poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3316 .



Minunea Divina
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DarkAngel1 ]

2004-12-02  |     | 



Emotie, mister, credinta, bucurie. Iata cateva cuvinte care caracterizeaza foarte bine ziua de Craciun O prea mirobolanta zi, in care toti pamantenii ar trebui sa fie fericiti, sa uite rautatea si necazurile din cursul anului si sa sarbatoreasca impreuna cea mai mare si mai frumoasa minune ce s-a intamplat vreodata pe pamant: nasterea Domnului Iisus Cristos.
Au trecut mii de ani de cand ingerul Domnului a vestit celor 3 pastori nasterea celui ce avea sa fie Pruncul din iesle, Fiul Domnului. El este viata si izvorul vietii, lumina si izvorul luminii. El a venit pe lume din iubire pentru oameni si s-a apropiat de noi sub chipul unui prunc pentru ca pruncii reprezinta revelatia iubirii si indeamna la iubire sincera si neconditionata.
Romanii numesc sarbatoarea Nasterii Domnului Craciun, derivat din latinescul "creatio, onis" adica ziua crearii sau a nasterii lui Iisus. Celelalte limbi romanice folosesc termeni derivati din "Natalis Domini", de exemplu: Noel, in franceza; Natale, in italiana si Navidad in spaniola. Dar in orice limba ar fi rostit cuvantul Craciun, va avea acelasi inteles pentru toti credinciosi. Craciunul inseamna iubire, sinceritate, altruism. Inseamna sa daruiesti din inima ceva care sa aduca bucurie tuturor. Sa dai dovada de intelegere cu cei din jur, sa uiti rautatile oamenilor si sa crezi, macar pentru o zi, ca lumea in care traiesti este o lume buna.
Sa lasam Spiritul Sfant sa ne patrunda in suflet si sa ne lumineze calea in intunericul acestei lumi. Sa retraim miracolul vietii lasandu-L pe Dumnezeu sa cladeasca o iesle sfanta in inimile noastre in care bucuria vietii sa renasca mereu.
Sa sarbatorim minunea Divina asa cum se cuvine si sa nu uitam niciodata ca Pruncul adorat in ieslea din Bethleem la care pastorii si magii au venit sa se inchine este Dumnezeul intregului univers. S-a nascut intr-un staul, inconjurat de animale si nimeni nu si-ar fi inchipuit ca un loc atat de murdar, de sarac, poate aduce lumii intregi atata bucurie.
Imparatul tuturor s-a nascut intr-o iesle, sarac din punct de vedere material, dar spiritual a fost cel mai bogat pamantean si din bogatia Sa a daruit tuturor. S-a nascut pentru noi si a murit pentru noi. Ne-a iubit cum numai El putea sa iubeasca. Si ne-a invatat:”Iubesteti aproapele”. Noi nu am stiut sa-L pretuim nici pe El, nici valorile Sale si L-am dezamagit, dar El stie sa ierte si ne-a invatat si pe noi:”Sa iertati de 77 de ori” Macar o data in an sa incercam sa ii urmam sfaturile, sa iubim si sa iertam. Si cand toate acestea se vor implini, vom spune sincer, Craciun Fericit tuturor!
Florina Petre


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!