poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3147 .



Ooo, turnătorule!
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [grim ]

2009-05-31  |     | 



Când vestea despre identitatea secundară sub care în ‘89 Nicu Mihoc dădea pe goarnă la Secu despre cine intenționa să părăsescă țara a transpirat pe blogul jurnalistului Andrei Bădin, cineva din redacție care citea înmărmurit mărturia lui Dan Culcer, a exclamat că ăsta ar fi chipurile cel mai tare scandal din Tîrgu Mureș, probabil de la evenimentele din martie ’90 încoace. Cum Mihoc nu s-a căznit prea tare să nege faptul, preferând să adopte o tăcere demnă, în ochii unora lucrurile au devenit tot mai clare, cetățenii creduli ai acestei urbe așteptându-se la o demascare publică a ciorii vopsite care ar fi urmat s-o ia și prin dos și prin gură, până i-ar fi mers fulgii, spre deliciul asistenței amatoare de senzații tari.
Pe urmă, intelighenția precaută a opinat că presa mureșeană, înregimentată în PD-L, s-ar putea să se angajeze la o campanie curajoasă de apretare a imaginii șifonate a lui Mihoc. TTM a trântit pe site un articol în care un jurnalist cu vechi ștate de plată, în modul cel mai subtil cu putință, care cu siguranță a scăpat multora, a transformat delațiunea lui Marcel Popa, cioara vopsită, într-o așa zisă discuție particulară cu un răcan de la Secu. Adică, vezi dom’le, i-a scăpat la una mică? Apoi, Zi de Zi a anunțat un interviu în exclusivitate cu Mihoc, căruia i s-ar fi oferit astfel ocazia să-și prezinte varianta pe pagini ample de ziar de uz extern – vorba unui amic.
Ei bine, nimic din toate acestea. După ce Realitatea TV, pe principiul “nu facem valuri, să nu se împrăștie duhoarea”, a prezentat o știre seacă pe tema “Mihoc și Secu”, interviul din Zi de Zi n-a mai avut loc și apele tulburi de acum două săptămâni s-au păstrat la fel de tulburi, dar liniștite precum mormântul soldatului necunoscut.
Și, în definitiv, de ce nu? Hai sictir! Pe cine interesează, dom’le, rahaturile astea. Dacă nu e cu țâțe, nu face rating. N-a zis Felix Motanu’ că toată lumea turna la Secu pe timpul regretatului. Cel ce e fără de păcat să arunce primul piatra! “ Tatăl nostru care ești în PD-L…” Voi ăștia care vă dați drept sfinți, lăsați-o moartă, că nu vă crede nimeni. Iar noi ăștia cu inima română, hai să dăm mână cu mână, la mici cu bere și când o fi mai rău, așa să ne fie. “Cine e pe primul loc/ Nicu, Nicu…”.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!