Comentariile membrilor:

 =  mulțumesc, Florin Rotaru
Laurențiu Orășanu
[10.Dec.18 14:27]
Un gest de absolut fair-play, Florine. Il apreciez și îți mulțumesc. Spune lucrurile așa cum le-ai văzut tu, confirmă ce am văzut eu (că s-a profitat de navitatea unor concurentți de către o anumită persoană), și că informația dată de ei, dată cu bună credință, a fost folosită cum a fost folosită.

Poziția de organizator nu mi-a permis acea flexibilitate de care vorbești, care, fără a încălca principiile - la care țin, cum știu bine că ții și tu - ar fi permis o soluție mai adecvată locului. A trebuit să umplu pagina concursului la nesfârșit cu răspunsuri la sofisme (nu e vorba de tine). De obicei îmi spun părerea și, dacă nu coincide cu a interlocutorului, nu insist să îl trag la a mea. Aici a fost diferit, aveam o responsabilitate prin sarcina pe care mi-o asumasem. Când am văzut că nu ajung la un rezultat, am închis comentariile. Văd că acuzațiile altora tot curg. Să curgă. Sunt trei persoane care mai degrabă ar trebui să-și explice acțiunile din timpul concursului, nu să-mi inventeze vină. Eu n-am ce să explic.
De aceea nu voi interveni la textele unora dintre cei care întind pelteaua pe ici pe acolo.

Ți-am răspuns pentru că îți pusesem o întrebare și pentru a spune aici că răspunsul îl onoreză pe cel pe care îl cunosc: Florin Rotaru.

Ca PS, dau un singur motiv pentru clauza aceea pe care unii o găsesc curioasă: dacă un grup de concurenți își expun unii altora textele pe care le prezintă într-un concurs (nu neapărat acesta, oricare) ei își pot crea un potențial avantaj față de cei din afara grupului, ajustându-și textele astfel încât să nu evite aceeași temă, aceeași abordare, lucru care provoca o saturație în partea juriului. Că aici efectul a fost invers, și că tu ai devenit victimă, asta ține de modul în care informația a fost folosită. Fie acest motiv, fie altul, e mai bine să le păstrăm în folderul personal.

 =  erată
Laurențiu Orășanu
[02.Mar.09 09:24]
"să evite aceeași poantă", în loc de "să nu evite aceeași temă"

 =  ce-am avut și ce-am pierdut
Elena Malec
[03.Mar.09 00:37]
Florin, este foarte trist că s-au pierdut în acest concurs, niște lucruri de preț în raporturile umane, încrederea și prietenia. Unii și-au făcut dușmani gratuit sau doar pentru faptul de a fi fost sinceri și principiali, alții, tu printre ei, au deascoperit că nu pot avea încredere în cei pe care îi cred apropiați și prieteni.
E un mare păcat, acest concurs ar fi trebuit să fie doar un moment de emulație, un lucru de care să vorbim cu plăcere, să ne ajute să creștem în acest gen.Regret de fiecare dată când văd că bucuria, euforia de moment a celor candizi e exploatată de unii abili în manipulări ieftine și nedemne.
Sper să rămâi cu gustul victoriei în spirit, dacă nu în literă și te asigur de aprecierea mea la lectura acestei confesiuni.

 =  Elena,
Florin Rotaru
[03.Mar.09 08:50]
eu apreciez toată această situație ca pe un câștig. Un câștig pentru care a trebuit, da, să plătesc un preț. Îți mulțumesc pentru că ți-ai exprimat punctul de vedere și îți dedic următorul catren, poate ușor patetic dar, la naiba, sper să nu supăr pe nimeni dacă-mi plâng și eu un pic de milă.S-a prăbușit tavanul peste mine,
Mă zbat printre ruine în durere,
Doar unul a venit să mă aline;
Ce face restul? Restul e tăcere...

:)

 =  Si eu, Florine!
Atropa Belladona
[03.Mar.09 09:04]
O fi tăcere, cum ai spus,
Dar ai răbdare, trece,
Căci tu rămâi acolo, sus,
Nemuritor și rece.


Am convingerea, Florine, ca vei ramane, nu numai pentru mine, ci pentru majoritatea epigramistilor agonici, asa cum bine spunea Norica, intr-un comentariu, castigatorul acestui concurs. Ai toata admiratia mea!
In plus, si eu trebuie sa ma autodescalific, e drept, de pe pozitia din coada,
pentru ca, la randul meu, am comunicat epigramele catre persoane care nu aveau nicio legatura cu acest concurs. Si, nu stiu de ce, am banuiala ca multi altii ar atrebui s-o faca...

cu prietenie,
matraguna

 =  Belladona,
Florin Rotaru
[03.Mar.09 09:21]
mulțumesc. Răceala aia sper să mă mai ocolească o vreme. Gestul tău este onorabil. Mă gândesc însă că ar cam fi cazul să se încheie povestea asta. A durat deja prea mult.

 =  Privind clasamentul în evoluție
Gârda Petru Ioan
[03.Mar.09 10:04]
Văzând cum dispăreți fuguța,
Rugam pe îngerașul meu,
Să pice Jorz, să pice Nuța,
Să pun mânuța pe trofeu.


Vorbind serios, nu m-am băgat în discuții pentru că nu mi-e foarte clar ce s-a întâmplat. Este clar însă că în concursul epigramelor au câștigat ale lui Rotaru. Felicitări!


 =  Lui Nelu Garda
Atropa Belladona
[03.Mar.09 10:21]
Văzând cum dispăreți fuguța,
Rugam pe îngerașul meu,
Să pice Jorz, să pice Nuța,
Să pun mânuța pe trofeu.
(Nelu Garda)

Excelent catrenul, Nelule!

De-o ținem tot așa, măi, Nelu,
Că, doar nu crezi c-am fost doar noi,
Rămâne numai Ghiocelul,
Dar va ieși pe locul doi.

 =  Trofeul
Gârda Petru Ioan
[03.Mar.09 10:49]
doar nu crezi c-am fost doar noi
(Atropa Belladona)

De-a vrut așa, un crud destin,
S-avem un clasament de hoți,
Să-l dăm lui Paul Constantin
Că ăsta ne-a “tradus” pe toți.

 =  tot pentru Nelu Gârda
Atropa Belladona
[03.Mar.09 11:35]
Mulți stau pe față c-o cagulă
Și-o știm, desigur, amândoi:
Cei cu insecta pe căciulă,
Ne mai traducem între noi…

 =  părere
milos petru
[04.Mar.09 12:22]
Poate ești predestinat
Că te numești Rotaru,
Te-au rotit, te-au răsturnat,
Și scârțâie-acum caru`.

 =  Florine, stai liniștit... Pe primul loc!
ioan toderascu
[03.Mar.09 13:16]
Aceasta e părerea mea, tu fiind câștigătorul detașat al concursului. Urmărind cu atenție derularea evenimentelor, nu cred că se impune descalificarea ta. Dacă a greșit cineva, acela e Jupp, dar (chiar și așa)"scăparea" lui nu a influențat cu nimic desfășurare concursului, din moment ce jurizarea era făcută. De fapt, dacă nu se afișau notele înainte de publicarea clasamentului, totul ar fi fost în regulă și nu mai apăreau asemenea discuții. Odată ce termenul de expediere a lucrărilor la un concurs a expirat, nu văd de ce nu aș putea discuta cu cineva pe marginea epigramelor trimise de mine sau de respectivul. Desigur, este total interzis să vorbesc cu organizatorii ăi cu membrii juriului. În rest... Așa ceva se face chiar în cadrul ședinței Academiei Libere "Păstorel", unii dintre noi citind epigrame trimise la un anumit concurs, dar DUPÃ termenul de expediere. Cred că am fost suficient de clar și nu voi da naștere la alte interpretări.
Capul sus, Florine!


 =  altcineva?
Laurențiu Orășanu
[03.Mar.09 20:25]
Multumesc, Atropa Belladona. "Si, nu stiu de ce, am banuiala ca multi altii ar atrebui s-o faca...
cu prietenie,
matraguna"

Am corectat comunicatul (la zi).
Mai are cineva ceva de mărturisit?
Ca să închidem concursul și să nu mai fim off-topici la acest text. =  să ne amintim că undeva un om mai există încă
Maria Prochipiuc
[26.May.09 11:44]
Poate nu acesta ar fi textul la care ar trebui să mă opresc azi și nu ieri, dar inspirându-mă din titlu:Ce-am avut și ce-am pierdut, mi-am spus, că totuși câte nu am avut și am mai și pierdut, dar unele lucruri au rămas, mi-a rămas un prieten, pot să te consider prieten, nu? Un prieten cu care am împărțit realitatea, dacă nu într-un concurs de epigrame, nefiind dotată cu așa ceva, măcar într-un cadru în care umorul a fost ca la el acasă, precum și fumul de țigară sau cred că era de la...luase foc acel local de fiebințeala cuvintelor spuse de cei adunați întru cuvânt. Pentru că ce am avut se mai păstrează încă, mă opresc pentru o clipă azi din lipsa internetului la purtător ieri să îți spun că ceea ce scrie în acest link poate fi adevărat și azi, cu regretul că unii au plecat pe alte plaiuri. Cu tot dragul un dar din darul de atunci: Poți afla ce se ascunde dincolo de aceste cuvinte,doar dacă intri A I C I!!!

 =  Maria
Florin Rotaru
[26.May.09 13:01]
Suflet mare și sensibil așa cum te știu. Mi-ai readus în memorie și suflet momente speciale. Mulțumesc.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !