Comentariile membrilor:

 =  unde ești ? poate
Iakab Cornelia Claudia
[15.Nov.06 09:23]
Săraca de tine! Tu ai plecat să îl cauți pentru că nu îl vezi. Adevărul e că oriunde ai merge, tot de el dai, uneori mai simpatic decât prea aproape de tine, în structura ta, atât de inaccesibil sufletului tău, din lipsă de experiență, deci voință, încât îi pare o colivie, sau un ecran prin care privind nu înțelege nimic din restul imens.
Îmi pare impresionant acel fii liniștit și ai grijă, dar parcă subconștientul meu deduce și o nuanță de ironie, îngropată adânc în gândirea ta. O să iasă la iveală în momente de criză, fii liniștită, nimic nu se pierde, totul se transformă.

 =  ioana geacar
Ramona Ungureanu
[15.Nov.06 09:38]
iti las o lumina in fiecare noapte de veghe...ce naspa suna! adica tu ii lasi lui o lumina si nu el tie??? doamne ce inventivi sunt poetii astia! :) observ o ironie in ultimile 2 versuri. stii? cu dzeu nu e bine sa te joci ca te poti arde. din moment ce il cauti pe dzeu, inseamna ca nu-l ai. cauta-l.

+ calatoria cu handicap
medeea iancu
[15.Nov.06 11:32]
vaiii, ce se intampla? nu-mi vine sa cred!!
poeticul e poetic, dumnezeul e dumnezeu!!
daca vreau eu sa inversez rolurile, o fac, libertatea imi apartine, alegerea de asemenea. textul poetic nu ttrebuie luat ca si cum ar trebui sa se intample. nu inseamna ca ceea ce scrie ioana si face in realitate, aceasta poate fi chiar o forma de credinta. trebuie sa fii in armonie cu legea morala moduland-o dupa tine. in alte religii exista traditia ca intr-o anumita zi din an, crdinciosul sa se duca intr-un loc linistit si sa vorbeasca cu d-eeu. el zice/ acestea sunt greselile mele, doamne, acum arata si tu pe ale tale. deci, raportul este unul mai apropiat, mai egal, pt ca si d-zeu ar gresi in unele momente fata de om.

ideea poemului ar fi ca d-zeu cauta un pamant mai bun pt noi si de aceea nu s-a intors inca. nu personajul il cauta. intre timp noi ne inchinam la animale & co. avem un handicap sufletesc. ea, ca personaj poate lasa urma de ironie in final sau in tot textul, dar aici e un semn sa zicem ca in ¨le petit prince ¨. veghea e esentiala. este un sarcasm de care avem nevoie,si duiosia semnaturii, ca a unui copil. eu regasesc aici o poveste asemenea micului print,
medeea

 =  Nedumerire
Andu Moldovean
[15.Nov.06 16:34]
Ce n-am inteles eu este daca aici avem un "poem pentru Dumnezeu", o fi bine sau nu ca l-am citit si eu? Mi se pare asa, un fel de gest impudic... Oricum, textul nu l-am simtit defel, probabil tocmai de aceea. Poate pe viitor ar fi bine sa mai scrii Ioana niste "poeme pentru noi, astia care te citim" iar pe Dumnezeu sa-l lasi in pacea Lui. Oricum, nu cred ca El citeste poemele noastre, tot noi, muritorii de rand le citim, crede-ma.
Bobadil.

 =  Claudia, Ramona
Ioana Geacăr
[15.Nov.06 21:14]
Claudia,
Imi place religia panteistă pe care o afirmi.
Ramona,
mulțumesc pentru sfat.
Dragele mele furii, Medeea v-a dat răspunsul potrivit: poetul e și el un creator care-și alege anumite unghiuri din care să privească lumea și care uneori își asumă trăirile semenilor. Nu confundați omul cu creatorul, nici creatorul cu creația. Mai vb!

 =  Medeea,
Ioana Geacăr
[15.Nov.06 21:21]
Medeea, mulțumesc pentru ajutor și lectură înstelată! Partea de care vorbești este voit naivă, într-adevăr! Azi ai fost îngerul meu păzitor!

 =  Pentru ironie
Ioana Geacăr
[15.Nov.06 21:26]
Andu, nu ești deloc indiscret, citește poemul și gata. N-am secrete! Mi-a plăcut ironia! Mulțumesc pentru nedumerire,

 =  ramas fara oglinda
ioana matei
[15.Nov.06 23:06]
Dumnezeu scrie poezii, amintindu-si despre el. Cu drag!

 =  Versuri inspirate
Ioana Geacăr
[16.Nov.06 17:20]
Mulțumesc, Ioana, mi-ai răspuns în versuri inspirate, în stilul tău esențializat. Te mai aștept,

 =  un poet cu capu-n nori!
Tudor Negoescu
[10.Dec.06 01:08]
Ioana, văd că îți place să întinzi capcane subtile pentru cei grăbiți și neatenți. Constat că sînt unii care nu-ți înțeleg deloc "jocul" poetic și "dau" în ele cu succes.
Văzînd "pe viu" rezultatele "palpabile" ale creației Divine, nu mă miră faptul că Dumnezeu ar putea fi catalogat drept poet de către cineva (vezi comentariul Ioanei Matei).
Din acest punct de vedere (al Creației) și eu îl văd pe Dumnezeu poet. Dar un poet naiv, cu capu-n nori!

PS E vreo legătură între tine, George și Diana? Îmi poți răspunde printr-un e-mail, dacă ți se pare incomodă întrebarea!

 =  Re:Tudor
Ioana Geacăr
[17.Dec.06 19:39]
Tudor, poezia poate fi si o capcana, a suportat sarmana de-a lungul timpului multe definiri.
Re:ps: George sot, Diana fiica.

 =  "Cenaclu la mine-acasă!"
Tudor Negoescu
[10.Dec.18 14:27]
Ioana, la începutul acestui secol 21, se "poartă" mai mult, după cum vedem pe la jurnalele TV, mașinile capcană.

Se pare că eu am un mare handicap sufletesc, pentru că m-am înconjurat de trei astfel de animăluțe (zei cu blană).
Și mi-e bine în lumea lor.

PS Onorat de cunoștință! Înseamnă că nu mai e nevoie să mergeți la vreun cenaclu în București. Țineți cenaclul la voi acasă, ca poetul acela cu Cinema-ul la el acasă!




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)



Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0