Comentariile membrilor:

 =  Felicitari !
Dan Carlea
[20.Jun.06 12:29]
Felicitari Maria Prochipiuc!
Elena Toma chiar merita asta.

 =  Maria...
Elena Toma
[20.Jun.06 12:42]
o surpriza neasteptata. cum sa-ti multumesc in numele meu, al elevilor mei? m-a emotionat pana la lacrimi gestul tau. multumesc si lui Sorin Teodoriu si lui Dan Simion, Bogdan Gagu, cu amabilitatea lor ...am reusit sa aduc elevilor mei placerea de a fi pe o scena bucuresteana intr-un moment atat de important al Plumbuitei. Multumesc, Maria. cuvintele sunt prea putine pentru a ...

 =  Maria
Rusu Cristina
[20.Jun.06 12:56]
Foarte frumos articol. sunt impresionata de modestia ta de a face unele lucruri si de dragostea ta pentru semeni. Elena Toma este o forta, un talent, un om deosebit cu o viata deosebita. multumesc pentru aceasta lectura emotionanta.

 =  Felicitari Maria
ciurtin octavian sergiu
[20.Jun.06 13:15]
"Adevărata frumusețe nu are vârstă, greutate sau înălțime, ea este spirit ce dăinuie"
frumos spus, ai spus totul prin imagini si respect...
cu drag tavy


 =  Elena - Maria,
Mariana Tanase
[20.Jun.06 13:19]
sau Maria - Elena, cu sufletul și inima alături de voi!

 =  vârtejul ultimului tablou...
Maria Tirenescu
[20.Jun.06 16:12]
Oameni care rămân oameni, indiferent prin ce greutăți trec.
Sunt impresionată de cele citite. Oamenii care iubesc copiii și arta nu pot fi decât foarte buni la suflet. Felicitări, Maria, pentru prezentare!
Elena, am privit tablourile de mai sus. Mă atrage finețea primului și vârtejul ultimului. Spune asta ceva?
Îți urez putere să duci mai departe ceea ce ai început!
Cu drag, Maria

 =  Felicitari Marioara
Valeriu Cercel
[20.Jun.06 16:23]
pentru aceasta frumoasa prezentare si multa sanatate si felicitari doamnei Elena Toma si talentatilot mici actori.
Printre ei deja parca se vad stelele ce vor straluci pe scenele teatrelor noastre.
Doresc tuturor succese cat mai mari pe viitor, Valeriu

 =  Felicitari
Pandele Maricica
[20.Jun.06 16:28]
Doamna Maria Prochipiuc,

Ne-ati prezentat un alt mod de a lupta. Nu se mai putea face nimic pentru cariera ei artistica, dar nimic nu era compromis: acum, ii ajuta pe altii sa se lanseze, sa devina cantareti renumiti.
Asta inseamna sa-ti placa un domeniu, pe orice cale cauti sa te apropii de el.
Felicitari si dumneavoastra si Elenei Toma.

Cu drag,
Mari

+ felicitari.
Enache Ionut Laurentiu
[20.Jun.06 17:00]
Mi-as fi dorit ca Maria sa faca altfel proiectul, ai si cateva greseli, mi-as fi dorit sa aflu despre copii, cum unde de ce, povestea domniei sale am mai citit-o, avand in vedere ca se numeste "Elena Toma si trupa Pardon" in spectacol, as fi vrut ca acest articol sa fie despre trupa pardon si spectacol, intrucat un articol despre elena toma a mai fost realizat chiar de dumneaei :D. Titlul este nepotrivit, articolul se axeaza doar pe elena toma, picturile nu au nicio relevanta in articol, s.a.m.d, sesizez aici greselile articolului, sper ca Maria sa-l revada..

Chiar si asa, nu ma proclam fan elena toma pictorita [:)] sau elena toma poeta, dar trecand peste aceste lucruri ma inclin pentru activitatea cu aceasta trupa, despre care nu stiu absolut nimic [din ce cauza ??], si este suficienta pentru mine actiunea in sine, coordonarea si ajutorul oferit acestor copii, si da, este un lucru special, eu nu raman decat sa felicit Trupa Pardon pe elena toma si astept, Maria, sa remediezi fisurile articolului.

 =  Articol impresionant
Pașa Gheorghe
[20.Jun.06 17:31]
= Iti multumesc, Maria pentru acest articol, prin care ai evidentiat activitatea unei persoane cu un suflet deosebit, alaturi de minunata sa trupa. Greu incercata de viata, Elena a gasit puterea, numai ea stie cum, sa treaca peste toate. Interviurile si minicolectia de picturi sunt emotionante. Ma simt stanjenit ca am fost uneori cam acid cu poezia sa, dar talentul nu i l-am negat.
Pasa

 =  Multumesc
Adrian Suciu
[20.Jun.06 17:39]
Maria, iti multumesc pentru interviul asta cu Elena. Am aflat lucruri care m-au inmuiat pe dinauntru si ar fi indecent sa spun mai mult. Multumesc!

 =  Felicitări!
Liviu Nanu
[20.Jun.06 17:46]
Felicitări Maria! întotdeauna ai știut cum să aduci în fața cititorului oameni interesanți și talentați, cu preocupările și reușitele lor pe plan cultural. Și e bine că se găsesc și cititori care-ți apreciază efortul.

 =  Răspuns exclusiv pentru Enache Ionut Laurentiu
Maria Prochipiuc
[20.Jun.06 18:10]
Mi-aș fi dorit ca Ionuț să vină cu o formă de proiect, cum ar fi trebuit scris ( am doar niște studii minore, nu de jurnalistică, abia acum m-am înscris la cursuri de genul acesta), e posibil să am și câteva greșeli, am darul acesta de a inversa literele din viteză, e posibil, nu spun că nu, sper doar să nu fie greșeli gramaticale…

Am spus și despre copii si a spus chiar Elena, și suficient de mult, poate ai dreptate să schimb titlul si sa spun "Trupa Pardon si Elena Toma ". Despre specatacol am scris, și am dat și trimitere, a scris și Sorin Teodoriu, dar…

Articolul despre Elena Toma nu l-am citi spre marea mea… e din nou o scăpare (umblu prin scrierile autorilor doar atunci când încerc un eseu referitor la universul lor poetic, dar aici nu era cazul) Greșelele, te rog!

Eu am scris articole despre mulți autori nu pentru că aș fi fanul cuiva, despre o trupă care a apărut 15 minute în spectacol, spre că s-a scris suficient de mult. Apoi această trupă nu era și nici nu ajungea la București daca nu era Elena, sau poate era altcineva… de asta am vorbit mai mult despre ea, dacă sunt sau nu noutăți, iar nu am de unde ști, eu doar scriu, nu mai fac altceva… ar fi și aici multe de spus, dar mă opresc!

 =  Elenan toma și Trupa Pardon"
Raluca Oprita
[20.Jun.06 18:33]
Am văzut oameni în care Dumnezeu strălucea...

felicitări!

 =  revin.
Enache Ionut Laurentiu
[20.Jun.06 19:17]
Maria, aceasta prezenta dramatica nu inseamna nicidecum coruperea articolului,
aparent incercand sa ma axez pe punctele slabe probabil ai considerat ca am ceva cu tine, cand problema mea era articolul. As fi putut sa pledez pentru un comentariu subversiv, in care sa polemizez despre aspectele pozitive ale articolului, dar n-am facut-o, am preferat sa iti dau cateva sfaturi, bineinteles subiective, ti-am zis deja fisura majora, aceea a disonantei dintre titlu si text, si apoi greselile sesizate .. incep asadar, doar pe cele pe care le-am gasit dupa o lectura superficiala, recunosc. :

în pauza specatacolului

Despre specatcolul

cât au fost copii pe scenă

sălile de specatacol

eram cât pe ce să îmi înlănțiui și eu brațele în ritumul muzicii

plãcere pentru copiii defavorizai

pe o bucatã le lemn în formã pãtratã

uleiurile fiind-mi cumpãrate de muncitorii români, bãrbați, femeii,

Cu adervãrat, am început sã pictez .

Ma deranjeaza ca, optand pentru sugestiile cu scop constructiv, am fost inteles ca « cel ce improasca cu noroi », imi asum acest piedestal daca e nevoie, concluzionand ca este ultima oara cand o sa mai am interventie pe text. Daca in prima parte a comentariului mi-am indreptat atentia asupra textului in sine, in a doua am mentionat respectul si aprecierea mea pentru aceasta activitate, a elenei toma, si implicit a gestului tau, care este apreciat, motiv pentru care am ales sa felicit textul cu stea, chiar daca existau greseli, cred ca este un semn clar, sau ma rog, asta am vrut eu sa las de inteles, uneori canalul de transmitere emitent – receptor este difuz. Asadar, fiindca acum nu pot spune mai multe si nici nu vreau, felicit inca o data trupa pardon, pe elena toma si maria propichiuc.

 =  erata
Enache Ionut Laurentiu
[20.Jun.06 19:19]
trebuie sa dau un miel cuiva.

 =  Mulțumesc - mă voi / voi corecta!!
Maria Prochipiuc
[20.Jun.06 19:31]
Mulțumesc! Da, m-ai ajutat foarte mult arătându-mi unde am greșit e chiar de apreciat gestul tău, mai puțin scriitura mea...mulțumesc pentru sfaturi să știi că îmi sunt de mare ajutor, voi fi mai atentă data viitoare, am citit acest articol doar de 3 ori, cred că data viitoare trebuie de mai multe ori și am să-mi pun și degetele la respect să nu ia literele altfel de cum sunt pe tastatură ( a fost doar o glumă) Voi încerca să corectez, încă ODATA_ Mulțumesc!

 =  un gând
Valeriu Dandeș Ganea
[20.Jun.06 19:33]
Maria
un gând frumos trimit copiilor din "fabrica de talente" a Elenei Toma, dacă au talent se va auzi despre trupa lor
depinde și de cine îi îndrumă și de sponsori, nu-i ușor!
Dar sunt sigur că norocul îi ajută pe cei nefericiți, mama avea o vorbă: "la pasărea chioară îi face Domnul cuib!"
Poate că în toamnă, când se fac sărbători artistice aici aproape (la Castelli Romani, voi vorbi cu unul dintre organizatori pe care îl cunosc și cine știe!)
Maria a dat dovadă încă o dată de sensibilitate, de solidarietate cu cei care se zbat să aducă lumină în suflete copiilor(sau mai bine spus, să dea copiilor posibilitatea să ne dea din lumina lor!)
Felicitări și trimit un buchet (virtual) de margarete
pentru inima ta și un buchet cu albele crizanteme pentru Elena
Copiilor le doresc din suflet "zbor vertical"

 =  e de bine
florian silișteanu
[20.Jun.06 22:30]
felicitări pentru absolut tot ce se face cu mâinile sufletului cu picioarele inimei cu creierul sinelui cu lumea din iubire și cu iubirea din lume....e de laudă și miroase a liliac

 =  ...
Ioan Albu
[20.Jun.06 23:49]
nu există nimic mai frumos decât copiii.

 =  Adevărata frumusețe ... oamenii...
MA Ioan Tite
[21.Jun.06 00:35]
Maria Prochipiuc
Frumos gest.

Elena Toma
Mi-a plăcut pictura ce mai simplă, dar profundă, ca viața...

Noroc bun!
MA

 =  in serviciul Muzelor
Ion Diviza
[21.Jun.06 13:31]
Iarasi nu pot viziona pozele, sper sa o fac mai tarziu, de la alt calculator. :)
Vin si eu cu sincere felicitari pentru cele doua doamne inimoase - Elena Toma si Maria Prochipiuc, pentru copiii talentati care formeaza trupa PARDON, pentru toti cei care si-au pus in serviciul Muzelor inima, cugetul, harul... tot ce au mai frumos.
Cu pretuire,

 =  Lumină ,iubire ,împlinire!
Magori Amelia
[20.Jul.06 22:19]
Sincere felicitări doamnelor Maria și Elena !

Am rămas înmărmurită la câtă dăruire sufletească ,lumină și talent s-a revărvat pe scena artei!
Și totuși EXISTÃ IUBIRE!
Cu deosebită admirație vă doresc succes !
Amelia Magori-Constanța-
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !