poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3958 .



Lansare de carte - ,,black aphrodisiac!”- Justin Dumitru
articol [ Cultura ]
,,black aphrodisiac” – ed. Tracus Arte, București 2014- justin dumitru(cronică)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [minela ]

2014-10-29  |     | 







,,Justin Dumitru este un personaj pe cât de șarmant, pe atât de curajos și de inteligent... drumul poeziei este cel mai delicat atunci când te decizi să scrii literatură. Poezia este o artă cu două tăișuri- mereu se poate întoarce împotriva ta... e foarte greu să înveți să o strunești. Justin Dumitru vine în forță, forță în imagine, forță în abordare, forță brută la început... ,,black aphrodisiac” e o carte care sună bine, o carte care te convinge că ai în fața ta o voce care are autoritate în pagină... Cartea își dorește să vorbească despre Justin Dumitru, despre autor, într-o manieră ficțională, despre un autor ideal care se adresează unui cititor ideal... Justin Dumitru știe să balanseze intuiția și rațiunea într-un soi de echilibristică care-i iese foarte bine în text...”(Cosmin Perța)

 photo P2220028_zpsa306b315.jpg

După prezentarea făcută de Cosmin Perța, directorul editurii Tracus Arte, Justin Dumitru ne mărturisește că scrie de la vârsta de 14 ani, că a citit mult din opera lui Bukowski. Majoritatea poeziilor din volum, cu mici excepții, sunt scrise la 17 ani. Despre poezia sa afirmă că ,,stilul este autobiografic minimalist - 80% realitate, 20% ficțiune.”

Asistăm la un recital liric de excepție. Publicul a fost activ, a adresat întrebări autorului despre creațiile sale, despre începutul activității literare, întrebări la care tânărul poet a răspuns succint. Apreciez modul în care și-a condus singur lansarea, fără fasoane de vedetă, fără emfază și mai ales fără participarea vreunui actor care să-i interpreteze artistic poeziile, așa cum se obișnuiește. A citit singur pentru că Justin are tot ce-i trebuie ca să fie plăcut, atât în lectură cât și în interpretarea ei. Textele citite de autor din volumul de debut au convins publicul că merită atenția oricărui iubitor de poezie.

Lecturile cu tematică socială au tăișul bisturiului - sigur, adânc, direct- taie acolo unde cangrena își face de cap- ,,îmi ascut limba/ cu care v-aș putea sculpta din stânci sicrie/... aici spitalele fabrică cruci/ intelectualii sunt preșuri la scările instituțiilor/ judecătorii amână sentințe din burțile mamelor/ POLITIZARE ... nici o garanție/ nici un adăpost în care să ne strângem și să ne lingem rănile/ în timp ce bâjbâim în fiecare colț obscur/ din cimitirul cerebral în căutarea scânteii/ salvatoare...”. (numai nu)

Cuvântul în poezia lui Justin Dumitru este chiureta care încearcă să curețe conștiințe a căror religie e ,,corupția cu cele mai simple porunci:,,banii sunt singurul tău prieten”/,,nu gândi, doar uită-te la tv!”/...,,ascultă-ți liderii!/,,închide ochii la ce se întâmplă!”/,,banii sunt totul!”/,,consumă!”/,,supune-te!”/vinde-ți sufletul!”(pe scurt)

O lansare reușită. Îl felicit încă o dată pe Justin Dumitru pentru primul său volum de versuri ,,black aphrodisiac”, publicat la Editura Tracus Arte, București.

 photo P2220004_zps899e90df.jpg


 photo Lansare-2_zps71e8a860.jpg


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!