Comentariile membrilor:

 =  doar opinie
Alexandru Dan-Alexandru
[16.Nov.04 00:30]
ideea este excelenta!! felicitarile mele!!
o antologie de carte poezie.ro este ceva ce n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca unui iubitor de poezie

am insa o singura intrebare:
cum vor fi selectionate poeziile?
in functie de valoare, desigur.
dar ce inseamna valoare?
nu cumva valoarea unui text ar trebui sa fie raportata la varsta autorului?

este o simpla opinie
multumesc

 =  alexandru dan
Radu Herinean
[16.Nov.04 00:34]
salut Alexandru, raspunsul corect este chiar cel oferit de tine.
în măsura în care acest proiect are succes, relativitatea la varsta va fi un argument de care se poate ține cont în mod deosebit intr-un proiect viitor, în care pot fi selecționate de exemplu numai texte ale autorilor foarte tineri.
asta nu înseamnă că autorii foarte tineri vor fi evitați pentru această primă selecție, ci doar că nu vor primi credit suplimentar pentru vârsta lor, ci vor fi tratați ca egali, într-o selecție bazată strict pe valoare.

 =  Felicitari din toata inima!
Mihai Raluca-Ștefania
[16.Nov.04 08:32]
Si tuturor celor care isi vor regasi trairile intre paginile acestei antolgii. te salut, Radule!

+ un pas mare pentru literatură
Marina Nicolaev
[16.Nov.04 09:59]
sincere felicitări pentru eforturile deosebite depuse!
sper ca, la rândul meu, să te pot ajuta!

 =  Un proiect bun
Albu Vladimir
[16.Nov.04 13:43]
Un proiect generos care structureaza si poate valoriza mai eficient ansamblul materialelor continute in poezie.ro.
Sa fie intr-un ceas bun.

 =  multumiri
Cristiana Miu
[16.Nov.04 13:59]
Mi se pare o idee foarte buna, stiu ca ea nu e noua si ca Radu incearca mai demult sa o puna in practica. Sunt bucuroasa ca ea va deveni realitate palpabila acum.
Ma gandeam cu ce as putea ajuta eu. Deocamdata cu un gand bun si cu oferta de a munci la acest volum daac este nevoie. Ma refer la tehnoredactare, corectura, alte activitati cronofage si utile.
Sper ca acest proiect sa aiba viata lunga si sa ne bucure pe toti.
Multumim.

 =  Cine are carte...
Rares Bunea
[16.Nov.04 14:13]
Sunt foarte incatat, si eu, de aceasta idee. Ar fi chiar interesant daca noi, membrii poeziei punct ro am putea intra in posesia volumelor, chiar prin metoda ramburs, fapt ce ar ajuta bugetul fundatiei si ar fi premisa pentru dezvoltari ulterioare. Toate cele bune,

 =  Rareș Bunea: magazin virtual
Radu Herinean
[16.Nov.04 14:29]
Volumul va fi desigur disponibil pentru toți cei care doresc să îl achiziționeze, evident în limita numărului de volume pe care vom reuși să îl edităm.
El va putea fi achiziționat prin rețeaua de librării Cărturești și probabil și în alte librării, și de asemenea prin intermediul unei librării virtuale care va permite cel puțin plata ramburs (probabil și plata cu card). Ar exista și posibilitatea de a iniția un program de tip "preorder", care ar putea ajuta mult efortul de editare, în avans, însă voi lua în considerare această posibilitate numai dacă va exista un număr semnificativ de cereri pentru această opțiune.

Magazinul virtual de carte va conține deasemenea cărțile tuturor membrilor Agonia care vor dori să își vândă volumele prin intermediul acestui sistem. Cei care sunt interesați de includerea volumelor lor în magazinul virtual de carte (care va fi lansat în luna Decembrie 2004) sunt invitați să mă contacteze la aceeași adresă: [email protected]

 =  precizari si transparenta
Viorel Gaita
[16.Nov.04 17:31]
Radule, ideea mi se pare foarte buna. Asta inseamna o "impletire" a virtualului (site-ul Agonia.ro) cu realitatea palpabila a foii de hartie (volumul de poezie). Si mai inseamna ceva: autonomie si independenta. Partea cu sponsorizarea nu mi-e insa foarte clara. Ce inseamna in opinia ta sponsorizarea unei carti de poezii? Cum vezi tu chestia asta? Am ajutat odata (cu o modesta suma de bani) un prieten sa-si publice o carte si drept multumire mi-a trecut numele la sfarsit, printre intreprinderi si institutii. Mi s-a parut un pic bizar. Pe de alta parte contributia mai mult sau mai putin importanta a membrilor trebuie intr-un fel evidentiata. Exemple ca cel al Orianei nu fac decat sa-i incite si pe altii sa participe financiar. In sensul acesta poate ar fi mai multa nevoie de transparenta.
Spui tu Radule: "îmi face plăcere să vă anunț că până la sfârșitul acestui an va intra sub tipar prima antologie de poezii culese dintre creațiile membrilor atelierului literar www.poezie.ro". Dupa zvonurile ce au circulat eram sigur ca prima antologie a si fost deja editata. Revin deci la transparenta pe care am mentionat-o mai sus.
Felicitari inca odata pentru proiect si spor la treaba!


 =  :)
Cristina Bunu
[16.Nov.04 17:51]
Felicitari :)

 =  Viorel Gaita
Radu Herinean
[16.Nov.04 20:12]
Viorel, trebuie sa recunosc că mă bucură extrem de tare întrebările tale. Puteam să merg până la a preciza concret cum și unde va fi menționat numele fiecăruia, și câte volume va primi "cu complimentele noastre" pentru contribuția respectivă. M-am ferit însă să intru în detalii fiindcă am avut întotdeauna rețineri atunci când a fost vorba de strângerea de fonduri, chiar dacă scopul este nobil.

Iată deci o primă serie de răspunsuri/detalii:
Proiectul volumului a mai fost derulat o dată însă s-a oprit la stadiul de manuscris (conform terminologiei folosite în edituri) și nu a fost scos exact din lipsa de fonduri.
Aceasta este deci prima antologie poezie.ro.

Așa cum spuneam, cei care vor pune umărul din punct de vedere financiar vor fi menționați în volum ca susținători ai proiectului, menționați în comunicatele de presă, menționați pe materialele promoționale fixe, vor fi invitați (și asistați) pentru a participa la lansare/lansări, vor primi un număr de volume cu complimente și scrisoarea noastră de mulțumire și așa mai departe. Desigur, în funcție de dimensiunea contribuției, toate aceste demersuri pot fi incluse în diverse "pachete".
Am deasemenea si o lista cu persoane care mi-ar face o placere deosebita sa participe alaturi de noi si in calitate de membri ai fundatiei, insa voi face demersul acestor invitatii la momentul potrivit, probabil incepand cu luna decembrie. Nu stiu ce avantaje ar putea aduce acest statut, insa stiu ca sunt foarte multi oameni pe acest site pe care mi-as dori sa ii am alaturi in calitate de membri ai acestei fundatii.

Dacă pot să ofer mai multe lămuriri te rog sa vii cu întrebări sau chiar propuneri și idei specifice. Nu ezita sa folosesti si emailul daca este cazul, cu toate ca nu am absolut nimic impotriva transparentei. Totusi, din motive obiective de organizare, anumite informatii legate de proiect vor fi cunoscute abia la lansarea acestuia.

 =  darul lui mos craciun in anul controversat al maimutei
Dana Stefan
[16.Nov.04 20:21]
un proiect ambitios si binevenit, felicitari initiatorilor!imi ofer serviciile si ma inscriu pe lista celor ce isi doresc in biblioteca aceasta insumare de texte.
as dori sa stiu, va rog, cum pot achizitiona volumul de aici din oradea, cand va fi sa fie?..

 =  despre "scriitori", oameni fericiti si antologii
liviu dascalu
[02.Oct.05 19:06]
Insasi ideea de antologie e controversabila: are oare sens o antologie? Pot fi amestecati niste poeti care in mod normal ar trebui sa nu aiba mare lucru in comun?
Pe mine antologiile cu texte valoroase m-au frustrat intotdeauna, m-au facut sa caut autorii buni din care citisem doar cateva texte. Antologia poezie.ro nu va avea menirea asta, de a te trimite la autori, fiindca majoritatea nu merita sa fie publicati pe cont propriu, sau daca merita, nu au reusit si probabil ca nici nu o sa reuseasca sa o faca.
Asa ca, in concluzie, ideea asta cu antologia www.poezie.ro mi se pare ca nu duce nicaieri. Oricum, nu inspre literatura. Cred ca multi oameni au de castigat din cultivarea unei identitati de "scriitor". Acum eticheta de "scriitor" e la liber, nu ti-o mai da Uniunea Scriitorilor, ci un site literar, si asta e meritul www.poezie.ro, ca face niste oameni fericiti.

 =  despre antologie si ironie
Anca Anghel Novac
[17.Nov.04 00:56]
Un pas important Radu care trebuia facut odata.
Felicitari, se pare ca de data asta se va intampla.

PS: Apropo de eticheta de "scriitor". Uniunea nu-ti mai da aceasta eticheta, e adevarat, mai trist e ca pentru unii nici un site literar precum agonia.ro
Nu-i asa domnule magister ?

 =  Sugestii
Daniel Dinescu
[17.Nov.04 01:00]
Salut si eu actiunea, insa, la momentul actual nefiind in tara, va intreb daca as putea ajuta practic cu ceva - corectari, transcrieri cu diacritice, un alt fel de implicare decat financiara - partea respectiva fiind, la momentul actual, focalizata pe studii.
Ma bucur si ma simt onorat sa fiu un membru al site-ului.
Radu, inca o data, felicitarile si sprijinul meu.
Cu deosebit respect,
Daniel

 =  Ce e rau?
dumitru cioaca-genuneanu
[17.Nov.04 01:43]
Draga Liviule
in primul rand sper ca nu te superi ca ma adresez la per tu (prefer sa fiu adresat in acelasi fel fiindca am sentimentul ca nu mai sunt chiar asa de "matur" ca varsta bineinteles) iar in al doilea rand sper ca nu te vei supara de cele ce am de spus. Eu sant de acord cu tine ca marea majoritate din noi cei ce ne jucam pe "Agonie.ro" nu santem scriitori, dar ce e rau in asta? Daca ne uitam putin in urma fiecare generatie a dat cativa scriitori care au fost recunoscuti de generatiile care au urmat. La timpul cand au scris acestia au fost si alte sute care au scris. Ei nu au ramas ca nume in literatura romana dar nici nu cred ca literatura romana s-a resimtit de pe urma faptului ca ei au scris . Nu sant istoric literar dar sant convins ca acelasi lucru s-a intamplat si pe timpul lui Eminescu, in definitiv o revista chiar de asa mare prestigiu
cum a fost "Convorbirile Literare" nu putea fi umpluta numai si numai cu capodopere, nouazeci la suta din continul ei erau lucruri de umplutura. Parerea mea e ca daca nu apareau aceste lucruri de umplutura revista nu putea aparea de loc fiindca oricat de buni erau Eminescu, Alecsandi, Cosbuc, Caragiale si Creanga tot nu o puteau umple numar de numar . Pe aici pe unde sant eu apar antologi in prostie, fiecare liceu isi scoate anual antologia sa poetica si eu nu vad nimic rau in asta. Majoritatea covarsitoare a celor care apar in astfel de antologi nu vor ajunge scriitori sau poeti sau critici dar tot isi vor aduce aminte cu placere de aceea antologie si (sa speram) vor mai citi atunci cand s-au lasat de scris poezie. De fapt nici patalamalele de la Uniunea Scriitorilor nu au decat valabilitate limitata. Daca ne uitam la membrii ei dintre cele doua razboaie mondiale vom vedea ca multi sant uitati. Singurul pericol care il vad eu este pentru tinerii care vor sa traiasca din literatura. Dupa parerea mea, acestia, indiferent cat sant ei de talentati, trebuie sa fie foarte atenti fiindca fara o alta meserie solida vor avea o existenta plina de privatiuni daca vor incerca sa traiasca numai din ceeace scriu. In restul chiar daca "Agonia.ro" scoate zece antologii pe an eu nu vad nici un pericol. Ba cred ca e chiar daca tinerii sub cinzeci de ani ( pentru mine astia sub cinzeci sant toti cu buricul verde) se bucura nitel cand isi vad numele tiparit sub una din icercarile lor.

 =  mulțumiri și răspunsuri
Radu Herinean
[17.Nov.04 01:43]
multumesc pentru toate ofertele de ajutor, atat financiar cat si de voluntariat. le-am retinut si va voi contacta pe fiecare in parte la momentul potrivit.

cat despre eticheta de "scriitor" eu stiu ca uniunea continua sa o dea in continuare, iar daca nu o mai dă, probabil e din cauză că nu mai poate. poate și de aceea s-a simțit nevoia unui volum care să nu fie "girat" sau pre-"etichetat" de uniunea scriitorilor sau orice alt for.

această antologie nu va pune nici o etichetă nimănui, este o colecție de autori și texte care va ajunge și sub ochii celor care consideră că literatura care se naște folosindu-se de internet mai poate fi ignorată și a celor care spun "dacă nu ajunge la noi, nu există". acum nu cred că va mai exista nici o scuză.
te asigur Liviu că mi-ar face o plăcere deosebită să publicăm în volum propriu pe fiecare dintre autorii care vor fi invitați să facă parte din acest volum, iar acest proiect chiar poate fi primul pas în această direcție.

așa cum am mai spus, proiectul "antologie poezie.ro" nu este editat doar cu intenția de a recupera investiția inițială. această primă reușită și toate fondurile pe care (eventual) le va genera acest prim proiect vor constitui bugetul de plecare pentru următoarele proiecte realizate de noi, indiferent că sunt antologii, volume de autor, reviste de atitudine culturală sau premii pentru autorii promițători.

 =  Ofertă
Mihai Chiriță
[17.Nov.04 14:45]
Am tipărit mai multe volume tehnice în calitate de autor sau/și editor. Cu ce vă pot fi de folos?

 =  Număr de cont bancar
Dușan Baiski
[17.Nov.04 16:22]
Radu, te rog să-mi trimiți un număr de cont bancar în lei.
Din salariul meu de jurnalist voi încerca să ajut fundația și proiectele ei. Am și calitatea de consilier editorial din partea Ministerului Culturii, dar cred că ai alții mai la îndemână la București. Și care, în plus, pot fi chiar filologi. Eu nu sunt filolog.
În ceea ce privește fundația, trebuie să ne luptăm să o ducem la ceea ce se numește "de utilitate publică", fiindcă sunt anumite avantaje.
În ceea ce privește antologia de poezie, inițiativa este salutară. Pentru mulți, ea va conta extrem de mult, chiar dacă doar numai pe plan sentimental.
Mult succes!

 =  sprijin total
Laurențiu Orășanu
[17.Nov.04 16:33]
Sper sa pot ajuta si eu la efortul implicat de o asemenea Fundatie. Orice actiune care o face cunoscuta (volumul antologic, biblioteca virtuala, atelierele, lansarile de carte, si cate vor mai veni) consider ca trebuie sprijinita de cat mai multi membri ai comunitatii noastre.

 =  pune-ma la socoteala
Aurel Pop
[17.Nov.04 20:53]
Radu, ma bucur ca le-am luat-o inainte celor de la Uniune, asa dupa cum poate stii,din apelul primului Congres National de Poezie, si ei mosesc un sitte de poezie asa ca ma bucur ca a-i luat taurul de coarne si faptul ca diversifici activitatea e un lucru laudabil. Poti sa contezi pe mine. Poate viitorul meu volum o sa-l mosesti?

 =  Din tot sufletul, și eu.
Luminita Suse
[18.Nov.04 03:28]
De acord cu Laurențiu. Și eu voi sprijini cum voi putea aceste planuri. Sunt 4 ani de când activez pe acest site și acum, mai mult ca oricând, suntem cel mai aproape de reușită!

 =  despre perspective
Axel Lenn
[02.Oct.05 19:06]
Una din opiniile de mai sus mi-a retinut atentia; desi a ridicat cateva tonuri (toane) ulterior, cred ca este foarte pertinenta. Antologiile sunt bune dupa/post/ex etc. Exemplu: antologie de poezie gruzina - destul de interesant asa. Sau florilegiu romantic, ok. Exceptional de evocatoare cele in genul "texte rare ale renasterii", sa nu mai vorbim de colectiile postum pentru un autor sau altul. Pentru autorii in viata e mai utila revita (am observat intr-un comentariu anterior confuzia intre antologie si revista literara, au totusi roluri diferite) in ideea de propunere, prezentare, perspectiva, imagine media etc.
Comentariul dlui L. Dascalu puncta in final un lucru peste care s-a treut usor: antologia e o initiativa a siteului nu a celor inclusi acolo. E, prin urmare, nu un exercitiu de promovare a unor autori cat unul de imagine a fenomenului e-literar romanesc - din punctul asta de vedere toata stima si lauda, si asta e punctul de vedere din care trebuie discutat. Reiese din comentarii si o alta idee: un fel de "competitie" cu Uniunea Scriitorilor - eu unul nu ii vad rostul. Este exact privitul peste gard, destul de aiurea. N-ar trebui sa existe nici macar comparatii, sunt doua lucruri total diferite.
Despre eticheta de scriitor s-au afirmat enormitati DIN PACATE adevarate la noi. Mai avem un pic si ajungem la stampila "Scriitor" alicata pe buletin. Un scriitor se defineste SINGUR. Mitul criticului care te ia in spate, a cenaclului cate te promoveaza sunt deja DEPASITE. Despre asemenea lucruri nici nu ar trebui sa se mai vorbeasca astazi, nici macar tangential sau metaforic.
Ar fi poate cazul sa reiau cateva idei mai vechi, doar-doar s-o gasi intelegerea utilitatii lor mai mult decat orice altceva:
1. o revista agonia, format electronic (e muuuult mai ieftin, de impact muuuult mai mare), in care sa se filtreze, lunar sa zic, forfota siteului - un atelier literar cu merite incontestabile. O astfel de revista ar fi CALITATIV mult deasupra hartiei tiparite, mai ales intr-o prezentare creativa de tinuta (new art media styles). Sa nu mai zic cat de premiera pentru ro ar fi, sa nu mai zic ca sunt putine astfel de siteuri pe net worldwide. Un spectacol de idee, imagine si sunet care ar ridica standardele categoric.
2. mai toate tarile lumii civilizate beneficiaza de o biblioteca electronica de texte ale scriitorilor lor in cel putin o limba de circulatie universala (cel mai frecvent engleza). Ro nu are asa ceva la ora actuala. E drept ca sunt putini traducatorii de autori romani in alte limbi. Orice inceput e greu, insa o rubrica de consacrati in limbi straine de circulatie ar putea prinde contur substantial in cativa ani. Da, banuiesc ca ar putea oricine face un astfel de site, insa nimeni nu a facut-o pana acum. Era o idee sa poarte sigla acestui site si fenomen : poezie.ro/agonia.net.

Multa bafta in actualul proiect, si sper sa vin o zi cand vor fi mult mai multe realizate.

 =  și marii critici o mai zbîrcesc!
Tudor Negoescu
[19.Nov.04 16:21]
Un pas mic pentru poezie.ro, un pas mare pentru imaginea literară a celor selectați!
Dar sînt convins că va apărea iarăși aceeași idiosincrazie iscată de mecanismele și de criteriile selecției, de orgoliile participanților. Orice selecție, trebuie să recunoaștem, este una subiectivă.
Eu, dacă aș coordona acest proiect, aș angaja un critic cu greutate pe piața literară, specializat în poezie; l-aș plăti și i-aș cere să-mi selecteze o sută de nume dintre trei-patru sute pe care i le-aș pune la dispoziție.Așa, aș fi mai sigur că nu fac prea mari erori.
Acum, între noi fie vorba, și marii critici mai greșesc.
Unul dintre ei, chiar pomenit de către un fan, pe acest site, a demolat volumul de debut al unui aspirant la gloria literară.
Cînd s-au acordat premiile de debut pentru poezie ale Filialei de care aparținea poetul terfelit, surpriză!
Tînărul cu pricina a luat premiul de debut pe anul 2002!
Așa că...și marii critici o mai zbîrcesc!

 =  2 raspunsuri
Radu Herinean
[19.Nov.04 16:28]
Axel, nu exista nici o competitie intre noi si cei de la usr, si probabil in curand o sa te convingi singur de lucrul asta. asta e tot ce pot spune deocamdata.

1. agonia.ro este o revista literara online, cu particularitatea ca este "publicata" mult mai des decat orice alta revista existenta, obsinuita sau electronica. cat priveste periodicitatea, probabil ar trebui sa te abonezi la acel newsletter care este exact ceea ce sugerezi tu si care pleaca saptamanal sau bilunar.
2. asta e si intentia, doar ca pentru a creste volumul de traduceri care se efectueaza este nevoie de stimulente pentru cei implicati. aici va avea un rol important fundatia.

Tudor, asa cum am mai spus, exista o persoana care face aceasta selectie, care este o persoana de specialitate, care a fost de acord sa o faca voluntar si in care am incredere deplina si sunt absolut convins ca era cea mai buna alegere posibila dupa toate criteriile pe care le-ai enumerat si tu.

 =  O idee foarte buna!!!!
Fanache Emil
[02.Oct.05 19:06]
Voiam sa stiu daca cei de nivel 0 au vreo sansa?

 =  dorun
Koala L`Impure
[02.Oct.05 19:06]
premiile filialelor us n-au nici o relevanta. cum nici un premiu nu are, de altfel. o nominalizata de romania literara pentru debut a fost pur si simplu spulberata de critica, si pe buna dreptate. se stie prea bine cum se dau premiile la noi.
radu, o fi revista poezie.ro, nu zic nu. dar sa zici si ca e literara e foarte riscant din punctul meu de vedere. propunerea lui dorun e foarte buna, ar trebui sa faceti rost de doi trei critici literari buni (ma gandesc la grigurcu, marius chivu si daniel cristea enache) si din aia 400 de propusi sa selecteze maxim 10 nume. atunci ar fi un volum colectiv cu adevarat relevant.

 =  bonjour
branga florin
[22.Nov.04 20:01]
sunt nou si poate pierdut, dar interesat de ceea ce se intampla la nivel de poezie;;;salutari si curaj celor ce se ocupa de organizare;;;as vrea sa stiu cam cum si ce tre sa fac, pt a putea edita o carte;;;multzumiri anticipate .

 =  prima antologie exista deja
Dan Mitrut
[23.Nov.04 11:44]
salut ideea Radule, desi trebuie reformulata putin.
aceasta nu e prima antologie din poeziile culese de pe atelierul siteului.

prima antologie apartine deja Virtualiei de la Iasi. aceasta antologie, la editia a doua a manifestarii, uneste creatii de pe www.poezie.ro. deci cred ca trebuie reformulata ideea. in nici un caz nu e prima antologie. mai trebuie mentionat ca deja Antologia www.poezie.ro a Virtualiei a intrat in colectia Muzeului Literaturii Romane.

bafta multa in continuare.

Magul

 =  Dan Mitrut: prima antologie
Radu Herinean
[23.Nov.04 16:14]
chiar daca nu are importanta care e prima antologie poezie.ro, uite totusi o lamurire Dane: antologia/antologiile editate la Iasi au fost antologii de cenaclu, editate cu criteriu restrans de selectie, "sub egida" poezie.ro, si nu au fost antologii ale site-ului poezie.ro ci antologii cu anumite texte din poezie.ro
deci, titulatura de "prima antologie" poezie.ro este foarte corecta si valabila pentru acest proiect, fara ca asta sa stirbeasca ceva din valoarea sau creditele pe care le au antologiile de cenaclu la Iasi.

Daca mai ai nelamuriri legate de subiect, cred ca cea mai in masura sa ti le ofere este Alina Manole, care s-a ocupat, din cate stiu eu, de coordonarea acelor proiecte.


mai era o intrebare legata de includerea in volum a celor cu nivel 0: nivelul de acces in site la care face referire intrebarea NU este un criteriu de selectie pentru aceasta antologie. Toate textele publicate in poezie.ro sunt avute in vedere in editarea acestei culegeri de texte.

 =  am inteles
Dan Mitrut
[23.Nov.04 16:37]
multumesc pentru lamurire.
m-am edificat acum

numai bine, Dan

 =  vreau sa va trimit cartea mea "Tie"
Sonja D. Szimon
[07.Dec.04 17:14]
Va anunt cu bucurie ca sunt si eu autoarea unui volum de eseuri , care a aparut anul acesta in editura "CLUSIUM". Chiar daca este prima mea "opera" publicata ( dupa o indelunga activitate literara ) a fost elogiata de Ioan Cristofor in volumul sau ( no. III), elogii pentru care i-am multumit personal chiar prin site-ul agonia.ro .
Mi-ar face placere sa cititi si volumul meu , numai ca nu stiu la ce adresa sa-l expediez.

Sonja D.Szimon




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0