Comentariile membrilor:

+ "De dincolo de grilaj"...
Silvia CALOIANU
[31.Jan.04 20:13]
Impresionanta parabola, impresionanta expunere poetica, in masura sa captiveze din chiar debutul poemului. Dintii ascutiti si negri ai grilajului, pe de o parte si pamantul primitor (la fel de "negru" si "reavan"), pe de alta parte, ne sugereaza un circuit inchis, o siguranta definitorie a situatiei de interdictie. Expresiile metaforice succesoare ne dezvolta cu precizie supozitia in cauza, prezentand in acest sens un suport emotionant. De exemplu, imi apre originala si profunda idea de a compara gratiile grilajului cu un pieptene pentru...ganduri. La fel, ridicarea grilajului deasupra lucrurilor marunte: "Pentru ele e ceva prea mare ca să existe"...Dincolo de barajul care se impune respectat, e gradina ravnita. Sau, care isi impune, si ea, respectul prin afisarea intangibilitatii?
Cred ca e o poezie ce merita mai multi cititori.

 =  atentie
Dan Mitrut
[31.Jan.04 20:52]
acum inteleg de ce se mai iau oamenii de tine silvico.
acest text nu prea merita gratificatie.
nu vreau sa creada autorul ca am ceva cu el. dar nu e textul lui cel mai bun

cu respect, Dan

 =  Magul (sperietoarea)
Silvia CALOIANU
[31.Jan.04 21:30]
Iți multumesc, Dan, de sinceritate. Atat. Nu stiu de ce nu ai inspiratia asta - nici tu, nici altii - nicaieri in alta parte, decat acolo unde semnez eu. Revizuieste-ti stelele tale: ata primite, cat si oferite. Si nu numai tu...Si, daca faci parte din comisie (mai stiu?) urgenteaza sa mi se retraga nivelul, nu ma mai tachina fara suport. Pentru ca nu mi se pare parerea ta una cu suport de exegeza.

 =  falsa sperietoare
Dan Mitrut
[31.Jan.04 21:47]
nu e nici o sperietoare.
mi-am dat o simpla parere. nu trebuie sa deranjeze pe nimeni sau sa se provoace scandal pe asta.

cu aceeasi prietenie, Dan

 =  Nu e scandal, Doamne ferește!
Virgil T.
[01.Feb.04 02:39]
Nu e scandal, Doamne ferește! Dar am și eu o problemă, o nedumerire. Nu prea pricep deocamdată cum functionează acest mecanism de acordare de „steluțe”, dar evident, aprecierea unei poezii este si va ramîne o chestiune extrem de subiectivă. De exemplu mie nu prea imi plac poeziile magului și poate am si argumentele (mele) pentru aceasta. Dar aceasta nu înseamnă totuși că ele nu pot place altora. Cuantificarea obiectivă în poezie cred că e totusi o utopie,... chiar dacă există reguli în estetică și stil. Cîte au mai rămas...
În fine, urez bun venit oricărui comentariu critic pozitiv sau negativ la adresa versurilor mele. Inclusiv din partea magului.
Ce nu înțeleg însă este de ce în loc să critice poezia mea, magul se lansează într-un fel de critică a criticii sau a criticului. Nu cred ca e „fair” ci dimpotrivă cred că poate deveni foarte păgubos pentru economia site-ului. Pentru că descurajeaza spiritul critic care are menirea să stimuleze la rîndul lui spiritul creator.
Într-un cuvînt, cred că e binevenită critica creatiei. În același timp cred ca această “critică a criticii” poate duce la un cerc vicios sau la apatie. Și noi nu vrem asta, nu magule?

 =  detalii inutile
Dan Mitrut
[01.Feb.04 10:05]
ai dreptate, eu nu am facut o critica la textul tau, dar nu am afirmat ca nu imi place cum scrii.

a trebuit sa ma folosesc de un text pentru a face o atentionare. ma gandeam ca macar in public Silvica o sa reactioneze altfel. in privat stiu cum reactioneaza la astfel de observatii.

nu sunt o persoana cu decizie, sunt un simplu membru, dar nu ne putem prevala de subiectivitate pentru a justifica orice. tocmai de aceea e atelier. eu am facut o observatie. poate cineva e de acord cu ea, altii poate nu.

regulile sitului, asa cum sunt ele lasa o marja de libertate in apreciere si tocmai de asta de multe ori putem gresi si eu si toata lumea.

doar ca destinatara acestui mesaj nu a inteles sensul lui si a inceput sa se zurbuluiasca la mine. e si asta o atitudine.

eu nu mai am nimic de spus.
la buna citire




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !