poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1836 .



Ajută-te...dar!
eseu [ ]
Un sfat "de bine"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2005-05-27  |     | 



“Nu vă mulțumiți să plutiți. Încercați să înotați. Darul de a pluti îl au numai lucrurile ușoare”
Nu de puține ori am văzut oameni care se mulțumesc cu puțin. E bine, e rău, nu vom putea afla decât dacă vom discuta cu ei.
Poate le este frică să facă mai mulți pași, poate că nu știu care sunt următorii, sau pur și simplu, știu, dar nu au puterea financiară să o facă.
Atunci, uneori, apar „ rechinii”, așa îi numesc eu pe acei oameni care văd că unii se descurcă, iar la un moment dat, când îi găsesc într-o fază mai delicată, profită de acest lucru și...atacă!
Nu e un atac brutal, este unul foarte finuț și subtil, făcut cu vorbe frumoase, cu promisiuni, chiar un pic de ajutor financiar, pentru ca în următorul timp, tu, ca patron de firmă să-ți dai seama că ai ajuns un simplu „ obiect” folosit de cel care ți-a spus că te va ajuta, iar asta numai pentru avantajele lui.
Poate nu-ți dai seama, patronule X sau Z de „țeapa” care îți este dată, deoarece loviturile fulgerătoare au cusurul de a nu fi întotdeauna observate.
Atunci, te trezești undeva, rătăcit, dar gândește-te că și când te rătăcești, tot trebuie să ajungi undeva.
Nu vă lăsați duși de primul val al incertitudinii, undeva, acolo în sufletul dumneavoastră există o soluție, există acel tip de om de afaceri, care nu știți că există.
Am întâlnit oameni care nu știau cum să se descurce într-o situație sau alta, au apelat la un „bun sfătuitor” și au greșit, dar soluția finală -fiind și cea mai bună- au găsit-o în ei.
Nu spun că nu trebuie să apelăm la un ajutor, dar cel mai potrivit sfat vi-l poate da un specialist în domeniul respectiv.
Nu e tîrziu să deschideți ochii, nu e târziu să vedeți ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, de aceea fiți pregătiți pentru orice în viață, dar mai înainte de toate,nu uitați că: „Vulcanul nu știe nimic altceva, decât că trebuie să respire pe undeva”
Ionela van Rees-Zota


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!