poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8270 .



Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită
articol [ Polemica ]
despre Răzvan Ducan, Târnăveni, 2007

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [m ]

2007-09-30  |     | 



Într-un oraș ca Târnăveniul, în care mai toate sunt la pământ, de la economie la activitatea sportivă, era ceva care avea suflu: cultura.
Brusc însă, directorul Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, Răzvan Ducan, bun animator, harnic, apreciat ca atare și răsplătit inclusiv cu salarii de merit, nu mai corespunde și se propune schimbarea lui.
Contează foarte puțin că activitatea Casei de Cultură din Târnăveni e una dintre cele mai dinamice și consistente între casele de cultură din județul Mureș, în ciuda unei precare susțineri financiare.
Devenit incomod, ca să mă exprim eufemistic, s-au găsit repede câțiva consilieri, adunați într-o coaliție a răului, care s-au năpustit asupra lui Răzvan Ducan, în primăvară, cu dorința irepresibilă de a-l pedepsi.
Cum n-a reușit acțiunea de „control” din prima și cum graba de a-l schimba era foarte mare, la câteva luni, hop, alt control al unei comisii la fel de „competentă” ca și prima, pentru a evalua activitatea managerului Casei de Cultură, Răzvan Ducan. A contat prea puțin încălcarea legii, evaluarea făcându-se înainte de încheierea unui an calendaristic de la semnarea contractului de management, nesolicitându-se celui controlat nici măcar un raport, în conformitate cu proiectul de management în baza căruia Răzvan Ducan și-a desfășurat activitatea.
Oameni care n-au prea pus piciorul în Casa de Cultură, ale căror competențe în domeniu n-au fost probate prin nimic, au decretat, stalinist, că Răzvan Ducan nu mai e bun de manager, că trebuie găsit altcineva pentru acest post.
E o măsură pe care nu pot s-o calific decât abuzivă și nedreaptă, dar acest lucru îl va stabili instanța, pentru că suntem în 2007, în țara asta a fost o revoluție tocmai pentru a se scăpa de dictatură, de arbitrar, de abuzuri, pentru a avea fiecare dreptul la opinie, pentru a putea crede în valorile democrației.
Răzvan Ducan a fost hărțuit de o bună bucată de vreme, în loc să fie sprijinit. I s-a căutat nod în papură cu orice chip. Tocmai el, tocmai Casa de Cultură frânau ieșirea din impas a orașului. De ce a fost controlată doar Casa de Cultură, de ce nu și celelalte instituții de cultură, biblioteca, muzeul?
Prea e cusut totul cu ață albă!
Târnăveniul are în Răzvan Ducan unul dintre cele mai importante personalități culturale locale. E membru al Uniunii Scriitorilor, are o operă literară, are premii pentru activitatea sa culturală, a scris o pagină importantă de istorie culturală locală. A organizat acțiuni culturale, a realizat lucrări de istorie locală. A făcut lucruri cu care puține instituții similare din țară se pot lăuda.
Cu toate acestea, faptele lui bune trebuiau pedepsite, nu oricum, ci cu schimbarea lui, după un scenariu demn de vremurile staliniste.
Îmi exprim solidaritatea cu omul de cultură Răzvan Ducan, cu managerul Răzvan Ducan și cred nu doar că adevărul, în ceea ce-l privește, va ieși la iveală, ci și că cei care se fac vinovați de abuzurile îndreptate împotriva lui vor fi pedepsiți. Dacă nu de instanțe, măcar de electorat!


ă

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!