Comentariile membrilor:

 =  salutare natiune !!!
Florin Opran
[25.Nov.04 13:48]
Imi pare rau ca nu am citit acest text la vremea lui ! nu pt ca si-ar fi pierdut valabilitatea, ci pentru ca merita citit ! Merita comentat si merita macar vreo cateva reactii… REVOLUTIE SPIRITUALA s-ar fi putut numi acest eseu – orientat ca un indemn, sau poate izvorat din resemnarea de a trai intr-un popor care te sileste sa nu fii mandru sa ii apartii ! O foarte interesanta integrare a acestei realitati, intr-un balans socio-istoric de evenimente politice si muzicale care ti-au marcat atentia, si care reproduc peisajul platitudinii si “noroziei umane” a zilei de ieri si a celei pe care inca o mai traim.

Dupa citirea acestui eseu.. am ramas cu o impresie pe care as exprima-o in felul urmator : “EVOLUTIE FARA REVOLUTIE ESTE CA O MANEA FARA PROSTITUTIE !”.

Iar intrebarea lansata de eseul tau ar suna : “In cadrul realitatii pe care o traieste societatea noastra, care sunt elementele revolutionare de progres ?”

Mi-e teama ca ai dreptate.. nu prea exista asa ceva.. exista un trend ascendent al societatii romanesti ca economie, integrare europeana, etc, insa nu exista nici o miscare interioara care sa sugereze o schimbare de mentalitate, de atitudine, de caracter ! Acest popor fara personalitate isi urmeaza destinul dictat de altii, iar norocul face ca, de aceasta data, ceea ce ne dicteaza altii sa fie bine si pentru noi… Insa care pot fi aspiratiile unui popor fara personalitate ?

Exista mai multe teme de discutii care ar trebui dezbatute la acest text ! Eu am preluat doar cateva chestiuni, in masura in care timpul si rabdarea mi-au persmis-o, s-ar putea vorbi, insa, de influenta muzicii asupra oamenilor, asupra generatiilor, asupra mentalitatii, despre sindromul copierii altor sisteme (de catre societatea noastra) – care se manifesta atat in muzcia cat si in educatie, sanatate, etc… si iarasi ne intoarcem la problema personalitatii, a identitate nationale, a revolutiei !!!

Daca un popor nu are revolutionari sa si-i fabrice, nu sa-i copieze la indigou !!! Pt ca pur si simplu nu functioneaza in felul acesta.

Ah.. si o mica remarca : imnul national – pe care eu personal il dispretuiesc, pentru ca ne scoate la lumina frustrarile, neputintele, insa mai ales naivitatea cronica – sintetizeaza starea de adormire si platitudine al societatii noastre. DA ! VREM O REVOLUTIE, prin urmare, hai sa recitam imnul, si sa-i dam ascultare:

“Desteapta-te romane
Din somnul cel de moarte
(…)”





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !