Comentariile membrilor:

 =  Despre un topos
Ana Maria Zlăvog
[21.Oct.06 20:53]
Din cauza tonului ușor lozincard (un manifest personal),textul își pierde din ritmul destul de bun prin care începuse: titlul și primul vers("Eu m-am născut ca să trăiesc acasă")-și singurul care mi-a plăcut- sunt destul de inspirate.Ca idee, și strofa a treia este interesantă, dar lucrează mai mult la nivelul limbajului poetic.Finalul, orientat spre o temă socială inadecvată contextului,e melodramatic. Mergi pe această "linie", a toposului nașterii(reîntoarcerii) acasă, fără a amesteca imaginea țării, oricum, impropriu prezentată...

 =  vedeti dumneavoastra..exista oameni cu probleme grave!
Racila Catalin
[28.Oct.06 11:09]
vedeti dumneavoastra..exista oameni cu probleme grave!
adica sunt oameni care isi numara zilele prin spitale, oameni care stau dupa gratii din greseala, oameni care mor de foame pe strazi,oameni cu studii si cu multi ani de scoala...dar exista si oameni ipocriti care au bani..multi bani!..dar inculti..adica prosti!
si atunci va intreb pe dumneavoastra..problema liniei melodice, a limbajului poetic si a altor idei stupide cu care sunt indoctrinati elevii si studentii in domeniu, sunt atat de de importante in comparatie cu ceea ce v-am explicat anterior? tot ca un aspect: Poezia se naste din lipsuri de orice fel. Asa ca cei "nascuti din familii de intelectuali" si licentiati in filologie, ar trebui sa inceapa sa cunoasca viata reala in care traim in Romania si sa viseze "toposuri" in alte vieti...TREZITI-VA LA REALITATE, OAMENI BUNI!!!! Cu respecte.

 =  Sugestiile nu sunt îndoctrinări...
Ana Maria Zlăvog
[29.Oct.06 02:14]
Dacă sugestiile prezentate anterior sunt ...îndoctrinări, atunci îmi pare rău, nu ai înțeles rolul unei asemenea comunicări. Bun, sunt de acord, există oameni cu multe probleme sociale, dar hai să lăsăm ...intelectualii în treaba lor...Spuneam că prin toposuri se poate crea poezie, literatură în general... dar văd că încerci, inutil, să vorbești cu atâta degajare despre... licențiați în filologie și despre intelectuali în general, ca și cum ei ar fi vinovați de "viața reală în care trăim în România" (cum spui).Și atenție... dacă tot vrei să citezi din textul despre biografia mea, folosește corect prepoziția: "în", nu "din" (născuți în familii de intelectuali). Se vede că scrii un răspuns răutăcios, ironic, aproape de "atac la persoană", la un comentariu mai mult decât... onorabil...pe care l-am făcut textului tău.Dacă aceste versuri "Mă mir cum de mai rabdă țara/Această viață din gunoaie scoasă" le consideri interesante doar pentru că reflectă o așa-zisă realitate... atunci... no commment.Repet, ideea e bună, dar exprimarea lasă mult de dorit...În fond, poezia, ca orice alt text literar, înseamnă și forme și fond...Mulțumesc pentru sfatul trezirii la realitate, dar nu are legătură cu comentariul făcut...

 =  se pare totusi ca nu ne intelegem!
Racila Catalin
[31.Oct.06 13:02]
nu prea ne intelegem! e nu am absolut nimic...cu cu nimeni!
nu sunt nici ironic, cu atat mai putin rautacios...
este posibil ca ceea ce am scris in comentariul anterior sa nu fie tocmai un lucru bun. Cu deosebite respecte, imi cer scuze si in speranta ca vom mai colabora in acest domeniu va multumesc...In fond..mi-ati un facut un mare serviciu.. critica este binevenita oricand.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !