Comentariile membrilor:

 =  Interesant
Florin Hălălău
[02.Apr.04 13:37]
Interesant punct de vedere. Te mai citesc.

 =  catalin
Eugen Suman
[02.Apr.04 16:03]
da, cu siguranta un text interesant. sa vedem ce mai urmeaza

 =  Ce bine!
Vasile Munteanu
[02.Apr.04 16:19]
Jurnal de 1 minut

Astăzi, 02.04., citesc textul de la această pagină și comentariile.
Comentariile aparțin lui Florin Hălălău și lui Eugen Șuman. Tastez link-ul către pagina lor și constat că nu mă înșel: sunt cei ale căror poezii le-am citit și le-am apreciat.
Și atunci am înțeles: ce bine că 2 aprilie vine după 1 aprilie!
Mai bine îi bătea pe romani și calendarul arăta altfel... . Și poate și poezia...

Cu respect și cu nedumerire pentru cei doi,

 =  vasile
Eugen Suman
[02.Apr.04 16:34]
Vasile, e chiar Suman, nu Shuman. sa ma explic, mi-a placut atitudinea, abordarea temei din poemul acesta. forma, exprimarea si restul nu mi-au produs impresie. Insa atitudinea mi s-a parut interesanta, de aceea am si zis ca astept sa vad ce mai urmeaza. Ca sa-mi dau seama daca textul asta e la misto sau a fost cu adevarat muncit. Mai astept pana-mi fac o parere cat de cat clara asupra calitatii textelor lui catalin.

 =  2 x nedumerire
Vasile Munteanu
[02.Apr.04 19:10]
Dragă Eugen (Suman, cu S),

cu riscul de a te supăra pentru multă vreme, eu credeam că ceea ce face pe cineva să „aștepte” în fața unui text este valoarea sa literară intrinsecă. Dacă tu spui că intersul îți este generat de posibilitatea „mișto”-ului, permite-mi să îți spun că, în loc de a mă lămuri, m-ai nedumerit și mai tare.

 =  A, și încă ceva, Eugen...
Vasile Munteanu
[02.Apr.04 19:12]
Ceea ce cred eu, sincer, că este cu adevărat un „mișto” este faptul că acest text apare la „recomandate”.
Dar, după cum am spus, 2 aprilie vine după 1.

 =  recomandata
Mircea Rosu
[03.Apr.04 03:14]
Vasile Munteanu: stii ce cred eu? Eu cred... . Nu cred, stiu. Stiu ca e o poezie frumoasa, sincera, foarte putin estetica. Si mai stiu ca ti-ai irosit nivelul pe comentarii imbecile dar instantanee. Mai stiu ca 3 vine dupa 2, aprilie, desigur. Poate ar trebui sa stii ca in poezie nu exista 1 aprilie.


 =  Lui Mircea Roșu
Vasile Munteanu
[03.Apr.04 05:24]
Mircea,

1. îmi pare bine „să te cunosc”;
2. eu nu pot să îți spun decât ce am auzit de la alții: că numai proștii au certitudini. Asta ca să îți răspund „pe înțelesul tău”.
3. altminteri, nu cred că m-am exprimat „injurios” la adresa poeziei, ci mi-am exprimat „nedumerirea” față de „criteriile de evaluare”, neexplicate și lăsate la nivelul lui „o poezie interesantă”. Este o crimă dacă nu sunt de aceeași părere?
4. cât despre „risipirea nivelului”... mi-e penibil să-ți răspund...

Așteptându-ți „comentariile neimbecile”,

 =  au baut stramosii si-s beti urmasii
Gabriela Marieta Secu
[03.Apr.04 07:34]
Spunea un Poet candva "probabil ca suntem astfel fiindca bautura stramosilor ne-a ajuns pe noi intr-un fel de coma alcolica"... Parodia e simpatica, numai ca alcolemia prezentului e ingrijoratoare... probabil ca de aia UE ne cere iar sa taiem viile... Eu cred ca UE e nepoata lui Burebista!
Multumesc de zambet!

 =  retrag afirmatia cu nivelul
Mircea Rosu
[03.Apr.04 12:26]
Vasile Munteanu: ai fost mintit, nu numai prostii au certitudini. Am putea incepe o dezbatere lunga pe tema asta, dar pe mine ma dor buricele degetelor.
Sau altfel: reciteste comentariul meu.
"nu cred că m-am exprimat injurios" - am spus eu ca te-ai exprimat injurios?
"Este o crimă dacă nu sunt de aceeași părere?"- nu am spus nici ca ar fi o crima.
Daca vrei ne mai putem duela dar as prefera sa citesc poezii nu comentarii.


 =  vasile
Eugen Suman
[03.Apr.04 15:54]
vasile, in nici un caz nu m-as supara pe tine, esti un om pe care-l respect. ca e la recomandate si mie mi s-a parut oarecum ciudat dar nu noi decidem ce intra sau nu la recomandate, au mai fost texte pe care eu le-am considerat proaste pe aici. voi explica mai detaliat. mie mi s-a parut ca vad o sclipire in textul acesta. mi s-a parut ca autorul poseda acel ceva care pe mine ma bucura atunci cand il intalnesc intr-un text. dar nu am fost sigur cu adevarat, de aceea am spus ca e un text interesant si ca mai astept si alte texte de la autor. sa vad daca mi s-a parut sau daca pot spune ca am gasit un nou autor talentat. fireste, in acceptiunea mea, in subiectivitatea mea. nu ma pretind a fi altceva decat ceea ce sunt.
ma repet, nu m-as putea supara pe tine, ba chiar consider discutiile noastre extrem de placute.

 =  vasile munteanu cârcotașul
Radu Herinean
[03.Apr.04 20:07]
ca să fie treaba clară: eu am pus textul la recomandate. singura contestație de până acum care e cât de cât legată de acest text văd că face referire la "valoarea sa literară intrinsecă". eu văd în această exprimare o MARE problemă, așa că aștept niște lămuriri cu privire la ce este o "valoarea literară intrinsecă" și dacă așa ceva există, ce anume îndepărtează textul de respectiva "valoarea literară intrinsecă".
după care am să revin (dacă mai e cazul) ;)

 =  Lui Radu H.
Vasile Munteanu
[03.Apr.04 22:36]
Dragă Radu,

pe un ton glumeț, aș spune că, dacă ținem cont de criteriile unei dezbateri, prin acest „dacă mai e cazul”, s-a făcut „recurs la autoritate”.
Autoritatea ta o consider incontestabilă, dar, tocmai pentru că pe a mea o consider contestabilă, dă-mi voie, te rog, să continui să manifest aceleași păreri contradictorii: despre tine și despre text-ul de mai sus.
Tot căutând dialogul cu tine, după cum îmi exprimam dorința la acea intervenție a ta pozitivă pe una dintre poeziile mele, iată că l-am găsit. Rușine să-mi fie!
Cât despre „valoarea literară intrinsecă” promit să revin mâine cu explicații...

Cu respect incontestabil și cu speranța că încercarea mea de a glumi nu a fost greșit înțeleasă (din cauza exprimării, evident!),

 =  mai catolic decât papa
Vasile Munteanu
[03.Apr.04 22:50]
Radu,

am uitat să te întreb ceva: cât de MARE este problema?

 =  vasi ;)
Radu Herinean
[04.Apr.04 03:08]
pai macar sa-ti explic: cat de mare e problema vei descoperi singur "maine" cand vei incerca sa oferi acele explicatii si te vei vedea obligat sa inventezi ceva ca sa nu zici din nou ca acum: "ma mai gandesc pana poimaine".

iar "daca mai e cazul" se referea la "daca va exista vreo explicatie", iar concluzia e ca nu era cazul, fiindca deocamdata nu e nici o explicatie, insa ti-am raspuns totusi ca sa te lamuresc.

in privinta autoritatii: e foarte usor sa o primesti, foarte greu sa ti-o creezi, si extrem de greu sa ti-o pastrezi.
asa ca "recurgerea la autoritatea" e un semn clar ca ea exista, iar asta e un lucru bun, probabil pentru toti.

daca mai ai nelamuriri nu ezita sa le ceri, eu m-am lamurit.

iar dialog: oricand; numai ca pe sirul asta de comentarii eu am vazut doar vorbe-n vant si justificari.

 =  mda, am uitat si eu ceva
Radu Herinean
[04.Apr.04 03:10]
Cataline, textul chiar e bun, si asteptam toti alte texte
si stai linistit, poti scrie si prost din cand in cand, important e sa cauti "valoarea intrinseca" ;)

 =  parere
liviu dascalu
[04.Apr.04 05:04]
Cu neplacere intru si eu in acest subsol ca sa las o parere. Cu neplacere intrucat ma expun riscului (minor, pana la urma), sa am parte de un raspuns din partea lui Mircea Rosu sau Radu Herinean de felul: "comentariu imbecil" sau "vorbe in vant".
O sa-mi permit sa raspund eu in locul lui Vasile Munteanu. Distinctia dintre valoarea literara intrinseca si cea extrinseca nu e una riguroasa, nu are cum sa fie, dar e usor de inteles, cu un pic de bunavointa, la ce se refera. Anume: un text poate fi bun si sa nu fie recunoscut ca atare -sunt nenumarate cazurile-, caz in care putem spune ca are o valoare intrinseca; dar un text poate fi perceput ca fiind de valoare de un anumit grup sau intr-o anumita epoca, iar in timp sa se considere ca valoarea sa literara sa fie foarte redusa; in ultimul caz avem de-a face cu valoarea extrinseca, una conferita din exterior unui text literar. Distinctia asta cade daca imbratisam o estetica relativista, si consideram ca valoarea literara e dependenta de receptare, de gust, de o anumita perspectiva istorica etc., si ca astfel valoarea ei este data din exterior; astfel, ea ar fi extrinseca si niciodata intrinseca. Sau putem imbratisa un punct de vedere realist, sustinand ca valoarea unei opere tine de calitatile ei intrinseci, si ca un text este valoros indiferent de numarul cititorilor care cred asta. Acestea doua sunt punctele de vedere extreme, intre care putem gasi o multime de puncte de vedere intermediare.

Cat despre valoarea textului de mai sus, chiar mi-e greu sa ma pronunt. Ultimul cuvant, "big brother" m-a cam "racorit", pana atunci textul mi s-a parut simpatic. E prea scurt si e prea putin ca sa-mi fac o parere. Cred ca daca ar fi fost ignorat nu ar fi fost o mare pierdere.

 =  De ce nu
Nicolae Dimitriu
[04.Apr.04 07:56]
Textul de mai sus este unul discursiv, ca atare, ar trebui sa se supuna normelor deontologice ale demonstratiei logice. Din pacate, dincolo de ironia ieftina din versuri ca "plutesc in gelatina eroilor de neam si tara" sau "pauza publicitara de la big brother" nu prea gasim nici macar ideea principala a acestui demers, daramite argumentatia lui. Despre ce este vorba in poezia de fata, de fapt? Ce legatura este intre Burebista si "maestri", "neam si tara" si "big brother"?

Pe mine ma deranjeaza in special faptul ca o antologie cum a fost cea publicata de Ecraseur la http://poezie.ro/index.php/poetry/67183/index.html a trecut practic neobservata, in vreme ce acest kitch apare pe prima pagina

 =  Concluzie personală
Vasile Munteanu
[04.Apr.04 08:54]
Considerând că s-a dovedit încă o dată că „un nebun aruncă o piatră în apă și zece”... „critico-poeți” nu o pot scoate,
am să dau răspunsul datorat la mine în pagină.
Cătălin, dacă te-am suprat, iertare îți cer, dacă vei citi comentariul propus, vei vedea că nu ai de ce să te superi. Cum, de altfel, sper că se vor convinge și ceilalți „mușchetari” („Toți pentru unul...”). În rest, nimic nu mai contează, poezia, așa cum e ea, și-a atins scopul: a fost îndelung „dezbătută” sau des-bătută.
Vă aștept indiferent de „culoare, opinie sau partid”.

(Încă) Al dumneavoastră,

 =  "tutulor"
Radu Herinean
[04.Apr.04 13:45]
de acord in totalitate cu tine Liviu, cu o mentiune: "un punct de vedere realist" implica "subiectiv", iar asta este exact motivul pentru care am atras atentia asupra implicarii in discutie a "valorii intrinseci a unui text literar", o notiune care nu poate scapa sub nici o forma din ghearele "punctului de vedere" chiar si "realist", insa cu toate asta "subiectiv"

Nicolae Dimitriu, am inteles ca te deranjeaza ca textul unui prieten de-al tau a trecut neobservat, dar asta nu trebuie sa te faca sa te fortezi sa inventezi un comentariu (pe langa subiect) la fiecare polemica aparuta pe site doar ca sa iti versi frustrarile. te invit sa citesti textul cu atentie sau eventual mai relaxat, si daca nu gasesti raspunsuri la intrebarile pe care le-ai pus e posibil ca acele raspunsuri sa nu existe, sau e posibil ca tu sa nu le gasesti. din fericire, asta nu este un criteriu dupa care sa poti evalua un text. daca tu cauti raspunsuri sau mesaje directe in textele pe care le citesti iti pot recomanda cateva site-uri de stiri.

Vasile, sun convins ca nu ai suparat pe nimeni dar imi pare bine ca am aruncat piatra "textului recomandat" pe acest text, fiindca, asa cum ai remarcat, si-a atins scopul.
Iar despre muschetari nu trebuie sa iti faci griji, ei vor aparea de partea ta ori de cate ori vei avea un "conflict" cu "cardinalul", indiferent de justetea lui ;)
cat despre continuarea in pagina ta, probabil o voi citi daca imi va fi sesizata ca atac la persoana de vreun editor, pentru a lua masurile de rigoare in astfel de cazuri.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0