Comentariile membrilor:

 =  My girl dresses to kill. (She cooks the same way.) What could you do, right?
Daniel Stuparu
[23.Feb.04 19:01]
Păi ce să zic, ma chere demoiselle. Concluzia cam tot aia e. Îmi face plăcere să "te" citesc, să te "cunosc", cum zice la Biblie - așa cum tot cu plăcere citesc uneori și poezii de Adrian Păunescu, chiar dacă în fond îl prefer pe Șerban Foarță. Scrii frumos, deși nu foarte profund, după cum spuneam. Și rămân la convingerea, chiar dacă mă vei acuza de misoginism, că pe undeva e firesc să fie așa. Prea puțin contează dacă o spun cu condescendență sau nu - e un fapt. Așa cum textele altora, bunăoară, sunt, vorba ceea, profunde, dar nu foarte frumoase. În acest context poate vei găsi tonul afirmațiilor mele pe undeva chiar admirativ. (Mă rog, să nu exagerăm.) Totuși, ai condei. Lipsesc scriiturii tale poate alte ingrediente, dar condei - în umila mea opiniune - ai. O spun ca unul care preferă să citească autori care, vorba ceea, nu scriu foarte alambicat, dar frumos - vezi Henry James, The Turn of the Screw - decât autori cerebrali, dar total prea puțin înzestrați - spre exemplu, Patrick Süskind, Das Parüm. Din pricină că, poate, mă număr printre ei? Nu-i exclus, dar în privința asta vor decide alții. Până una alta, țin să te asigur de cele mai bune intenții în prezentele comentarii la adresa textelor tale - nu țin neapărat să fac pe interesantul, dar până la urmă trebuie să zic ce am de zic, fiindcă altfel, qui bono, ma cherie? Keep smiling. D.

 =  Daniel Stuparu, keep smiling
Mihaela Plesa
[23.Feb.04 19:32]
Dragul meu cherrie,

Nu esti tu genul care sa faci pe interesantul, desi sincer ai avea cu ce: esti citit, esti cult si mai ai si maniere ar fi zis cineva. Si acum stiu pentru ca ti-am citit textele. Am avut si cateva scapari in privinta traducerii(icon sad)si cateva sugestii minore in privinta unor secvente peste care treci prea usor, intr-un text care se vrea "studiat".
In momentul acesta si la nivelul meu de intelegere si nefoarteprofunzime scrii interesant. M-am gandit la alt termen, dar nu mi-a venit la indemana.Planurile acelea fac toti banii si tot fantasticul. As vrea cand te citesc sa te citesc pe tine, printre altii.

 =  Pour elle
Daniel Stuparu
[23.Feb.04 20:22]
Ei vezi că până la urmă ne înțelegem! Exact ce-ți spuneam - mă rog, sub o altă formă. N-aș vrea să te dezamăgesc, dar nu știu dacă vei putea vreodată să mă citești și pe mine în textele mele - printre alții, după cum bine zici - n-aș crede. Tocmai aceasta e chestiunea. Scrie tu frumos și pentru mine. My train has already departed. If you know what I mean...

 =  comentariu
alina
[24.Feb.04 10:32]
Mihaela, nu am vreo pretentie de bun comentator. Nu stiu sa dau verdicte de genul "ai condei". Daca conteaza pentru tine o opinie de cititor fara pretentii, sa stii ca mi-a placut textul si l-am gasit...subtil. De aceea poate e cam "woman oriented". Am avut impresia unei calatorii cu trenul accelerat: o clipa daca nu privesti pe geam se schimba peisajul. Probabil de aici senzatia de "neprofunzime". Ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa iei un personal, sa mai cobori in cate o halta. Asa ai argumenta mai corect, "mai profund" concluzia din final.Ai mai multe povesti in textul asta pe care cred ca le-ai putea exploata separat.

 =  ,
alina
[24.Feb.04 10:45]
o virgula necesara in comentariu anterior

 =  îmi place
Îmi place cum scrii. Textul mi se pare si frumos si profund, totodată, doar titlul pare putin neinspirat, dar asta nu contează. Vreau să te mai citesc.

 =  bravo! ;)
Flaviu Rizeanu
[24.Feb.04 16:52]
Mihaela... no comment!
nonsalanta si franchetea care au speriat barbatii de cand cred ca stiu ca exista specia asta... demitizarea miturilor... omoara atasamentul si preaslaveste iubirea adevarata? aparent. un personaj contrariat care nu face decat sa se arate asa cum este, la fel de normal ca noi toti, dar cu suficienta tarie sa se observe si sa rada de sine... e drept ca si de ceilalti.. :) si triumfatoare fluturandu-si orgasmele in semn evident de "nefrigiditate" nu face altceva decat sa-si etaleze egoismul... dar adevarul doare! asta suntem toti! fugim dupa propriile placeri si dorinte... fugim de frici si dupa amintiri... dupa si de iluzii... mintea noastra nu sta in prezent... de aici impresia de"accelerat" pe care ai lasat-o alinei...

De unde atata forta? De unde atat suflu? Totul este zvarlit ca un intreg! Majoritatea celor care scriu, dupa o strofa sau un paragraf in forta, au nevoie de 4 pagini de liniste sa-si traga sufletul. Acceleratul tau e ca bateriile "dureaza... dureaza...dureaza"

Scrisul ne descarca... intreaga lucrare este un mare of fara motiv, la fel ca existenta... pur si simplu este.

Daca la inceput mi-au fugit intr-adevar imaginile si nu am inteles nimic... pe parcurs am inceput sa leg ideile si sa inteleg ceva ce mi-a scapat o viata... Si anume: " cum gandeste femeia?" :))) Acum banuiesc ca vreti si sa stiti ce am inteles... :)) pai e simplu... nu e nimic de inteles. raspunsul este "asa cum gandeste". Tocmai acesta este farmecul ei.

Finalul... :) daca profunzimea a lipsit (zic barbatii) in 95 % din text, ei bine in ultimii 5% da pe-afara...
:)

Stilul este original, forta navalnica a scrierii nauceste..salturile logice ametitoare...deci.. condeiul e condei, forma forma si sentimentul sentiment!
Bravo!

 =  Daniel S, Alina, Lore, Flaviu
Mihaela Plesa
[24.Feb.04 17:41]
Daniel,
Am inteles ca trenul tau a plecat,ne intelegem bine, sigur, iar daca nu ne mai potrivim, ajustam, atat cat sa purtam o discutie folositoare si civilizata. Iar, cel mai important este, zic eu, ca ne citim. Eu inca nu m-am inrolat in a scrie cartea, cateodata ma tem sa parasesc o lume nascocita in mare parte de mine( si ma refer aici la textele bagabontul, Agariciul, La garaje, etc)sau sa ii gasesc un sfarsit cand eu nu vreau sa se sfarseasca.

Alina, nu trebuie sa te scuzi ca nu esti un comentator, important este ca scrii si iti expui punctele de vedere din punctul de vedere al celui care scrie acelasi gen.Nu stiu daca voi scrie mai multe povesti folosind ca baza acest text pe care eu il consider mai putin reusit decat prima parte, care de fapt a dat startul. Am vrut sa fie un fel de imagini vazute de la fereastra acceleratului, cu o tenta ironica, altfel ar putea deveni un text de analiza psihologica si nu stiu daca sunt in stare sa scriu asa ceva.

Lore, intr-adevar titlul poate parea nepotrivit pentru aceasta parte, eu zic ca partii intai se potriveste, iar aceasta parte a doua va fi refacuta. Tin la el, la titlu, eu asta am vrut sa spuna.

Flaviu, sunt de acord cu tine in mare parte. Minodora a incercat sa fie sincera, de aceea a scris pagini de jurnal. a incercat sa fie si curajoasa si sa isi asume eticheta unor intamplari in care s-a trezit peesonaj principal, cu voia ei, sau ca asa ne azvarle viata cateodata in miezul unor intamplari.
Ma bucur ca razbate sentimentul, care exista, multumesc pentru aprecieri, astept oricand sugestii de la voi.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !