poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3673 .



Gândurile 1
eseu [ ]
Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2016-04-21  |     | 



Gândirea o ia înaintea corpului, ea poate circula prin viitor, ca o variabilă aleatoare, însă trebuie să fim consecvenți în gânduri, să nu facem din ele entități versatile, pentru a face din caracterul integru sistem de referință în viață.
Lipsa gândurilor ar face superfluă activitatea minții, gândurile corupte sunt trimise în pușcăria mentalului, supuse punitivului spiritului, văzut ca gardian al minții, gândurile zombi sunt reciclate și refolosibile, însă și-au pierdut efervescența și sunt amenințate de igrasie și mucegai, iar uitarea decimează gândurile care și-au pierdut identitatea, și nu mai e decât un pas până la senilitate provocată de anarhia neuronilor.
Adevărul apare uneori prin consecvența, virtutea și imparțialitatea gândurilor, care refuză erorile cu simulacre atrăgătoare, și să punem adevărul într-o capsulă ermetizată, pentru a nu se dizolva în marea de minciună.Gândurilor încărcate cu forța volitivă le revine misiunea de a suporta tot adevărul, căci dacă acestea nu s-ar implica în susținerea adevărului, cruditatea adevărului ar genera un catharsis, din care am ieși sleiți, traumatizați psihic, ca și cum ne-ar izbi o rafală atât de puternică, încât ne-ar culca la pământ.
Calitatea gândurilor ne face viața mai ușoară, mai transparentă, fără erorile născute din gafele gândurilor al căror mecanism e defect, căci gândurile superioare induc energii capabile să se confrunte cu suferința, pe când gândurile inferioare produc fisuri în structura existențială.
Totul e trecut prin filtrul gândurilor, iar realitatea dobândește ipostaze subtile și rafinate prin implicarea gândurilor în reprezentările și percepțiile pe care ni le facem despre realul epurat de ireal, fantasme, oniric și simulacre.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!