Comentariile membrilor:

 =  pro
Laurentiu Orasanu
[08.May.03 09:24]
Nu cred ca spun o noutate sustinand ceea ce scrie Costel aici. Nici el nu spune ceva nou, dar are taria sa o spuna deschis.

L-as invita cu tot respectul pe eventualul comentator sa fie mai precis (vezi neintelegerile precedente la 8/10, ale opiniilor lui Lapis (scuze din nou), D-l Leoveanu). Sa nu ramana pe "muchie" sau pe edge; o opinie e o opinie, ar fi bine sa rezulte ca e pro sau contra celor scrise de Costel aici.

Eu sunt pro.

 =  .
DanTristian
[08.May.03 11:46]
nu e Radu atat de putin la minte sa nu-si dea seama ca importanta site-ului e data de cei ce-l acceseaza si-i intretin continutul prin eforturi lirice sau mai putin lirice. nu cred insa ca, fie si pe internet, se justifica pseudonime de genul asdf, d3ath_grl, lesbiana, alex porc, ag75drz sau chiar degeaba. personal, chiar daca poate parea un neajuns al meu, nu imi sugereaza seriozitate aceste nefericite alegeri de pseudonime.

 =  degeaba a murit! traiasca bacu!
Alex Bacu
[08.May.03 13:01]
"What’s in a name? that which we call a rose
By any other name would smell as sweet"
(romeo and juliet act II scene II)


costel, personalul tau este scris la manie, iar argumentul nu este foarte bine structurat - comparatia cu ceausescu este chiar hilara. nu vreau sa iti tin lectii de retorica, dar tin sa iti amintesc ca ceausescu a dus-o bine mersi timp de 25 de ani si doar contextul politic international a facut mamaliga sa explodeze.

vreau sa lamuresc cateva lucruri.

8/10 s-a vrut o constatare. a faptului ca pseudonimele au disparut. nu m-am situat nici pro, nici contra deciziei lui radu.
ci doar am stat pe margine si m-am amuzat teribil pe seama pretentiilor de minimizare a iresponsabilitatii utilizatorilor de poezie.ro prin aceasta decizie. textul s-a vrut o ironie.

sper ca aceasta schimbare sa fie una care apartine unui pachet decizional de tranzitie si nu doar o pripeala izvorata din micile neintelegeri cu analesby.

daca radu vrea un site mai serios, care sa nu fie luat peste picior de orice critic mai de doamne-ajuta care isi baga nasul pe aici (vezi catavencu, vezi suplimentul cel defunct al ziarului financiar) atunci eradicarea pseudonimelor este un prim pas.

insuficient daca nu este urmat si de

- o selectie mai riguroasa a editorialelor (pelerini motorizati si la multi ani x-ulescu sunt incompatibile cu un site cu pretentii culturale)

- o promovare activa a autorilor de valoare, nu doar un "las ca daca stie, se remarca singur"

- o pagina secundara in care sa fie mentinute cele mai recente 50 de texte cu cel putin un nr x de stelute pentru seniori si x+1 pentru non-seniori. (fac aceasta discriminare fiindca in sistemul de acordare a stelutelor, seniorii primesc stelute doar daca textul lor este "exceptional")

- o serie de motivatii pentru sporirea calitatii comentariilor critice la adresa textelor (aici nu am solutie)


cat despre criteriile estetice ale lui filip, care nu vede justificate o serie de pseudonime "fie si pe internet" - ma situez intr-un dezacord total. mie, personal (alas! inalienabilul drept al subiectivitatii) numele filip imi sugereaza un amic de familie filipeto care atunci cand aveam cinci ani a stat in cap la mine in sufragerie in timpul cinei si cand ai mei nu erau atenti a fugit cu o sticla de vin. era alcoolic.

 =  Vreau trandafirașul înapoi!
Monica Mihaela Pop
[08.May.03 13:09]
Eu îmi vreau pseudonimul înapoi!
Nu știu de ce s-a făcut modificarea asta, dar mai sper că se va reveni asupra ei. În fond și la urma urmei, atunci când ne-am înscris fiecare pe acest site ni s-a cerut un pseudonim.
Iar eu nu l-am ales la întâmplare și nici nu mi-a căzut din cer. Mă reprezintă și îl vreau înapoi!

 -  ->costel
Radu Lucian
[08.May.03 14:14]
:))
acum am vazut acest text al tau costel.

la prima vedere, pentru multi ar putea parea ca tu esti cel care "are taria" sa spuna ce crede. insa pentru majoritate, cred ca este evident (nefiind prima atitudine de acest gen din partea ta), care sunt adevaratele tale intentii. si nu cred ca mai pacalesti pe nimeni cu aceasta falsa atitudine de justitiar si de "voce a asupritilor". in calitatea ta de cenzor, aveai posibilitatea (si greutatea) de a-ti sustine aceste puncte de vedere pe forumul cenzorilor.
insa tu preferi sa adopti aceasta poza de "ingrijorat" si de "haiduc" care ii mai poate induce in eroare doar pe cei care nu te cunosc deja.
in calitate de cenzor, trebuia sa ai o atitudine constructiva si proactiva, nu una critica si bascalitoare.
fiindca nu mi-e deloc jena sau rusine de discutia de pe forumul cenzorilor, si fiindca tu ai decis sa deschizi acest subiect in public, desi el trebuie finalizat intre cenzori si doar implementat si explicat utilizatorilor, te invit sa publici aici si comentariul tau si raspunsul meu de pe forumul cenzorilor.

 =  cred eu
Arghira
[08.May.03 16:11]
A fost si un conflict?:))

M-am dus frumos la "Editeaza profilul"...mi-am trecut pseudonimul in locul numelui..oricine o poate face daca chiar vrea, poate le place asa..

 =  Arghira!
DanTristian
[08.May.03 16:35]
:))))))))))
Raluca! e un adevarat spectacol de inteligenta ce ai facut tu:)!
sarut aripile tale geniu!

 =  Fata in fata
Laurentiu Orasanu
[08.May.03 16:59]
Fata in Fata:

Radu Lucian

(la 8/10)
"si daca tot v-ati luat adio de la pseudonime, consider subiectul incheiat"

(aici, raspunzand lui Costel)
"... sa deschizi acest subiect in public, desi el trebuie finalizat intre cenzori si doar implementat si explicat utilizatorilor..."

Comentariul meu: explicat ca mai sus, la 8/10 ?

Degeaba:
(la 8/10, raspunzand lui Radu)

"eu numesc asta abuz de putere. tu numesti asta "site-ul meu, treaba mea/ nu-ti convine, du-te, pa!"

"ca nu se mai stie om cu om. pseudonim cu pseudonim. ca nu ai cerut opinia multora dintre cenzori pentru acest gest, se observa din lumanarile aprinse de cei cu un nivel >150."

Comentariul meu: Eu constat de aici ca nu e de acord cu disparitia pseudonimelor. Gresesc ?
Sa vedem mai departe (adica aproape, aici, la textul acesta):

Tot degeaba, aici, raspunzand lui Costel:

"8/10 s-a vrut o constatare. a faptului ca pseudonimele au disparut. nu m-am situat nici pro, nici contra deciziei lui radu.
ci doar am stat pe margine si m-am amuzat teribil pe seama pretentiilor de minimizare a iresponsabilitatii utilizatorilor de poezie.ro prin aceasta decizie. textul s-a vrut o ironie."

Si incheie: "degeaba a murit ! traiasca bacu !"

Consecventa ?

 =  bravo Arghira
Jupp B Itter
[08.May.03 17:04]
Masurilor stupide li se poate oricind raspunde cu inteligenta si simplitate.

Domnule Radu Lucian, a gresi e omeneste, a persista in greseala...

Sint de prea putina vreme pe acest site pentru a sti daca DoDu/Costel are dreptate cind spune ca "Radu [...] nu-i pasa de nimeni si nu respecta pe nimeni". Dar nu pot sa remarc faptul ca eliminarea nick-urilor s-a facut fara o instiintare prealabila a utilizatorilor. Nu e aceasta o lipsa de respect, domnule R. L. ?

Mi-a facut placere sa constat ca, la intrebarea ridicata de mine la poezia/epitaf "8/10", ati raspuns involuntar (dar atit de potrivit! :) prin simpla prezenta a numelui dv. sub comentariul meu.

 =  Dan Tristian
ion amariutei
[08.May.03 17:39]
Dan Tristian: d-vs credeti fie ca autorii isi asuma un pseudonim doar pentru a-si ascunde numele real, fie ca isi manifesta in felul acesta creativitatea. ambele pot fi motive valabile, insa mai exista multe altele. unele dintre ele specifice mediului electronic. in cazul meu tin de mnemotehnica si usurinta de tastare.

iar raspunsul d-vs la comentariul Arghirei, prin aluzia la inteligenta, frizeaza neplacut atacul la persoana.

asdf

 =  asdf... asl pls dvs:D
DanTristian
[08.May.03 18:04]
nici pe departe nu era un atac la persoana. cu atat mai mult cu cat e vorba de Raluca! sugeram ca se puteau evita ciorovaielile procedand cum a procedat ea. cat priveste opinia mea in legatura cu pseudonimele, marturisesc ca mi-o mentin indiferent de presupusele asumari de blablauri! asa cum lui Alex Bâcu Filip ii sugereaza personajul acela din copilarie, imi rezerv dreptul de a nu-mi sugera nimic sau in cel mai fericit caz un fel de imposibilitate verbala astfel de alegeri:D
in fond ReLeul si-a motivat decizia destul de pertinent.
ca acum sunt de acord cu Radu ma mir si io:))))

___________
toate cele bune:)

 =  ->decontextualizari
alex bacu
[08.May.03 18:56]
dau un copy/paste comentariului meu din subsolul lui 8/10.

radule,

pomenesti in comentariul tau doua cuvinte ale caror semnificatii se pare ca iti sunt complet paralele. "abuz" si "aberatie".

daca ai vedea acest 8/10 in contextul ultimelor mele postari pe acest site ai intelege ca nu este vorba de nici o deviere de la vreun standard ideatic pe care mi l-am impus acum cateva saptamani. cat despre conceptul de abuz, poate ar fi mai bine sa iti amintesti de toate acele tralalauri, lamultianiuri, satraiscauri, de la conu' mare catre tanta frumusica dedicatii care eu impanzit pagina de editoriale. sa nu mai vorbesc despre pelerinii motorizati. un pseudojurnal de calatorie.
eu numesc asta abuz de putere. tu numesti asta "site-ul meu, treaba mea/ nu-ti convine, du-te, pa!"

se tot bate moneda pe ideea de comunitate, de apartenenta la un grup, de gregara veselie. din pacate in procesul de includere a tuturor si a fiecaruia, in democratizarea fara precedent a poezie.ro s-au obliterat posibilitatile de ierarhizare valorica a textelor postate. in acest proces de "hai si tu neamule pe poezie.ro" au aparut poetii. a disparut in schimb poezia.

ai citit revista editata de herjeu? ma tem ca spre acelasi nivel cultural se indreapta si poezie.ro.

tu spui ca valorile pe acest site se vor afirma singure. eu spun ca aceste valori ar trebui promovate. ori in carcaleala in care se afla siteul acum acest lucru este foarte complicat. ca nu se mai stie om cu om. pseudonim cu pseudonim. ca nu ai cerut opinia multora dintre cenzori pentru acest gest, se observa din lumanarile aprinse de cei cu un nivel >150.

poate ar fi timpul sa se discute in cadrul seratelor poetice de la club a urmatoarele subiecte.

- mediul internet vs tipografic
- trivializarea actului poetic in epoca comunicarii in masa
- democratie si elitism
- anonimat - pericole si beneficii


laurentiu orasanu - mi-ai decontextualizat si recontextualizat bunatate de comentariu.

cand vorbeam de abuz de putere, nu pomeneam de decizia anularii pseudonimelor, ci de abuzarea optiunii de editorial.

la fel, cand il apostrofam pe radu pentru haosul iscat, o faceam fiidnca momentan nu are o solutie pentru un browsing bazat pe vechile patternuri deja stabilite.

haosul pe care-l evit si acum fiindca imi este imposibil sa mai stiu cine ce este pe poezie.ro. prin urmare am incetat sa mai citesc si sa comentez alte texte pana la o mai mare lamurire.

te rog data viitoare sa te abtii de la a mai trage concluzii pripite.

 =  Lui Radu & Costel
elena maria
[08.May.03 20:51]
Da, domnule, si eu ma simt exact asa cum a zis Costel (pe care de obicei nu-l aprob pentru placerea lui de a "da cu basca"). Ma simt ca si cum nu contez, nu am nici o importanta si valoare pentru Editorul acestui site.El ia masuri, schimba, taie, e "tarlaua lui" noi sa traim si sa-i multumim...Daca nu ne place "marsh afara!". Disparitia pseudonimelor ca si disparitia casutei cu cine e in site si pe chat la acea ora fac popularitatea acestui site sa scada. Dupa modul cum se iau aceste decizii (nu se putea de ex vota?Ca votam o data pe logare in top 100) se pare ca lui Radu nu-i pasa de parerea mea sau a altuia. Bun...Aia e! Sa plecam, sa scriem in sertare ori sa publicam pe "barba noastra". Era prea frumos acest site ca sa nu fie ajustat si forfecat pana nu mai ramane nimic de el. Ca sa nu mai zic cat ma streseaza ideea cu greselile care iti taie din nivel. Eu imi corectez textele cat pot inainte sa le postez.Dar or mai scapa greseli. Sunt oameni afara din tara de ani de zile care nu mai stiu bine unde vin cratimele, cu cati "i" se scrie "monstri" etc. Sa-i taiem in bucati!Sa-i jupuim! In cazul in care se merge spre publicare a poezii de pe site nu se poate rezolva totul cu ajutorul unui corector?
La fel daca se vrea publicarea acestor poezii ce e asa greu sa nu fie atasat deloc pseudonimul, sa se publice doar sub numele literar? De ce ar fi atasarea de pseudonim ceva automat? Nu cred ca altceva decat impresia ca site-ul este "mai serios" l-a facut pe Radu sa ia deciziile astea. Nu reusesc sa vad nici o justificare valida.

Costele, care e adresa site-ului tau? Pot posta si altii?

 =  mult succes!
elena maria
[08.May.03 21:01]
vroiam sa zic disparitia de pe prima pagina cu cine e in chat si pe site la acea ora. Stiu ca ele sunt ba la "chat" ba la "atelier", dar atunci cand nu-ti sar in ochi pe prima pagina este ca o carte buna cu o coperta proasta. Se stie cum functioneaza psihologia umana (occidentul o stie atat de bine!):sansele sa fie rasfoita cartea respectiva i-au scazut datorita copertii la 20%.
Mult succes prieteni!

 =  Raspunsuri
Costel
[09.May.03 04:11]
Arghira,
ceea ce propui tu nu functioneza. Am incercat la Dodu. Intra pe pagina lui si ai sa vezi ca Dodu figureaza si la nume si la nick, dar cand postez ceva apare Dorian Duma. Am verificat pe textul lui Mihaela Plesa.

Degeaba,
sunt de acord cu eradicarea pseudonimelor. De genul pe care il ai tu. Sau lesbiana. Dar nu si pe a celoralalte. Nu Oriana, sau Andia, sau Pan, Nexus, Cheevas,etc

Radu,
tu mai intai faci schimbarile si pe urma anunti. Pe forum s-a pus problema dupa ce faptul era consumat. Iar pozitia ta era clara. Ca nu dai inapoi. Atunci ce "greutate" mai are un cenzor? Raspund eu: insignifianta. Desigur ca m-am simtit frustrat. Si tu te-ai fi simtit.
Atributiile cenzorului: sa aprobe textele si comentarile celor cu nivele mici, dupa niste criterii. Sa mareasca sau sa scada nivelele autorilor, in functie de abilitatea acestora si de atitudinea pe care o au pe site. Nimic altceva. Am acceptat sa fiu cenzor pentru ca pot presta aceste servicii. Asa cred. Nu pentru a face parte dintr-o gasca, in niciun caz.
Sunt si autor la randul meu si parte din aceasta comunitate. Asa ca atunci cand nu imi convine ceva (ca autor si nu ca cenzor) imi iau dreptul de a o spune in public. Daca gresesc, imi asum greseala.
Inca ceva. Eu nu pozez in haiduc, ca nu sunt fotogenic, Radule. Eu chiar cred in ceea ce spun. Pentru mine literatura e o preocupare secundara. Un "hobby". Eram publicat pe hartie inainte de a intra pe SITE-ul TAU. Nu fac valuri ca sa-mi fac reclama. Am si premii literare. Tot inainte de a intra aici. Totusi, recunosc, site-ul acesta e important pentru mine. Dar nu ca o rampa de lansare. Nu pentru a-mi publica neaparat scrierile. La mine tine mai mult de dorul de casa. De acasa. De Romania. De contactul zi de zi cu vorbitori de limba romana. Si nu orice vorbitori. Ci acei pasionati de literatura. Si care scriu in aceasta limba.
Ca unii nu ma suporta aici, e treaba lor. Se delogheaza si uita de mine. Reintra in cotidian. Eu nu. Eu inchid si ma mai gandesc la textele abia lecturate sau discutii cu unul si altul.
Poate par rau, cum spune motzoaca. Eu cred ca sunt mai mult gura mare.
Pentru cei din Romania nevoia de limba romana nu e atat de acuta. Tu nu ai cum sa intelegi. Intreaba-o pe Oriana, care ti-a fost cel mai bun cenzor, iti este si iti va ramane, sper. Dar cred ca si Bogdan Geana ti-ar putea explica.
Insfarsit, nu mai stiu despre ce vorbeam. Ramane pe altadata.

Ellen,

site-ul meu e un site personal. Nu ceea ce e poezie.ro
Nu poate posta nimeni decat eu, chiar daca e vorba de textele tale, de exemplu. Si da, am pus si texte ale unor autori de aici si voi continua. Dar numai cu acordul lor si numai textele celor care figureaza la prietenii lui DoDu. Am intentionat sa fac un site paralel cu al lui Radu si inca n-am renuntat definitiv la idee. Eu ma simt, totusi, mai bine aici, ca dizident, decat pe mosia mea care oricum as da-o in arenda. Pentru ca un lucru e clar. Chiar daca sunt chirias aici, am si eu drepturile mele de chirias. Pe care gazda nu mi le poate calca in picioare. Daca totusi o face, isi asuma riscurile.

 =  am zis
alexandru popp
[09.May.03 05:49]
Pana nu demult il stiam pe costel ca mare protestatar. Apoi dintr-o data cenzor.
Acum asta. E clar ca nici el nu stie ce vrea.
Dar Radu stie?
Din aceasta dilema nu puteti iesi. Am zis.

 =  jack
Arhanghell
[09.May.03 06:09]
mosi-pe-grosi...eu ii mirosisem talentele lui radu de bun roman de acu parca o mie de ani.
dar na, ce sa-i faci daca site-ul ii apartine? daca decizia a fost luata, chiar mai credeti voi ca o sa dea omul asta inapoi? asa ar fi putut si saddam sa-si dea demisia si sa fuga-n libia, sa lase USA cu 500 000 de soldati la granita si cu un presedinte cu buza umflata...
ce mai ti-e si cu limitarea asta...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !