poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5898 .



Articol postat pe Agonia.net, premiat de... Națiunile Unite
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Noru ]

2005-08-01  |     | 



La sediul reprezentanței Națiunilor Unite din București - United Nations House din Bulevardul Primăverii, a avut loc în data de 26 iulie decernarea premiilor naționale de jurnalistică oferite de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – PNUD. Unul dintre cei doi premianți a fost Cristian Ghinea, articolul câștigător fiind dedicat imaginii femeii în reclamele televizate – “Reclame haioase, reclame periculoase”, publicat în săptămânalul “Redeșteptarea” nr. 725. Înainte de a fi premiat de PNUD, articolul cu pricina, postat pe Agonia.net sub titlul "Există o cultură a clipului publicitar în România?" (și cu un conținut ușor adaptat profilului site-ului) fusese premiat de... Națiunile Unite de pe Agonia.net, prin steluța barceloneză oferită de Mae Stănescu (comentariul "publicidad").

Concursul de jurnalistică a fost organizat de PNUD România, în cooperare cu Comisia pentru egalitatea șanselor între femei și bărbați din Camera Deputaților. Proiectul “O abordare integrată a participării politice echilibrate a femeilor și bărbaților” a fost cofinanțat de PNUD și de Guvernele Elveției, Canadei și Israelului. În cadrul acestui proiect, s-a organizat o competiție media la care au participat jurnaliști din toată țara, câștigători fiind Cristian Ghinea de la “Redeșteptarea” (cu articolul “Reclame haioase, reclame periculoase”) și Carmen Mușat Coman de la revista “Psihologia azi” (cu articolul “Emanciparea post-cratiță”).
La ceremonie au luat participat: Excelența Sa d-na Sokan Han Jung, coordonator rezident al Națiunilor Unite în România, d-na deputat Minodora Cliveti, președinta Comisiei de șanse egale pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, dl. Thomas Stauffer, director adjunct al Agenției Elvețiene pentru Cooperare, dl. Jan Sadlak, șeful reprezentanței UNESCO în România, Prințul Paul de Hohenzollern, dr. Liliana Popescu, managerul proiectului amintit, parlamentari, cadre didactice universitare, reprezentanți ai mass-media din capitală.
După cuvântările celor de la prezidiu, doamna ambasador Soknan Han Jung a vorbit despre condiția femeii în țara sa natală, Coreea, unde societatea - altădată foarte conservatoare - este acum deschisă egalității șanselor, făcând o comparație cu România zilelor noastre. Excelența sa a subliniat rolul presei în conștientizarea inechităților sociale dintre femei și bărbați, dezechilibrul reprezentării politice, aplicarea discriminatorie a legilor, discriminarea la locul de muncă, sexismul în mass-media și în clipurile publicitare etc.
Premiile au fost înmânate celor doi jurnaliști premiați de către d-na ambasador Soknan Han Jung, invitându-i apoi să ia cuvântul. În discursul său, Cristian Ghinea s-a referit la stereotipurile periculoase din mass-media și advertising, precum și la rolul editorilor din presă, care ar trebui să încurajeze publicarea de astfel de articole în media românească. “Decernarea acestui premiu unui jurnalist din Banat este cea mai bună dovadă de egalitate a șanselor” a declarat jurnalistul Cristian Ghinea, în încheierea cuvântului său.

___________________
Foto: de la stânga la dreapta - dr. Liliana Popescu, coordonator de proiect în cadrul PNUD, Cristian Ghinea, jurnalist, Excelența Sa ambasador Soknan Han Jung, Carmen Mușat Coman, jurnalist, Minodora Cliveti, deputat, președinta Comisiei de Șanse Egale din Camera Deputaților și Thomas Stauffer, director adjunct la Agenția Elvețiană de Cooperare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!