Comentariile membrilor:

 =  Camelia
Cristina Rusu
[24.Feb.07 14:13]
un eseu frumos. mi-a placut asocierea care ai facut cu David. foarte interesanta. a darui iubire, a da tot ce ai mai bun si mai curat din tine. am citit cu placere. cu prietenie, bia

 =  Ca totdeauna,
Gelu Bogdan Marin
[24.Feb.07 21:25]
este plăcut să te citesc. Se poate trăi senzația de scufundare în mister.
Numai bine pentru tine. Pe axa...

 =  Cristina,
Camelia Tripon
[24.Feb.07 21:45]
Mă bucur că ești alături de mine și rezonezi cu lumina adâncurilor.

 =  Bogdan,
Camelia Tripon
[24.Feb.07 21:51]
Tu cu nume atât de subtil...rămâi să armonizezi energiile și să întreții focul săgetătorului, pentru înălțarea spirituală...mulțumesc și culege lumina din adâncul misterios care-ți călăuzește pașii.

 =  cap-de-primavara
felix nicolau
[25.Feb.07 12:02]
din nou binevenit acest eseu documentat exact atat cat sa nu devina apasator. bogatia traditiilor, fortunatamente, cu greu poate fi sufocata de kitschuri cu inimioare. poate fi insa diminuata

 =  .
neculaescu beatris
[25.Feb.07 15:24]
foarte, foarte interesant, multe din aceste lucruri nu le stiam, m-a facut sa reflectez...

 =  Felix,
Camelia Tripon
[25.Feb.07 17:03]
Vezi, cuvintele tale sînt mari, mai ales atunci, când eu sînt mereu nemulțumită, vreau mai mult...mulțumesc pentru aprecieri

 =  Beatris
Camelia Tripon
[25.Feb.07 17:06]
Mă bucură trecerea ta...mai sînt multe spuse în "Forța iubirii la români.Dragobete", dar a fost publicat anul trecut în agonia...mulțumesc și te mai aștept...

 =  cuvinte importante
Anni- Lorei Mainka
[26.Feb.07 01:48]
pentru acest eseu iti multumesc, si pentru efort de a-l oferi noua, celor care am uitat multe dupa ce deseori stim putin, f.placut sa citesc atitea date despre o cultura in care se pierd atit de usor nuantele

+ Alchimie textuala
Adrian Suciu
[26.Feb.07 11:53]
Camelia Tripon pare a veni, cu aceste eseuri ale ei, cin alte vremuri. Vreau sa spun ca ea scormoneste acolo unde presupui ca nu mai exista nici un interes. Cu acest text da si o lovitura publicitara (Dragobetele ca pretext e perfect ales in contextul in care raboiul cu Valentine's Day a devenit deja mediatic). Dar Camelia Tripon scrie cu forta, cu forta extraordinara a documentarii lipsite de inhibitii si a conexiunilor perfect valide chiar daca surprinzatoare citeodata. Incursiunile in marea arta nu sint nici intimplatoare si nici neavenite, discretia translarii planurilor aduce clar a alchimie textuala, transmutarea mundanului inspre mitologic e fireasca si justificata.

 =  Sfinxul ala
Odãgescu Bogdan
[26.Feb.07 13:53]
Mi-a placut, m-am mai informat, insa am o nedumerire. De unde pana unde mentionarea sfinxului ce troneaza pe crestele Carpatilor? Nu inteleg sensul. E o incercare de a ne aduce "in propria curte" un simbol pe care de fapt l-au erodat vanturile in ultimele nu stiu cate mii de ani? Scuze ca-s carcotas. In rest mi-a placut mult eseul. Am mai bagat la cap cate ceva!

 =  sorry
luana zosmer
[27.Feb.07 10:27]
Uite vezi, asta-i necazul,mereu incepeti cu regele david si comentati de parca stiti ebraica.dvd asa se scrie-n principiu numele david.dar spre deosebire de macelarul dvd sau tutungiul din colt dvd asta e david ha meleh.cit despre unchi care se cheama-n ebraica dov se scrie aparent la fel numai ca litera din mijloc nu mai este vav ci o.dod nu dvd.
asa, va rog eu frumos, eseurile-s bune da lasati-i pe-ai nostri sa-i botezam noi.multumesc.Urmatorea discutie o vom avea despre cruce, care-n baza astrologiei sta pe leu, scorpion taur si pesti da nu-i cazu ca tre sa beau cafea.

 =  Dragă Luana
Camelia Tripon
[27.Feb.07 14:30]
Ce este rău în faptul că limba ebraică ar fi o limbă sau limba vorbită la începutul istoriei lumii când se spune că a fost o singură limbă...este adevărat că nu cunosc ebraica, dar sînt documente în care alții explică acele nuanțe...determinate de semnele ce fac posibile citirea în mai multe moduri a unor cuvinte formate din aceleași consoane.
Îmi cer scuze, dacă David nu are și semnificația de Iubit...

 =  regele solomon
luana zosmer
[27.Feb.07 16:43]
Hm, nu-n mare masura david are semnificatia de iubit.Dimpotriva as zice.Nu uita magariile pe care le-a cam facut, trimis barbatul la moarte luat muierea la...nu zic organu ca nu-i frumos.Tot felul de crime crimute si crimulte,inclinarile lui spre barbati in aceeasi masura ca si spre femei.De iubit e iubit ca rege-al israelului erou si tot restul dar semnificatia de iubit/amant i-as da-o mai degraba regelui Solomon cu tot sifilisul lui capatat de la regina din saba ala de-i halise toate cartilagiile.oricum a avut 360 de neveste si nu s-a vorba aia cu barbatii.Acu explica-mi te rog ce-i sarbatoarea drogobete.

 =  Deci
Camelia Tripon
[27.Feb.07 20:08]
Dupa cum observi, David este privit doar lingvistic, nu judec versetele, fiecare are mai multe nivele de inteles, iar eu inca nu mi-am propus sa inteleg mai profund...
Cum despre Dragobete am mai scris si cum in presa apar multe relatari de tipul...sarbatoarea iubirii la romani sau Valentinul autohton.
Ca si in eseul"Forta iubirii la romani.Dragobete" si acum am mers pe intelesul profund al traditiei, care are origini stravechi in ritualurile agrare, practicate inca din vremuri imemorabile si care au stat la baza formarii cuvintelor, din acea intelepciune care uneori ma uluieste.
Iata ca a DA, a DARUI...prin insasi radacina D sau cum spui DVD este extras din esenta Divina, Dzeus, Day, Dieu sau Zeu, u=v...iata ca in acelasi timp a darui neconditionat ceea ce numai Dumnezeu poate face, inseamna a iubi, iar pe acelasi D se grefeaza si Drag, Dragoste si Dragobete.
Poate n-as fi accentuat aceste lucruri, dar limba ne vine direct sau prin inspiratie divina, numai prin armonia dintre cele doua lumi se poate ajunge la o comunicare buna...iar limba este o arhiva care se distruge odata cu poporul care o vorbeste. Altfel Dragobetele e o sarbatoare de formare a perechilor, cine petrece in aceasta zi raman impreuna tot anul...iti urez sa incerci intr-o zi "vraja" acestei sarbatori simple, cand tinerii merg sa culeaga primele flori...

 =  Este o sarbatoare
Camelia Tripon
[27.Feb.07 18:45]
a primaverii, a iubirilor inocente...este ziua cand tinerii merg sa culeaga primele flori, datina spune ca daca sint impreuna in aceasta zi vor fi tot anul, ma repet...daca apare si celalalt com...iti recomand si eseul de anul trecut "Forta iubirii la romani. Dragobete".

 =  Te rog,
Camelia Tripon
[27.Feb.07 18:55]
putina atentie, tot ce apare in text nu se refera la iubirea fizica, ci la profunzimea sentimentelor, la cea mai profunda traire...aici nu regele David ca om este privit ci ca simbol al iubirii lui Dumnezeu care l-a ales dintre fratii lui prin DARURILE pe care tot Dumnezeu i le-a dat...in Biblie sint niste pilde...eu nu le aprofundez acum si poate nici alta data

 =  sarbatoarea
luana zosmer
[28.Feb.07 13:46]
Camelia, poti sa-l acuzi pe david de multe pacate dar nu de iubirea de om.Regii in general, nu iubesc.Cit despre iubirea de d.zeu care-i o porunca de genul"iubeste-ma sau mori in chinuri groaznice, esti pedepsit tu si urmasii tai etc.etc." asa cum suna-n Tora,apoi scuza-ma si-n cazul asta e dragoste cu sila.sarbatoarea de care vorbesti e sau pare sa fie frumoasa,dar n-are legatura cu nimic decit cu viata,dorinta,poate tineretea.E bine, cred sa dam fiecarui sentiment locul cuvenit si fiecarui erou sau d.zeu locul cuvenit fara sa fie neaparat cel de frunte.asta fiindca sintem in viata,traim ceea ce e indoilnic in privinta eroilor .N-am zis eu dumnezeu e mort.

 =  Nu te înțeleg, Luana
Camelia Tripon
[28.Feb.07 14:19]
Vorbești despre faptele regelui David și ale lui Solomon, eu spun:NU JUDEC VERSETELE...și ajungi să mă acuzi că vorbesc despre persoana DAVID când eu vorbesc numele pe care acesta l-a purtat și in peste 5500 de semne despre DÃRUIRE NECONDITIONATÃ care înseamnă iubire, regret, dar eu văd lumea prin altă lumină.

 =  daruire neconditionata
luana zosmer
[28.Feb.07 17:23]
Nu te acuz de nimic.Dimpotriva, te-am citit pina la capat.Vezi intr-adevar lucrurile altfel.De ce? pai fiindca le vezi idealizate de bunatate.N-am nimic impotriva,dimpotriva, dar ,daca nu stii cine-s simbolurile cu adevarat atunci tot eseul cade in pacatul indoielii.Nu-i musai sa convingi pe toata lumea.Numai putin pe fiecare.Deci ia-ti simbolurile din dragostea adevarata.Nu din alte simboluri care pot fi,la rindul lor degenerate etc.etc.Iisus e simbolul dragostei adevarate si fara nici o pata.Mai clar asa? Al daruririi neconditionate.Nu David.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0