poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5111 .



Ce se vrea site-ul a fi?
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilio ]

2002-08-06  |     | 



Am să mă leg de o afirmație a lui Nexus pentru a-mi expune o viziune despre site-ul www.poezie.ro care a avut „tăria” să mă primească în sânul aceste comunități si căreia îi mulțumesc! Se manifesta o anumită idee cum că www.poezie.ro este o pagină personală si că orecum aici nu există democrație! Sunt de acord, însă în fucție de ce vrem să facem cu acest site! Dacă se vrea a rămâne la stadiul de întâlnire virtuală între românii din diferite colțuri ale lumii, spre a-și mărturisi ideile -neconforme cu cine știe ce gazete literare, cu redactori mucegăiți în fel și fel de cutume și prejudecăți- , lucru de altfel de lăudat că se întâmplă, atunci sunt perfect de acord ca pe această pagină să nu existe democrație!
Dar eu zic să fim atenți un pic la fenomen! Site-ul are peste 1000 de membrii activi răspândiți în toată țara, e pe primul loc în charturile de cultură, aici își publică creațiile oameni din mai multe generații, preponderent generația tânără, din varii domenii de activitate! Îmi place să cred că suntem oameni cu viziuni mai sănătoase decât pătura de intelectuali ce se perindă prin fața televizorului! Așa că din acest site foarte ușor se poate trnasforma într-o mișcare cu principii bine definite, care să ofere o variantă la toată pătura de trupaduri rătăciți prin cine știe ce cenacluri, osteniți de atâtea temenele la zeci de nulități politice.
Plus, numărul mare de membrii scoate www.poezie.ro din categoria paginilor personale si îl trece în categoria site-urilor deja consacrate, deschise marelui public. Întocmai ca o vedetă hollywoodiană, prețul succesului se plătește! Ai devenit cunoscut, orecum nu-ți mai aparții, trebuie să ții cont de părerea celorlalți, ei devenind astfel egali, cu drept de opinie!
Sunt sătul să ascult la toți boșorogii care au aplecat spatele pentru regimul comunist si cel actual, cum, azi, tinerii nu mai sunt atrași de cultură! Este o afirmație falsă! Cultura nu este pentru mase, există în orice țară într-o generație 2-3000 de oameni care promit și din care se face o selecție pentru a se alege câteva vârfuri și aceia se cheamă elită! Nivelul de cunoștințe însă, sunt de acord, că este la pământ pentru cei mai mulți și pentru asta ar trebui luiptat. Eu unul nu vreau să fiu identificat în istorie ca făcând parte din generația „ PRO ȘTII ȘI CÂȘTIGI!” , dar asta e oarecum o paranteză la subiect!
Revin și reafirm de aceea ar trebui să lăsăm deoparte certurile, dușmăniile, orgoliile, etc. Hai să nu cădem în disgrație, ci să purtăm dueluri la nivelul ideilor, al viziunilor, etc! Aici cred ca ar trebui să intervină cenzura, cine nu respectă aceste principii ar trebui avertizat iar apoi eliminat de pe site, fără tărăgănări și alte injurii, dacă se repetă! Nu să ne limităm la a căuta textele de cuvinte obscene!
Pot afirma cu deplină răspundere că acest mediu te stimulează nu numai ca să creezi, ci și ca să te maturizezi în gândire. Înainte să intru pe acest site scriam o poezie la 5-8 zile și aia chinuită, de cele mai multe ori stâgace în exprimare! De 5 luni de când sunt prezent am ajuns să scriu 2 poezii pe zi de care nu mi-e jenă să le recitesc, în ochii multora, nu mă îndoiesc, la fel de stângace! Însă pentru mine contează sentimentul unei text reușit mai mult decât orice! Cum se face că iar am revenit la mine? :)
O bună ocazie de afirmare ar fi acest volum de poezie, care din păcate am impresia că se tot tărăgănează! Însă dacă nu este însoțit de o campanie bine gândită, atât publicitar cât și managerial totul se va pierde în neant, 2-3 ziare câteva televiziuni, poate un talk-show și cam atât! De aceea ar trebui să se apeleze la experiența fiecărui membru al site-ului! Am văzut la o primă întâlnire cu o parte din membri că sunt oameni din toate categoriile sociale si de toate vârstele! Asta e bine deoarece dă aerul diversității, al autenticității!
Poate ar trebui forțate niște întalniri generale cu membrii site-ului sau măcar una cu toti seniorii sau fiecare la el în oraș. Altfel totul va rămâne la stadiul de internet și e păcat de forțele ce le-a adunat acest site și ușor ușor entuziasmul se va transforma în rutină și totul se va stinge de la sine! Oricum felicitări lui Radu Lucian pentru ce a reușit să facă până acum, cu voie sau fără de voie –ca să devin un pic biblic :).


Vor fi poate unii care vor râde –de, suntem în țara lu Caragiale si proverbul ăla idiot „să facem haz de necaz „ funcționează din plin- , vor fi unii ce vor zice ia uite și la ăsta vine să ne dea nouă lecții! Am 21 de ani, dar asta nu înseamnă că nu pot să-mi spun părerea, am multe de învățat de la cei de aici, nu mi-e rușine s-o spun! Important e să se înțeleagă că ce am scris este o viziune a mea despre ce aș vrea eu să fie www.poezie.ro și ce cred că se poate realiza. Ar fi interesant dacă mulți și-ar exprima părerea lor față de ideile mele sau viziunea lor față de ce se vrea a fi site-ul pentru ei! Sper ca nimeni să nu înțeleagă greșit, ci să participe cu o idee, un gând, o propunere la acest demers înaintat de mine!

(6-august-2002)

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!