poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3175 .



Astăzi începe primul kukai românesc
articol [ Evenimente ]
invitație de participare aprilie 2007

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alchimina ]

2007-04-01  |     | 



Dragi iubitori de haiku,

Ne-ar face plăcere să luați parte la concursul pe care îl inaugurăm astăzi. Veți găsi mai jos tema concursului nostru pe luna aprilie. Regulamentul detaliat și multe alte informații găsiți pe ROMANIAN KUKAI .

Tema concursului pe luna aprilie va fi, cum îi stă bine oricărui început, primăvăratecă. Poemele pe care le veți trimite trebuie să includă cuvîntul liliac. Cuvîntul va fi considerat kigo, cuvînt sezonal, atmosfera poemelor fiind în ton cu primăvara.

În mod excepțional puteți trimite cîte două haiku-uri în această primă etapă a concursului. Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteți poeme care au fost afișate sau publicate sub numele vostru anterior, oriunde în altă parte. Noi le vom trimite pentru a fi apreciate de dv. identificate doar prin numărul pe care îl vor avea în lista tuturor celor primite.

Termenele concursului sînt:
• primirea poemelor pînă la 14 aprilie ora 24 (a României),
• votarea pînă la 23 aprilie aceeași oră,
• anunțarea rezultatelor pînă la 27 aprilie.

Singura adresă de la care primiți și la care trimiteți corespondența pentru concurs este:

[email protected]

Tot ce trimiteți la alte adrese nu e luat în considerație pentru concurs.

Nu uitați să semnați sub poem și vot cu numele pe care îl doriți afișat. Numele trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu puteți vota propriul poem.

Așteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.

Corneliu Traian Atanasiu
Magdalena Dale
Maria Tirenescu
Cristina Rusu


*

Încerc să lămuresc o confuzie care s-a răspîndit fără voia mea. Invitația de participare nu înseamnă nici un fel de favor special făcut celor ce o primesc, este doar o chemare, un anunț prin care află că pot lua parte la concursul din acea lună. Ea va fi trimisă lunar tuturor celor ce au participat la concursurile anterioare. Cei care sînt pe lista noastră o primesc astfel automat, așa cum o pot găsi afișată și pe ROMANIAN KUKAI, pe agonia și pe Europeea. Pot lua parte la concurs deci și cei ce nu primesc invitația prin mail. Participarea e deschisă oricui.

Dacă în spiritul olimpic se spune că important este să participi și nu neapărat să cîștigi, pot spune că în spiritul kukai important este nu să primești invitația, ci să o onorezi participînd.

Invitația de participare la concurs nu este o invitație de a fi membru al site-ului ROMANIAN KUKAI. Acest site este unul personal, un blog, pe care eu îl folosesc pentru a organiza acest concurs, dar și pentru a stimula activitatea celor ce iubesc haiku-ul prin alte acțiuni, în special traduceri din literatura de limbă engleză. Am considerat necesar să-mi fac o mică echipă și, pentru că blogul îmi oferă această facilitate, am invitat 3 persoane să mi se alăture. Atît. Deocamdată. Ei sînt trecuți în lista autori.

Ceilalți amatori de haiku pot beneficia de site ca vizitatori, pentru informare și pentru a lăsa, dacă doresc, comentarii în subsolul textelor existente. Ei nu sînt membri ai site-ului. Poate pe viitor vom lărgi echipa, vom face încă un site, dar asta nu e încă o chestiune de actualitate. Acum e bine să știm pe cine contăm. Și concursul va fi un prim test pentru asta.

Sper ca pe viitor, citind cu atenție cele pe care deja le-am precizat pe ROMANIAN KUKAI, să putem evita aceste confuzii. Care de multe ori duc la așteptări greșite și frustrări inutile. Încercați să vă familiarizați cu site-ul pentru a beneficia de organizarea lui. Am introdus labels (etichete), adică am grupat subiectele pe categorii pentru a le putea găsi mai ușor pe cele care vă interesează. Majoritatea aveți deja experiența altor site-uri și știți să folosiți linkurile, asta vă ușurează accesarea. Poate am să introduc și un help.

Aștept însă și părerile voastre și sugestii pentru îmbunătățire. Chiar și ajutor.


 Puteți găsi aici texte în limba română despre poezia niponă, comentarii asupra unor poeme, informații despre concursuri și rezultate, linkuri către site-uri specializate în haiku



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!