poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4212 .



Bradul
eseu [ ]
Vitamina B1- IIa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vio1055 ]

2009-07-26  |     | 



Mă simt ca un brad singur și împovărat de o mantie grea de zăpadă. E tare grea, rece, e tare rece. Nu vreau să-mi topească inima, ea bate, bate continuu, bate nebuna să-mi spargă pieptul și s-o ia razna.
Eu știu că am atâta căldură în ea, că arde cu atâta intensitate, că va topi mantia grea de zăpadă alba, curată, strălucitoare, dar prea rece, înfricoșătoare.
Voi rămâne iarăși un brad, un simplu brad ce-și va purta semeția prin toate anotimpurile și vă va veghea din înălțimea sa, vă va veghea întotdeauna și va răspândi în jur numai bucurie, numai voioșie și numai dragoste.
Iertați-mă că n-am știut că sunt un brad. N-am știut sau nu am vrut să vă spun. Am vrut să simțiți voi. Să ajung la inima voastră, am vrut și pentru că nu am reușit, mă priviți cu teamă, cu neîncredere. Nu vă fie frică de brazi și mai ales căutați să-i vedeți cât mai des. In fiecare zi este imposibil să nu vedeți un brad...să-l vedeți cu ochii, cu sufletul, cu gândul.
Îl vedeți cel puțin o dată. Îl vedeți și-l simțiți cum vă atinge cu aripile fragile, gingașe, ușor, plin de tandrețe, vă mângâie și vă alintă ca o mamă. Vă cântă un cântec de leagăn când sunteți triști și obosiți. Vă adoarme ușor când gândurile o iau razna, să vă odihniți și să vă treziți plini de energie și să porniți din nou la drum, plini de încredere în forțele voastre, astfel încât mereu să aveți puterea să spuneți că " totul va fi bine". Cine rostește mereu aceste cuvinte și cine crede în ele este un om care merită să trăiască. El are un crez sfânt, el luptă cu el și cu cei din jur, nu oricum, ci cu toată ființa lui, cu credința că lupta lui este dreaptă, năpraznică și va fi încununată de laurii celei mai frumoase realizări.
In lupta voastră aripile nu vă vor fi frânte niciodată dacă veți putea să fiți oameni adevarați. Incercați, nu mă certați că sunt idealistă...că-mi dați exemple de eșecuri.
Fiți oameni adevărați și veți avea parte de cele mai mari bucurii. Sunt singură dar din ce în ce mai sigură că veți fi mulți care vor crede ca mine.
Știu că eu tot mai sper să vă conving că viața, darul lui Dumnezeu pe Pământ este minunată. Trebuie să facem și noi ceva, nu să stăm, să lenevim, să pierdem vremea...Lui nu-i place. Din nou aș vrea să mă cheme Speranța...
acum și-ntotdeauna ... Amin !
(text scris în 19.11.2000)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!