Comentariile membrilor:

 =  Ionut Caragea...
Elena Toma
[18.Jul.06 10:25]
Sincere felicitari! Doresc sa fiu alaturi de tine si de Maria Prochipiuc cand va avea loc lansarea cartii. Ce poti simti in fata reusitei tale poetice mai mult de stima, admiratie si mult respect? Dumnezeu sa va ajute si poezia ta sa se bucure de succesul binemeritat pentru sacrificiile facute in numele poeziei si nu in ultimul rand pentru talentul tau remarcabil.

 =  Felicitări!
Liviu Nanu
[18.Jul.06 11:19]
Felicitări! Orice apariție de carte e un motiv de bucurie, iar un debut cu atît mai mult. Cine a făcut coperta 1? e foarte viu colorată, precis va avea succes la adolescente.

 =  Ionuț,
Mariana Tanase
[18.Jul.06 12:11]
cu multa bucurie am recepționat apariția volumului tau!
Să fie într-un ceas bun !

 =  Ionut draga,
Valeriu Cercel
[18.Jul.06 13:46]
Felicitari din inima mea romaneasca, si mult succes in continuare. Pe toamna voi veni prin satul tau si sper sa ne vedem. M-as bucura nespus sa-mi opresti si mie un volum.
Cu apreciere si dragoste romaneasca, Valeriu

 =  Felicitari!
silvia caloianu
[18.Jul.06 13:47]
Ca sa nu supar spiritele exigente (stiu de ce zic asa), nu recomand atentiei voastre atat articolul Mariei - care, ca intotdeauna, socheaza, pe alocuri, prin grandilocventa (asa a fost si cand a scris despre mine! :D etc.) - , cat vestea cea mare. Veniti sa laudati, sa dati cu pietre, sa reflectati.
Eu iti impartasesc bucuria, Ionut, felicitari! Si, imi doresc, in colectie, cartea ta.

 =  Felicitări Ionuț Caragea!
Ovidiu Oana
[18.Jul.06 15:26]
Poate se va realiza și după lansare o cronică, cu rugămintea de a conține informații despre sistemul și rețeaua de difuzare a volumului.
ovidiu oana - pârâu

 =  copii, asa da ! felicitari ioane pt. publicare si maria pt. promovare !
Dan Carlea
[18.Jul.06 15:55]
Felicitari Ioane si la mai multe !

 =  Ionut
Alina Emandi
[18.Jul.06 16:01]
felicitari Ionut si din partea mea! si la mai multe volume publicate!

+ Ionuț Caragea
Mădălina Maroga
[18.Jul.06 16:30]
Ionuț Caragea se numără printre autorii mei preferați de pe poezie.ro. De foarte multe ori m-am mulțumit numai cu lectura poeziilor, nu îmi amintesc să fi lăsat semne în subsolul textelor lui. Ionuț Caragea se prezintă singur prin versurile sale, Maria ne-a adus la cunoștință părerea și referințețe critice a celor care au fost aproape de eul său liric.
Poezia scrisă și cu siguranță trăită și nu imaginată de Ionuț este o poezie profund originală, cucerește prin franchețea tonului și sinceritatea dicției literarare, pare a fi un jurnal liric, o deschidere a sufletului său în fața hârtiei albe. Ionuț Cargea este un nume cunoscut aici pe site, un nume care cu siguranță va fi cunoscut și dincolo de spațiul virtual.
Câți mai mulți cititori, Ionuț, multă inspirație și o lansare așa cum meriți.

p.s. – mi-a plăcut coperta. îmi doresc foarte mult acest volum. :)

Madim

 =  erată
Mădălina Maroga
[18.Jul.06 16:51]
de emoții și mi-au cam fugit degetele pe tastatură.
a se citi - referințele în loc de referințețe - dicției literare în loc de dicției literarare

Madim

 =  iar voi părea măgar, dar nu am ce face
florin bratu
[18.Jul.06 18:09]
și voi părea măgar și în ochii mei ptr că, deși nu va părea așa din comentariul meu, maria îmi e foarte dragă de când am cunoscut-o la iași, apoi debutul lui ionuț caragea chiar mă bucură și îi urez felicitări.

DAR

asta este insuficient ptr a se putea vorbi despre un articol, care se dorește o analiză sau măcar o prezentare de carte. în primul rând conceptul în sine este greșit. mai întâi ptr că structura articolului este fadă, implicarea autorului articolului, cu excepția redării câtorva date biografice (inclusiv acestea luate de pe coperta cărții), contribuția mariei prochipiuc este aproape zero. nu vreau să fiu rău, dar reiese că maria nu a citit această carte (și poate chiar a citit-o), ceea ce înseamnă că articolul este mai degrabă reclamă ptr carte (dar și în acest caz încalcă reguli elementare de publicitate).
nu se pun separat ideile ptr ca apoi să se citeze texte întregi din carte. nici pe autor nu îl avantajează modul ăsta de prezentare. nu se obține astfel nici o idee despre carte ori despre temele, maniera în care acestea sunt tratate etc. apoi a cita masiv din prefața cărții sau din eventuale articole scrise despre aceasta este din nou puțin fad. ai exact aceași părere cu domnii țupu și filip, maria? dacă da, atunci era suficient să se amintească critica pozitivă a celor doi, dacă nu cei doi s-ar fi impus să fie combătuți, măcar acolo unde părerile diferă.

apoi cele câteva cuvinte prin care autorul articolului definește autorul sau cartea acestuia sunt extrem de "alunecătoare", să spun doar atât. ce poet va spune despre sine că este conformist? ce poet nu este îndrăgostit de cuvânt (sintagmă a limbajului de lemn mai degrabă, aflată în apropierea clișeului)? (deși poate aceste doua atitudini ar putea naște ceva programatic nou).

aș vrea de la maria articole pertinente, chiar critice și nu exclusiv cu tentă pozitivă. aș vrea păreri personale și poate subtile, care să suscite și să atragă.

p.s. în plus, mădălina, fără răutate, dar steluțele ar trebui date pe text, nu pe lansări sau evenimente în genere.

 =  pentru Florin Bratu, Radu Herinean și cine mai citește aici
Adina Ungur
[18.Jul.06 19:22]
Nădăjduiesc a reuși, cu un ton cât mai obiectiv cu putință, să-i răspund lui Florin Bratu și poate încerc să supun atenției celor ce vor citi aceste rânduri, o notă explicativă situației pe care ultimul comentariu o reclamă.

Ceea ce nu regăsim a fi diferențiat între opțiunile de încadrare a textelor și ceea ce aș propune eu, pentru a nu ne mai izbi de problema de mai sus, ar fi:
- anunț (unde se pot anunța evenimentele, inclusiv aparițiile editoriale)
- invitație (sau poate, opțiunea de a invita la participarea unui eveniment ar putea fi inclusă la "anunț")
- articol - carte (cu subopțiunile):
a) recenzie
b) cronică

Ar mai fi și altele, nu mi le amintesc acum, însă articolele, în opinia mea, ar trebui diferențiate, tocmai pentru a ușura căutarea și încadrarea lor. Una este să prezinți apariția unei cărți (și eu găsesc a avea o mare importanță și acest aspect - pentru că, iată, sunt mulți membri ai site-ului care vor dori să obțină o carte - o mare parte din distribuirea cărții se poate realiza prin în felul acesta) și cu totul altceva este o recenzie, un articol critic asupra unui volum, a unei cărți. De aici cred că s-a produs această confuzie, textul pe care îl avem mai sus este doar ceea ce înseamnă "semnalarea unei apariții editoriale", al cărei rost, repet, îl găsesc a fi unul de bun augur.

O rugăminte aș avea pentru Florin Bratu: comentariul tau cred că se putea reduce la rugămintea adresată Mariei Prochipiuc de a face ea o recenzie acestei cărți. Sunt convinsă că ar fi onorat doleanța și ar fi adus note critice sau de lectură, la această apariție editorială. Nu ai fost măgar, doar că ai insistat prea mult cu dorința de a citi și o notă critică din partea autoarei anunțului, iar formularea ta putea fi puțin mai la obiect și mai puțin "urlăcioasă". Sper ca Maria să nu se fi supărat!




În atenția tuturor membrilor site-ului:

- bucuria apariției unui volum ar trebui exprimată prin vizite și păreri în pagina autorului în cauză și mai puțin pentru semnalarea unei apariții editoriale! Adică, un articol de prezentare de carte poate primi, să spunem o steluță și nu mai mult, canalizându-vă bucuria pe lectura textelor din pagina autorului. Acesta fiind doar un anunț. Altceva implică o recenzie sau un articol critic, unde cel care își exprimă opinia la lectura volumului, realizează și el o creație literară, pe care o putem aprecia la rândul nostru, cu opinii, steluțe și alte măsline.

Pentru Radu Herinean: te rog sa iei în considerare cele ce propun mai sus, cu împărțirea încadrărilor de text, la articole. Ar fi mult mai ușor pentru noi.

Mariei, nu în ultimul rând îi mulțumesc pentru articol, pentru faptul că ne-a adus la cunoștință această veste și în general, pentru toate gesturile minunate pe care le face pentru colegii de pe poezie.ro și nu numai! Tot respectul, din partea mea!

 =  e totuși un eveniment
Tudor Negoescu
[18.Jul.06 19:35]
Chiar dacă mă dezaprobă exigentul editor Florin B, semnalarea Mariei mi se pare una de bun augur. Fără să fie un comentariu cu pretenții, elaborat, ne anunță despre fericitul eveniment din viața sportivului canadian. Eu aș înlocui ceva la "Încheiem prin prezentarea câtorva dintre poeziile prezente". Sună... vorba lui Petre Roman. Cred că steaua Mădălinei vine să atragă atenția grăbiților trecători că, totuși, e vorba despre un eveniment (memorabil) în viața lui Ionuț. Am văzut mii de stele date aiurea pe site-ul ăsta, așa că una în plus sau în minus nu mai contează. E totuși un eveniment și trebuie salutat cumva!

+ multe felicitari
Enache Ionut Laurentiu
[18.Jul.06 19:59]
toate felicitarile mele pentru ionut si pentru acest debut mult asteptat, chiar daca el este intr`o lupta continua cu agonia eu ii urez mult succes in ceea ce face si multe multe felicitari pentru debut..

 =  despre stea și anunț
Mădălina Maroga
[18.Jul.06 21:33]
Nu cred că am încălcat regulamentul site-lui. Consider că am scris un comentariu suficient de elaborat pentru acordarea steluței. Așa cum a spus Tudor Negoescu, am acordat steluța pentru a atrage atenția asupra acestui eveniment. Am văzut textul la recomandate în cursul zilei, după care nu l-am mai văzut. Nu știu dacă după ce am postat eu comentariul un editor la pus iar. Împărtășesc în parte părerea Adinei Ungur, nu aduc propuneri și nici alte alte argumente, cred că este o problemă editorială care trebuie rezolvată de către aceștia. Atâta vreme cât nu există un model anume pe site despre cum trebuie să arate un articol, etc., sunt de părere că, Maria, nu trebuie să fie tratată într-un asemenea mod. Cu siguranță Maria o să scrie un articol așa cum a spus Florin, dar numai după ce va citi volumul. Cum bine știm a scris foarte multe recenzii de acest fel.

Madim

 =  +
Alin Adal
[18.Jul.06 21:55]
Deși nu pot acorda "decorații", las aici o steluță pentru Maria. Îmi voi exprima respectul față de Ionuț cumpărându-i cartea. Felicitări!

 =  revenind
Adina Ungur
[10.Dec.18 14:27]
E posibil să mă fi exprimat alambicat, de aceea mă văd nevoită să revin și să-mi simplific opinia. Pentru a nu vă reține prea mult atenția am să încerc să folosesc cât mai puține cuvinte.

Nu se pune problema de modele de articole, nici vorbă, lucrurile sunt mai simple, sper să mă fac înțeleasă mai bine, acum.
Textul sub care tocmai am lansat comentarii este un ANUNȚ. Anunțul făcut de Maria se referă la o apariție editorială. Acest anunț ar fi putut să se constituie într-o singură frază, în care s-ar fi enunțat autorul, titlul cărții, editura, data apariției, etc. La fel de valabil ar fi fost și atunci, ca anunț, ca și acum, în forma în care este. La fel de mult ne-ar fi bucurat apariția cărții în cauză. Este o veste, un anunț. Însă, Maria a inserat mai multe date decât doar două-trei fraze, în textul ei, din dorința de a pune la cunoștință publicului cititor cât mai multe informații despre autor și cartea proaspăt apărută. A folosit referințe, imagini și poezii ilustrative. Dimensiunea extinsă a acestui anunț l-a făcut pe Florin Bratu să reacționeze puțin injust față de bonomia gestului Mariei de a face acest anunț. Nu era cazul să vorbească în acești termeni, ci mai cinstit ar fi fost să o roage pe Maria Prochipiuc să-și spună și ea părerea, ca referință la această carte. (Personal, mi s-a întâmplat același lucru, când Tudor Negoescu m-a rugat să aduc și referințe critice, în cazul unui anunț de apariție editorială, fapt pentru care m-am conformat și toată lumea afost fericită). Maria Prochipiuc nu este obligată să facă acest lucru și anume să scrie o recenzie sau o referință critică la acest volum, dar doleanța lui Florin Bratu ar fi putut fi exprimată în termeni mai blanzi. Maria Prochipiuc va face o referință critică la această carte, dacă va dori, pentru că, repet, nu este obligată să facă așa ceva! Maria Prochipiuc a dorit doar să împărtăsească vestea apariției cărții de debut a lui Ionuț Caragea, membrilor acestui site. Și foarte bine a făcut! (Nu are rost să mai spun de ce, pentru că este evident!)
Deci, am vorbit până acum despre un anunț.

O RECENTZIE, o referință critică, o notă de lectură, o cronică, un eseu sau o prezentare a unei cărți se dorește a fi o LUCRARE de teorie și critică literară, o creație axată pe lectura cărții în discuție. Aceasta, spre deosebire de simplul anunț (cu care nu are nici o legătură) este o lucrare bazată pe studiu și devine la rândul ei o creație a cuiva referitoare la lucrarea altcuiva.
O recenzie nu se scrie cât ai pocni din degete. Ea presupune un studiu al cărții analizate, presupune și multe altele, nu le mai spunem. Nu este nici comod, nici extaziant, nici la îndemână să scrii un articol de critică literară! Munca la o asemenea lucrare presupune multe altele, dincolo de mult studiu și lucrurile astea ar trebui foarte bine înțelese, pentru că dacă Maria Prochipiuc face acest gest în nenumărate rânduri cu mulți dintre autorii poezie.ro, o face absolut voluntar, dezinteresat, o face rupându-și din timpul prețios, pentru această comunitate și membri ei. Acest lucru nu numai că nu are preț, dar este un gest de o noblețe rară (și-acum mă refer la articolele de analiză a textelor membrilor poezie.ro pe care, voluntar le face). Maria Prochipiuc ne citește și ne iubește pe fiecare dintre cei pe care îi atinge cu un cuvânt. De aceea nu există cuvinte potrivite pentru a-mi exprima respectul față de un suflet atât mare și un om așa de uriaș!

Rezumând comentariul anterior, am propus două opțiuni de încadrare a textelor în plus față de cele ce există, una pentru anunțuri și una pentru textele de teorie/critică literară.

Mădălina Maroga, nu ai greșit cu nimic, iar eu nici pe departe nu m-am gândit la tine când vorbeam despre acordarea steluțelor, ci era doar o constatare mai veche: îmi amintesc că în timp ce unii autori veneau la anunțurile făcute de mine și acordau steluțe doar pentru semnalarea unei cărți, (desigur, în mod simbolic, bucurându-se de întmplarea evenimentului), eu aș fi vrut să intervin și să trimit acei membri, la pagina autorului în cauză, însă am tot ezitat-amânat să o fac. Cel puțin eu, cred că așa as fi procedat. Adică, mi-aș fi exprimat bucuria într-un mod mai pragmatic (cu un comentariu sau mai multe la poeziile autorului sărbătorit). Era doar o idee, desigur, nu trebuie să procedăm cu toții la fel, însă concret, mai mult îl vom ajuta pe autor cu o părere sinceră la un text al lui, decât cu una grăbită, lăsată la un anunț făcut despre el. (Din nou te atenționez să nu cumva să interpretezi că mă refer la tine, pentru că ceea ce spun este la modul general). Poate că nu văd eu bine lucrurile, regret dacă am făcut o sugestie aberantă (era un gând care de multă vreme mă urmărea).


Felicitări lui Ionuț și mulțumiri pentru semnalare, Mariei, care sper să ne ierte pentru toate neînțelegerile pe care le-am exteriorizat, aici!

 =  va multumesc si va raspund
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand am vrut sa semnalez cu bunavointa Mariei aceasta aparitie, am avut numai intentii pozitive si nu am vrut sa creez nicidecum vreo polemica.
Pentru mine este un eveniment foarte important, aceasta carte fiind o bucata rupta din mine, din viata mea, un drum plin de sacrificii, de suferinte, de obstacole. Cei care au publicat deja, stiu despre ce este vorba.
Femeia de pe coperta este idealul meu despre iubire, este femeia misterioasa, este femeia ce se regaseste intre copertile acestei carti, este o insusire a tuturor atributelor pe care o femeie din viata mea le-a avut. Aceasta carte ii este dedicata Ei. Pe aceasta femeie o iubesc. Nu vreau nicidecum sa fac curte adolescentelor prin ceea ce scriu, raspunzand la intrebarea domnului Liviu Nanu.
Din partea domnului Felix Nicolau, sincer, ma asteptam prin prisma functiilor de editor si critic literar pe care le detine, sa faca dansul o remarca cu privire la continut, la textele atasate, ii voi raspunde ca nu este nici rugbistul sau omul de pe google acolo, ci aceeasi femeie despre care am vorbit mai sus. Nu va obliga nimeni sa adresati felicitari unui tanar debutant, nu va obliga nimeni sa fiti serios, este la latitudinea dumneavoastra.
Domnului Florin Bratu, ii amintesc ca semnalarea aparitiilor editoriale pe acest site nu a inceput cu subsemnatul si nici nu cred ca se va sfarsi cu mine, iar textul Mariei nu a obtinut o sumedenie de stele cat au obtinut alte anunturi ale altor useri in trecut. Sa nu mai amintesc ca au fost anunturi false ca in genul celui facut de Tosa Claudiu, in care s-a acceptat gluma, s-a instelat si nici nu s-au scos stelele si nici nu s-a facut misto sau valva de autor pe marginea acestei masuri.
Oricum, stim cu totii ca aceste stele nu reprezinta cu adevarat valoarea unui text, in cazul de fata fiind mai mult un gest simbolic, de prietenie, o strangere de mana poetica. Daca doriti sa schimbati ceva, faceti niste reguli clare si puteti dezbate aceste probleme pe forumul siteului sau pe chat.
Maria nu a putut face o recenzie, cronica a acestei carti intrucat o avancronica se va face de catre anumite reviste de specialitate din Iasi si din tara. Nu a vrut decat sa impartaseasca bucuria unui autor, unui om care debuteaza in poezie, pe un site pe care s-a lansat, pe care a progresat si pe care doreste sa ramana cu un sentiment pozitiv. Oricum Maria, a avut bunavointa sa citeasca aceasta carte in format electronic cu mult inainte de aparitia ei, astfel, nu ar fi postat acest articol fara sa aiba o certitudine a poeziilor mele, a debutului in sine.
Ma intreba domnul Ionut Enache Laurentiu de ce am fost certat cu Agonia, nu am absolut nimic cu acest site sau cu proprietarul sau, am colaborat as spune rezonabil si reamintesc ca domnul Herinean, m-a ajutat deseori in unele probleme destul de pretentioase.
In schimb, de foarte multe ori m-am lovit de fel si fel de oameni care nu au ratat nici o ocazie de a-si exprima sentimentele fata de subsemnatul, de a-mi poci numele, de a se lega de sportul pe care il practic si multe altele.
Ceea ce m-a determinat sa raman pe acest site sunt oamenii minunati care iubesc ceea ce scriu, care au fost sinceri mereu si carora le dedic din tot sufletul versurile mele si le multumesc pentru prezenta constanta, pentru atentia lor si pentru incurajarile primite.
Nu o sa ma supar de aceste reactii, lumea este plina de toti si toate, personal sunt multumit ca am reusit sa fac un level up si ca ma pot prezenta cititorilor nu numai ca rugbist, agonist, internist, googlist....ci si ca poet...si nu in ultimul rand ca om.
Iar ca om, am puterea de a accepta orice gest, de a-l purta cu mine pretutindeni, va multumesc tuturora care ati poposit aici(Elena, Toma, Liviu Nanu, Mariana Tanase, Valeriu Cercel, Silvia Caloianu, Ovidiu Oana, Dan Carlea, Felix Nicolau, Alina Emandi, Madalina Maroga, Florin Bratu, Adina Ungur, Tudor Negoescu, Enache Ionut Laurentiu, Alin Adal) si va doresc sa aveti o viata frumoasa, plina de realizari scriitoricesti si nu numai.
Cu apreciere,
Ionut

 =  completare
Mădălina Maroga
[19.Jul.06 08:37]
Revin cu o completare la cele spuse anterior. Maria a scris în urmă cu puțin timp o recenzie despre colegul nostru de site Ionuț Caragea . Fac această completare din dorința de a sublinia efortul, contribuția și bunele intenții ale Mariei în ceea ce privește activitatea autorilor pe site.

mulțumesc pentru înțelegere

Madim

 =  Madalina Maroga
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Madalina, gestul tau este deosebit si-ti multumesc. In mod normal, ar trebui puse cateva comentarii pe offtopic, in special ale domnilor Bratu si Felix Nicolau, sau cel putin sa-si ceara scuze dar se pare ca s-au luat deja unele masuri prin scoaterea textului de la recomandate. Va multumesc.

Pentru cei care au solicitat cartea, imi puteti trimite un email si va pot da coordonate despre editura. Va multumesc inca o data tuturor

[email protected]

 =  Felicitari, Ionut!
Adrian Erbiceanu
[21.Jul.06 03:37]
Apreciata de unii, contestata de altii, poezia lui Ionut Caragea este o realitate pe care nu poti sa te faci ca n-o vezi. Versurile lui -inima si suflet- raspandite pe mai toate siteurile de poezie, sunt parca anume facute pentru a starni contradictii. Interesat mai putin de ceea ce o sa spuna cititorul si mult mai mult de necesitatea sa de a se exterioriza, stilul lui socheaza. Versurile, adevarate jocuri de lumini si umbre stau gata, parca, sa faca explozie. Titlul volumului spune totul.
Felicitari, Ionut!


 =  multumesc Adrian
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Adrian Erbiceanu, iti multumesc si dumitale pentru felicitari. Eu sunt un debutant care paseste pe un drum in care scriitori experimentati precum dumneata au facut deja bataturi la maini si picioare. Important este ca poezia sa se propage, sa aiba continuitate. Intotdeauna avem de invatat de la cei cu experienta si implicit, bogate cunostinte literare.
Sa ne auzim sanatosi!

 =  ...
dan mihuț
[21.Jul.06 21:39]
felicitări, ionuț caragea! o carte este o realizare de care sper să te poți bucura pe deplin. și alții pe lângă tine. te aștept în constanța.

 =  Da, Dan
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
in sabii sa ne duelam? Dan Mihut, facem si noi fiecare ce poate, important este ca incercam sa ne cultivam oleaca pe tarluaua asta de cuvinte. Sa stii, ca romanii, dpvd cultural, intelectual, sunt doxa fata de natiunile astea printre care traiesc eu, poate de aceea, indiferent de preferintele voastra poetice, eu va respect pe toti voi ceilalti pentru efortul de a face, a fi cineva. O sa ne vedem, cu siguranta!
multumesc




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0