poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3045 .



Îndemn la regăsirea de... noi!
eseu [ ]
(10)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dafinul ]

2011-03-31  |     | 



După ’90 a început să se discute despre reânființarea masoneriei românești dar nu se știe mai nimic despre organizarea, misiunea, rolul și obiectivele ei reale. Apar la suprafață tot felul de personalități, mai mult sau mai puțin contestabile, care încearcă să convingă de bunele ei intenții în renovarea morală a societății și în inițierea unor acțiuni caritabile. Interesul stârnit ține însă, mai de grabă, de caracterul ei ocult și de faptul că atât comuniștii cât și legionarii i-au fost cei mai înverșunați inamici (lupta împotriva iudeo-masoneriei). Neliniștile legate de această mișcare își au originile în convingerea că există o altă masonerie în cadrul masoneriei. Și că aceasta rămâne invizibilă, intangibilă și impenetrabilă reprezentând un soi de agentură a sionismului ce militează pentru aplicarea în Romania a proiectului globalist al acestuia. De aceea poate că ar merita să aruncăm un pic de lumină asupra mișcării francmasonice contemporane.
Pornind de la faptul că, prin strămoșul Adam, omul s-a înfruptat din "Pomul Cunoașterii" dobândind înțelepciune francmasoneria trece pe seama acestuia atât elaborarea proiectului cât și punerea lui în operă, zidirea unei Noi Lumi. Demersul masonic este unul re-formator bazat în exclusivitate pe raționalitatea pământeană și, cum întruchiparea acestei raționalități este Lucifer, făptuirea este una luciferică care își propune, mai întâi, să distrugă actuala întocmire (civilizația iudeo-creștină), considerată nerenovabilă și apoi formarea (construirea) unui alt așezământ pământean. Acesta este, în forma sa ultimă, proiectul NOII ORDINI MONDIALE. Spre deosebire de ordinea creștină, ordinea luciferică îl exclude pe Dumnezeu, înlocuindu-l cu un grup de "iluminați", știința se substituie credinței, banul și informația înlătură crucea și în cadrul ei se trece la un model de organizare planetară caracteristic erei postnaționalelor. Ideea masonică a reformării lumii s-a cristalizat treptat în cadrul unor oculte rituri, loji, al conspirațiilor și revoluțiilor internaționale, precum și în urma unor experimente parțiale, unele reușite, altele mai puțin convingătoare. Cele mai reprezentative dintre acestea ar putea fi considerate: "democrația americană" (Statele Unite ale Americii), "imperialismul sovietic" (Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste), "nazismul german" (Al Treilea Reich) și "comunitarismul european" (Uniunea Statelor Europene).
Sintetizând această realitate, dincolo de imensa diversitate de păreri, se poate spune că s-au cristalizat trei viziuni fundamentale asupra istoriei omenirii. Catastrofismul consideră că evoluția omenirii este rezultanta unor accidente care au produs evenimentele mondiale majore. Conspiraționismul susține că marile fapte și evenimente istorice (crize, asasinate celebre, războaie, revoluții, inflații, foamete etc.) au fost premeditate, reprezentând produsul conspirației unor oculte. În sfârșit determinismul religios și ateu fundamentează concepția istorică pe existența unei ordini universale, tot ceea ce se întâmplă (evenimentele istorice) fiind subsumat unei voințe supreme exterioare omului ori unor legități naturale obiective.
Discuțiile din perioada post război rece, pe tema noii ordini mondiale, au reactivat serios "conspiraționismul", apărând o bogată literatură în care realul și fabulosul, științificul și miticul coexistă și se împletesc în producții deosebit de incitante. S-a configurat treptat o adevărată teorie despre existența unei conjurații la scară globală împotriva actualei civilizații, denumită iudeo-creștină și despre trecerea la o nouă organizare planetară în cadrul unei noi ordini mondiale. În acest proiect, SUA le este conferit statutul de nucleu, pe Marele Sigiliu al acestui stat fiind încrustate cuvintele latine "Novus Ordo Seclorum". Studii referitoare la francmasonerie acreditează ideea că, în mare măsură, istoria ei modernă se identifică cu istoria SUA, care reprezintă primul stat din lume înființat de masoni și că de aici această megaorganizație conspirativă s-a întins, asemenea unei caracatițe, cuprinzând întreaga planetă. Se afirmă, destul de frecvent, că: masoneria modernă a reprezentat religia civilă a revoluției americane; în prezent cel mai de seamă ar fi Ordinul Iluminaților fondat de Adam Weishaupt - evreu convertit la catolicism, având ca nucleu Casa Rothschild, ce finanțează vaste operațiuni secrete privind schimbări politice în lume; se promovează o nouă moralitate, învăluită în alegorii și simboluri, care formează esența unei noi religii unice a lumii, menite să asigure "pacea și desăvârșirea în eternitate"; după modelul "frățiilor", "marele plan" al iluminaților propune transformarea Lumii într-un singur imperiu aflat în armonie cu Marele Arhitect al universului, care îl va înlocui pe Dumnezeu; ONU va îndeplini, în cadrul noii ordini, rolul de guvern mondial.
Dar este cunoscut că și naziștii și sovieticii erau animați de un asemenea proiect în numele rasei superioare ori al lichidării exploatării omului de către om prin revoluție mondială. Hitler declara deschis că: "Național-socialismul își va folosi propria revoluție pentru a înființa o nouă ordine mondială", fără a-și face probleme că pentru aceasta ar putea muri cincizeci de milioane de oameni. El afirma tranșant: "Am dreptul de a extermina milioane de indivizi ai raselor inferioare, care se înmulțesc ca șobolanii".
La rândul său Karl Marx, mentorul spiritual al comunismului ca proiect planetar, afirma imperativ: "Trebuie să pornim război împotriva tuturor ideilor precumpănitoare despre religie, stat, țară, patriotism." Cum au tradus în practică discipolii săi acest program apare deosebit de relevant din numărul victimelor revoluției bolșevice, a "operei de făurire a socialismului" în Rusia și țările satelite ori ale revoluției culturale practicate în China maoistă.
Potrivit opiniilor unor cercetători actualul proiect, pus pe seama americanilor, de realizare a unei noi ordini mondiale, aflat în curs de desfășurare, este mai vechi, rădăcinile sale profunde regăsindu-se în unele lucrări reprezentative și în acțiunile trecute și prezente ale francmasoneriei. Din scrierile masonice se poate afla câte ceva despre modul cum gândeau să-și realizeze proiectul. Edificatoare sunt numai câteva dintre numeroasele fragmente prezentate în lucrarea lui Ralph Epperson cu sugestivul titlu "Noua ordine mondială" :
• "Noi vom construi echilibrul universului și vom fi conducători peste Stăpânii Lumii" (Albert Pike - "Morală și dogmă");
• "Ce este Planul? El include instalarea unui nou guvern mondial și a unei noi religii…." "Oamenii se vor schimba sau vor muri. Aceasta e alegerea";
• "Aceasta nu se poate face în alt mod decât prin asociații secrete, care treptat și în tăcere își vor însuși conducerea Statelor și se vor folosi în acest scop de acele mijloace pe care cei infami le folosesc pentru a atinge scopuri josnice".
La fel ca și în cazul nazismului și al comunismului o nouă rasă umană urmează să înlocuiască lumea actuală, iar pentru înlăturarea inamicilor (popoarele, statele, națiunile și creștinismul) se va utiliza inclusiv moartea fizică;
• "... moartea nu este o catastrofă de care să ne temem": "... sufletele care au ajutat să se creeze haosul secolului actual (creștinii și evreii desigur) vor fi trecute în lumea spirituală";
• "Milioane de oameni vor supraviețui, iar alte milioane, nu"; "… în haosul viitor pot pieri până la două miliarde și jumătate de oameni".
Se spune că însuși președintele George Washington ar fi fost atenționat printr-o lucrare (John Robinson – « Dovezi despre o conspirație» ) asupra existenței unei oculte ce milita pentru un asemenea proiect. Într-o scrisoare către pastorul care i-a trimis lucrarea acesta răspundea : "N-aveam intenția să mă îndoiesc că doctrinele iluminiștilor și principiile iacobinismului nu s-au răspândit în Statele Unite. Dimpotrivă nimeni nu e mai convins de acest fapt decât mine". Însuși Wiston Churchill scria în anul 1920, înainte de a deveni prim ministru al Angliei, despre existența unei conspirații de peste 140 de ani care urmărea răsturnarea civilizației europene și instaurarea unei noi ordini mondiale. Se pune, de asemenea, în seama președintelui Wilson că ar fi declarat: "…. există o putere atât de bine organizată, atât de subtilă, atât de omniprezentă, încât ar fi mai bine să nu se vorbească mai tare decât în șoaptă atunci când se vorbește critic la adresa ei". Fostul secretar de stat american H. Kissinger declara cândva: "Națiunea noastră are menirea unică de a juca un rol creator și decisiv în noua ordine care ia formă în jurul nostru". În același an, un important număr de congresmeni semnau un document numit "Declarație de independență" în care se specifica: "… acum trebuie să ne alăturăm altora pentru a da naștere unei noi ordini mondiale".
Cine sunt aceștia, atât de puternici, încât superputerea SUA nu pot avea decât rol de partener? Să fie un grup de "iluminați" de proveniență extraterestră, despre a căror existență, se spune că, președintele John Kenedy ar fi dorit să informeze planeta în discursul ce urma să-l țină la Dallas, decizie care se pare că i-ar fi atras moartea? Sau acești planificatori ar putea avea origini pământene, legături strânse cu mișcarea "New Age"? Un fapt nu poate trece neobservat. În 1988, președintelui Ronald Reagan i s-a înmânat certificatul de membru onorific al Francmasoneriei de Rit Scoțian pentru că a "lucrat pentru binele comun". În cuvântul de răspuns acesta se adresează, folosind expresia "frate", deci la fel ca un membru plin, și amintește numele vicepreședintelui George Bush ca persoană aptă să-i continue opera. La scurt timp acesta avea să fie nominalizat candidat din partea republicanilor. Să se fi adăugat și el celor 16 foști președinți despre care s-a afirmat că au fost asociați Francmasoneriei? Să fie literatura pe această temă simplă fantasmagorie, iar proiectul noii ordini mondiale să reprezinte noua utopie a zilelor noastre?


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!