poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8438 .



Două volume colective de haiku
articol [ Cultura ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mioriþa Alba ]

2011-07-18  |     | 



În acest an au apărut, la Editura Grinta din Cluj-Napoca, două volume de haiku. Ele vin să completeze seria începută cu „Primul cocor” care a apărut în urma primului an de concurs săptămânal de haiku organizat de unii membri pasionați de acest gen de poezie, autori care publică pe Agonia.

Cele două volume, intitulate ”Diminețile cocorilor” și „Þipăt de cocor”, au fost editate de Dan Norea și Corneliu Traian Atanasiu.

În cuvântul introductiv, Corneliu Traian Atanasiu precizează: „Anul trecut, încheiam acest cuvînt preliminar cu urarea de a repeta an de an editarea unui volum colectiv al celor care participă săptămînă de săptămînă la concursul Romanian Haiku. Iată că al doilea an aduce și al doilea volum.

Componența grupului s-a modificat, o parte din cei vechi, din motive diverse, s-au îndepărtat de grup, alții noi s-au ivit și s-au afirmat între timp. Important este faptul că grupul funcționează în continuare și nucleului dur, format din Valeria Tamaș, Dan Norea și Livia Ciupav, care-l administrează, i s-au adăugat încă doi membri, Manuela Dragomirescu și Petru-Ioan Gârda, care colaborează cu ceilalți pentru buna desfășurare a concursului.”

Dan Norea are „Încă un cuvințel”, din care spicuim:

„Reiau precizările de la primul volum - acesta nu este o antologie, ci un volum colectiv. O antologie presupune o selecție a unei persoane avizate, deci un standard de calitate a poemelor, pe care nu suntem convinși că l-am atins. În schimb, titulatura de volum colectiv se potrivește mai bine decât vă puteți imagina. Structura volumului a fost stabilită în colectiv, munca a fost executată în colectiv, până și titlul a fost votat în colectiv, din câteva zeci de variante.

Totuși, trebuie menționat colectivul de coordonare a concursului săptămânal, care a colaborat la pregătirea acestui volum: Livia Ciupav, Manuela Dragomirescu, Valeria Tamaș, Petru-Ioan Gârda și Dan Norea. Alături de ei au avut contribuții active Ioana Dinescu și Corneliu Traian Atanasiu. La urmă, dar nu mai puțin important, trebuie evidențiat aportul decisiv al doamnei Constanța Erca, autoarea coperții și a graficei interioare, pe care o declarăm pe această cale membru de onoare al grupului Romanian Haiku.”

Cele două cărți au structuri echivalente. După cele două cuvinte introductive, urmează generalități despre concurs, regulamentul concursului, poemele premiate în concursul din anul respectiv și poeme ale membrilor grupului, fiecare fiind prezentat în câteva fraze și fiecare are o fotografie.

În volumul „Diminețile cocorilor” semnează haiku-uri următorii poeți: Corneliu Traian Atanasiu, Corneliu Beldiman, Ana Bezem, Sorin Toma Boc, Doina Bogdan Wurm, Oana Bold, Livia Ciupav, Ioana Dinescu, Manuela Dragomirescu, Genovel-Florentin Frățilă, Petru-Ioan Gârda, Radu Ignătescu, Margareta Ildiko Juverdeanu, Djamal Mahmoud, Ioan Marinescu-Puiu, Dan Norea, Virginia Popescu, Julia Ralia, Ion Rășinaru, Valeria Tamaș, Mariana Tănase, Maria Tirenescu și Monica Trif.

dimineti2

Volumul „Þipăt de cocor” are o parte din autorii celorlalte volume: Corneliu Traian Atanasiu, Corneliu Beldiman, Ana Bezem, Sorin Toma Boc, Doina Bogdan Wurm, Livia Ciupav, Manuela Dragomirescu, Petru-Ioan Gârda, Radu Ignătescu, Margareta Ildiko Juverdeanu, Dan Norea, Virginia Popescu, Julia Ralia, Ion Rășinaru, Valeria Tamaș, Maria Tirenescu, dar și nume noi: Patricia Lidia, Cornel C. Costea, Maria Doina Leonte, Sorin Micuțiu, Cristina Monica Moldoveanu, Elena Păduraru și Elena Ana Urma.

Photobucket

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!