poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8673 .



Chemare la arme
articol [ Internet ]
poezie.ro internațional

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2003-07-31  |     | 




În foarte scurt timp, poezie.ro va debuta în mai multe limbi de circulație internațională, pentru a oferi și altora posibilitatea de a evolua în cadrul unei comunități literare virtuale și pentru a oferi scriitorilor români oportunitatea de a-și exersa penița și în alte limbi.

Sistemul de lucru al site-ului a fost refăcut și include multe opțiuni care au fost cerute de-a lungul timpului.
Pentru a testa noile facilități și pentru a elimina problemele inerente oricărei inovații, avem nevoie de ajutorul câtorva membri care pot aloca mai mult timp acestei activități.
În același timp, căutăm vorbitori-scriitori fluenți în orice limbă cunoscută pentru a implementa cu ajutorul lor sistemul poezie.ro în limba respectivă.

Cei care sunt interesați de cele descrise mai sus sunt rugați să lase un comentariu la acest text menționând intervalele de timp pe care le au la dispoziție în următoarele săptămâni, și, acolo unde este cazul, care sunt limbile în care se consideră experți.

În același timp, vă solicit comentariile cu privire la facilitățile și modificările pe care doriți să le incorporeze noul site, pentru a încerca să le includ din start în noul sistem de publicare.

Voi reveni cu amănunte.



NEWS

Iata noi amanunte pe care le adaug la acelasi editorial pentru a pastra structura acestei discutii:

Pentru ca acest proiect a fost intotdeauna bazat pe voluntariat, singura rasplata pentru cei care vor fi implicati in etapa de testare este acordarea unui statut special in noua versiune a site-ului, in special pentru cei care vor aduce contributii notabile pe variantele in alte limbi.

Intentia mea este ca printre voluntari sa gasim cenzori interimari (supervizori) pentru comunitatea care se va forma in limba respectiva.
Iata rolurile pe care le vor avea (unul sau mai multe) acesti supervizori:
  • traducerea (si actualizarea ulterioara) a unui fisier care contine toate frazele fixe existente in site pentru limba respectiva (aproximativ 400 de cuvinte si propozitii scurte): exemplu "Parere pe scurt" sau "Adauga un text"
  • urmarirea activitatii literare dpdv administrativ in limba respectiva: aprobarea textelor corecte, verificarea utilizatorilor si promovarea lor la nivele superioare de acces
  • depistarea autorilor dotati care scriu in limba materna, si recrutarea acestora pe pozitii de redactor, editorialist sau cenzor.
  • depistarea de site-uri in limba respectiva si promovarea site-ului nostru in fata altor comunitati, inscrierea site-ului in motoarele de cautare si directoarele de linkuri specifice limbii respective, avand ca rezultat largirea comunitatii in limba respectiva
  • traducerea unor texte din limba romana/engleza in limba pe care sunt supervizori si invers pentru popularizarea si incurajarea transferurilor si a comunicarii cu si intre vorbitorii mai multor limbi.
  • descoperirea de site-uri de specialitate cu acelasi profil (in limba respectiva) cu care sa colaboram prin preluarea de articole, furnizarea de articole, promotii comune si, de ce nu, evenimente comune. (sa ne aducem aminte aici doar de excursia gratuita organizata de Silvia Caloianu la Chisinau)
  • contactarea altor site-uri in limba respectiva si obtinerea acceptului de preluare a unor articole de specialitate, cu acordul lor si cu mentionarea sursei
  • supervizarea si coordonarea forumurilor de discutii in limba respectiva
  • preluarea si traducerea corespondentei relevante primita de la membri pe limba respectiva, pentru dezvoltarea si imbunatatirea site-ului si a facilitatilor cerute de membri.

    Datorita multitudinii de task-uri existente pentru noile limbi implementate nu exista o limita de oameni necesari, existenta mai multor pareri in momentul deciziilor fiind un lucru important si util.

    Cei care s-au oferit pentru aceasta intreprindere sunt rugati sa isi verifice mailul astazi mai spre seara pentru a afla mai multe detalii despre pasul urmator.

    Voi mai reveni si cu alte amanunte in cursul acestei zile.

  • .  | index










     
    poezii poezii poezii poezii poezii poezii
    poezii
    poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
    poezii
    poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

    Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
    Copyright 1999-2003. Agonia.Net

    E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

    Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!