poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5279 .



Premiile APTR 2002
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2002-06-04  |     | 



Poate ati observat deja, dar in rarele ocazii cand scriu un editorial el anunta de obicei schimbari in site sau probleme si solutii aparute cu diverse ocazii.
De data aceasta e altfel. Vreau sa va spun impresiile mele despre premiile Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR).
Aseara, la Hotel Intercontinental, am asistat la acordarea premiilor pentru profesionistii din televiziune din acest an. O editie bine organizata si aglomerata, avand in vedere ca accesul publicului nu a fost permis. Poate singurul aspect negativ pe care l-am observat din start a fost calitatea montajelor video care au insotit acordarea premiilor, aspect la care ar fi trebuit lucrat cu mai multa atentie avand in vedere ca materialele proveneau direct din cadrul unei asociatii de profesionisti. Dar poate e vorba de stil aici.
In timpul galei de premiere au fost cateva puncte remarcabile.
Huidu si Gainusa au primit premiul pentru pamflet TV si si-au permis sa acorde si ei in interventia lor cateva premii de televiziune. Un nou pamflet reusit.
Divertis au luat premiul pentru divertisment cu "Strada Divertis nr 1". Din nou un moment reusit si foarte asteptat avand in vedere ca inainte de acordarea premiului pentru grupul Divertis au fost instalate pe sest inca 5 microfoane. Ca din trupa au fost prezenti doar patru membri este o alta poveste insa Divertis au profitat de ocazie sa adauge o gluma in inceputul dizertatiei lor comice despre gala. Cum spuneam, un moment reusit.
Un alt punct remarcabil pe agenda galei a fost serialul de fictiune "Martorii", realizat de TVR Cinema pentru Televiziunea Romana, in regia lui Dan Pita si Serban Marinescu. Serialul, din care au fost produse si difuzate doar 4 episoade a primit nu mai putin de 5 premii incununate de Marele Premiu. Nu pot sa nu spun ca unul dintre premii a fost Premiul pentru efecte speciale" acordat unei echipe din TVR din care face parte si prietena mea. Sunt foarte bucuros ca o pot felicita si in felul asta, dar nu asta este subiectul acestui editorial.
Cel mai reusit moment si motivul pentru care scriu aceasta tentativa de recenzie de eveniment, a fost acordarea premiului special al juriului. Premiul a fost acordat unei emisiuni realizate de Titus Munteanu (scenariu si regie), fost director al TVR, emisiune realizata pe postul Antena 1 pe o idee originala si admirabila din toate punctele de vedere.
Emisiunea s-a chemat "Echipa Fantastica" si cativa dintre voi cu siguranta au vazut-o. Conceptul si mesajul emisiunii au fost "copiii strazii nu sunt ai nimanui, sunt ai nostri, copiii strazii nu sunt o cauza pierduta, mai mult, copiii strazii au nevoie de foarte putin ajutor ca sa poate face ceva". Echipa fantastica este o echipa de copii adunati de pe strazi din care Titus Munteanu a reusit sa faca o echipa de artisti, dansatori si cantareti. Si as putea sa spun artisti talentati.
Dupa acordarea oficiala a premiului, a vorbit Titus Munteanu. Titus Munteanu a tinut neaparat sa invite acei copiii in scena. Si nu oricum. Copiii au cantat, despre problema lor, despre dorintele lor si despre prezentul lor. Nu voi intra in amanunte. Au cantat despre Romania. Nimic nou.
Dar a fost prima data in istoria premiilor APTR cand toata sala s-a ridicat in picioare si a aplaudat. Probabil nu as reusi sa redau atmosfera de atunci insa pot sa fac o comparatie cu o piesa de teatru la care publicul aplauda pana cand actori au lacrimi in ochi.
Si actorii aveau lacrimi in ochi. Actori si spectatori deopotriva.
Dan Pita, castigatoul marelui premiu, a sugerat Televiziunii Romane initierea unui proiect de serial de televiziune cu si despre acesti copii.
Vreau sa cred ca peste un an, in iunie, va voi povesti despre un nou premiu special al juriului cu aceiasi premiati si aceiasi actori. Vreau sa cred.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!