poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3959 .



Necesitatea de a tipa
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Anya ]

2003-09-08  |     | 



Necesitatea de a tipa.


De multe ori cei mai multi dintre noi nu stiu sa traiasca, li se spune.Stau deoparte si incearca sa imite pulsul vietii prin simplul fapt ca iau parte la celelate evenimente doar filtrandu-le prin subconstient si ratiune.Lumea nu-i accepta ,rade de ei infundat,ii considera in termeni de argou "pitici glazurati” sau in cel mai bun caz vorbeste cu ei adresandu-se cu o mandrie prosteasca ,in fata unui auditoriu ce dispune de un handicap.
Cei mai multi nu stiu, iar daca realizeaza, prefera sa nu ia in seama ceea ce li se intampla; de cele mai multe ori sunt folositi si asta nu pentru ca nu stiu sa refuze,si asta poate ar fi una din greselile pe care le fac,insa mai mult din cauza ca dau dovada de un “bun simt”exacerbat;
Ce atitudine ar trebui sa adopte?asta sunt ei ………………de ce sa se schimbe ?si un raspuns malitios apare din spatele unei scene peste care a fost trasa draperia:”Pai nu fac parte din societete?”
Daca fac parte din societate de ce societatea nu face nimic pentru ei spre a-i accepta asa cum sunt…………..e mult mai usor sa gasesti o simpla oaie neagra decat sa arati ca intreaga comunitate e responsabila de aceasi vina:INCAPACIATAEA DE ADAPTABILITAEA LA RELATIILE PE CARE LE PROVOACA SAU LE FRUCTIFICA; PREFERINTA DE A LASA LIBERA CALEA COMUNICARII PENTRU TOATA LUME (CUM SE STIE)SI CARE E PANA LA URMA FORMA REPREZENTATA DE “CREATURA “CARE REUSESTE SA SE IMPUNA CEL MAI PUTERNIC PRIN forta vocii pe care o are{..{.

Cica ni se aplica regula Junglei?ce forma mascata de ascundere a ipocriziei unei societati?In jungla animalul invata sa supravietuiasca si tot ceea ce face e pentru a-si castiga dreptul la viata in modul primitiv…dar omul “gol”,foloseste sintagma prea bine cunoscuta,pentru a ascunde:lasitatea ,viclenia,dorinta de a-l nimici si umili pe celalat……………

Oamenii slabi sunt cei care se gandesc si la binele altora ,sunt cei care nu vor sa raneasca si ajung sa fie cel mai grav raniti ;si li se spune prosti sau fraieri.
Intrarea in Nato mi se pare o aberatie ; ca si cum ai vorbi despre primirea unui martian si convietuirea cu el cand de fapt iti place sa-ti manjesti proprii pereti de pe urma experientelor lungi si dureroase caruia,i le faci in somn fara nici un pic de de medicament care sa faca cat de cat durerea sa dispara-un tranchilizant in tremeni obisnuiti.
Se vorbeste de Nato si ma intreb cum pot romanii sa fie atat de inconstienti?

Romania-o tara care te invata cum sa furi si sa trisezi pentru a ajunge bogat; unde mori cu zile daca nu stii sa tai in carne vie,daca nu ai invatat sa profiti de pe urma popriului parinte(sau copil) pe care sa-l folosesti pana i s-au terminat toate puterile.

SARACIA CEA MAI PERICULOASA a lumii a treia si-a prins cele mai puternice radacini in aceste meleaguri mioritice care par mai importanate strainilor decat propriilor cetateni de aici; ma intreb cum ar reactiona Vlad Tepes sau Decebal pentru reglementarea acestei tari atat de prapadite si stoarsa la nesfarsit?

Va intreb pentru ce au murit acei tineri in ’89 pentru ce atatia oameni au fost mutilati si atatia parinti sau copii au ramas ciungi de suflet…………;nu s-a realizat nimic in cei peste 13 ani,si ne indreptam intr-o viteza tot mai mare spre o gaura neagra.
Mai vreti o revolutie?
Mai e necesara o alta lista de atrocitati?
Tara aceasta nu mai are nici un viitor; oricat de capabili sunt tinerii de aici nimeni nu le valorifica capacitatile ;cei care reusesc au un noroc imens sau au invatat sa muste pentru a se afirma.


Fiti ingaduitori si cu bun simt si veti simti fierul inrosit al atitudinii oamenilor;invatati sa fiti scorpio-cameleoni si veti simti betia PUTERII,si nebunia care va cuprinde cand simtiti cum ceilalti va stiu de frica.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!