poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7617 .



Virtualia - www.poezie.ro la Iasi
articol [ Evenimente ]
Cenaclul din Pod - editia a II-a

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alma ]

2003-11-04  |     | 




Vineri, 31 octombrie, la Casa Pogor din Iasi, s-a desfasurat editia a II-a a Cenaclului din Pod – Virtualia.

Daca prima editie a excelat prin proiectia în real a virtualului si a prezentarii autorilor de poezie publicata în virtual, editia din toamna aceasta, de la Iasi, a facut trecerea catre recunoasterea reala a valorii literare a textelor publicate pe site-ului www. poezie.ro, prin aparitia editoriala a trei carti: Geometrii singulare de Luminita Suse, Duminica Sinelui de Dan Tristian si Prozaice himere de Alexandru Bâcu-Colfescu. De asemenea, a fost lansat volumul Virtualia, care a cuprins creatii literare ale autorilor participanti la cenaclu.

În sala au fost prezenti, ca invitati, Cassian Maria Spiridon - redactorul sef al Revistei Convorbiri literare -, Lucian Vasiliu – director al Muzeului Literaturii Române Iasi -, Maria Manuca - pictorita si poet de prestigiu din Iasi, Viorel Popescu si alti oameni de cultura din Iasi.

Cenaclul a debutat cu interventia domnului Cassian Maria Spiridon care a prezentat volumul de debut al lui Alexandru Bâcu-Colfescu, volum care a câstigat premiul Editurii "Convorbiri literare" la concursul „Mihai Eminescu”, Botosani, 2002.
Apoi, cei peste o suta de invitati si participanti la cenaclu au putut asculta vocea Luminitei Suse prezentând Geometriile singulare si recitând – superb! – doua din poeziile cuprinse în volumul sau.
Liviu Nanu, împreuna cu Dan Tristian au semnalat volumul de debut Duminica Sinelui, volum ilustrat grafic sub semnatura tinerei artiste plastice Madalina Brateanu.

Înainte de a începe cenaclul propriu-zis, Raluca Manole a sustinut un moment muzical cu o voce extraordinara si o impunere scenica reusita.
Autorii prezenti în sala au recitat din textele proprii. În cuprinsul cenaclului, Diana Georgescu a sustinut un recital de chitara deosebit de aplaudat de catre spectatori – multumim Armonica!

Cenaclul Virtualia – www. poezie.ro la Iasi i-a cuprins pe:
Silvia Caloianu - Chisinau
Liviu Nanu - Rosiorii de Vede
Dan Tristian - Craiova
Alina Manole - Iasi
Alexandru Popp - Bucuresti
Florian Silisteanu - Pitesti
Daniela Bordieanu - Bacau
Dan Mitrut - Bacau
Diana Georgescu - Bucuresti
Cristian Fara - Deva
Adriana Mihaita - Alexandria
Mircea Iosub - Iasi
Cristina Trusca - Bucuresti
Raluca Manole - Iasi
Liviu Gradinariu - Iasi
Gabriela Petrache - Iasi
Codrina Verdes - Galati
Maria Prochipiuc - Iasi
Serban Georgescu - Bucuresti
Dieter Hasse – Gevelsberg, Germania
Felix Onofrei - Iasi
Ioana Gegiuc - Iasi
Stefan Petrea - Bârlad
Cristina Petrache - Iasi
Bogdan Groza – Baia Mare
Daniel Bratu - Iasi
Andrei Ionut Sava - Iasi

Diana Iepure, Florin Halalau, Aleksandar Stoicovici, Eugen Suman, Vladimir Negru si Radu Herinean care, din motive obiective, nu au putut participa efectiv la cenaclu, au fost prezentati de catre moderator, prin recitarea selectiva a textelor acestora, cuprinse în volum.

De semnalat prezenta de spirit extraordinara a lui Liviu Nanu, recitarile reusite ale lui Bogdan Groza, Cristina Trusca, Gabriela Petrache, Daniel Bratu si prezenta în sala a echipei PRO TV Iasi – multumim Cristina Petrache! – care va realiza o emisiune despre cenaclul Virtualia si despre site-ul www. poezie.ro – interviu cu Liviu Nanu si Alina Manole – în cursul acestei saptamâni.

Tot in cadrul Cenaclului, a fost inmanata prima bursa de studiu elevei Ioana Crangaris, de la Scoala "Mircea cel Batran" din Iasi. Bursa a fost acordata de site-ul www.poezie.ro cu ajutorul domnului Radu Tudor Ciornei si al altor autori de pe site. Ioana, iti dorim mult succes!

Recitalul de chitara sustinut - impecabil! - de catre Dan Mitrut a încununat finalul cenaclului.



Multumim invitatilor, participantilor, echipei PRO TV Iasi, gazdelor de la Casa Pogor, echipei de organizare a cenaclului si va asteptam la Editia a III-a a Virtualiei, din primavara anului 2004, la Iasi.




Alina Manole










P.S. Jurnal de Virtualie (fragmente de suflet)

Va spun atat. Am vazut lacrimi in ochii lui Mihai Leoveanu, cand i-am dat volumul cenaclului. Am vazut lacrimi in ochii parintilor care erau prezenti in sala, la cenaclu. Mi s-a povestit ca au fost si alte lacrimi in ochii altor parinti sau poate frati, prieteni.
Va mai spun atat: cu 45 de minute inainte de inceperea cenaclului, scoteam de sub tipar Virtualia. Abia aseara, dupa ce mi-am luat ramas bun de la ultimul poezist prezent la cenaclu - de la Dieter - am rasfoit cartea si am citit ce mi-ati scris voi. Pana aseara, privisem cartea ca pe un obiect strans legat de existenta cenaclului. Acum realizez perenitatea ei. Si faptul ca acolo, intre paginile Virtualiei, este o parte din sufletul nostru, din viata noastra.

Nu va mai spun altceva, pentru ca imi dau lacrimile, pana si mie.

"Cum spui, cum incepe sa ti se faca dor de toti..."


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!