poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5447 .



Festivalul \"Donici, cuib de-nțelepciune\"
articol [ Evenimente ]
Partea a II-a

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [dorinacostea ]

2010-11-17  |     | 



Spectacolul s-a încheiat. Încântați de momentele artistice din program, de premiile primite, părăsim Teatrul Satiricus și urcăm în microbuzele care ne așteaptă.
Mergem la Mileștii Mici, crama care a intrat în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare colecție de sticle cu vinuri nobile. Peste 1,5 milioane de sticle!
Întrucât am întârziat față de ora prevăzută, suntem nevoiți să mai așteptăm vreun sfert de oră până la venirea ghidului.

Photobucket

Ne îmbarcăm în mașini și intrăm în tunelurile subterane, rămase în urma extragerii calcarului pentru construcții, acum finisate și amenajate corespunzător pentru depozitarea vinului. Acesta se păstrează pentru maturare la o temperatură medie de 12-14° și la o umiditate ideală de 85-90%, în butoaie de stejar (până la 20 de tone!) și în sticle stivuite, pe orizontală, în căsuțe speciale.

Photobucket

Totul este impresionant. Tunelurile se află la o adâncime de 40-85 de metri, având o lungime totală de circa 55 kilometri! Strada Fetească, strada Muscat, strada Cabernet…


Photobucket

Ne-am deplasat cu microbuzele, făcând mai multe escale pe traseul stabilit de gazdele noastre și parcurgând, pe jos, câte o porțiune, pentru a admira această priveliște parcă de pe altă lume.
Ajunși la restaurantul subteran, suntem întâmpinați, cu muzică, de către lăutari, ca niște oaspeți de seamă. Vizităm sala mare a restaurantului, foarte frumos amenajată, apoi intrăm în sala unde vom degusta trei soiuri de vin.


Photobucket

După vreo jumătate de oră, ieșim, puțin euforici, și ne grăbim spre complexul de la Costești, unde ne așteaptă masa încărcată cu bucate alese, din care nu putea lipsi peștele prăjit, cu mujdeiul de rigoare.

Photobucket

Am petrecut împreună o seară minunată, într-o atmosferă frățească, de bună dispoziție. Totul s-a desfășurat în compania unei formații de talentați instrumentiști, care a interpretat melodii pe gustul tuturor, provocându-ne să ne etalăm talentele de dansatori.

Photobucket

Conform obiceiului, și de această dată, confratele Ion Cuzuioc a lansat un concurs-fulger de epigrame, dotat cu premii în obiecte… Toți concurenții au câștigat câte ceva!

Photobucket
Duminică, de dimineață, ne-am luat rămas bun de la dragii noștri amfitrioni și ne-am pornit spre casă, cu amintirea unui festival de excepție.
Calde mulțumiri și felicitări organizatorilor!

Photobucket
Ion Diviza, acad. Mihai Cimpoi și Gheorghe Bâlici - Cei trei care au încântat Vestul

La revedere, Chișinău!


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!