poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6700 .



Poezie.ro ia cu asalt Uniunea Scriitorilor
articol [ Carte ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [kertesz ]

2003-11-02  |     | 



O frumoasă zi de toamnă. Sâmbătă 27 septembrie 2003. O dată pe care ar trebui să ne-o înscriem în inimi și în calendare ca o zi de praznic. Lumea virtuală a sitului verde a pășit pragul în altă lume virtuală. Cea a hârtiei tipografice și a veleităților unei case cu iz de prăbușire și de palat oriental atemporal.
Adunate în neprimitoarea și hieratica Uniune a Scriitorilor, albinuțele de pe Poezie.ro au arătat că se poate. Că acest demers cultural începe să însemne ceva. Lumea a început să ia aminte la ceea ce au de spus tinerii ei. Și discursul despre Internet al lui Tudor Opriș a vădit un început de înțelegere. Se simțea că domnia sa a început să ia aminte la acest fenomen, deși în mintea domniei sale toată această lume e ceva vag, fără o legătură organică cu orizontul său. Desigur că se înșela. E aceeași lume care își întinde ramurile cele mai noi și mai verzi către soare.
De-abia în al treilea paragraf am ajuns la regina zilei, fie-mi iertată înflăcărarea metaforei, Oriana Sersea. Numele acesta îmi place mai mult pentru că îmi amintește de o la fel de gingașă domniță. Cu o gentilețe și o timiditate demne de omonima dumeaei, Oriana a tronat asupra pestriței adunări de virtuali de toate felurile și de oameni adevărați: părinți, rude, prieteni. Știu că noi toți ne-am bucurat de moment, în ciuda unor stângăcii inerente, în ciuda perturbărilor provocate de bucuria de a ne cunoaște.
Revine altora să vorbească despre poezia doamnei Luminița Suse sau despre frumoasele volume pe care ni le-a oferit cu grație. Eu voi spune despre generozitatea cu care ne-a însemnat timp de vreo oră cărțile cu o amintire de neuitat.
Voi purta în inimă mereu amintirea acestei zilei, bucuria inefabilă a acestei vesele adunări, chipul blând și luminos al doamnei care a traversat oceanul pentru a conduce albinuțele verzi spre această primă victorie.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!