poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4692 .



Despre niște teroriști \"de treabă\" și o administrație care se află în treabă
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-03-17  |     | 



Pentru toți acei care au murit nevinovați, într-un război care nu era al lor


Ciudată administrație administrația Bush! I se dă o palmă (9/11). Sau își dă o palmă (a se vedea lipsa totală de interes CIA,FBI, etc.). Se descoperă imediat vinovatul- Al-Qaida. Deși, Al-Qaida e în întregime creația CIA- a se vedea anii de răboi din Afganistan- primul război, atunci când SUA și Anglia au sprijinit pline de zel terorismul și pe talibani. Nu răspunde direct. Nu răspunde de loc. Spre comparație trebuie amintit răspunsul imediat și dur al statului evreu față de toate actele teroriste- de asemenea răspunsul KGB-ului (asta e, n-avem ce face) atunci când Hezbolah a îndrăznit să se ia în anii 80 de diplomații ruși din Liban- capetele respectivilor șefi din Hezbolah au fost găsite pe o stradă din Beirut- fără corpuri. Administrați Bush nu e violentă. Descoperă însă că Georgică a lui Costică (în speță Saddam Hussein) a greșit față de taica mare. Și poc, regimul lui Georgică cade, deși era singurul democrat din zonă! Și imediat se găsesc- se fabrică dovezi- că X a fost văzut cu Y din Al Qaida, că nevasta Z a lui Saddam îl hrănea cu ciocolată pe Bin Laden- apă de ploaie.
Și Bush, cu toată cea mai mare forță din lume , cu cea mai avansată tehnică nu e în stare să prindă un Bin Laden. Sau poate nu vrea. Pentru că e eficient să ai un Bin Laden în curtea din dos să te porți ca jăndaru’ Costică cu statele independente și cu cetățenii tăi- să le suprimi drepturile cetățenești, etc. ,etc.- pentru a nu se pune problema că ai fost ales fraudulos.
Există AL-Qaida ? Sau va fi doar o creație reâncălzită acolo unde dreapta extremă e amenințată să piardă alegerile ? Turnurile din New York și Pentagonul au fost niște simboluri. La fel și ambasadele americane aruncate în aer la Nairobi și aiurea . Ce simboluri sunt niște trenuri pline cu oameni săraci ?
Și iată că Al-Qaida apare la Madrid. Dar e Al-Qaida ? oricum, mă pot felicita că sunt printe milioanele de cetățeni- încluzându-l și pe actualul Ministru al Justiției și pe Radu Negru –mai deștepți decât guvernul spaniol și decât Ministrul lor de Interne. Sunt dispus să mă angajez ca ministru acolo-aștept oferte. Numai un cretin patent- așa cum se pare că a fost administrația Aznar- poate să creadă că a fost mâna ETA. Și să insiste în greșeală. Deși ETA e o mișcare populară și un astfel de atentat i-ar tăia orice cracă de sub picioare. Deși ETA vrea o rezolvare pașnică pentru Þara Bascilor. Numai o persoană rău intenționată- a se vedea Bush, a se vedea Aznar poate pune ETA- o mișcare independentistă, puțin cam violentă dar perfect legitimă alături de teroriști.
Și ne întrebăm- a fost Al Qaida sau extrema dreaptă spaniolă ? Toate atentatele de acest gen din Europa din 1970 încoace (gara Bologna, etc.) au dreapta la origine.
Nu este ETA și Al-Qaida perfectă pentru retorica războinică și fascistoidă ?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!