Comentariile membrilor:

 =  noru
sorin teodoriu
[29.Apr.04 11:45]
Interesant Norule. Imi place proza SF, am citit multa si tot as citi. Dar de scris, nu pot scrie decat cel mult schite fantastice.
'O chema Eea și dorea cu disperare să trăiască' atat de simpla fraza si adevarata.
Numai bine,
st

 =  Personaj secundar?
Ghinea Nouras Cristian
[30.Apr.04 09:41]
Mă bucur că ai trecut pe la mine. Ai remarcat personajul Eea, care schimbă traiectoria narațiunii. Dacă am scoate un "e", ar fi Ea, dacă am înlocui un "e", ar fi, poate, Eva. Personaj secundar? Eu nu l-am gândit așa, pentru că face din pelerinul aflat pe ultimul drum, dorind cu disperare să acceadă în casta Acceptaților, un adevărat rebel, Omul care i-a Pălmuit pe Zei la ei acasă.

 =  Dumnezeu, noru si sache
sorin teodoriu
[30.Apr.04 10:01]
- Doamne, eu cred ca ai gresit. Verifica si Tu, cu ingerii Tai, ce se petrece pe Pamant.
- Ce vrei sa zici, Sache?
- Pai iti propun un targ: mergi jos, pe Pamant, acolo unde ai facut omul si animalul si pomul si tot. Mergi acolo, intr-o casa de chirpici si fii harnic, munceste si fara sa faci minuni, demonstreaza ca poti hrani o nevasta si doi-trei copii. Daca poti face asta, trimite-ma la smoala, daca nu poti, atunci fa-ma sfant si lasa-ma jos sa fac minuni, sa bucur oamnenii care au uitat sa fie oameni.
- Auzi Sache. Ia mai stai tu pe Pamant, mai juleste-ti coatele si mai lasa-ma in pace cu ideile tale. Psss, si cand vorbesti cu mine chestii de-astea, zi-le mai in soapta, ca aud ingerii si se rascoala. Hai, valea, ia liftul!
Si uite asa a ajuns Sache la Agonia.

 =  interesant
dana stanescu
[30.Apr.04 10:37]
Recunosc ca nu am rabdare sa stau sa caut pe site, imi citesc intai prietenii, si ce citesc si ei la randul lor caci am incredere in gustul lor. Azi m-am tinut dupa Sorin si uite am avut surpriza sa gasesc ceva bun. Am colectii de carti si reviste Sf si ma tot gandeam ca Sf romanesc nu se mai scrie. Asa ca acum imi citesc preferatii mei in format e-book in engleza.
Textul e bine scris, cu o mana sigura. Personajele sunt interesante. Imi place titlul. O sa mai trec pe la tine:)
dana

 =  “motorul în doi timpi“
Excelentă ideea, ca si transpunerea ei în text. Cum am văzut? Adevăratul rebel, plecatul din turmă, sătul de rebeliune si suferintă doreste acceptarea celoralalti (mi-a plăcut si ideea castei). Totusi e ceva trist în această dorintă de acceptare, mi-ar place să stiu rebelul murind asa cum s-a născut. Si relatia cu Eea, cu dorinta ei de a trăi...Interesantă împletirea dintre SF si realitatea noastră.
“Gânditorii au pierdut toate bătăliile lor – de fapt câstigate, iar Observatorii au avut parte doar de victorii, consemnate apoi ca înfrângeri „istorice” sau „epocale”, în limbajul pompos al cronicilor.
În jurul acestui ring ideal gravitează întreaga lume. Este motorul în doi timpi al Universului, experimentul global pe care Marele Maestru îl face si-l reface, din ce în ce mai febril.
Pentru că timpul, asa cum vă spuneam, Timpul era pe sfârsite.“ Asta am citit-o de trei ori. Pare esenta textului. Excelent!

 =  „motorul în doi timpi“
Îti scrisesem un comentariu acum vreo jumătate de oră, pe care l-am pierdut. Mă tot înjură calculatorul în limba engleză. În sfârsit...
Spuneam că mi s-a părut excelentă ideea si modul în care ai transpus-o în text. Cum am văzut? Rebelul adevărat, plecatul din turmă, asteaptă acceptarea celorlalti, sătul de rebeliune si suferintă (mi-a plăcut si ideea de castă).
Totusi e tristă dorinta asta de acceptare. Mi-ar place să stiu rebelul murind asa cum a trăit.
Si Eea, cu tot cu dorinta ei de viată...
“Gânditorii au pierdut toate bătăliile lor...“ De aici până la sfârsit am citit textul de trei ori. Îmi place la nebunie si cred că asta este esenta. Interesantă împletirea dintre SF si realitatea noastră.

 =  Dana, la recitire!
Ghinea Nouras Cristian
[30.Apr.04 11:21]
Dana, eu am venit relativ recent pe site și-ți mărturisesc că am încercat exact aceeași senzație de "rătăcire" printre atâtea nume, dar a meritat: din ce am citit, peste 70% sunt texte bine scrise, unele chiar excelente și asta o spun sincer, poate de vină este și structura mea de tip care vede mereu jumătatea plină a paharului... Pe prietenul comun zis Sache l-am descoperit pentru că proza lui era pe prima pagină, deci practic dintr-o fericită întâmplare.
Cât despre "Timpul...", îmi face plăcere că l-ai remarcat, mai am ceva în genul ăsta, "Cap-de-Târnăcop" (este pe site), dar "Timpul..." îmi pare mai bine închegat.
La recitire!

 =  Nefericita întrebare "de ce?"
Ghinea Nouras Cristian
[30.Apr.04 11:36]
Loredana, eram curios să-ți știu părerea și mă bucur că n-ai ocolit "Timpul...", proză pe care am tot amânat să o pun pe site, considerând-o prea lungă. Sunt convins că Marele Maestru face și reface același experiment global, schimbând poate doar ingredientele. Suferința, dar și libertatea de alege, încep atunci când ne punem nefericita întrebare: "de ce?"
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !