poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6221 .



Ștefan Doru Dăncuș - Povești pentru Gabriella
articol [ Presa ]
Lansare de Carte, Gaudeamus 2009

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [elavictorialuca ]

2009-11-17  |     | 



Lansare de carte


Povești pentru Gabriella
- roman -
ISBN: 978-973-726-415-2, 183 pag.
Editura Limes

Lansarea cărții va avea loc la Romexpo (parter), în cadrul Târgului de carte GAUDEAMUS, sâmbătă, 28 noiembrie 2009, ora 15.00, la standul Editurii LIMES.



Aparținând unui rebel care nu are intenția de a se "cuminți" cu una cu două, cartea lui Ștefan Doru Dăncuș este provocatoare, iritantă, explozivă, capabilă să scoată din minți pe cei mai slabi de înger.
Mircea Petean

Ce altceva decât corespondențe abisale găsim în Povești pentru Gabriella?! Atunci când autorul spune că s-a făcut lumină în compartimentul atâtor trenuri cu care fugea de realitate și când afară se întuneca până nu se mai vedeau munții astfel încât se concluziona că nu poți avea încredere în nimeni, ce altceva decât alchimie spirituală se petrecea în sufletul lui Doru?! Ce altceva erau cuvintele de dragoste adresate Gabriellei, însoțite de paragrafe din Cântarea Cântărilor, dacă nu răbufniri ale spiritului triumfător peste materie? Asta însemnând spirit biruitor peste materialitatea realistă a evenimentelor. Adică realism abisal.
Remus Foltoș

Povești pentru Gabriella este, probabil, unul din puținele romane de dragoste în care bărbatul și femeia sunt priviți ca entități separate de gâlceava comună a strazii și furioasele convulsii sociale.
Cu această nouă apariție editorială, Ștefan Doru Dăncuș demonstează că asumarea unei vieți morale e preferabilă uneia în care cuplul uman, alienat și predispus topirii în creuzetul pasiunilor de moment, s-a cantonat începând cu sfârșitul secolului XX.
Iubirea, înălțată la cote ce tangentează, pe alocuri, fantasticul, transformă această carte într-un fel de supermarket sentimental al unei umanități ce și-a pierdut măreția divină și candoarea
.
Adrian Domnițean

Aparținând unui rebel care nu are intenția de a se "cuminți" cu una cu două, textele lui Ștefan Doru Dăncuș sunt provocatoare, iritante, explozive, capabile să scoată din minți pe cei mai slabi de înger.
Mircea Petean

Îmi place Dăncuș pentru că se simte marginalizat, e a rebours, și asta e o poza vandabilă, dacă nu e făcută în exces sau, uneori, tocmai pentru că e așa, la limită. Pentru că e "rău", rebel, împotrivă. Cartea e, însă, delectabilă.
Mihail Gălățanu

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!