poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1732 .



MASS MEDIA – FIARA APOCALIPTICÃ ?
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Abraxas ]

2002-01-10  |     | 



MASS MEDIA – FIARA APOCALIPTICÃ ?


Pe lângă faptul că toate ziarele care se „respectă”, publică pe primele pagini toate mizeriile posibile, de la tâlhării și violuri la crime inimaginabile, însăși posturile de televiziune se întrec pe ele însele, în concursul acesta tragic al prezentării tuturor fărădelegilor înfăptuite pe plaiurile mioritice.
Cei mai mulți se scuză folosind argumentul comercial, domnule asta se cumpără asta vindem, încă dacă ar fi numai asta și tot ar fi destul de liniștitor. Dar eu cred că e mai mult decât atât, această goană după senzațional s-a transformat într-o jalnică și oribilă piesă, pusă în scenă de către actori iresponsabili. Într-o societate normală, bineînțeles că societatea noastră nu se încadrează din nici un punct de vedere, în cadrul unei normalități acceptabile, rolul mass-media este bine definit, se încearcă informarea cetățeanului cu știrile cele mai proaspete de pe mapamond, dar păstrând o anumită decență și încercând în afara unei echidistanțe față de faptele și întâmplările cotidiene, o oarecare punere în balanță a evenimentelor.
La noi această punere în balanță a faptelor lipsește cu desăvârșire, se prezintă cu insistență doar latura negativă a lucrurilor, se pune accentul doar pe animalitatea ce izvorăște din ființa noastră. Cealaltă latură, care de fapt ne definește ca ființe umane, înzestrate cu rațiune și cu darul creației, nu este prezentată decât fugar și fără tragere de inimă. Există oare o înclinație spre sadism a poporului nostru, și poate tocmai de aceea mass-media se socotește îndreptățită să ne prezinte toate grozăviile pământului ?
Categoric nu, poporul român este unul deosebit de blând, tocmai de aceea el nu a fost niciodată în istoria sa milenară, un popor cuceritor, la noi toate minoritățile au avut, și au aceleași drepturi cu majoritatea, cine spune altfel minte cu nerușinare. Atunci de unde dintr-odată această dispoziție spre sânge ?. E lesne de ghicit, asemenea basmelor cu Dracula, cel însetat de sânge, totul este o mârșăvie pusă la cale cu dibăcie de către organizații oculte, care urmăresc imbecilizarea și animalizarea noastră ca neam.
Bineînțeles, cei direct răspunzători de acest genocid informațional-emoțional, nici nu-și dau seama de cele mai multe ori de gravitatea faptelor, mulți dintre ei habar nu au cât rău fac prin gesturile lor necugetate.
Impactul mass-media este enorm, uriaș, și cine lucrează din umbră la distrugerea noastră, știe cu prisosință acest lucru. Este în interesul lor să ne prezinte drept o națiune de handicapați, de monștri însetați de sânge, chiar dacă adevărul este cu totul altul.
Nu spune nimeni că nu se petrec fapte abominabile, sau că ele ar trebui interzise vederii, ascunse opiniei publice, dar arta asta de-a prezenta în prim plan aceste fapte, de-a încerca să facă din criminali drept vedete de televiziune, este șocantă.
Psihologic vorbind, cea ce se petrece sub ochii noștri, de la filme și știri ce frizează absurdul, prin monstruozitate, este o gravă manipulare a conștiinței umane.
Ar trebui să scoatem în evidență latura pozitivă a lucrurilor, esența noastră ca neam creștin și iubitor de frumos, ați rămâne uimit de câte fapte înălțătoare este capabil acest popor greu încercat. Terminați deci, acest asediu asupra sufletelor noastre, și așa destul de îndurerate, faceți loc speranței și iubirii, lăsați loc divinului din noi să se reverse asupra minunatei lumi în care trăim.
Numai într-un mic oraș de provincie, în plus și oraș muncitoresc, deci fără o prea mare educație culturală, cunosc zeci de poeți, pictori, inventatori de valoare, adevărate personalități care din păcate nu sunt luate în seamă, dar anumiți indivizi certați cu legea devin eroii unei lumi create de superficialitatea unei mase de ignoranți, care se ocupă cu zel mediatic de educația copiilor noștri.
Cine a fost de pildă în Germania, indiscutabil țara cea mai bine cotată pe plan european, din punct de vedere economic, și nu numai, a fost probabil șocat de numărul mare al handicapaților existenți pe străzile de acolo. Chiar am stat de vorbă cu anumite persoane care cunosc bine starea existentă, și au recunoscut că sunt îngrijorați de numărul destul de mare al persoanelor cu handicap. Bineînțeles, nimeni în Germania nu face tam-tam pe tema asta, și e bine știut cum sunt priviși nemții peste tot în lume !.
Atunci de ce noi am cădea în capcană, când e la fel de cunoscu faptul că suntem poate cea mai înzestrată națiune, raportat la numărul populației și talentele existente în sânul nostru. Pentru nimeni nu mai este un secret că la toate olimpiadele internaționale, tinerii români ocupă primele locuri, la toate saloanele de inventică primim medaliile de aur, și am putea continua….
Până când mass-media românească va continua să slujească diavolului, în loc să slujească poporului român ?. Poate mulți cred că sunt un exaltat mistic, sau drept un idiot care tulbură apele, fie, persoana mea nu prezintă nici un interes, dar poate se vor găsi totuși persoane bine intenționate, cu suflet, care vor înțelege mesajul meu.
Opriți măcelul, striga un general dement în timpul revoluției române, un măcel încă neînceput, să fie oare prea târziu ?

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!