Comentariile membrilor:

 =  .
nicollè pierre
[09.Mar.09 20:22]
abureli

 =  Abureli... și fumuri...
Rodean Stefan-Cornel
[10.Mar.09 11:17]
Nicolle,
Comentariul tău foarte concis nu m-a supărat, dar, sincer, aș fi vrut mai multe cuvinte, care să argumenteze sentința "abureli". S-ar putea să ai dreptate și, eforturile mele (foarte mari) de a realiza aceste compilații (nu știu cum aș mai putea să le numesc) să fi fost de prisos. Dar, nu cumva cer prea mult? Nu cumva nu merit să te cobori la nivelul meu? Nu cumva atitudinea ta denotă, pe lângă "aburelile" postate de mine, niște "fumuri" ale tale?
Oricum, mulțumesc pentru lectură și, să știi, chiar nu m-am supărat și îți aștept părerile (mai argumentate, în schimb) și la alte texte semnate de mine.
Cornel Rodean

 =  Părere
nicolae tomescu
[10.Mar.09 12:21]
nu văd de ce ar fi „abureli”
(Abureală: 1. minciună, păcăleală 2. joc erotic premergător actului sexual. Definițiile sunt preluate din Dicționarul de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
pentru că citindu-le te simți obligat să faci anumite conexiuni în opera Poetului, să cauți dacă nu poți să mergi, imediat, direct la sursă.
Ar pute fi un exercițiu dat unor elevi ce studiază opera Poetului mai aducător la scop decât veșnicul „Comentariu”
E drept că sună bizar răspunsul dat lui Hiperion: să coboare rapid „ca țiganul care bagă degetul prin rara casă” amestecând Luceafărul în Cugetările sărmanului Dionis. Dar scopul este cel arătat de autorul textului în nota introductivă

 =  Nici chiar așa...
Rodean Stefan-Cornel
[11.Mar.09 08:39]
Nici chiar așa domnule Tomescu! Nu m-am gândit să fie "studiate" de elevi, șa școală, aceste "ghidușii" nevinovate. Este doar un alt mod de a ne reaminti de Eminescu și de câteva din versurile sale. Bineînțeles că cine vrea poate să caute, să vadă de unde sunt luate aceste exemple; la început, m-am gândit chiar să scriu la fiecare fragment poezia din care face parte, dar apoi mi-am dat seama că e mai bine fără...
Mulțumesc pentru lectură, o să mai postez din acest serial, mai am multe episoade.
Cornel Rodean

 =  Precizare
nicolae tomescu
[11.Mar.09 16:41]
nici eu nu m-am gândit să învețe astfel de „ghidușii”. Ideea era ca să fie găsite noi metode, atractive, în care elevul prin căutări proprii să învețe și nu prin materiale date de-a gata. Sunt convins că și Dv stăpâniți, după efortul depus, mult mai bine conținutul unor opere ale Poetului
Spor în elaborarea unor astfel de texte.

 =  Pentru plăcerea mea
Rodean Stefan-Cornel
[11.Mar.09 19:11]
Am înțeles foarte bine primul dumneavoastră comentariu, domnule Tomescu, dar am vrut să subliniez, cu modestie, că nu mi-am propus obiective extraordinat de mari cu aceste texte. Pentru elaborarea lor am muncit enorm de mult și, chiar dacă altora nu le-ar folosi la nimic acest efort, sau chiar dacă aceste compilații sunt doar niște "abureli" (cum spunea primul comentator), mie nu îmi pare rău, pot spune că le-am făcut pentru mine, mi-a făcut PLÃCERE să citesc, DE MAI MULTE ORI, poezie cu poezie, vers cu vers, cuvânt cu cuvânt TOATE poeziile semnate de Mihai Eminescu, pe care le am prin bibliotecă.
Cu respect,
Cornel Rodean

 =  Citate din Eminescu
Dan Norea
[12.Mar.09 08:47]
Dintr-un text de prin ian. 2006:

Citindu-l pe Eminescu, am descoperit prima epigramă scrisă vreodată despre intrarea noastră în UE.

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit
Azi o vedem și-n UE.

M-am gândit mai întâi că era vorba de echipa de fotbal Steaua.Mult mai târziu mi-am dat seama că poetul făcea aluzie la steaua de pe epoletul unui securist. Recitiți strofa și vă veți convinge. Și în general, recitiți-l pe Eminescu, veți descoperi multe lucruri surprinzătoare.


Și mai am un text cu citate din Eminescu, ți-l trimit pe email.

 =  Mă bucur că mai sunt și alții...
Rodean Stefan-Cornel
[12.Mar.09 12:45]
Foarte interesante ideile tale, Dane și bine realizate în text umoristic, felicitări. Mă bucur că mai sunt și alții care "își permit" să amintească și altfel de Eminescu.
Dacă mai dorești, mai am și altceva, în cu totul altă formă, un text umoristic postat pe Agonia la data de 04.04.2008, sub titlul "Eminescu - de 85 de ori"; se poate găsi ușor, că nu am texte prea multe.
Mulțumesc de vizită, te mai aștept!
Cornel

 =  Dintre sute de catarge
Gârda Petru Ioan
[12.Mar.09 17:24]
"Si flotele puternice"... s-au dus pe apa Sambetei... "si niciodata n-or sa vie iara"

 =  Au prezentul nu ni-i mare?
Gârda Petru Ioan
[12.Mar.09 17:45]
“Unde-i boul lui cuminte, unde-i vulpea diplomată?”... La putere, pentru că ”Dintr-aceștia țara noastră își alege astăzi solii!”

 =  Eminescu răspunde
Rodean Stefan-Cornel
[12.Mar.09 19:04]
Nelu Gârda
Răspuns (tot din Eminescu) la cele două întrebări ale tale:

- „Au prezentul nu ni-i mare?”... Unii spun că nu... „Căci român nu e nimica, nici în case, nici în strade”... iar alții zic chiar că, de ceva vreme... „În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază”.

„Unde-i boul lui cuminte, unde-i vulpea diplomată?”... De abia au plecat... „Au ieșit la promenadă - ce petrecere gentilă!”.

Te mai aștept,
Cornel Rodean

 =  Tot poet...
Gârda Petru Ioan
[12.Mar.09 22:19]
“De-ar fi-n lume numai mâțe - tot poet aș fi?” … Da, pentru că.... “mizeria aceasta, proza asta e amară”

 =  Continuă...
Rodean Stefan-Cornel
[13.Mar.09 07:18]
Nelu Gârda, mulțumesc pentru că "ai intrat în joc", dar să nu anticipăm acum prea multe, deoarece serialul continuă și am pregătite deja multe alte întrebări și răspunsuri. Eventual, ar fi interesant pentru cei care participă de acum înainte, nu să găsească ei alte perechi de întrebări și răspunsuri ci doar alte răspunsuri la întrebările postate deja în textul meu.
Cu prietenie,
Cornel




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !