Comentariile membrilor:

 =  un fel "prins in cuvinte", dar nu scurte, de a zice ca mi-a placut
nica mădălina
[20.Jun.06 20:14]
"dacă aș găsi aripi de îngeri
mi le-aș spune la mâini"... am remarcat aripa si pasarile, prezente aproape constant in textele tale. de aceasta data "se intampla" sa fie ingeri, albi, caci "se intampla" sa zici despre raiuri, ca posibilitatii ale devenirii. si nu poti fi decat alb cand nu te incadrezi.
"nici un curent literar nu te face bun,
căci raiul înseamnă o mie de locuri, nu-i așa?"... apartenenta - bine - bun - individualism, contemplarea a ceea ce esti dincolo de locul in care poti fi plasat (eu as fi renuntat la "nu-i asa?", caci deja are forta si incita acest inceput)
dar tu ai dinti de fantome. si intermediarul poate fi astfel. si cautarea prin refuzul acceptarii primei variante, cea mai accesibila, facila, a raiului.
ritualul cere ca instrumentul muscaturii eliberatoare sa fie asezat la san, unde poate fi crescut, chiar daca fantoma, asadar dupa trecere si nu prabusire.
eu as mai fi zis, asa mi-i felul, ma diluez in prea multe cuvinte...
pe scurt, mi-a placut, a miscat ceva in mine.
despre ce nu am inteles, la nivel de forma, fara a pretinde ca am deslusit ideea dinauntru:), este de ce "din contra" (creeaza impresia de redundanta) si "ei, (...) , atunci".
inchei, da, inchei, cu gandul speriata la primele si ultimele versuri. m-am intrebat, mi-am raspuns, nu stiu daca stiu. nu-i asa ca o sa te mai intrebi, macar pentru cuvintele acelea nepatruns de albastru?
prieteneste


 =  nepatruns
Alexandra Ghenghea
[22.Jun.06 08:31]
multumesc, nica, pentru cuvinte si interpretare.vroiam sa spun, la inceput, ca ideea de a fi poet nu este data de nici o foramalitate si o intrebare care ma macina ar fi:daca un poet sa spunem contemporan,scrie dupa regulile romantismului, ar avea mai putin talent?desigur, ar fi depasit, dar ar fi dificil sa-l judecam...oricum ,la final, tema poeziei, s-a degradat, luand-o pe cai nepresupuse, dar a iesit mai bine asa.m-am gandit la o randuiala de ceruri suprapuse, o idee nici de departe noua, "din contra" vrand doar sa juxtapuna, sa coordoneze enumeratia de raiuri.dar, si de data asta am luat-o pe alt drum....care sa fie elixirul de a scrie bine?la fel, am juxtapus variantele, poate ca nu a iesit tocmai fericit.in afara de aripi, si dintii apar frecvent, bine, poate ca nu in toate poeziile puse pe site.dar eu cred ca aripile sunt mai degraba umane decat angelice. oricene ma poate contrazice, dar aripile ingerilor mei inseamna ceva de negasit...nici un poet nu le va gasi, caci atunci ar fi prea aproape de cer.si in aceasta randuiala, se mai poate cobora din cand in cand, dintr-un rai in altul, sau se poate surmonta.iti multumesc iarasi,

alexandra
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !