Comentariile membrilor:

 =  un semn mistic
Uln Aron Alex
[04.Jan.07 21:21]
Te aud din departari si totusi atat de aproape vrajind cuvintele... "toarnă-mi în vene troiene topite hai să dansăm cu moartea "... drag ulnul

 =  buben nedir?
Victor Tudorache
[04.Jan.07 22:33]
1. Care este diferenta dintre buben si bubyen?
2. In momentul in care Uln v-a auzit aproape din departari eu v-am strans poeziile in brate si am ramas numai cu trei. In cazul de fata am mai adaugat inca trei versuri. Sa nu va suparati daca o sa va comentez folosind ideograme chinezesti data viitoare fiindca si ei tot comunisti au ramas... bende insanim

legenda:
buben nedir?= ce inseamna buben? (tc.)
bende insanim= si eu sunt om
TV

 =  Exercițiu de șamanizare imaginar-fonică
Constantin Codreanu
[05.Jan.07 00:15]
Văd aici un exercițiu de șamanizare imaginar-fonică a unei stări de fluiditate beatitudinală a unei șamanițe descinsă din leagănul unui dans fermecat cu lumânările unei case drogate cu lapte și cafea stoarsă din oglinzi de elasti întinse printre troienele dansând cu moartea.
Remarc familiaritatea din „lasă vrăjitul”, precum și jocul din „sub nivelul mării sau deasupra”, a căror ironie ascunde istoria unei autoimpuse ignoranțe umane triste!

Nu pot decât să mă închin și să bat din palme cu bubenul în vârf de unghii!!!

Cu drag,
Constantin

 =  silvia
Lucian Mușet
[05.Jan.07 12:42]
salutări și la mulți ani! faină poema! mi-a plăcut la cafeaua de amiază. dar cel mai tare mi-a plăcut comentariul de dinainte, absolut delicios! e atat de aiurea ca l-am copiat și tot râd! să mă ierte domnii și doamnele din juriu de divagație, dar nu mă pot abține... auzi la el: "exercițiu de șamanizare imaginar-fonică a unei stări de fluiditate beatitudinală a unei șamanițe"... ai zice că știe ce spune! o fi auzit de sorcova? da, da, de "sorcova, vesela..."

 =  "ceva micuț ca un căluț"
Negru Vladimir
[05.Jan.07 12:53]
Mie mi-a placut poezia pentru ca e cu șamani si "omul zapezilor" adica yeti, ca e actuala, adica "zațul cafelei (e)de azi", pentru ca mi-a dat o idee sa scriu o poezie despre hemoroidul nefericirii noastre, cu dedicatie pentru cei pe care ii doare undeva de mine. Sunt nelamurit daca șamanii cand au plecat in vacanta au primit prima de concediu in "piele(a) de capră" sau in cupoane valorice din coarne de ren ori daca "troiene topite" are legatura cu Cioran -"In mine sunt numai aburi si scantei, inundatii de foc si incendii de apa.".
Delicios si comentariul la care face referire Lucian... zic asta fara niciun fel de rautate pentru ca imi place cum scrie Silvia si-l apreciez de asemenea si pe Constantin.

 =  Drept la tinta
George Asztalos
[05.Jan.07 16:00]
Optez pentru buben-buben mai degraba.Are ceva de falocrat, care mormaie phoezia lui dominatoare.Interesant "exercitiul de ghicitorie", cu ghidusiile lui suav-ironice.Iar finalul sa nu mai zic, taie in carne vie.Mai pune-ne sageata in arcul tau Silvia, si sloboade-ne in nori, ca bine faci!

+ buben
Manolescu Gorun
[05.Jan.07 17:09]
"acoperă oglinzile
toarnă-mi în vene troiene topite hai să dansăm cu moartea buben"

Iată că se poate spune și așa: 'am întins mâna să șterg praful de pe oglinda conștiinței și acolo nu era nici o oglindă'. Așa că de ce trebuie să mai "acoperim", totuși, "oglinzile?!" De ce Silvia ? Pentru că: "
buben buben și pielea de capră a fost bună de ceva
eu merg prin casă ca o drogată sau
ca cineva care tocmai s-a născut între lumânări cu aromă de cafea și lapte
și nu înțelege…" decât atunci când îi toarnă "în vene troiene topite hai să dansăm cu moartea buben" !

 =  si iar este iarna
Anni- Lorei Mainka
[05.Jan.07 18:49]
iarna am mai mult timp sa citesc - si atunci ma intorc in vizita si la tine, de peste 2 ani imi esti vecina, stiu ca nu stii, dar sunt departari de unde nu se coboara decit in acele zile cind este un curcubeu semnat de Dumnezeu si il vad si copii - eh, atunci , eu , am voie sa cobor printre oameni si uite, te-am regasit silvie draga, si versurile acestea m-au facut sa-mi doresc din nou o gradina, un barbat si multe zile pe care sa le petrec cautind rostul nerosturilor, multumesc de acest chef care mi l-ai strecurat prin virtual

 =  de "bub'en", de etc. (raspunsuri)
silvia caloianu
[05.Jan.07 20:31]
Uln, ce sa zic?...Te citesc si eu.

Victor Tudorache, acest cuvant al limbii ruse, ortografiat corect cu caractere latine, ar fi: "bub'en" ("bub'en / parcă așa te-au denumit pe la voi"). Asta te-a deranjat? Odata ce imi desconsideri scrisul (afirmand ca din toate poeziile mele iti raman in brate doar trei) cred ca o faci prin comparatie, avand multe lecturi si pricepere de exeget. Am incredere. Dar nu am timp. Nici sa ma supar. Chiar daca zici nu stu ce pe acolo de comunisti, de "ideograme chinezesti" etc.

Constantine, ce matinal esti! Sau ai comentat dupa o noapte nedormita? Ma bucur ca ma citesti.

Lucian Muset, multumesc de urare si salutari. Sunt norocoasa cu Constantin: nu va mai auzeam pe tine si pe Vladimir! Nu stiu de ce insa nu prea pot rade, nici macar zambi: uneori, nu prea am simtul umorului, scuze...

Vladimir Negru, hai nu ma acuza, te rog, de bolile tale! Nu imi place ca generalizezi: sunt adepta lui Cioran in privinta aceasta, citeste-l mai cu atentie si nu mai zi "noi", "noastre", nu te pronunta in numele multimii, pentru ca...te poti considera un tiran in devenire :D! Si chiar nu are de ce sa iti vina tocmai de la mine o asemenea inspiratie, mai cu seama ca nu ma numar printre aceia care "au grija ta". Altceva: am tot recitit citatul tau din Cioran si nu vad legatura. Iti las un indiciu: "dragobete" (daca mai ai chef sa reflectezi :D).

George Asztalos, ti-am citit cu mult interes si interpretarile tale.

Manolescu Gorun, da, e o forma de autoironie, de autoflagel, pornind - daca vrei - de la expresia "ce ii poate pielea"...
Se stie: cand moare cineva, se acopera oglinzile. De regula cu negru. Pentru ca nu cumva chipul mortului sa se priveasca si sufletul sau sa ramana pe lumea aceasta, luand forma unui strigoi. Conform traditiei, trebuie sa fie acoperite si vasele cu apa; se arunca o panza si peste raul traversat. Din cele mai vechi timpuri crestinii considera ca oglinda este o poarta spre o alta lume...
"troienele topite" se refera asupra calitatii apei obtinute din zapada topita. savantii au dovedint ca anume gratie factorului respectiv se atesta longevitatea printre locuitorii regiunilor mereu friguroase ale globului.

Anni-Lorei Mainka...Anni, "vecino", ma bucur mult ca te-am auzit, dar si mai mult m-as bucura sa te am oaspetele meu la Chisinau: tocmai pun la cale un pretext :), ce zici?

Ce mi-a scapat? Va multumesc de vizita, absolut tuturor, si va mai astept, cu tot ce aveti de zis (nu neaparat la poezii recomandate de catre un editor :D)!

 =  silvia
Manolescu Gorun
[05.Jan.07 21:34]
Toate cele care mi le-ai spus, in legatura cu "oglinzile", cel putin eu le stiam.

Itrebarea ramane: de ai nevoie de oglinzi cand ele - zic aia de se ocupa cu Zen-ul: "Nu exista arborele iluminarii (bodhi) / Nici oglinda stralucitoare. /..../Atunci unde s-ar putea depune praful?/" (Hui-Neng).
Bineninteles in poezia ta e nevoie de ele in masura in care si "pielea de capra a fost buna la ceva" (in conformitate cu poza). Si cel mai misto este sa "dansam cu moartea". Asta chiar m-a distrat. Dar am si eu cateva idei. Putine, da fixe: totusi, de ce e nevoie de oglinzi (acoperite sau nu?). Asa, pentru culoarea locala (vezi "strigoi", etc. si, mai nou "samani")?

Nu te incrunta. Poezia mi-a plcut. Chiar mult. D-aia i-am dat o "+" (si nu pt. ca ai avea tu nevoie de ea). Ca tot le am de capatat si dar din dar se face rai. Iar toate aiurelile alea de mai sus le-am scris si eu ca tot n-am ce face la ora asta. Si-mi place Zen-ul (cum unora le plac altele. Fiecare cu ale lui)

 =  P.S.
Manolescu Gorun
[05.Jan.07 21:52]
Si ca sa revenim pe la casile noastre, adica sa redevenim autohtoni si sa-l mai lasam putin la o parte pe Cioran, dar nu de tot (macar pentru un timp), ia uite ce frumos spune Mircea Vulcanescu pe care este chiar pacat ca unii dintre noi l-au uitat, iar altii nu l-au citit: 'Lumea de dincolo are pentru român o situație stranie față de cea de aici. Te-ai aștepta s-o găsești despărțită printr-un hotar spațial: aici, dincolo. O afli despărțită printr-o schimbare de fire a ființei. Lumea de dincolo, nu e pentru noi "afară" din lumea de aici. Ceea ce ne desparte de ea, este un fel de opreliște internă, de vamă, de deosebire de domeniu existențial, de experiență a ființei' (si, zic eu, nu o "oglinda" prin care Alice trece - dar asta e doar o parere mai mult sau mai putin personala si chiar nu stiu de ce iti si va bat capul cu ea)

 =  Deh
Negru Vladimir
[05.Jan.07 22:27]
Silvia regret ca nu ai simtul umorului. Poate ca eu am fost neinspirat atunci cand ti-am dat atentie... ma duc sa-l citesc pe Cioran si sa imi iau hainele de tiran :)
P.S. Cineva mi-a spus imediat dupa ce am postat comentariul ca oricum nu vei intelege. Tin sa-i multumesc pentru sfatul bun dar tardiv.

 =  P.P.S.
Manolescu Gorun
[05.Jan.07 23:12]
si mai rotund si implinit mai zice Mircea Vulcanescu: 'Lumea de dincolo o cuprinde o cuprinde și pe cea de aici. Ea este un receptacol deschis, care cuprinde lumea de aici în toate părțile, o pătrunde, o umple și o împlinește. Lucrurile nevăzute sunt ca și cele văzute, chiar dacă nu sunt date în spațiu'. Deci oricat ne-am feri noi de mortii de gen "strigoi", "vampiri" sau de cei ce se transforma in "varcolaci" si oricat am acoperi "oglinzile" sau, odata ingropati (strigoii) le-am infige un tarus in inima, ei vor continua, impreuna cu cei dragi noua care nu sufera astfel de avataruri mai mult sau mai putin malefice, sa existe langa si printre noi, tacuti si blanzi, strecurandu-se timizi ca sa nu ne deranjeze si ca, uneori, cand ajungem la ananghie, cineva foarte apropriat sa ne scoata din ea. Si asta pana cand se mai tot purifica si iar se purifica si ne paraseste definitiv...

 =  Manolescu Gorun, Vladimir
silvia caloianu
[06.Jan.07 00:20]
Vorbeam la telefon si ma utam cum imi tot vin comentarii, si tot de la Gorun :). Multumesc de gandurile lui Mircea Vulcanescu si...in general, pentru ca nu ai gasit nimic mai bun sa faci "la ora asta".
In ce priveste oglinzile, mai vorbim. Aici, eu m-am referit in mod sigur la traditia crestinilor, cititorii insa pot vedea ce vor ei - fiecare cu gradul sau de receptivitate -, si nu doar in gestul de acoperire a oglinzilor.

Vladimir, lasa..., stii ca eu sunt iertatoare :D

 =  oglinzile vor liniste
Anni- Lorei Mainka
[06.Jan.07 00:54]
nu tin sa va critic, dar despre oglinzi nu-i bine sa vorbesti prea mult, lasati-le cum sunt, acoperite sau nu.....credinta razbate si ajunge, va sau ne

 =  Anni?
silvia caloianu
[06.Jan.07 01:11]
imi place cum suna, imi pare inspirant, dincolo de banal, expresia "oglinzile vor liniste". tu ai zis, Anni, sau e un citat? spune mult.

 =  interesant
Dana Mușat
[06.Jan.07 15:21]
F misto textul acesta Silvia si sincer imi pare rau ca nu te-am mai citit de mult.
Mi-a placut si faptul ca ne-ai lasat pe noi sa descoperim pozele, nu ni le-ai oferit mura in gura.
Textul se digera rapid, dar nu e nici pe departe simplist.

 =  Parere
Andu Moldovean
[08.Jan.07 19:01]
Silvia, marturisesc, am vrut sa-ti las o parere la acest text inca de cand l-ai postat, dar am asteptat sa se linisteasca apele si in ceeace ma priveste, sper ca ma intelegi. Textul e bun, are acel "ceva" samanic la care au avut acces putini dintre "compatrioti". De aceea aceasta lectura a fost o surpriza cat se poate de placuta pentru mine... o lectura in registrul introspectiei, poate chiar al clarviziunii, pe alocuri.... Am a-i reprosa insa link-urile, ba sunt, ba nu sunt, incurca cititorul (chiar si asa virtual cum e el :-) Eu as renunta la ele degraba si as simplifica adresativul. De dragul emotiei pure.
Andu.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0