Comentariile membrilor:

 =  Felicitari
Codrina Verdes
[01.Jun.04 18:03]
Raman fara cuvinte in asemenea situatii. Felicitari Aleks, la multi ani de poezie, Alma !

va imbratisez cu drag,
Codrina

 =  La multi ani pentru azi si...
Carmen Molnar
[01.Jun.04 19:38]
felicitari, Aleksandar!


+ Felicitari, invingatorilor!!
Gabriela Petrache
[01.Jun.04 21:17]
Waw!!! Felicitari Aleksandar Stoicovici si la cit mai multe premii. Fie-ti mereu muza aproape :)

Alina, puteai sa nu te zgircesti asa si sa pui P.S. cu niste caractere ceva mai mari :P.
La multi ani de si pe poezie, inspiratie, suflete aidoma tie aproape si putere sa duci la capat ceea ce ai inceput si-apoi intilni-ne-am cu bine pe la Virtualia 1001:)+ Sub privirea aceea calmă...:)
Florin Andor
[01.Jun.04 21:37]
... se pare că au trecut doi ani de căutări printre raze și urme de vânt într-o lume marcată de zgomot și grabă sau scufundată în tăceri peste care ai putut păși ca pe un covor de arcuri crescute de magia cuvintelor sau gesturi în ordinea firească a lucrurilor; uneori a trebuit să judeci fără a-ți vrea transformarea într-un simbol și te-ai străduit a găsi liantul acela care aduce aproape oamenii de dincolo de cuvinte ... Felicitări lui Aleksandar Stoicovici! ... La mulți ani! pe poezie.ro și numai bine ție, Alina, cu suflete calde aproape :) ... pentru toată activitatea ta de pe site și din lumea reală aferentă acestuia o steluță platinată :)

 =  Felicitari pentru copilul cu talente mari
dumitru cioaca-genuneanu
[01.Jun.04 21:42]
figura de pusti el are
dar la pemii dolofane
pofteste nene ioane
cu o sete de om mare

 =  Felicitări Aleks! Mulți ani Alma!
Daniel Bratu
[01.Jun.04 22:32]
Felicitări Aleksandar !

Mulți ani fericiți si frumoși de poezie, Alma !

P.S.
Nea Mitică, are har
și de are, premii sar,
nu poftește și-uite, iar
a primit Aleksan-dar.
 =  numai bine
Cristina Trușcă
[01.Jun.04 23:06]
Felicitari, Aleks! Stiam si eu ceva dar am tacut ca sa ramana surpriza. ;)

Alina, la multi ani de poezie.ro! ;)

 =  zambet
Claudiu Banu
[02.Jun.04 00:16]
Aleks, Alma, calatoria abia a inceput, si se anunta tot mai frumoasa! Felicitari si La multi ani!

+ Aleks, o minunatie de copil
Luminita Suse
[02.Jun.04 00:25]
La multi ani, Aleks si felicitari pentru premiul revistei Cronica!

 =  Urari de urari !!!
Maria Prochipiuc
[02.Jun.04 09:22]
La mulți ani de poezie Alina!

Cuvintele mele de admirație pentru tine Aleks au fost strânse în acel dar de ziua ta, azi iti pot spune: felicitări pentru peremiul obținut si numai succese!

 =  felicitari!
Florina - Daniela Bordieanu
[02.Jun.04 09:30]
Felicitari, Aleks, si la cat mai multe premii pentru poeziile tale.

Alina, la multi ani de poezie!
Sa ne fii alaturi cu prezenta placuta, cu sfaturile si poeziile tale pentru cat mai mult timp.

Dana

+ FELICITÃRI!!!
Diana Iepure
[02.Jun.04 12:15]
Felicitări, ALEX!

Felicitări, Alina, pentru tot ce ai reușit să organizezi la Iași!!!

Cu drag,
Veverița

 =  :)
Aleksandar Stoicovici
[02.Jun.04 15:37]
Va multumesc tuturor pentru felicitari :)

Aleks

 =  4 stele
Daniel Porumbel
[04.Jun.04 17:39]
Salut!

Imi explica si mie ce e asa de interesant la chestia asta de a primit nu stiu cate stelute si a lasat pe unii fara cuvinte? Ca mie sincer mi se pare o banalitate ca oricare alta, una mare chiar... Si aici?

bye
daniel

+ in apararea lui alex
Dan Mitrut
[05.Jun.04 20:12]
Daniel Porumbel, tocmai ti-a iesit un porumvbel din gura.
dupa un an de implicare in site, cand vei pricepe cum se misca lucrurile pe aici, cei intelege adevarata valoare a acestor stelute.

pana atunci comentariul tau dovedeste doar ignoranta.

Alex, sper ca nu ai uita lectiile de Origami.
iti urez la cat mai multe recunoasteri de acest fel.

cu prietenie, Magul

 =  Oana Mătase - premiul I la proză
Alina Manole
[05.Jun.04 22:58]

Azi am aflat că Oana Mătase (aiurita sitelui poezie.ro) este laureată cu premiul I la secțiunea "proză", la clasele V-VIII, la același concurs.
Bravo, Oana!

 =  Doar felicitari
Marina Samoila
[06.Jun.04 00:56]
Felicitari Aleks, felicitari Oana. Fie ca pasiunea pentru scris sa va insoteasca toata viata, dar si aceea pentru citit (ceva mai rara in era internetului, din pacate)!
(Da, si eu ca la sedinte: ii certi pe cei prezenti pentru absenti, scuze!)
Si la fel, sa aveti parte si de recunoasteri ca cele care va bucura acum. Dar mai ales sa simtiti ca daruiti prin scrisul vostru!
Multumiri Alina pentru veste si La multi ani! de poezie.ro si in general de poezie!

(Va dati seama cum ar fi sunat "de agonie"? Bine ca...., in fine, nu-i treaba mea!)

 =  re: in apararea lui Alex
Daniel Porumbel
[02.Oct.05 19:06]
Salut!

Am pus intrebarea respectiva nu pentru a "ataca" pe cineva (Alex) ci doar pentru a-l provoca.
Autorii oricum ar trebui sa fie pregatiti sa faca fata si unor oameni mai reticenti. Faptul ca toti ii spun "ce bun esti", nu-l ajuta cu nimic, ci dimpotriva ii pot da un sentiment de multumire pe care un (viitor) scriitor nu ar trebui sa-l aiba prea usor.
Eu as putea fi un personaj destul de important nu pentru ca sunt eu, ci pentru ca sunt un personaj colectiv. Sunt un oarecare (destul de ignorant intradevar), vad un "4 stele" si un comentariu "Raman fara cuvinte in asemenea situatii".
Va dati seama ce fals suna? Unless he is a great hero of humankind.

bye
dany

ps. Eu, nimeni, nu vreau sa va "perturb" voua comunitatea, deci daca vi se pare ok sa nu dati drumul mesajului asta, atunci va inteleg..

 =  pentru Daniel Porumbel
Virgil Titarenco
[07.Jun.04 02:08]
Daniel, iartă-mă că mă "bag" și eu. În definitiv nu este treaba mea, dar am citit ce scriai și mi s-a părut interesant. Interesant prin inconsecvență. De exemplu, tu respingi spiritul patronizator al celor care îl gratulează pe Aleks dar și tu faci același lucru (desigur din altă perspectivă) cu rînduri precum "Autorii oricum ar trebui sa fie pregatiti sa faca fata si unor oameni mai reticenti. Faptul ca toti ii spun "ce bun esti", nu-l ajuta cu nimic, ci dimpotriva ii pot da un sentiment de multumire pe care un (viitor) scriitor nu ar trebui sa-l aiba prea usor."

De ce este acceptabilă o atitudine "parintească", care avertizează și nu e bună și una care apreciază? Sau e vorba aici de acel spirit pietist atît de des întîlnit la mulți români, dare zice "ai succes acum dar ai grijă că te pîndește demonul vanității"?

Apoi mi s-a părut interesant că la început te deranja acordarea de steluțe pe acest text iar apoi în al doilea comentariu să ne spui că de fapt tu ai "a hidden agenda", ai vrut să îl provoci pe Aleks. La ce? La trîntă, la un concurs de poezie? Ce vină are Aleks că oamenii îl admiră? Sau tu deja îl și vezi victimă a greutății laurilor?
Hai să îți spun ceva. Eu nu te "stigmatizez" că ești nou. Nici nu mă interesează asta. Nu e nici un defect și nici un merit. Dar bineînțeles n-am văzut să fi publicat nimic. E foarte posibil ca tu să scrii foarte bine. Dar pînă cînd începi să publici ceva, o astfel de atitudine din partea ta va fi suspectată de cea mai banală și inferioară invidie. Și pe bună dreptate. E vorba de natura umană. Iar o astfel de percepție nu poate să îți dăuneze decît ție. Nu uita, un nume bun se cîștigă greu și se pierde ușor.

cu respect,

 =  bravo
Sidor Gabriel
[08.Jun.04 03:43]
bravo. Mai mult nu are sens sa zic.

 =  idei, explicatii si iluzii
Daniel Porumbel
[08.Jun.04 19:55]
Virgil, multumec pt raspuns.

Eu am fost inteles doar pe jumatate. In principiu atmosfera asta plina de iubire pe care ati creat-o in jurul lui e foarte "dubioasa". De cele mai multe ori, situatile de genul asta indica undeva o minciuna. Se vede oricum dupa formulare, ca laudele alea sunt multe cam de complezenta, asa ca macar eu sunt sincer. Nu ma intelegeti gresit, nu ca n-as vrea sa fie adevarate toate laudele...
Trecand peste presupunerea asta, nu cunosc pe Alex, n-am citit nimic din ce-a scris el, nu am auzit de concursul pe care l-a castigat, nu am scris vreodata vrun text, nu am trecut niciodata de 8 la romana in liceu si nu am nici o pretentie de a fi apreciat din acest punct de vedere. Doar ca s-a intamplat ca tocmai un chiulangiu ca mine sa primeasca puterea gandi lucruri pe care altii poate nu si le-ar imagina..
Catre Alex: Daca esti un "protejat" al cuiva, it's OK. Daca ai pretenti intrinseci de la tine, lasa-i pe pensionari sa zica ce vor (fie bune, fie rele). Doamna profesoara de Biologie, iubita bunicutza a tuturor, poate sa fie sau nu multumita de tine.. Dar daca vrei sa faci literatura, tu ai nevoie de altceva. Ai nevoie de un mediu neconventional, de oameni cu un cuget nelinistit gata oricand sa faca ceva sacrifici mari pentru niste amarate de texte. Oameni care sa te faca sa dai totul din tine - fara sa-ti pese daca esti sau nu apreciat. Importanta e dorinta tanarului de a schimba lumea, ci nu sa-ti vinzi marfa bine, ca asta nu e castraveti. Cred ca sunt sute de exemple in literatura de opere neapreciate de catre contemporanii lor. Poate nu-i frumos ce zic, dar s-ar putea sa fiu mai sincer ca altii.

Ca sa nu par mai idiot decat sunt in realitate, lasati-ma sa ma repet: nu "concurez" pe Alex la nimic. Laudele voastre sunt frumoase, estetic dau foarte bine si sunteti chiar f. draguti. Dar nu cred ca acesta e genul de mancare pe care o cauta un scriitor adevarat. Lasti-i stelutele sa-i vina in mod natural daca e sa vina, nu pentru ca sunteti voi mai smecheri pe site-ul asta.
As vrea sa inchei cu ce-au spus si altii mai destepti decat mine (si chiar si decat voi):
"
- Nu pot. Cum o sa scriu?.... N-am talent
- Daca as vrea sa fac o gluma ieftina, as raspunde: tocmai de aceea... Dar iti spun serios: nici unul din marii scriitori n-a avut talent.
- !?
- E purul adevar. Sa zicem ca a fost o exceptie. Flaubert. Poate si Maupassant. Sa adaugam fara indoiala pe Anatole France. Dar nici nu sunt chiar dintre cei mai mari.
Parca i-am tulburat putin limpezimea convingerii. Acum sovaie ingandurata...
- Un scriitor fara stil frumos... fara nimic?
- Stilul frumos, doamna, e opus artei.......
"

Alex, daca ai in jur de 14 ani si pricepi esti tare.

In rest, m-am lungit mai mult decat e lumea interesata, stiu.. Nu vreau cearta ca la politica la TV, ci voiam o discutie in contradictoriu constructiva - de altfel singurele(99%) discutii constructive sunt in contradictoriu. Si daca o sa mai scriu pe site, imi voi lua un nume ipotetic.

Toate cele bune!
Daniel

ps. prin "pensionari" nu se intelege neaparat batrani. Exista si "pensionari" tineri , si batrani tinari si tineri batrani.

 =  >> Daniel Porumbel
Alina Manole
[08.Jun.04 20:06]

În juriul concursului organizat de Revista de cultură "Cronica" din Iași, a fost și dl. Valeriu Stancu.
Revista se distribuie și în București.

 =  da/i inainte baiete
Florian Silisteanu
[08.Jun.04 20:58]
Domnule *piciu)* Cautatorul lasa aci semn de prietenie cu speranta ca nu te mai uiti prin frigiderul poeziei si nici pe sub fustele metaforei.....La Multi Ani amice

 =  Alma l-a descoperit pe Aleks!
Olimpia Blăgoi
[22.Jun.04 17:52]
Trebuie sa ne amintim - cei vechi pe site - ca Alma l-a descoperit pe Aleks, ca ea l-a dirijat, cu multa delicatete, in virtual, ca i-a prezentat poezia maestrilor din Iasi, l-a sfatuit sa participe la concursurile de poezie! Talentat dar si norocos, premiantul nostru!
Alma, sa-ti dea Dumnezeu fericire, pentru altruismul, rabdarea si profesionalismul cu care ai cautat, printre miile de poezii citite pe site, sclipirile pietrelor scumpe! Pe cati i-ai recomandat la Symposium?! Pe cati i-ai lansat la Pod Pogor!? In numele lor, iti multumim, Alma!

 =  >> Pia: explicații
Alina Manole
[22.Jun.04 18:16]

Aleks avea nivel 120 când am intrat eu pe poezie.ro. Aleks rămâne primul meu prieten poezist.

Eu n-am făcut decât să citesc poezii pe poezie.ro și să privesc lumea. În rest, e meritul autorilor și editorilor de ziare și reviste. Și al sitelui poezie.ro. Nu uit că aici m-am format.

Cât despre Symposion, este o bună ocazie de a-l felicita pe Daniel Bratu publicat miercurea trecută! Vă spun un secret: vor urma Azrail (sperăm că mâine) și Florina (posibil săptămâna viitoare). Iar pentru acest fapt trebuie să-i mulțumim domnului Mihai Leoveanu!

Am acasă toate ziarele. Chiar duminică discutam cu Lebragia că ar trebui să avem o arhivă a Comunității poezie.ro din Iași.
Să nu uităm revistele Cronica, Convorbiri Literare și Poezia.

Cât despre concursuri, e cumva adevărat și aici l-am avut ca exemplu pe Nexus de la care am învățat să sfătuiesc lumea poezistă să trimită la concursuri.

Va urma. :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !