poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2337 .



Targul International Bookarest
articol [ Evenimente ]
se deschide astazi, la Teatrul National din Bucuresti

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [inoni ]

2004-05-26  |     | 



Cartea lui Plesu, "Despre ingeri", succesul editorial al anului




Unul dintre cele mai asteptate momente ale targului este ceremonia de acordare a Premiilor Asociatiei Editorilor din Romania (AER), care vor fi decernate in ultima zi, dumi-nica, 30 mai. Singura certitudine oferita de AER in urma anuntarii nominalizarilor este la Categoria "Succesul anului", unde figureaza doar un titlu: "Despre ingeri", de Andrei Plesu, volum aparut la Humanitas la sfarsitul anului 2003.

Alte categorii sunt: "Cartea pentru copii a anului", cu "Darul lui Mos Craciun", de T.O. Bobe, si "Povesti cu vrajitori si zane", de Charles Perrault, ambele publicate de Humanitas, si "Dictionarul explicativ ilustrat" aparut la Litera International.

La Sectiunea "Cea mai frumoasa carte" sunt nominalizate cinci edituri: Est (premiata anul trecut la aceasta categorie cu "Viata secreta a lui Salvador Dali", de Dali), cu "Tropicul cancerului", de Henry Miller; Idea cu "Letopizdet. Cactusi albi pentru iubita mea", de Alexandru Vakulovski; Humanitas cu "Blazoanele anatomiei feminine", poeti francezi din renastere, ingrijita de Serban Foarta; Brumar cu "Cincizeci de sonete de Mircea Cartarescu cu cincizeci de desene originale de Tudor Jebeleanu" si Trei cu "Arhetipurile si inconstientul colectiv", Opere complete vol. I, de C.G. Jung. Pentru "Cea mai buna colectie" sunt inscrise editurile Est cu "Biblioteca Interna-tionala", Polirom cu "Fiction LTD" si "Egografii", Litera Inter-national cu "Biblioteca scolarului", Humanitas cu "Proza Eliade" si "Cartea de pe noptiera". La titlul de "Cea mai frumoasa carte ilustrata" candideaza "Romania. Delta Dunarii", de Florin Andreescu, Editura Ad Libri; "Mai aproape de ingeri", de George Cioranescu, la Eniversal Dalsi, si "Bucuresti. In cautarea Micului Paris", de Narcis Dorin Ion, Editura Tritonic.

"Cea mai buna editare in limba romana a unei carti straine" va fi aleasa dintre volumele "Septuaginta", traducere din greaca, Poli-rom; "Enciclopedie de istorie universala", Instituto Geografico de Agostini, traducere din italiana, All Educational; "Arta in istoria umanitatii", de Mary Hollings-worth, traducere din italiana, Enciclopedia Rao; "Cele mai frumoase povestiri", de Herman Hesse, traducere din germana, Rao International si "Raiul pe pamant. Marirea si decaderea socialismului", de Joshua Muravchik, traducere din engleza, Brumar.

Alte categorii de premii vor fi acordate de Asociatia Scriitorilor Profesionisti din Romania (ASPRO), asa cum s-a intamplat si in anii precedenti.


Intrare libera

Cea de-a 12-a editie a targului va permite accesul gratuit vizitatorilor, ca un reflex al puterii mici de cumparare si ca un semnal de incurajare a lecturii. Publicul are acces intre orele 12.00 si 18.30 astazi, intre 10.00 si 18.30 in perioada 27-29 mai si intre orele 10.00 - 16.30 in 30 mai, ultima zi. Evenimentul este organizat de Fundatia Artexpo, in colaborare cu AER, ASPRO si ArCub, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si Primariei municipiului Bucuresti. (M. Golea)

Astazi se deschide Targul de Carte Bookarest 2004, una dintre cele mai importante manifestari editoriale din tara. Sunt anuntati peste 240 de expozanti, iar spatiul de prezentare se extinde de la Galerie 3/4 si Galeria Gad de la Teatrul "I.L. Caragiale", pe Terasa La Motor, unde va fi amenajata "Gradina cu carti".

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!