poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3654 .



Targul de Carte si Antologia
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2004-02-10  |     | 



Am discutat in urma cu cateva zile cu directorul unei edituri Bucurestene care ne-a abordat pentru a edita o antologie de versuri cu cei mai promitatori autori din www.poezie.ro. Venind din partea lor, si nu ca o tentativa de convingere din partea comunicatii noastre, aceasta propunere este mai mult decat binevenita si se va concretiza probabil in mult mai mult decat un volum antologic unic de poezie.

Aceeasi editura s-a aratat disponibila sa ne primeasca alaturi in standul pe care il va avea la targul de carte Gaudeamus de la Bucuresti de la sfarsitul lunii Noiembrie.

Prezenta noastra la targ se va concretiza probabil prin unul sau doua calculatoare pentru accesul la pagina www.poezie.ro (sa speram ca vom avea o varianta speciala pentru targ) si o proiectie prin videoproiector a paginilor ce vor fi vizionate de pe aceste calculatoare.

La stand vor fi prezenti alaturi de angajatii editurii si cativa membrii ai comunitatii noastre, si in masura in care timpul va permite va invitam sa fiti macar cateve minute alaturi de noi.
Matei Ghigiu s-a oferit voluntar ca gazda permanenta si ma bucur ca el este unul din cei care ne vor reprezenta acolo pe parcursul targului.

Ceea ce mai vreau sa retineti este ca in micul spatiu care ne va fi alocat la targ, as vrea sa avem un "turn de carte", care sa contina cat mai multe din realizarile celor care astazi scriu pe www.poezie.ro.

Ii rog pe cei care sunt dispusi sa participe la aceasta initiativa cu cartile pe care le-au publicat deja sau in care au fost publicati sa ne trimita un exemplar din cartea publicata, indiferent daca e vorba de poezie, proza, manual scolar, carte stiintifica sau de arta sau orice alt gen de carte sau publicatie, pe adresa:

Radu Herinean
TotalNet s.a.
Strada Banu Manta nr 60
sector 1 - Bucuresti
Romania

Acest "mix literar" nu se va constitui in cartea de vizita a site-ului poezie.ro ci va fi pur si simplu o mostra din personalitatea, creativitatea si capacitatea celor care acum se considera parte din aceasta comunitate.

Celor care inca mai pun la indoiala calitatea si valoarea literara (cumulata) a comunitatii, vom incerca sa le oferim astfel ocazia sa cunoasca realizarile individuale ale membrilor ei.

Va facem aceasta invitatie constienti ca pana in acest moment, www.poezie.ro nu a facut nimic pentru a creste valoarea individuala a celor care isi aduc aportul la acest proiect (cu exceptia facilitarii interactiunii cu alti membri), insa speram sincer ca acesta sa fie primul pas catre recunoasterea larga a fenomenului poeziei romanesti tinere si a literaturii in forma ei online de manifestare.

In acelasi timp, la acest targ de carte vom anunta oficial alaturi de editura, lansarea in luna Martie printr-un turneu national de promovare, a primei colectii antologice de poezie, culeasa exclusiv din textele inscrise in www.poezie.ro.

Fiindca multi dintre voi asteptau cu nerabdare mai multe informatii despre acest volum, pot sa va mai ofer acum cateva detalii:
Propunerea initiala a editurii se refera la un volum scos in conditii bune de calitate a unei carti care sa contina aproximativ 300 de pagini si texte scrise de 30 pana la 60 de autori. Fiecare autor va fi reprezentat prin textele sale si printr-o mini-biografie ca si prezentare si carte de vizita.
In acest moment au fost deja selectate de catre cenzori peste 1000 de texte care vor fi din nou triate si vom ajunge la cifra necesara pentru acest volum.

ATENTIE. Pentru ca textele voastre sa fie incluse in volum este obligatoriu ca numele si datele biografice si cele de contact furnizate (NOI APARUTE IN PROFILUL PERSONAL) sa fie corecte. Vom face un efort si vom verifica telefonic fiecare membru desemnat pentru a fi inclus in volum.
Toti membri site-ului sunt rugati sa isi completeze cu atentie datele personale din profilul propriu de utilizator si sa ne anunte in cazul in care poseda mai multe conturi in site. Nu dorim (si nu este etic) sa publicam texte ale aceluiasi autor sub pseudonime diferite si vom considera o asemenea conduita ca pe o tentativa josnica de inselaciune si rea-vointa.

Pentru orice fel de lamuriri suplimentare, sugestii, idei, plangeri si observatii, va rog sa scrieti un comentariu la acest text sau sa imi trimiteti un email pe adresa [email protected].

Radu Herinean
Editor www.poezie.ro

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!