe Agonia. În ceea ce mă privește, probabil că va trebui să abandonez pentru o vreme epigrama și să încerc alte genuri, poate am mai multă priză.

În orice caz, ceea ce vroiam să vă spun este ca vă apreciez sincer epigramele.

Tentativă de replici:

Disponibilizare de 1 Martie

Șeful, binevoitor,
Mi-a dat doar cât pot să-ndur:
Mai întâi un mărțișor
Și apoi un șut în... șnur.

Criză de Mărțișor

N-am un chior în buzunare,
Nici vreun cont la CEC, parol!
Mărțișorul, cum se pare,
M-a prins iar în... șnurul gol.




 =  Varianta veche
Gârda Petru Ioan
[26.Feb.09 08:16]
Pentru ca să nu pară fără noimă primele comentarii, dau varianta din Atelier:

În țara noastră uimitoare,
-Constat, uitându-mă-mprejur-
Producția de mărțișoare
E singura ce merge... șnur!

Între timp am găsit altă rimă...

 =  Ștefan Victoria
Gârda Petru Ioan
[28.Feb.09 10:53]
-Inarmează-te cu răbdare. Intuiția îmi spune că ești foarte tânără.
Cred că e ca la armată. “Pifanul” (soldatul incepător) trebuie să spele de multe ori “Atelierul” până să îi crească nivelul cât de cât. Pe bază de merite, altfel rămâne soldat prost (nivel zero).
-Replicile sunt foarte bune.
-Mulțumesc pentru aprecieri.

 =  spune-ne când pică
Laurențiu Orășanu
[10.Dec.18 14:27]
GPI,
Ideea cu enciclopedia on-line (de epigrame) este foarte bună. Băgate întâi textele vechi, di antologiile existente, că acolo au cam fost filtrate deja. Dotată cu motor de căutare, neapărat. Oricum, mai vine și Google. Cu selecție la intrare, ca să nu introduci dubluri. Implicit, filtrezi, nu admiți postarea directă. Faci un buffer, un Atelier, că tot s-a vorbit de el aici. Îi ții și tu pe alții la ușă, până aprobi.
Ține-ne la curent. Continuu.
Cu nivelul, cum spui, răbdare. Cine știe? Ne spui când pică (se ridică), te rog?

Calimero

 =  Laurentiu Orasanu
Gârda Petru Ioan
[28.Feb.09 11:00]
M-am gandit mai demult la o enciclopedie online a epigramei si cred ca e nevoie de multa munca voluntara. Deocamdata adun idei si sugestii. Sigur ca este nevoie de filtare, altfel pot intra tot felul de texte nedorite. Apoi e dificila clasificarea. Sa fie pe autori, sa fie o evidentiere cronologica. Poate ar fi interesant sa fie o baza de date din care sa poti sorta dupa autori, dupa epoci, dupa cenacluri, dupa premii... E o treaba de durata, dar o voi incepe daca gasesc sprijin si entuziasm din partea altora. Pentru ca datele trebuie sa vina din "teritoriu", nu sa umblu dupa ele. Mai discutam.
Cat despre nivel, se ridica putin dimineata (e si o expresie...), dupa care cade.
Acest text, de exemplu, e posta la 11.36. Sa vedem cand apare.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !